The Notorious B.I.G. - Ready to Die (1994)

Label: Bad Boy

1. Intro (3:24)
  2. Things Done Changed (3:57)
  3. Gimme the Loot (5:04)
  4. Machine Gun Funk (4:16)
  5. Warning (3:40)
  6. Ready to Die (4:24)
  7. One More Chance (4:43)
  8. #! *@ Me (Interlude) (1:31)
  9. The What (3:57)

met Method Man

10. Juicy (5:03)
  11. Everyday Struggle (5:19)
  12. Me & My Bitch (4:00)
  13. Big Poppa (4:13)
  14. Respect (5:22)
  15. Friend of Mine (3:28)
  16. Unbelievable (3:43)
  17. Suicidal Thoughts (2:54)
  18. Who Shot Ya? * (5:19)
  19. Just Playing (Dreams) * (2:43)
avatar van thtboz
Geniaal album van Notorious B.I.G.. Zijn flow is zo hard en zijn teksten eveneens. En natuurlijk de beats die prachtig aansluiten bij biggies flow. Als je aan mij vraagt 2pac of Biggie dan kies ik toch voor biggie. Door vooral zijn flow, dat maakt hem een gruwlijke rapper. Een dikke 4.5 met een grote kans om een 5 te worden!

Wel leuk dat je als je de top 10 van Praatjes nog niet hebt gezien je vantevoren al weet dat er minimaal twee 2Pac-platen instaan.

daar ben ik het met je eens:P

Geweldig album vandaag voor het eerst geluisterd en het spreekt me nu al aan. Vroeg me trouwens ook af wie die tweede rapper op gimme the loot was maar dat bleek biggie gewoon zelf te zijn met een verhoogde stem.

avatar van thtboz
Toch een plaatsje in mijn top 10 verdient. De flow van Biggie is onbeschrijfbaar, ook zijn zijn teksten aan het geniale toe. Toch net niet een 5 vind ik.

Daily Operator
Gimme the loot!

Daily Operator
# Respect (4 stemmen)

Ondergewaardeerde track vind ik

avatar van Kill_illuminati
Things Done Changed heeft echt een moddervette beat!

Daily Operator schreef:
# Respect (4 stemmen)

Ondergewaardeerde track vind ik

Mee eens, gruwelijke beat.

avatar van Niek
Enige kuttrack op deze plaat. Inderdaad een gruwelijke beat, in de eerste betekenis van het woord: afgrijselijk. Met die ontzettend foute jamaicaanse stem van Diana King. Echt een smet op deze verder uitmuntende plaat. Ik druk me wat ongenuanceerd uit, maar ik baal echt van die track. De rap is uiteraard wel gewoon goed, maar ik vind die hele vibe ook totaal niet passen. En dan is het ook nog eens het langst durende nummer. Eeuwig zonde.

avatar van ThingMan
Heerlijk album van Biggie. Heerlijke songs, met een van meest lekkere klassiekers Juicy. It Was All A Dream....

avatar van Jurrien

Hieruit blijkt toch maar weer ieder zijn smaak heeft. Kan je wel vinden in het feit dat die Jamaicaanse stem totaal niet op de track past, maar blijff die beat tock lekker vinden.

avatar van MAS
MAS
Kwam er achter dat ik hier nog niet heb gestemd. 5 Sterren voor deze geweldige plaat. Biggie is in topvorm en zijn flow is echt geweldig!

JAAAAAAAAAA BIGGIE OWNT. Wat een zalige plaat. Ik kan eigelijk geen minpunt vinden. Of ja toch wel. Friend of mine heeft echt een schijt beat en dan die chorus " you know that ain't right, with a friend of mine" echt afschuwlijk. Maja biggie rhymed wel zalig op dit nummer waardoor het toch niet compleet verneukt is
Een verdiende 5 sterren

Party and Bullshit , die flow van Biggie daar

[quote]Kill_illuminati schreef:
Als ik een kans had om terug in de tijd te gaan dan had ik dit en Me Against The World korter laten maken. Gewoon een aantal weg laten of zelfs toevoegen ( Party and Bullshit, Who Shot Ya).[/quote

