The Roots - undun (2011)

1. Dun (1:16)
  2. Sleep (2:15)

met Aaron Livingston

3. Make My (4:27)

met Big K.R.I.T. en Dice Raw

4. One Time (3:55)

met Dice Raw

9. I Remember (3:14)
  10. Tip the Scale (4:17)

met Dice Raw

11. Redford (For Yia-Yia & Pappou) (1:51)

met Sufjan Stevens

12. Possibility (2nd Movement) (0:55)
  13. Will to Power (3rd Movement) (1:03)
  14. Finality (4th Movement) (1:31)
avatar van Dakduivel
Hier kan je per track lezen wat je er van kan verwachten. Hier kan je de lyrics van Sleep en Make My alvast lezen en hier die van One Time en Kool On. De komende dagen komen elke dag de lyrics van 2 undun tracks op Okayplayer.com te staan. Ik benieuwd naar het eindresultaat.

avatar van robbizzel
nieuwe plaat alweer? damn, erg benieuwd uiteraard, How I Got Over was ieder geval geniaal!

Heerlijk, nieuwe Roots!

Wat een platen trouwens, eind van het jaar. Common, CYNE, Nujabes, 0118 en dan deze nog. Genieten!

avatar van Kill_illuminati
Roots is niet te stoppen! Leuk om te zien dat ze weer een nieuwe plaat voor de schappen hebben. Lekker korte tracklist, daar hou ik van.

avatar van Delars
Harderwiek schreef:
Heerlijk, nieuwe Roots!

En Per.Verz niet te vergeten!

avatar van Harderwiek
En dan vergeet ik Chico & The Man nog helemaal. Pff, heerlijk allemaal!
Wat Kill_Illiminati zegt, fijn dat ze voor zo'n korte tracklist hebben gekozen. Meestal kom ik moeilijk door de lange Roots albums heen, ook al zijn ze altijd van hoge kwaliteit.

avatar van discipline
En natuurlijk Chino XL! Ben erg benieuwd naar dit album.

avatar van Rhythm & Poetry
Jullie vergeten Onra's Chinoiseries Pt. 2. Maar van alle albums kijk ik naar die van The Roots en CYNE het meeste uit. Make My is in ieder geval al een geweldige track.

avatar van UmindC
Ah, een nieuwe Roots. Kijk hier zoals gewoonlijk heel erg naar uit. Make My is fijn.

rabbit
Het laatste nummer is trouwens een bewerking van Redford van Sufjan Stevens. Hij doet zelf trouwens ook mee op dat nummer samen met een experimenteel pianist.

avatar van Rhythm & Poetry
Dat lijkt me wel heel erg tof. Sufjan Stevens is gaaf! Tip the Scale zojuist gecheckt: de verwachtingen schieten zo mogelijk nog verder omhoog. undun kan weleens de My Beautiful Dark Twisted Fantasy van onze generatie worden.

Rhythm & Poetry schreef:

Dat van Sufjan Stevens is inderdaad erg goed nieuws.

avatar van -marco-
Voor Cyne, Nujabes en dit album zijn mijn verwachtingen toch wel hoog gespannen. Moet je altijd mee oppassen Maar ik heb vertrouwen. Can't wait

avatar van MAS
MAS
Ook dit Root album zal wel weer vet worden! Make My klinkt in ieder geval goed.

avatar van niels94
Rhythm & Poetry schreef:

Ook ik kijk hier vreselijk naar uit!

avatar van WeztSide
Erg veel zin in! Het concept van het verhaal vertellen van Redford van het einde tot het begin maakt me enthousiast, want concept-albums zijn gewoon vet. Make My en vooral Tip The Scale zijn hele vette nummers en een goede voorbode.
Daarnaast is een korter album wel fijn, zeker gezien het feit dat er een verhaal verteld wordt moet het niet te langdradig worden, en hoop ik dat The Roots nou eens een keer niet twintig gastartiesten gebruiken. Rising Down was niet goed en How I Got Over was een zware teleurstelling dus ik probeer niet te hoge verwachtingen te hebben maar so far so good.

avatar van thgryda
Wat een vet jaar 2011 belooft te worden, heel wat dikke platen al gehoord dit jaar, een paar teleurstellende ook wel. Maar deze gaat sowieso erg vet worden, en dan te bedenken dat er met common, die mixtape of ep of wat het ook is van cyne en eventueel nog chico & the man (daar ga ik niet van uit) die er zitten aan te komen. Nice, trouwens een nieuwe nujabes? Hoe komen jullie daarbij ?

avatar van robbizzel
WeztSide schreef:

How I Got Over een teleurstelling? apart, naar mijn mening 1 van de beter platen van The Roots.

avatar van thgryda
Vind ik ook... how i got over was hun beste plaat sinds the tipping point imo

avatar van -marco-
Stomp vind ik wel wat minder op het eerste gehoor. IIG minder dan de Make My en Tip The Scale, welke wel klinken.

avatar van Rhythm & Poetry
Stomp klinkt dus ook gewoon heerlijk (ik ga ervan uit dat dit nog de korte versie is), wat mij betreft kan undun niet snel genoeg uitgebracht worden. Ik verwacht een van de beste albums ooit gemaakt.

avatar van UmindC
Ik ga er ook van uit dat dit de korte versie is, bij Make My is de video versie ook veel korter dan het normale. De verwachtingen voor dit album worden steeds hoger.

avatar van Slowgaze
Wie is dat op The Stomp, niet Black Thought zelf toch? Goed nummer overigens, ik kan de opgefokte kant van The Roots ook wel waarderen. Make My is overigens ronduit prachtig. Het intro doet me zelfs wel een beetje aan Sigúr Ros denken, mooie elektrische piano en dan ook nog zo'n mooi refrein. Is dat Dice Raw die dat doet?

avatar van FlyLo
Dat is jammer genoeg P.O.R.N. op The Stomp

avatar van Slowgaze
Hmm, 't viel me al op dat er zo weinig gastartiesten vermeld staan. Die worden later nog bevestigd neem ik aan, of zijn er überhaupt weinig gasten van de partij?

avatar van UmindC
Ik vrees dat er nog wel een paar namen bij moeten komen.

avatar van WeztSide
thgryda schreef:
Vind ik ook... how i got over was hun beste plaat sinds the tipping point imo

Game Theory was veel beter. De liefde voor HIGO is mij bekend, maar ik heb het nooit begrepen, er is geen een nummer memorabel op dat album, ik vind het hun minste plaat ooit.

OT: Stomp is fantastisch, heerlijke opgegokte beat en de eerste keer dat ik van Porn geniet (no pun intended). Lines als "flirting with death, every night is a blind date" en "put the barrel in your mouth, blow the devil a kiss" komen nog extra hard aan door de harde gitaar hier. Nog steeds hoge verwachtingen, al hoop ik nog steeds dat Black Thought het meest de mic zal hanteren, en niet andere Roots-affiliated emcee's.

avatar van Harderwiek
Morgen de video van Sleep. Dan is al bijna de helft van de tracks bekend. Kan echt niet wachten om dit in zijn geheel te beluisteren!

avatar van UmindC
Zullen ze van elk nummer een (korte) video gaan maken, lijkt me wel vet.

avatar van UmindC
?uestLove heeft in ieder geval gezegd dat Sleep de langste video gaat worden.