The Stone Roses - The Stone Roses (1989)

Label: Silvertone

1. I Wanna Be Adored (4:52)
  2. She Bangs the Drums (3:42)
  3. Waterfall (4:37)
  4. Don't Stop (5:17)
  5. Bye Bye Badman (4:00)
  6. Elizabeth My Dear (0:59)
  7. (Song for My) Sugar Spun Sister (3:25)
  8. Made of Stone (4:10)
  9. Shoot You Down (4:10)
  10. This Is the One (4:58)
  11. I Am the Resurrection (8:12)
  12. Fools Gold * (9:55)
  13. What the World Is Waiting For * (3:55)
  14. Elephant Stone * (4:48)
  15. Where Angels Play * (4:15)
Berichten verplaatst naar The Stone Roses

avatar van Philipstown
Arrie schreef:

Ik ook! Het is mijn favoriet van het album zelfs.

Lijkt me ook een verwijzing naar de Beatles, die ook achterstevoren afgespeelde (gitaar)partijen in hun songs verwerkten. Een mooi eerbetoon, alleen verder doorgevoerd door een heel nummer achterstevoren op de plaat te zetten. Ik zie het album ook een beetje als het 'Revolver' van de jaren tachtig.

avatar van Helicon
Een aardige plaat. Hij kan mij, na een aantal keer, nog niet grijpen, zal 'm nog zeker meer tijd geven

avatar van Robbie Keane
Soms een beetje tam, maar ik ben toch wel gematigd positief na een luisterbeurt.
De instrumentaties zijn veelal tof.
De zanger is wel wat rustig... dat hoeft geen nadeel te zijn, sommige nummers zijn heel melodieus.

avatar van Ducoz
Ja, toch is het wat te lief.
Echt hoekig is het niet en het zweeft toch gewoon door.
Niet slecht, maar toch niet zo goed als ik eerst vond, luister het niet vaak meer.

avatar van Robbie Keane
Ja deze 80's mijlpaal had wel wat Tony Montana kunnen gebruiken.

avatar van Robbie Keane
Ondanks mijn kritieken ben ik wel helemaal verslaafd aan dit plaatje momenteel.
Vooral I Wanna Be Adored grijpt me.

avatar van Robbie Keane
Het begin is duidelijk het sterkst, maar de 2e helft, met name de laatste 3 nummers zijn ook heel sterk.

Voor mij het beste album ooit. Inwijding van een nieuw tijdperk. De wijze waarop Ian Brown zingt vind ik fantastisch, combineer het met weergaloze muzikale stukken en je hebt een fantastisch album. Favoriet: She Bangs The Drums. ( een b-side van die single is overigens bijkans beter: Mersey Paradise)

Verveelt mij nooit.

avatar van captain scarlet
Net maar weer eens op de draaitafel gelegd. Blijft ook na vele luisterbeurten 'n hele fijne plaat. Popmuziek op z'n best.

avatar van Arrie
Berichten verplaatst naar The Stone Roses

avatar van Thuurke
Nostradamus voorspelde het al in de 16e eeuw:

2012 - The Resurection of the Stone Roses.

avatar van hpdewin
Nu ook op plaat gekocht. Bonus vinyl Pearl Basterd is geniaal. Ik blijf hem maar draaien!

avatar van Madjack71
Ik hoor de genialiteit van dit album er niet echt aan af. Voor mij is toch de bonustrack Fools Gold die tijdloos is en een klassieker genoemd mag worden. De rest van dit album is als een soort
Cure meets Stones gevoel. Wel aardige nummers, maar zoiets als een Oasis wel potentie maar het wil er maar niet echt uitkomen.

avatar van CDrek
Blijft meesterlijk album...zeker met de extra tracks als Fools Gold (waar je op kan dansen en chillen tegelijkertijd)...

