The Roots - undun (2011)

1. Dun (1:16)
  2. Sleep (2:15)

met Aaron Livingston

3. Make My (4:27)

met Big K.R.I.T. en Dice Raw

4. One Time (3:55)

met Dice Raw

9. I Remember (3:14)
  10. Tip the Scale (4:17)

met Dice Raw

11. Redford (For Yia-Yia & Pappou) (1:51)

met Sufjan Stevens

12. Possibility (2nd Movement) (0:55)
  13. Will to Power (3rd Movement) (1:03)
  14. Finality (4th Movement) (1:31)
UmindC schreef:
Zullen ze van elk nummer een (korte) video gaan maken, lijkt me wel vet.

Zo ziet het er wel naar uit.

Rhythm & Poetry schreef:

Zo ziet het er wel naar uit.

Helaas, Sleep is de laatste korte video. Misschien dat ze na het uitbrengen van het album nog komen met volledige clips.

Sleep

avatar van Rhythm & Poetry
Wat we nu hebben zijn vier geweldige video's, maar ik blijf met een heleboel vragen achter (die hopelijk beantwoord gaan worden de komende tijd). De video's die we nu hebben moet je in deze volgorde bekijken: Tip the Scale, Stomp, Make My en Sleep. Waarom is de volgorde dan op het album anders? Ook missen we nu een grote tijd in het leven van Redford, namelijk de periode tussen 1990 en 1993 en de periode tussen 1993 en 1999. Wordt deze nog opgevuld door meer video's? En dan tot slot: de video van Sleep is min of meer een terugblik op Make My. Waarom is dit zo gedaan?

Natuurlijk, dat dit zoveel vragen oproept maakt het wat mij betreft allemaal nog aantrekkelijker en spannender. En bovendien is de muziek tot nu toe fantastisch. Laat undun maar komen!

avatar van Slowgaze
Rop, ik heb je nog nooit zoveel inhoudelijke dingen achter elkaar zien typen. Gaat het wel helemaal goed met je; heb je last van koorts?

tuktak
de tracklist klopt hier op mume volgens mij niet? klik

de tijdslijn van de 4 videos is omgekeerd aan de opbouw van de tracklist, het album begint dus bij de dood.

avatar van Rhythm & Poetry
Natuurlijk, wat stom van me. Ik ben natuurlijk enigszins in de war geraakt doordat Make My als eerste clip te zien was.

avatar van UmindC
tuktak schreef:
de tracklist klopt hier op mume volgens mij niet? klik

Die tracklist heb ik ook al een aantal keer voorbij zien komen, maar die tracklist die op MuMe aangegeven staat heb ik ook al op een aantal (officiële) sites gezien. Ik weet dus niet helemaal wat dat wat op de site van The Roots staat is, vreemd dat ze op hun eigen site een andere tracklist zetten dan op okayplayer (link te vinden in het eerste bericht bij dit album). Wellicht bonustracks?

avatar van Anne Maaike
Na de al te beluisteren tracks gehoord te hebben, lijkt het er in ieder geval al op dat het beter wordt dan How I Got Over. Dat was voor mij de grootste teleurstelling van 2010.

avatar van Jordyp
Ik zie overal verschillende tracklisten op internet. Is dit nou de juiste of niet?

Heb van dit album overigens alleen nog Make My gehoord, maar na dat nummer kan ik niet meer wachten op de rest van dit album!

avatar van tsjong
Ik vind 6 december leuk

dion_odinot
ik ook! album release van the roots, cyne en the black keys.

avatar van Niek
Fantastische cover. Verder verwacht ik er, nav het fletse How I Got Over, weinig van. Bewijs mijn ongelijk Roots!

Album

Op deze website kan je het album al luisteren.
Moet je wel via Firefox luisteren, Stealthy add-ons installeren en op DE instellen.

Is volgens mij legaal deze website...

dion_odinot
werkt bij mij niet hoor:(

1. Download Firefox browser: Klik
2. Open Firefox
3. Ga naar Klik (+ Add to firefox)
4. Installeer, en herladen
5. Druk op rode/groene driehoek in Firefox rechtsbovenin. (enablen)
6. Rechtermuisknop op icoon ,configure, "Select the kind of use" onderste aanvinken en DE invullen.
6. Album luisteren Klik

dion_odinot
bedankt! Ik wist niet dat jij dat rode knopje op groen moest zetten, voor de rest had ik alles gedaan (a)

avatar van WeztSide
Het doet wel een beetje aan de magie af als je hem nu op het internet gaat luisteren. Ik wacht nog.

avatar van P.O.W.
De lek is erdoor dus...En jezus wat is ie lekker tot nu toe.

avatar van thgryda
WeztSide schreef:

Inderdaad ik luister gewoon die 4 clipjes, ik vind ze allemaal vet dit gaat sowieso top 5 van het jaar worden, ik verwacht stiekem zelfs het beste album vh jaar.

edit: Ik vind net het album, meteen checken staan trouwens 14 tracks op

avatar van Jordyp
Geen beste kwaliteit, is een rip van die stream op internet...

De 4 ontbrekende tracks hier zijn overigens instrumentals. De tijdsduur van nog geen 40 minuten is misschien meer opvallend.

avatar van P.O.W.
De kwaliteit van de rip die ik heb klinkt totaal niet storend, ik was bij het zien van die 30MB ook huiverig maar hij is gewoon goed te doen hoor. Plus op deze manier kan je uit blijven kijken naar die pre-order.

Trouwens, The Otherside:

Laatste 4 tracks zijn inderdaad instrumentale tracks, en ik zie The Otherside niet op deze tracklist hier staan en The Jump staat niet op de rip.

avatar van thgryda
Euhm mijn ervaring is dat een album van een 40tal minuten bijna altijd beter is dan een album van meer dan een uur, je moet het ook boeiend kunnen houden. Kwaliteit van de rip is inderdaad niet denderend. Ik luister het album dan ook 1 of een paar keer en stem pas als er een betere rip is. Klinkt wel vet tot nog toe

edit: ok enkel bij de eerste 3 tracks (waar dus een video van is) is de kwaliteit redelijk, op de rest van de nummers is de kwaliteit echt amper aan te horen. En flylo slecht nieuws 3 featurings van PORN

dion_odinot
hmm, kwaliteit van de rip die ik heb is gewoon goed hoor!

P.O.W. schreef:
Trouwens, The Otherside:

Verreweg het beste nummer van dit album

avatar van He$$el_01
En flylo slecht nieuws 3 featurings van PORN

Mooi, vind ik echt een goede rapper.

avatar van FlyLo
En flylo slecht nieuws 3 featurings van PORN

Album kwam vandaag blijkbaar al uit in Duitsland?
Goede rip zou dus niet ver weg mogen zijn..

Rene1979
Klinkt tot nu toe weer erg vet! Bij ughh is hij ook al in stock. Ik heb nu alleen een webrip met 14 tracks. Even aangepast aan deze lijst maar dan mis ik een track.. Dus ik wacht nog wel op de officiële release en dan koop ik hem tijdens me trip in NY later deze maand.

thgryda schreef:

Ik dacht dat je zou wachten tot de release?

avatar van Eardrum
mijn versie van het album bestaat uit 14 nummers. dit staat ook zo op de site van the roots.