The Notorious B.I.G. - Ready to Die (1994)

Label: Bad Boy

1. Intro (3:24)
  2. Things Done Changed (3:57)
  3. Gimme the Loot (5:04)
  4. Machine Gun Funk (4:16)
  5. Warning (3:40)
  6. Ready to Die (4:24)
  7. One More Chance (4:43)
  8. #! *@ Me (Interlude) (1:31)
  9. The What (3:57)

met Method Man

10. Juicy (5:03)
  11. Everyday Struggle (5:19)
  12. Me & My Bitch (4:00)
  13. Big Poppa (4:13)
  14. Respect (5:22)
  15. Friend of Mine (3:28)
  16. Unbelievable (3:43)
  17. Suicidal Thoughts (2:54)
  18. Who Shot Ya? * (5:19)
  19. Just Playing (Dreams) * (2:43)
avatar van PaulieWalnuts
Heb ooit lelijke dingen gezegd over dit album. Onbegrijpelijk. Beste hip-hop album period.

MACHINE GUN FUNK BABY!

Social_Mask
Zeker een sterk album, maar het beste Hip-Hop album? Nee, daarvoor vind ik het midden niet sterk genoeg. Nummers als Everyday Struggle en vooral Juicy hebben hun glans verloren. Daarnaast vind ik nr 13-15 ook niet overtuigend. Maar daar tegen over staat dan wel dat als ik een Top50 van Hip-Hop nummers zou maken, 7 nummers van dit album afkomstig zullen zijn.

1 van de beste albums uit de jaren 90, vind hem persoonlijk beter als pac

avatar van TheLegacy
Mijn favoriete album Laatst besteld (Remastered Version) + DVD.
Had liever de "originele" maar die wordt niet meer verkocht. Ik vindt het gewoon een heerlijk album, zet een lekker sfeertje neer allemaal sterke nummers imo. Een dikke "Classic".

avatar van jordidj1
Damn wat is Juicy een lekker nummer!

avatar van WeztSide
In Warning heeft Big het over "them niggas from Brownsville", en dan over "my nigga Fame". Was hij geallieerd met M.O.P. dan??

ricardo1990 schreef:
1 van de beste albums uit de jaren 90, vind hem persoonlijk beter als pac

Je mag 2pac slechter vinden dan the notious, maar geef dan ook een reden.

avatar van Niek
Je mag 2pac slechter vinden dan the notious,
Wat ruimdenkend van je.
Praatjes schreef:
maar geef dan ook een reden.
Ik denk dat het te maken zal hebben met de muziek die ze beide hebben gemaakt.

avatar van MJ_DA_MAN
Praatjes schreef:
Je mag 2pac slechter vinden dan the notious, maar geef dan ook een reden.
Wel leuk dat je als je de top 10 van Praatjes nog niet hebt gezien je vantevoren al weet dat er minimaal twee 2Pac-platen instaan.

eric.o
"I live for the funk, I'll die for the funk"

Off topic berichten verwijderd.

avatar van Kill_illuminati
Van sommige mixtapes wordt je wel vrolijk. Deze klinkt best goed (niet beter). Ik dacht al dat ik een versie was van DJ Premier had gehoort.

avatar van TheLegacy
Ja ik heb dat "album" ook..
Die is ook behoorlijk vet

avatar van Stapler
eric.o schreef:
"I live for the funk, I'll die for the funk"

Komt hieruit

avatar van nega
Hey thanks, had ik nooit geweten. Ik dacht dat Biggie dat refreintje deed

avatar van Ataloona
Het valt me op dat Biggie op dit album maar 1 samenwerking gedaan heeft. Of is dat niet zo? (staat hier immers op de site)

avatar van MJ_DA_MAN
Je hebt gestemd, dus dan zou je het toch moeten weten.

avatar van Niek

Misschien dat ie twijfelt over Gimme The Loot. In dat geval gewoon wat pagina's terugbladeren..

avatar van Ataloona
Ik ben niet bepaald de bekenste in de hip-Hop dus ik kan niet geweldig stemmen onderscheiden. Ben al lang blij als ik de Wu-Tang Clan helemaal kan onderscheiden.
Zal morgen weer eens aandachtig gaan luisteren.

Ik had vroeger echt niks met Biggie. Het was hier óf 2Pac óf Biggie. Aangezien iedereen hier 2Pac freak was ging dat bij mij eigenlijk automatisch ook zo. En 2Pac - R U Still Down was dan ook mijn eerste hiphop cd.

