A Tribe Called Quest - Midnight Marauders (1993)

Label: Jive

1. Midnight Marauders Tour Guide (0:45)
  2. Steve Biko (Stir It Up) (3:11)
  3. Award Tour (3:46)

met Trugoy the Dove

4. 8 Million Stories (4:22)
  5. Sucka Nigga (4:05)
  6. Midnight (4:23)

met Raphael Saadiq

7. We Can Get Down (4:19)
  8. Electric Relaxation (4:03)
  9. Clap Your Hands (3:16)
  10. Oh My God (3:30)

met Busta Rhymes

11. Keep It Rollin' (3:06)

met Large Professor

12. The Chase, Pt. 2 (4:02)
  13. Lyrics to Go (4:10)
  14. God Lives Through (4:15)
  15. Hot Sex * (2:48)
|Joël|
Award Tour, Steve Biko (Stir It Up) en Electric Relaxation zijn tot nu toe mijn favorieten. Ik luister dit album pas twee dagen, dus ik wil er eerst meer van genieten voordat ik mijn beoordeling hier plaats. Ik wil wel alvast vertellen dat ik dit album geweldig vind!
Nu al één van mijn favoriete albums.

avatar van j.b.b.l
Lekkere vrolijke hip hop,heerlijk.Die mannen kunnen ook perfect op de beat flowen,licht dan echt prettig in het gehoor.4,0 Ik vind Low End Theory toch beter. een vraagje,Ik heb van dit album de clean version,nou is dat niet zo erg want ze schelden niet vaak,maar als er gescholden word komt er een irritante schratch erdoorheen,je schrikt je dan echt dood,ik vraag me af of het alleen bij mij zo is,of bij elke clean version?

Absolute klassieker...

Wil je lachen, check deze vertaling van Award Tour:

HuibjuH
Perfect!!! 1 van mijn favorieten

avatar van J.M.
Im buggin uit, zodat liet me cuz Im wettin terugkrijgen

avatar van Timo710
Het luisteren van de instrumentals los is al een genot aan mijn trommelvlies. Q-Tip maakt het samen met Phife en Ali Shaheed af. Vooral Midnight is een nummer dat ik dagelijks opzet.Pracht CD dit!

avatar van FunkyMonk
Midnight is idd een verslavend nummer.

AFTP
eazyfan schreef:
En dit blijft alleen Hip-Hop, dit verdient niet als subgenre Jazz.

Het is wel Fusion-jazz maar Fusion is geen muMe genre

avatar van j.b.b.l
j.b.b.l schreef:

He he,eindelijk heb ik de goeie versie gevonden,klinkt een stuk beter.

4,0>4,5

avatar van Timo710
Consequence z'n debuut was op deze CD (en hij kwam natuurlijk vaak voor op Beats,Rhymes and Life), jaren later maakte hij de mixtape A tribe Called Quence : http://www.musicmeter.nl/album/111291

Die cover moet toch wel gewaardeerd worden, of wat?

avatar van MurryMusic
mwah hoezo..omdatie erop lijkt?

avatar van sinterklaas
Midnight is echt een nummer die ik gister 20 keer achter mekaar heb gespeeld. Wat een foooking verslavend nummer. Die heerlijke achtergrond geluiden en die beatbox erdoorheen zijn om te smullen. Voor de rest heb ik nog wat meer nummers van ze opgezocht op youtube maar die vond ik tot mijn verbazing niet veel soeps.

avatar van tnf
tnf
Ik heb deze sinds gisteren in huis. Het geheel glijdt heerlijk ontspannen je speakers uit.

2, 8, 10 en (vooral) 3 springen er voor mij uit. De rest klinkt ook lekker maar is gewoon iets minder opvallend. Wat dat betreft zal ik de eerste twee De La Soul-albums, die ik beiden al geruime tijd in huis heb, toch leuker blijven vinden.

Maar toch: prima cd. Bruikbaar als aangename achtergrondmuziek, maar ook om 'echt' naar te luisteren. Ik ben zelf niet iemand die uitgebreid songteksten analyseert, maar het schijfje heeft ruim voldoende muzikale inhoud waardoor het ook zonder op de teksten te letten interessant is.

avatar van Timo710
De remix van mijn favoriete tribe nummer Midnight is er :

Q-Tip zat met Cool & Dre in opdracht van Smirnoff in de studio om een remix van een classic (midnight) te maken, en te vermoderniseren. Common deed dit ook met the Light (samen met Just-Blaaaaaze).

