The Roots - undun (2011)

1. Dun (1:16)
  2. Sleep (2:15)

met Aaron Livingston

3. Make My (4:27)

met Big K.R.I.T. en Dice Raw

4. One Time (3:55)

met Dice Raw

9. I Remember (3:14)
  10. Tip the Scale (4:17)

met Dice Raw

11. Redford (For Yia-Yia & Pappou) (1:51)

met Sufjan Stevens

12. Possibility (2nd Movement) (0:55)
  13. Will to Power (3rd Movement) (1:03)
  14. Finality (4th Movement) (1:31)
avatar van thgryda
ik beluisterde hem gisteren nog en het blijft een fantastisch album, zou wel eens de eerste 5 vd laatste jaren kunnen worden op termijn...

avatar van Illmaticly Ill
Pff, ik heb undun volgens mij 2 keer geluisterd, een maand geleden ofzo, maar het beviel me toen (nog) niet. Ben 'm nu voor de 3e keer aan het luisteren, ben benieuwd of ik het nu wel wat vind. Misschien is het weer echt zo'n groeiertje, heb ik erg vaak de laatste tijd. Eerst een album 5 tot 10 keer draaien, en het dan pas écht kunnen waarderen.

avatar van Illmaticly Ill
Ah kijk eens aan, met de 3e keer luisteren klinkt het al vele malen beter! Dus binnenkort weer eens opzetten en teksten erbij nemen, denk dat ik het dan wel kan waarderen!

avatar van Linius
Alleen al het concept is een goede beoordeling waard. Uitstekende plaat van deze jongens.

avatar van Ernie
daarjuist aangeschaft en 1x beluisterd in de auto maar het grijpt mij nog niet echt! direct nog eens met de koptelefoon op paar kansen geven

@Ernie

Precies wat ik had. Heb 'm nu stuk of 4 keer beluisterd, en iedere keer vond ik het beter dus.

avatar van Ernie
Dat heb ik bij de meeste albums van deze groep wel, dat ik er wat moeilijk inkom. ik Heb nu

-Do You want more!!!? Vind ik nog altijd 1 van hun beste! 4*
-Illadelph Halflife : Nog altijd hun Magnus opus Imo : 4,5*
-Things Fall Apart : Gewoon zeer goed met wel hun beste track ooit voor my nl Dynamite
-Phrenology : De minste van de 4 die ik had, natuurlijk wel met Seed 2. erop maar niet zo heel sterk als plaat in geheel : 3,5*

En sinds vandaag How I got over en Deze Undun dus erbij

avatar van Illmaticly Ill
Ah oke. Ik heb de gehele collectie van The Roots, maar heb alleen nog maar ''undun'' beluisterd.

avatar van Ernie
De hele collectie! Nog veel moois om te ontdekken dan
En na 4 luisterbeurten begint deze toch al goed tot zeer goed te klinken. Enkel stomp trek ik wat minder en de Redford suite moet ik ook nog eens goed beluisteren maar een 4* is ie zeker nu al. Lighthouse, I remember en daarachter Tip the scale is echt een schitterend einde van de 'gewone tracks'

avatar van Illmaticly Ill
Haha zie je wel! Ga 'm dit weekend ook nog eens draaien met teksten erbij, moet dan wel goed bevallen denk ik.

PS. niet dat ik de hele collectie heb gekocht, haha, ik koop zelden CD's. Heb 'n heel goede torrent met hoge kwaliteit met bijna alles van The Roots. Maar inderdaad, er is waarschijnlijk nog veel moois te ontdekken!

avatar van IllumSphere
Een aantal maanden was ik nog heel enthousiast, maar dat is geminderd. De eerste keer toen ik dit hoorde was het nog leuk, heel leuk zelfs, maar op een langere periode is deze plaat eigenlijk niet die topper dat het hoort te zijn. Het geluid is wel goed, daar niet van, maar deze plaat wordt zoveel geskipt als die voorbij komt in iTunes. Ik voel geen link tussen ons beiden en vind het maar de zoveelste hip-hop plaat. Ik heb deze plaat dan gisteren eens volledig beluisterd, ik heb er een nachtje over geslapen, maar waar ik voor vreesde is uitgekomen. Het klikt gewoon niet met deze plaat en het is absoluut niet een plaat die voor mij vier punten en een half verdient. Daarom ook dat hij wordt verlaagd naar een drie en een half. Daarmee is die niet slecht, maar zeker ook geen topper.

jjw
Daar sluit ik me bij aan. Waar ik een tijdje geleden dit album continu draaide, schenk ik er nu minder aandacht aan. De refreinen van I Remember en vooral van Lighthouse vind ik lichtelijk irritant worden. Kool On en Tip the Scale vond ik eerst zeer goede nummers, maar deze kunnen me nu niet heel erg meer boeien, het melodietje bij Kool On begint wat te vervelen. Nummers als Make My, The Otherside en Sleep blijven mij raken, echt heerlijke nummers. Over het algemeen vind ik Black Thought sterk rappen en ook Big K.r.i.t levert prima werk af, maar Dice Raw kan ik niet zo heel erg kan waarderen op dit album.