Madjack71 schreef:
komt allemaal goed blijven proberen

avatar van Bollieblauw
Waterfall, This Is the One, I am The Resurrection, She Bangs The Drums. Zoveel prachtigs op deze plaat. Ben ook helemaal wild van Elephant Stone met de fantastische cha-cha-cha drums op het eind. Altijd weer een goede reden om de lucht drums erbij te halen, samen met mijn ubercoole zoontjes van 4 en 6.

avatar van starsailor
12 juni in de HMH

avatar van Cloud
hpdewin schreef:
komt allemaal goed blijven proberen

Misschien als een van de weinige, maar Fools gold vind ik helemaal niet bijzonder.

avatar van Erwin.c
Blijft een vreemde cd voor mij, hij klinkt alsof ik hem bij de buren hoor......

avatar van Madonna
haha... geniaal uitgedrukt en ik snap wat je bedoelt.... (demperig)

avatar van Arrie
Cloud schreef:

Ik kan ook niet zoveel met dat nummer. Ik vind vrijwel elk nummer op dit album beter dan Fools Gold.

Ik ken dat nummer van Fifa. Het klinkt wel lekker en het funkt, maar echt spannend wordt het nergens en het gaat ook wat lang door. Het is toch een tikkeltje muzakkig. Kwaliteitsmuzak, dat wel.

avatar van Bollieblauw
Fools Gold rockt juist! Kan mij niet lang genoeg duren. Onweerstaanbaar vette gitaar/bass riff en ook hier weer het briljante drumwerk van Reni Wren. Het heeft iets looms en iets heerlijk hypnotiserends. Het wah wah pedaalwerk van meestergitarist John Squire is ook om van te smullen. Clip was fantastisch met een band die met hun jeugdige onbevangenheid en een prachtige arrogantie alleen een beetje heen en weer aan het slenteren is. Zij waren destijds zo cool dat ze dat wel voldoende vonden. Ooit afgevraagd waar Liam Gallagher zijn swagger-loopje vandaan haalde? (Oasis jatte misschien wel alles bijeen, maar ze wisten wel waar ze van moesten jatten, hoor!)

YouTube - The Stone Roses - Fools Gold

avatar van IllumSphere
Ik vind Fools Gold eigenlijk het beste nummer van deze band. Mijn eerste kennismaking was in GTA : San Andreas en het blijft nog steeds een heel goed nummer.

Bollieblauw schreef:
Het heeft iets looms en iets heerlijk hypnotiserends.

Ja fools gold is een fantastisch pop liedje. Maar zeker niet een van mijn favorieten. Het is alleen dat het nummer heel snel bevalt dus als je iemand kennis wil laten maken met the roses is dat gewoon een heel erg welkom nummer waarbij het kwartje snel valt.
Wat loomheid betreft geef ik de voorkeur aan nummer als ride on of Something Burning daarmee zakken je oogleden naar beneden en worden al je spieren slap zonder dat je erom gevraagt hebt

avatar van Johnny Marr
Goed debuut, alleen een beetje jammer van Don't Stop...wat een herrie!

avatar van SilverGun
Ja, Don't Stop sla ik ook altijd over. Leuk probeersel maar voegt verder niets toe.

Ik vind dit een geweldige plaat, mooi gitaarspel en goed lopende nummers. Wat ik hier heb, net als bij My Bloody Valentine's Loveless, is dat ik dit een hele goede plaat vind maar dat hij soms wat overschat is: een Engels blad riep deze eens uit tot beste Engelse plaat aller tijden! Daar vind ik Ian Brown vocaal net wat te vlak voor en de nummers iets te eenvormig (de Beatles zijn toch een stuk veelzijdiger). Maar verder, hele fijne plaat die voor mij van begin tot eind mooi wegluistert, bonustrack Fools Gold groovet natuurlijk als een knetter.

I wanna be adored heeft zo'n fantastische intro en ik vind de instrumentale outro van Bye Bye Madman ook fantastisch. Go John Squire! Zijn gitaarspel hier ligt me meer dan het meer bluesy en hardrock-geïnspireerde spel op Second Coming. Die plaat kan me niet zo boeien.

Schnee
Niks overschat... Eigenlijk net als bij MBV wordt dit al zo lang gewaardeerd onder muziekliefhebbers... Het is gewoon goed. Je kan het niet mooi vinden ofzo, maar goed is het zeker!