The Notorious B.I.G. - Ready to Die (1994)

Label: Bad Boy

1. Intro (3:24)
  2. Things Done Changed (3:57)
  3. Gimme the Loot (5:04)
  4. Machine Gun Funk (4:16)
  5. Warning (3:40)
  6. Ready to Die (4:24)
  7. One More Chance (4:43)
  8. #! *@ Me (Interlude) (1:31)
  9. The What (3:57)

met Method Man

10. Juicy (5:03)
  11. Everyday Struggle (5:19)
  12. Me & My Bitch (4:00)
  13. Big Poppa (4:13)
  14. Respect (5:22)
  15. Friend of Mine (3:28)
  16. Unbelievable (3:43)
  17. Suicidal Thoughts (2:54)
  18. Who Shot Ya? * (5:19)
  19. Just Playing (Dreams) * (2:43)
Kill_illuminati schreef:

Zegt de The Chronic je iets?

Zet The Chronic ook maar opzij; ik denk dat de invloed van meesterwerken uit de jaren '80 op zowel The Chronic als Ready to Die (en andere latere classics) enorm groot was.

avatar van niels94
Toch was de Chronic ook redelijk nieuw en invloedrijk (in elk geval meer dan Ready To Die), het begin van de G-Funk en het gebruik van echte instrumenten in beats, misschien wel het eerste album die gangster rap groot maakte en een nieuwe stijl van produceren.

Uiteraard komt dit allemaal voortvloeien uit eerdere album uit bijv. de jaren 80, het meeste invloedrijke hip-hop album is misschien wel de eerste (als je begrijpt wat ik bedoel), maar The Chronic is denk ik in elk geval de meest invloedrijke hip-hop plaat uit de jaren 90 (Ready To Die in elk geval niet).

GIMMEDALOOTGIMMEDALOOT!!

Op Youtube zit een meesterlijke remix van een Amerikaan die een Middeleeuwse remake van Gimme the Loot gemaakt heeft. Het klinkt flauw, maar hij is heel slim bedacht. Heet Giveth Thy Lute, check maar ff!

Sumulael
Keihard album. Gelukkig hijgt Puff Paffy Poppy er nauwelijks doorheen en lijkt zijn stempel minder aanwezig dan bij Life After Death. Hier hoor je harde maar relaxte beats met meesterlijke lyrical flows van Biggie Smalls, die terecht wordt geduid als een van de grootheden van de hiphop. Ik heb er spijt van dat ik vroeger altijd zweerde bij 2pac en me beperkte tot enkele hits van Biggie, deze shit vind ik misschien wel toffer namelijk . 4*

De Schaafkaas
I spit on your grave then I grab my Charles Dickens.

haveman
Versie met bonustracks en dvd voor een zacht prijsje aangeschaft. Draai dit in tegenstelling tot 2Pac nog regelmatig.

Dat komt omdat dit veel beter is dan 2Pac

haveman
Het was niet mijn bedoeling die discussie te ontketenen, maar ben het wel met je eens Niels.

avatar van niels94
O, dat zal ook wel niet gebeuren want dat was ook niet mijn bedoeling.

avatar van KILLERBEE99
niels94 schreef:
Dat komt omdat dit veel beter is dan 2Pac

Nauw dat vind ik dus niet, maar ieder zijn optie, dus no problem.

Verdere off topic discussie over de vergelijking tussen twee rappers verwijderd.

FightForMore
Waarom krijg ik geen PM over het verder verloop ?

Sqritz
Suicidal Thoughts

avatar van Robbie Keane
Het valt me eigenlijk nu pas op hoe sterk de beats zijn op dit album.
Ze vervelen echt nooit maar nemen niet de overhand zodat de aandacht op BIG gevestigd blijft.
Het lijkt allemaal precies in balans.

Bigup2
The Remastered Version is GEWELDIG !

Who Shot Ya en Just Playing

avatar van Robbie Keane
Who Shot Ya is inderdaad een dikke track.
Hadden ze P. Diddy maar geschoten met zijn gelul tussendoor.

avatar van kobe bryant fan
Geweldig album,bijna geen woorden voor gewoon een dikke 5.0*

Robbie Keane schreef:
Hadden ze P. Diddy maar geschoten met zijn gelul tussendoor.

avatar van Eveningguard

Eveningguard schreef:
Kan het zo zijn dat deze hoes mij zeer, zeer bekend voor komt?

Ja, dit is een vrij bekend album.

Eveningguard schreef:
Kan het zo zijn dat deze hoes mij zeer, zeer bekend voor komt?

Nas - Illmatic, misschien?

avatar van UmindC
Lijkt me stug, de enige overeenkomst is dat er een klein kind op de cover staat. En dat was het dan ook.

avatar van Kill_illuminati
Deze vergelijking zorgde anders wel voor beef tussen Raekwon en The Notorious B.I.G.

avatar van UmindC
Meen je dat?

avatar van Kill_illuminati
Shark N*ggas (afkomstig van Only Built 4 Cuban Linx).

avatar van WeztSide
Het was echter nooit hun bedoeling een beef te starten, maar BIG nam het een beetje te serieus en disste o.a. Raekwon op Kick in the Door.

toris
Ik begin dit album steeds meer te waarderen. Eerst vond ik het wel een aardig met hier en daar een uitschieter, nu vind ik bijna alle tracks geweldig. Mijn favorieten blijven veranderen, nu heb ik Gimme the Loot, Machine Gun Funk, Warning en The What, met de altijd geweldige Method Man, aangevinkt.

avatar van Dirruk
Zie net dat ik nog niet eens op dit album heb gestemd. 1 van mijn grote favoriete albums. Zonder twijfel zijn beste.

avatar van CosaNostra
Waren Suge Knight en Diddy maar gepopt ipv Pac & Big

UmindC schreef:
Meen je dat?

Nooit God's Son van Nas geluisterd?