Blaudzun - Heavy Flowers (2012)

Label: V2

1. Flame on My Head (4:15)
  2. Elephants (3:35)
  3. Heavy Flowers (4:29)
  4. Le Chant des Cigales (2:17)
  5. We Both Know (3:53)
  6. Solar (3:22)
  7. Who Took the Wheel (3:54)
  8. Monday (2:49)
  9. Le Chant des Vagues (0:21)
  10. Sunday Punch (4:00)
  11. Another Ghost Rocket (4:43)
  12. Elephants (Nocturne) (2:57)
sigurros88
Jean Renault schreef:
Beste NL-plaat van 2012??????

Ja!

avatar van Mctijn
Jean Renault schreef:
Beste NL-plaat van 2012??????

De nieuwe van Lola Kite maakt ook een goede kans.

avatar van thetinderstick
Omhoog naar 4,5*. Blijft een ontzettend goeie plaat!

Jav-
Net kort gezien bij Lowlands, leuk vrolijk nummer dat Elephants!

ik kan nu niet anders meer constateren dat dit DE beste plaat van 2012 is .
geweldig

sigurros88 schreef:

Ja!

Nee, daarvoor komt toch veel eerder (hoewel deels Ethiopisch) Y'Anbessaw Tezeta van The Ex met Getatchew Mekurya en Mary looking ready van The secret love parade voor in aanmerking.

avatar van Flurk
robbie01 schreef:
ik kan nu niet anders meer constateren dat dit DE beste plaat van 2012 is .
geweldig

Volledig mee eens. In ons Belgenlandje hebben we uitstekende artiesten Als dEUS, Triggerfinger, Black Box Revelation en andere kunstzinnige Liesa Van Der Aa's, maar jongens, wat ben ik jaloers op onze Nederlandse Noorderburen dat zij Blaudzun in hun rangen hebben. Fan-tas-tische plaat !!

avatar van IllumSphere
Ik heb hem daarnet even opgezet en ik vind dit wel een fijn album, maar eentje die ik helaas niet lang zal onthouden. Het vrolijke en rustige sfeertje van deze plaat bevalt me wel. Nog één luisterbeurt en dan ben ik hier met de punten.

IJsbergsla
Laatste halfje erbij, wat een fantastische plaat.
Niet alleen het beste album van 2012, maar deze zit zeker bij de 10 beste albums aller tijden van de lage landen. Loop je cd-platenkast maar na.

avatar van IllumSphere
Het is een beetje uitgelopen en ondertussen ben ik na drie luisterbeurten klaar om er wat over te schrijven en punten te geven. Ik vind het meer dan een degelijk album die door zijn rustige en voortkabbelende sfeer enorm sfeervol overkomt. Het is duidelijk te horen dat Arcade Fire en soortgelijke bands van grote invloed waren, maar ondanks de grote invloed weet de plaat wel een eigen persoonlijkheid te hebben.

avatar van Ronald5150
Het geluid op "Heavy Flowers" is in tegenstelling tot Blaudzun's debuutplaat (de tweede heb ik nog niet geluisterd) een stuk voller en bombastischer. Het blijven mooie liedjes, maar door de volle productie raakt het mij een stuk minder. Ik mis de sobere setting van een man met mandoline, ukelele, of gitaar in combinatie met die melancholische stem. Af en toe hoor ik daar nog flarden van terug op "Heavy Flowers", maar over het geheel genomen prefereer ik toch de kleine liedjes van Blaudzun.

ik bevind mij op dit moment in mijn slechtste periode van mijn leven en deze plaat geeft me echt de kracht om door te gaan ,geloof ik meen elk woord wat ik zeg

Gregson
Ik geloof je meteen robbie01! Muziek kan het beste houvast zijn in een slechte periode. Ik heb dat ook met veel albums gehad toen ik door een rottijd moest gaan. Houd je haaks!

Wauw, dit is nog eens goede muziek van Nederlands bodem! Een heel variërend album met emotionele tracks waar je lekker bij kan wegdromen.
TOP

avatar van TEQUILA SUNRISE
Ik zag deze artiest vanavond in het programma My Generation van Harry de Winter voorbij komen.
Ik had nog nooit van Blaudzun gehoord.
Er kwamen wat flitsen van zijn muzikale carriere langs en hij speelde in de studio akoestisch een nummer.
Van dit album enkele flarden zojuist beluisterd, en hier ga ik mijn aandacht eens naar verleggen.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Voor de eerste keer op spotify beluisterd en deze artiest van eigen grond bevalt mij prima, de zanger heeft een stemgeluid vergelijkbaar met Win Butler van Arcade Fire.
Mooie stemmige muziek met Elephants voorlopig als uitschieter, ik denk er hard over om de plaat in huis te halen.