De korte film die bij dit album gemaakt is vind ik wel erg vet gedaan!

avatar van kobe bryant fan
Ik heb hem nu ook al erg veel gedraaid maar mij blijft hij boeien.
Sterker nog hij heeft nog niets van waarde moeten inleveren. Alleen blijf ik me storen aan Kool On, maar dat doe ik al vanaf de eerste luisterbeurt. En met het refrein van Lighthouse leek het alsof ze een plaatsje in de Top 40 wilden veroveren (ik zeg niet dat ze dat echt wouden, het klinkt alleen zo). Maar buiten die twee kleine minpuntjes blijf ik genieten van Undun.

avatar van He$$el_01
Storen aan Kool On? Heerlijke sfeer heeft dat nummer man.

I’m in the double G, three-piece tux
Screaming dressed to kill, Hope somebody call my bluff

avatar van thgryda
De laaste dagen undun opnieuw beluisterd en ik vind het nog steeds supervet zelfs lighthouse en I remember vind ik nu vet. Waar ik bij how i got over na een jaartje berusten besloot op een 4.5 te blijven ga ik hier toch voor de eerste 5 in drie jaar tijd, het album kent wel wat mindere momentjes maar het briljante concept zorgt toch dat dit voor mij een 5 is, the roots blijven baas boven baas!!!

avatar van MAS
MAS
Ook ik heb dit verhoogd naar 5 sterren. Dit is zeker het beste album van de afgelopen paar jaar!

avatar van Ernie
ik snap de commentaren op I remember niet echt. Vond ik al van bij de eerste luisterbeurt een zeer mooi nummer...

Schitterend nummer inderdaad.
Fantastisch refrein ook. Zeker één van mijn favorieten.

avatar van Ernie
Begin meer en meer fan te worden van de latere Roots! Vind ook dat er zowel op deze undun als op How I got over op zeer hoog niveau gemusiceerd word. Doet mij vooral denken aan de creativiteit en speelsheid van de instrumentatie van Do You want more!!??! en die is al van 1994 dus ze blijven het maar doen ook deze mannen

avatar van Harderwiek
Ongelofelijk, wat blijft deze plaat toch sterk. Zeker gegroeid tot de sterkste plaat van 2011 en staat inmiddels wel in mijn top 25 beste albums, wat een krachtig en tegelijkertijd gevoelige plaat! Prachtig. Helaas zal het door Kool On nooit helemaal perfect worden, of ik moet opeens ontdekken wat er zo goed aan is, maar dat denk ik niet.

Mb.
Wat mij betreft een album dat leuk is in het moment, maar verder weinig beklijft. Ik luister er eigenlijk nooit meer naar en ik heb ook nergens de drang om het album weer eens op te zetten. Daar heeft het blijkbaar niet genoeg voor geprikkeld.

avatar van Niek
Niek schreef:
Misschien dat ik m dan - helemaal stereo - beter kan waarderen.
Wat een voortschrijdend inzicht! Gekocht en door de speakers is deze plaat veel beter dan door de headphones. Misschien dat ik van laatste eens wat betere moet gaan kopen. Heel sterke plaat dit.

avatar van thgryda
Voor mij is dit gewoon de beste plaat van the roots en dat is niet omdat de rest zwak is

thgryda schreef:

avatar van discipline
Wat is dit toch een ontiegelijk gaaf album. Ik had eerst wat losse nummers gehoord en toen was ik nog niet helemaal verkocht, maar nu wel! Het lijkt wel of The Roots alleen maar beter worden!

avatar van Nr.4
Heerlijke, sfeervolle plaat. Draai 'm sowieso nog wekelijks. Is samen met Illadelph Halflife m'n favoriet van The Roots, al verschillen ze behoorlijk van elkaar.

avatar van Mathough
De routiniers van The Roots hebben wederom een prachtig stukje muziek afgeleverd. Na een half jaar ben ik ervan overtuigd dat dit album alles behalve vergankelijk is. Misschien wel de mooiste van The Roots tot dusver.

Volgens mij de mooiste: echt een meesterwerk. Op weg naar het concert in Paradiso weer helemaal gegrepen door deze fantastische plaat. Ik zet 'm maar eens in mijn top 10.

avatar van Eveningguard
Na drie keer luisteren is het net of ik dit album al jaren ken. Dat is altijd een goed teken. Het heeft iets dat me ontzettend aanspreekt. Wat dat is? Geen idee.

avatar van equalsthree
Meesterwerk, nummer 1 album voor mij op het moment. Elk nummer heeft iets speciaals!