The Stone Roses - The Stone Roses (1989)

Label: Silvertone

1. I Wanna Be Adored (4:52)
  2. She Bangs the Drums (3:42)
  3. Waterfall (4:37)
  4. Don't Stop (5:17)
  5. Bye Bye Badman (4:00)
  6. Elizabeth My Dear (0:59)
  7. (Song for My) Sugar Spun Sister (3:25)
  8. Made of Stone (4:10)
  9. Shoot You Down (4:10)
  10. This Is the One (4:58)
  11. I Am the Resurrection (8:12)
  12. Fools Gold * (9:55)
  13. What the World Is Waiting For * (3:55)
  14. Elephant Stone * (4:48)
  15. Where Angels Play * (4:15)
avatar van hpdewin
ja maar als je the stone roses all hebt is turn into stone de perfecte aanvuller

blaauw
heerlijke muziek, ik begrijp alleen niet helemaal waarom she bangs the drums zo hoog tussen de favorieten staat ik vind nummers als fools gold waterfall en shoot you down veel sterker persoonlijk.

avatar van Cloud
She Bangs the Drums klinkt als de outro van Love Will Tear us Apart, mooi dus:D

tondeman
Iemand de remaster al gehoord?

avatar van Thuurke
Waarom de remaster kopen als de gewone versie voor 6 euro nog volop te koop is.

Het zal wel aan mij liggen, maar ik heb dit album nog nooit ergens in de winkel zien liggen, laat staan voor 6 euro. En heb er toch wel jaren naar uitgekeken. Heb hem uiteindelijk online gekocht.

avatar van Gyzzz
Dat is inderdaad vreemd, ik kom hem namelijk continu overal tegen voor bedragen die de 6 euro zelden overstijgen

Misschien is 'ie gereissued dan. Heb er toch jaren naar uitgekeken bij zaken als Velvet, Plato, Plaatboef, Sounds, Concerto, etc.

fastpulseboy
herman schreef:

vaag....heb em toch vaak zien liggen bij allerlei zaken

toch zorgt die heruitgave wel voor een jeukende portemonaie, al is het eigenlijk best wel overbodig.......Ik weet het nog niet

Stone Roses | Stone Roses -collectors Edition- | cd | Kroese Online - kroese-online.nl

Och, behalve die backward-tracks heb ik het allemaal al, maar toch wel leuk om alles bij elkaar te hebben natuurlijk.

avatar van Omsk
Veel te duur voor mij, maar allerenigst. Hopelijk komen er meer van dat soort prullen van Britpopbands op de markt.

avatar van Thuurke
Herman, ga eens bij Fame in Amsterdam kijken voor 6 euro per stuk heb je deze CD en Second Coming.

Ze zijn beiden lange tijd inderdaad moeilijk te krijgen geweest maar nu weer volop in de uitverkoop. Wel de korte versie met 11 nummers.

avatar van barrett
Waarom hebben we zulke winkels niet in West-Vlaanderen...

Laatste keer dat ik deze zag was ie 20 euro. Ik heb hem een tijdje terug ergens online gekocht voor 4 of 5 euro, dus ik ben inmiddels voorzien.

tondeman
Ik luister nu dus die Anniversary Edition, maar hoor amper verschil eigenlijk, ja alles klinkt wat helderder... big fuckin deal..

avatar van dazzler
barrett schreef:
Waarom hebben we zulke winkels niet in West-Vlaanderen...

Media Markt Roeselare ... niet twijfelen, vragen en bestellen.

avatar van hpdewin
dazzler schreef:

Media Markt Roeselare ... niet twijfelen, vragen en bestellen.

Ik had hem van de media markt in brussel, dat is ook egt een gigant daar stond het rek er vol mee

tondeman schreef:

ja? dan zal ik hem maar niet bestellen, ik dacht dat daar ook die lange fools gold op staat, maar dat vind ik toch weinig toegevoegde waarde aan het album zelf.

tondeman
Nou ja... om daar even op terug te komen: het verschil is toch best wel merkbaar. Maar moet je iets opoetsen wat niet echt opgepoetst hoeft te worden? Die lange Fools Gold versie staat trouwens ook als bonus nummer op sommige versies van dit album dacht ik (maar ja, als je al een andere versie van het album hebt...)

khonnor
Thuurke schreef:
Waarom de remaster kopen als de gewone versie voor 6 euro nog volop te koop is.