Ready to die is gewoon lekker zoals hij is. Maar me against the world zou wel korter mogen ja. Nummers als young niggaz en Heavy in the game doen het minder voor mij dus die ik zou ik wel laten vallen. Het album zou dan echt beter luisteren en mss wel beter zijn dan 7 day theory

avatar van Kill_illuminati
Nummers Als Fuck Me (Interlude), Big Poppa, One More Chance en Me and My Bitch halen toch vaart uit het album. Vooral omdat de nummers niet bij het geheel passen. Ookal zijn het individueel goede tracks.

avatar van JustiFicatioN
Ik vind die "neuk" scenes van Biggie ook verschrikkelijk. Kan ik echt niet aanhoren
Maar One More Chance en Me and my Bitch vind ik wel echt geweldige tracks en ook zeker bij het geheel passen. Respect en Friend of My vind ik minder.

avatar van JustiFicatioN
400e stem

Ik dacht dat ik al lang op dit geweldige album had gestemt, echt jeugd herinneringen hier aan.

avatar van M&G
M&G
Het beste Album ooit gemaakt.

The Notorious B.I.G. heeft op dit een album een gevoel en flow te pakken die niemand hem tot nu toe ooit heeft nagedaan.

Ook al zijn de onderwerpen die hij aansnijdt niet het allerorgineelst, het maakt niet uit want de manier waarop hij het zegt is onnavolgbaar de woordkeuze en hoe hij zinnen in beats kan krijgen die er eigenlijk helemaal niet inpassen.

Machine Gun Funk is het beste nummer van deze plaat vanwege de geweldige beat en een flow die ik op geen enkel ander nummer ken!

avatar van gherdt
Alhoewel niet alle producties hier de tand des tijds helemaal doorstaan hebben is dit album van begin tot eind een klassieker. Briljante punchlines en verhalen die naderhand eindeloos vaak geciteerd zijn. Notorious is fascinerend vanwege de combinatie van het pooier/hustler-imago met zijn preoccupatie met de dood en bijbehorende kwetsbaarheid. Ik bedoel welke rapper sprak er ooit eerder over Suicidal Thoughts?

avatar van KILLERBEE99
Biggie's flow is ongelofelijk goed, zijn teksten ook, Ik vind de producties vaak minder. Als ik het goede herriner vond ik Life After Death een leuker album maar kan me vergissen. Binnekort maar weer eens gaan luisteren

Hele mooi tracks vind ik toch wel:
One More Chance
The What
Juicy
Everyday Stuggle
Big Poppa
Unbelievable
Suicidal Thoughts

De rest vind ik niet zo met enkele zelfs irritant (bijv. Respect)

Iemand enig idee of de originele versie nog ergens te koop is? Zie altijd alleen maar de remastered versie liggen

avatar van MAS
MAS
Denk dat je hem op marktplaats o.i.d. moet zoeken als je perse het origineel wil. Wat is er trouwens mis met de geremasterde versie?

avatar van MJ_DA_MAN
DBTim schreef:
Die mag niet meer verkocht worden vanwege een rechtzaak (over een sample).

avatar van MurryMusic
MJ_DA_MAN schreef:
Die mag niet meer verkocht worden vanwege een rechtzaak (over een sample).

Via internet te verkrijgen, that's how I got em.

avatar van Kill_illuminati
Van welk nummer is die rechtzaak dan?

Dit zou voor mij de perfecte/ultieme Ready To Die zijn:

6.Warning
7.Me & My Bitch
8.The What Ft. Method Man
9.One More Chance (Remix) Ft. Faith Evans
10.Juicy (Pete Rock version)
11.Unbelievable

En wat wordt nummer 3 ?

Prima lijst verder

avatar van MJ_DA_MAN
MurryMusic schreef:
Via internet te verkrijgen, that's how I got em.
De originele versie (zonder DVD)?

avatar van Kill_illuminati
Ik heb het al gecorrigeerd.