The Notorious B.I.G. - Ready to Die (1994)

Label: Bad Boy

1. Intro (3:24)
  2. Things Done Changed (3:57)
  3. Gimme the Loot (5:04)
  4. Machine Gun Funk (4:16)
  5. Warning (3:40)
  6. Ready to Die (4:24)
  7. One More Chance (4:43)
  8. #! *@ Me (Interlude) (1:31)
  9. The What (3:57)

met Method Man

10. Juicy (5:03)
  11. Everyday Struggle (5:19)
  12. Me & My Bitch (4:00)
  13. Big Poppa (4:13)
  14. Respect (5:22)
  15. Friend of Mine (3:28)
  16. Unbelievable (3:43)
  17. Suicidal Thoughts (2:54)
  18. Who Shot Ya? * (5:19)
  19. Just Playing (Dreams) * (2:43)
avatar van UmindC
Wel eens.

avatar van Eveningguard
Help! Ik kan deze nergens op cd vinden. Op Amazon en Cosmox is ie niet leverbaar!

avatar van Sjoerd_
bol.com? Lijkt me sterk dat deze nergens meer is te krijgen..

avatar van Eveningguard
Een levertijd van 4 wekwn. Iets te lang...

avatar van Sjoerd_
Ik zie het inderdaad...had dat niet verwacht. Toen ik deze cd kocht op bol.com was ie 7,99 en binnen 2 dagen binnen.
Ik dacht eerlijk gezegd dat deze cd nog volop verkrijgbaar was..

avatar van Eveningguard
Ik ook. Daarom ging ik allerlei platenzaken af. Die hadden allemaal Life After Death, maar geen Ready to Die...

avatar van niels94
CDWow, nog goedkoop ook.

avatar van Eveningguard

Ontzettend leuk inderdaad. Altijd boeiend om de verhalen achter artwork te volgen en nu is het afgerond.

avatar van bennerd
Prachtig album. Samen met Illmatic, Return of the Funky Man en Enter the Wu-Tang (36 Chambers) dé albums die ik opleg als ik zin heb in wat 'pure' rapmuziek. Dit is in mijn ogen gewoon de essentie van rap: kale beats die genoeg ruimte geven aan de mc die de haren doet recht tintelen met een ijzersterke flow en een harde delivery, zoals dat heet.

avatar van Harderwiek
Is deze ook nog ergens origineel te krijgen en niet als remaster?

avatar van Eveningguard
Biggie zijn flow is geweldig, de producties zijn prima... Maar de teksten konden beter. Af en toe een beetje cool doen over gasten doodknallen met je pistool en het roken van jointjes mag wel, alleen komt het nu in ieder nummer terug. Dat gaat nogal irriteren.

avatar van MAS
MAS

Bedankt! Leuk verhaal inderdaad. Ik had er eigenlijk nog nooit over nagedacht.

Eveningguard schreef:

Ik ben het helemaal met je eens en dat te denken dat deze gast niet eens een crimineel was.
Ik zag zijn film laatst en moest hard lachen want we weten toch allemaal dat hij rijke ouders had en dat hij gangsta rap is gaan maken om dat puffy zij dat de grote markt daar lag.
Begrijp me niet verkeerd ik vind dit ook een super album maar het so called hardcore sfeertje mocht van mij ook wat minder

avatar van Robbie Keane
Welke film heb jij gezien dan?
Want ik kan me geen film over Biggie herinneren waar hij rijke ouders had.
In Notorious, zijn autobiografische film, zie je ook dat hij drugs dealt en een deel van zijn teksten waren in de gevangenis geschreven als ik mij niet vergis.

En hij is geschoten, dat is gangster!!11!

avatar van Eveningguard
Af en toe een beetje gangster doen mag natuurlijk bij een rapper, het hoord er immers bij. Maar Biggie snijd de hele tijd hetzelfde onderwerp aan. In het ene nummer rapt hij over het feit dat ie op de politie schiet. In het andere nummer herhaalt hij het nog zo'n 10 keer.

Robbie Keane schreef:
Welke film heb jij gezien dan?
Want ik kan me geen film over Biggie herinneren waar hij rijke ouders had.

En hij is geschoten, dat is gangster!!11!