omdat deze remaster het woord remaster effectief waard is. het klinkt helderder, dynamischer, met een pak meer bas (luister naar het begin van i wanna be adored en hoor het verschil) en omdat je zelfs bij de goedkoopste versie de volledige versie van het geniale fools gold er gratis bij krijgt...

en omdat ie maar 14 EUR kost in de mediamarkt...

avatar van Cloud
Heel gaaf album, maar live valt Ian Brown toch zwaar tegen!!
De rest van de band is wel erg goed daarentegen.
Maar dat zegt dan weer niets over dit album

fastpulseboy
Cloud schreef:
Heel gaaf album, maar live valt Ian Brown toch zwaar tegen!!
De rest van de band is wel erg goed daarentegen.
Maar dat zegt dan weer niets over dit album

true, live zingt Ian zo vals als ik weet niet wat. Plaat blijft subliem

krelis
Heerlijke plaat uit de tijd van New Order, Northside, Happy Mondays, the Charlatans.

avatar van TerryA
krelis schreef:

niet helemaal - New Order bestond al jaren van voorgaande scenes, Happy Mondays wel, maar Northside en The Charlatans kwamen vanwege de success en doorbraak van deze album en bands zoals The Mondays en Inspiral Carpets (the big 3 van die periode)
Vanaf 1990 - 1991 periode kwam ook andere bands vanuit die Manchester scene (zoals Mock Turtles) en dan andere bands van andere steden (zoals Blur) die deze scene ook opvolgden om pas later hun eigen identiteit neer te leggen.

avatar van Zwammer
Gisteren had ik op Facebook een goed gesprek met een leuk meisje uit Manchester, die nu tijdelijk een jaar in Utrecht woont, en uiteraard ging het gesprek ook over muziek. Tot mijn verbazing bleek dat wij wel dezelfde smaak hadden.. alleen haar favoriete album was dit album van de The Stone Roses en tja die had ik eigenlijk nog nooit beluisterd..
Dus ik daarnet vol goede moed aan de plaat begonnen.. En tja wat zal ik zeggen, het klinkt behoorlijk goed. Het is ook veel swingender dan ik had gedacht. Mijn interesse is in ieder geval gewekt, ik ga het album de komende dagen zeker nog een paar keer beluisteren .

avatar van Leeds
Dit is zeker een genietbare plaat met sterke kantjes. Hoewel niet altijd van een hoog niveau.

avatar van Kill_illuminati
Nadat ik een single laatst van hun 2e album op TV zag verschijnen. Heb ik toch besloten om dit album aan te schaffen. BTW Ian klinkt een beetje als Kurt Cobain.

Helemaal geweldig! Maar vindt de Amerikaanse uitgave eigenlijk beter, want daar staat "Elephant Stone" op!

Verder zijn de beste nummers "She Bangs The Drums", "This Is The One", "I Am The Resurrection", "Sugar Spun Sister" en "Fool's Gold".

Misterfool
thelion schreef:

Dit album is een van de laatste albums die de loop van de muziekgeschiedenis daadwerkelijk heeft veranderd........

ik haal dit er even tussenuit. ik ben het namelijk niet met je eens. wat te denken van nevermind van nirvana,ok computer van radiohead,images and words van dream theater,aenema van tool en last but not least jeff buckley grace. allemaal albums uit de jaren 90 die later toch voor veel bekende en minder bekende groepen een inspiratiebron waren.

dit vind ik dan typisch zo'n opmerking die nooit hard te maken is. in elk decenium zijn invloedrijke albums te vinden die koers van pop/rock historie veranderd hebben.

Hij heeft het over één van de laatste albums.
Ik denk dat Nevermind, Ten en (vooral in Engeland) deze voor een enorme omslag hebben gezorgd in het hele bandjes-gebeuren. Qua pop/rock zie ik niet hoe latere albums de koers veranderd zouden hebben. De meeste populaire pop/rock-bands van nu zijn grofweg allemaal een afgeleide hiervan. Over Dream Theater kan ik dan weer niet oordelen, omdat dat totaal mijn ding niet is en ik helemaal niets heb met de bijbehorende stroming.

Alle respect voor de andere albums die je noemt (zitten ook wat persoonlijke favorieten tussen), maar die komen daar toch echt niet bij in de buurt. Misschien Buckley (als invloed op Coldplay ed.).

Gisteren trouwens voor het eerst in mijn leven Fools Gold live gehoord bij het concert van Ian Brown in Paradiso.