Ik vind de remix best geslaagd, het is toch een echte Midnight 2008. Alleen jammer dat Q-Tip op de eerste verse er nogal naast zit.

Zet eventjes allen jullie "Hiphop van vroegah is beter nu is het troep" gevoel aan de kant, check ff dat linkje en geef gewoon eerlijk je mening over hoe je de vermodernisering van het nummer vind. Èn loop alsjeblieft niet te zeiken over het feit dat het word geremixed, want dat is nu al gebeurd, valt niet meer terug te draaien, en Q-Tip werkte er aan mee, dus het is ook geen smaad aan de originele artiest.

avatar van MJ_DA_MAN
Criminal Minded '08 is er ook, door KRS-One samen met Primo.

avatar van Timo710
Hmmja, maar dat vond ik dus iets totaal niet speciaals, ik bedoel niks tegen KRS of Primo, maar ik vond juist het idee oude MC, oude track met een nieuwe jonge producer (of producers) interessant. Misschien ook omdat ik niet vaak KRS luister, maar die remix had inprinciepe al 10 jaar geleden gedaan zijn. Bij die track had ik zoiezo al zoiets van, dat zal wel goed komen, die andere 2 zijn verassender.

avatar van MurryMusic
Klinkt wel lekker imo. Origineel vind ik wel beter, maar leuk nummertje.
The night is on my mind

avatar van MFPascal
Dit blijft zo'n geweldig dope album.

|Joël|
Die 3 favoriete tracks kiezen is lastig bij deze... ik verander ze af en toe om het eerlijk te houden

|Joël|
Dit album is echt een soort verslaving, prachtige muziek.
Steve Biko (Stir It Up), Award Tour (Featuring Dove), Sucka Nigga, Midnight, Electric Relaxation en Clap Your Hands zijn mijn favorieten, ze zijn allemaal zo mooi!

5* en een plaats bij mijn 10 favoriete albums.

avatar van MurryMusic
Kwam gisteren nummers van de Tribe tegen in de film Kids..En toen kwam gewoon bij mij het verlangen naar boven om naar dit album te luisteren.. Ik kwam, Ik luisterde en ik genoot! 0,5 erbij en een plaatsje in mn top 10

Social_Mask
Dit album is gegroeid tot 1 van mijn favoriete albums allertijden. Geweldige beats, geweldige raps, het hele sfeertje is gewoon ... geweldig! Hier kan ik zooo van genieten.

avatar van MJ_DA_MAN
Social_Mask, leef jij ook weer ?

Resurrection!

avatar van MJ_DA_MAN
Haha, ik keek toevallig laatst nog in je profiel en zag dat je al sinds februari (als ik het goed heb) niet meer actief was. En toen dacht ik: waar is díe gebleven ? Maar welkom terug, wat was de reden van je afwezigheid?

(offtopic, ik weet het)

Social_Mask

Ik was een tijdje niet meer met muziek bezig en ik had het veel te druk. Maar nu heb ik weer mijn passie voor muziek terug en dat kan ik niet beter uiten dan hier op MuMe. Direct een nieuwe Top10 gemaakt ook. It's good to be back!

En ik miste jullie natuurlijk heel erg

avatar van Rhythm & Poetry
Welkom terug Social, kan ik eindelijk weer genieten van jouw kennis (nu niet overdrijven).

Vind dit album erg geslaagd, mijn favoriete ATCQ plaat, producties en raps sluiten naadloos op elkaar aan. Electric Relaxation is de spreekwoordelijke slagroom op de taart.

Rhythm & Poetry schreef:

Electric Relaxation. Helemaal mee eens

avatar van nega
uitschieter steve biko, maar wat een beat ook !! pff

Clap Your Hands
Wát een beat!! Voor mij het beste nummer van het album samen met Sucka Nigga en 8 Millions Stories.
Hot Sex vind ik wel een minder nummer.