Nee ik bedoel juist dat er geen bal waar is van die film het lijkt wel uit een ander universum te komen lol.
en om geschoten te worden hoef je ook niet per definitie een gangster te zijn gewoon verkeerde vrienden of een verkeerde kijk op het leven denk ik kijk naar die zoon van Dre. Ook geschoten en met zo'n succesvolle vader hoef je echt niet op de straten te dealen of wat dan ook.

avatar van mjvanderels
niet een genre waar ik heel bekend mee ben, maar dit bevalt me uitermate goed. Met topnummers als "Juicy", "Warning" & "Everyday Struggle" hoeft ook niet alles even goed te bevallen voor een mooie score, want er zijn ook wel een paar nummers die ik merkbaar minder vind. Wat me echter het meest aanspreekt is de perfecte combinatie tussen agressie en het laidback zijn in de stijl van rappen, klinkt allemaal zo ontzettend gemakkelijk

avatar van Eveningguard
Maar waarom moet in ieder nummer hetzelfde onderwerp worden aangesneden? Biggie die de politie er van langs geeft, Biggie die even flink de bitches pakt enz. Een paar keer is prima, maar waarom de hele tijd?

avatar van mjvanderels
Wat ik ervan begrepen heb is dat dit eigenlijk een autobiografisch album is waar hij vooral rapt over de omgeving waar hij zelf in is opgegroeid. Uiteraard zal het natuurlijk op het "stoere" vlak niet achterblijven bij de wat meer emotionele kant, maar volgens mij zitten er ook genoeg nummers tussen die wat meer ingaan op zijn gevoel bij de wereld die bij zijn jeugd hoorde. Plus het feit dat hij volgens mij ook goed in het stramien past van een bragging & battling rapper, waarbij het opscheppen over van alles en nog wat beter past.

Maar denk dat hier vast iemand die er wat beter mee bekend is veel beter antwoord op kan geven

avatar van Murdoc023
Net de film gezien en eerlijk gezegd lijkt het mij nogal in scene gezet. Ik vind de beats de flow van Biggie zeer dope, maar ik ben het ook zeker met Eveningguard eens dat de teksten altijd hetzelfde gangsterriedeltje zijn.
Wat ik wel geloof is dat hij het nummer Juicy hoorde en niet aan dit nummer wilde beginnen. Uiteindelijk doet hij het toch voor het geld. Interressant.

Murdoc023 schreef:
Net de film gezien en eerlijk gezegd lijkt het mij nogal in scene gezet.

Een film? In scene?
No shit.

avatar van Murdoc023
Haha, maar je begrijpt vast wel wat ik bedoel.

Ja.

Timmo Heijmans
Eveningguard schreef:

Ik heb heel erg mijn best moeten doen om nog een 'witte' versie te bemachtigen, maar de originele versie van Ready to Die wordt niet meer gemaakt, alleen maar de 'zwarte' versie met de dvd erbij.

Ik snap er ook niks van aangezien het een van de beste Hip-Hop albums is ooit gemaakt.

Timmo Heijmans
redhead1000 schreef:

Klopt dit wel wat je zegt? Hij is sowieso alleen maar opgevoed door zijn moeder in een arme buurt Bedford-Stuyvesant Brooklyn. Zijn moeder was een lerares op preschool, dus zo rijk kon ze niet zijn...
Ik weet ook niet wat er verstaan wordt onder een crimineel maar hard drugs verkopen 'illegaal', klinkt mij niet heel tof in de oren? Plus voordat hij zijn tape had opgestuurd naar the source competitie (die hij natuurlijk heeft gewonnen), kende hij puffy nog niet eens en was hij al lang bezig met gangsta rap... Pas na die source tape die hij met big daddy kane had opgenomen werd puff pas geinteresseerd. Dus? Klopt volgens mij niet zoveel van gasten.

avatar van TheLegacy
Ik vind eigenlijk dat dit album best wel weinig stemmen heeft..
Bedoel van een Notorious B.I.G. album verwacht ik eigenlijk 3x zoveel stemmen, vooral omdat hij toch wel bekend is. Een van de eerste dingen die je als beginnende hip-hop fan checkt zijn toch de 2pac en Notorious B.I.G. albums, nog vele andere hoor maar toch.

avatar van Kill_illuminati
Ik dit album vandaag nog opgezet. Het is en blijft een klasse album!

avatar van Nr.4
Biggie in topvorm, kan deze plaat blijven luisteren. Juicy en Gimme the Loot, geheel anders qua vibe, maar zijn twee van mijn favorieten. Biggie kan dat zonder moeite allebei brengen.

avatar van KILLERBEE99
Van een 3 naar 4 sterren. Respect blijf ik geen vervelende track vinden.