Later begon ik in te zien dat die ruzie tussen Pac en Biggie gewoon dikke onzin was. En toen begon ik ook Biggie te checken. Te beginnen met dit album. En ik zette hem al snel af, ik vond Biggie's stem irritant (ik weet niet hoe ik erbij kwam). Maar het was zo..

En toen hoorde ik Juicy in 8 Mile, en toen was ik toch echt verkocht. Checkte dit album weer opnieuw, en nog een keer, en nog een keer. En heb hem toen helemaal grijs gedraaid. Sindsdien is Biggie één van mijn favoriete artiesten en mijn favoriete rapper.

Wat is dit album toch fenomenaal. Biggie's flow is zo heerlijk. Vooral op de producties van Easy Mo Bee. Die twee leken gemaakt voor elkaar. Dikke props voor hem! En tekstueel gezien is Biggie zo ongeëvenaard. Met Juicy als hoogtepunt. Hoewel The What m'n favoriete track is.

Biggie Smalls is the illest!

Music & Me
The Notorious B.I.G. - Ready to Die

Het enige Hip-Hop album wat ik nog wel er eens opzet. Het zal denk ik ook met de flow van Biggie te maken hebben die ik gewoon echt ongeevenaard vind. Voor mij persoonlijk heb ik ook nog nooit een betere rapper gehoord. Het ligt me gewoon goed.

Vooral de typische 90's rap sound (zo ervaar ik dat dan) spreekt mij aan. Er zitten voor mij persoonlijk ook niet veel skip nummers op, het hele album is goed te behappen. Jammer dat er niet nog zo'n album van Biggie te vinden is. Life After Death is niet aan mij besteed.

The Notorious B.I.G. - Ready to Die krijgt van mij 3,5***

avatar van Shelter
DBTim schreef:

Biggie Smalls is the illest!

Ik vind Biggie wel een goed stemgeluid hebben en zo, maar als ik de keuze moet maken Tupac of Biggie ga ik voor Tupac.
Ik vind Tupac tekstueel emotioneler en beter. Bovendien heeft Biggie die hoer Puffy om hem heen hangen, dat werkt niet in zijn voordeel

Tja.. maar ik ben Puffy toch wel heel dankbaar dat ie Biggie destijds in heeft laten zien dat ie geboren was om te rappen en niet om dealer te zijn. Zonder Puffy was er denk ik nooit geen Biggie geweest, iig niet op zo'n manier

avatar van Outblasty
Vandaag eindelijk gekocht. Voor 9 euro de remaster met dvdtje erbij. Het dvdtje stelt eigenlijk niks voor. clips van 5 nummers en dat live optreden in atlanta die ik natuurlijk al kende van youtube.

Toch erg tevreden dat ik hem eindelijk heb!

avatar van Outblasty
DBTim schreef:
Op dit album merk je niks van Puffy hoor, dat begint pas bij Life after death.

Respect en Friend of Mine vind ik op dit album de mindere nummers. Maar toch nog gewoon een 5* voor deze dikke classic.

avatar van Kid
Kid
Dikke classic dit album! Het donkere sfeertje zet het hele album lekker voort! Na mij mening B.I.G'S beste werk! 4,0*

avatar van Gniuz
Wat idioot eigenlijk dat mensen bij biggie topics altijd de vergelijking met 2pac gaan maken en vice versa. Persoonlijk vind ik dat de twee namelijk een compleet andere stijl hebben en qua muziek nauwelijks te vergelijken.
Dat gezegd hebbende wil ik graag even mijn mening geven over ready to die. Ik vind het een echte east coast classic, notorious flowt natuurijk ziekelijk goed over elke beat. Man, wat hou ik van die gast z'n stem en z'n keiharde rapstijl. Dit is zeker 1 van mijn favorieten.

avatar van Boris91
Gniuz schreef:

Word! Deze mòest even gequote worden!

avatar van Lord Flashheart
Gniuz schreef:
qua muziek nauwelijks te vergelijken.

Volgens mij zijn het beide rappers die allebei rapmuziek maken. Overigens ligt mijn voorkeur bij de west coast rap, die toch een stuk luchtiger is. Maar B.I.G. heeft zeker een paar aardige nummers.

Lord Flashheart schreef:

Sorry dat ik het zeg, maar ik vind het best dom overkomen als je zegt dat het beide rappers zijn en allebei rapmuziek maken en dus daardoor hun muziek niet kan verschillen.

Aerosmith en The Police zijn allebei rockbands, kun je die vergelijken? Of Nirvana en Red hot chili peppers? Ik denk het niet...

Zo is er binnen hip hop veel verschil, east coast hip hop is niet te vergelijken met west coast hip hop. Hip hop uit het zuiden klinkt ook heel anders.