avatar van Madjack71
Ik heb niet zo veel op met die punky achtige Roy Orbison look van Blaudzun en hoe hij zich voordoet. Goed, e.e.a. is alleen maar gebaseerd op zijn voorkomen bij DWDD, maar een 1ste indruk doet toch wel veel. Edoch, dit album klinkt toch best wel goed en ik vind het zelfs wat beter als de voorganger. Maar om er iets van in huis te halen of naar een concert te gaan zit er niet in, daar mis ik de muzikale klik ervoor.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Beste Madjack, ik heb het album vrij recent in huis gehaald en daar heb ik absoluut geen spijt van gekregen want ik vind dit een fantastische plaat en ben eerlijk gezegd verbijsterd dat ik door stom toeval pas achter deze artiest gekomen ben.
In eerste instantie had ik ook mijn twijfels om het album in huis te halen maar ik ben blij dat ik toch overstag ben gegaan want dit is toch een groeier gebleken, zozeer zelfs dat ik de voorgangers van Blaudzun ook wel in huis zal gaan halen.
Zijn stem doet mij soms denken aan Win Butler van Arcade Fire, de composities zijn fraai zonder zwakke momenten enkel wat zwaarmoedig van toon maar daar hou ik wel van.
Vooral het titelnummer Heavy Flowers vind ik weergaloos maar de rest doet daar niet of nauwelijks voor onder.
Volgens mij is Blaudzun onlangs in de prijzen gevallen voor zijn muziek en dat is in mijn ogen volkomen terecht.
Een artiest van eigen bodem om te koesteren.
Hulde .
Voorlopig 4 sterren met uitzicht op meer.

Johannes is een karikatuur van zichzelf waardoor hij bij mij al snel minpunten kreeg. Ondanks dat hij een niet al te goed uitziende zanger is, versterkt hij dit door zijn gigantische bril (het zou zo het gestereotypeerde Hollywoodesque voorbeeld van retardatie kunnen zijn). Daarnaast ben ik zeer allergisch voor vocalisten die 'mekkeren' (bijvoorbeeld Johannes & Anouk). Instrumentaal zit het best goed in elkaar, echter als de zanger zijn registers open trekt begint het bij mij te kriebelen.

Enfin: aangezien ik sterker subjectief ben dan reëel heb ik mijn stem verwijderd.

avatar van bas2204
Enorm sterke plaat van Nederlandse bodem, iets waar we best trots op mogen zijn. Twijfelde nog even tussen 3,5 en 4 maar door de speciale sfeer die het album neer weet te zetten heb ik toch voor de laatste van de twee opties gekozen

avatar van Co Jackso
Een schijnbaar gewichtig album van Blaudzun. Na het aanhoren van het wervelende nummer Flame on my Head waren de verwachtingen nogal hooggespannen. Uitendelijk is dit gevoel toch wel verwisselend voor wat teleurstellende gedachten. De teksten en melodie zijn veelal groots, maar gevoelsmatig ook wat inhoudsloos en nietszeggend. Het album van Blaudzun is dan ook een soort paradox, het lijkt veel te willen zeggen, maar uitendelijk kan ik moelijk concluderen dat de boodschap bij mij is aangekomen.

avatar van Lars Muziek.
Een beetje snel, maar het nieuwe album komt in Maart 2014 al uit!

avatar van Basel
Eigenlijk te laat ontdekt, maar een hele fijne plaat. Met Elephant en Another Ghost Rocket als absolute hoogtepunten.

bas1966
niet alles vind ik goed, maar als je van deze plaat de eerste 2 nummers al hoort dan ben je toch al overtuigd dat dit kwaliteit is.....ben echt blij met deze artiest !

avatar van Alicia
Ik heb nu een aantal albums de revue laten passeren en ik vind het over het algemeen mooie muziek! Niet alle liedjes zijn even sterk, maar Blaudzun is zeker de moeite waard om te beluisteren. Alle albums vanaf deze Heavy Flowers liggen mij wel. De eerdere albums moet ik nog wat vaker draaien wellicht, maar - voorlopig - spreken de vorige werkjes mij dan weer wat minder aan.

avatar van 93.9
Prima album en DIE stem ook hè ?

avatar van jorro
Het begint goed dit album. Een stuk vlotter dan de voorganger. En dat is precies wat ik daarop een beetje miste. Ook de energiie in het titelnummer maakt het verschil.
We Both Know is weer zo'n nummer met een knipoog naar 16 Horse Power. Maar nu met de nadruk op power inderdaad. Monday is even een dipje, maar voor het overige blijft het me een stuk meer aanspreken dan Seadrift Soundmachine.
En hoewel ik opvolger Promises of No Man's Land nog iets mooier vind krijgt ook dit album 4*