Pink Floyd - Animals (1977)

Label: Harvest

1. Pigs on the Wing, Pt. 1 (1:25)
  2. Dogs (17:08)
  3. Pigs (Three Different Ones) (11:28)
  4. Sheep (10:20)
  5. Pigs on the Wing, Pt. 2 (1:25)
avatar van Zachary Glass
De lp met het varken.

Heb ik nog een mooie roze LP van thuis liggen. Jammer genoeg is die zo goed als grijsgedraaid, en loopt ie niet zo soepel meer. Maar desalniettemin wel het beste PF album naar mijn mening.

Geweldig album met geweldige teksten.. Dogs is een van mijn favo PF nummers

avatar van gemaster
Erg goed album, maar toch minder dan Dark Side en Wish You Were Here. Het probleem zit hem in de stem van Roger Waters. Waarom liet die eikel nou niet gewoon Gilmour zingen, die kan dat toch veel beter. De muziek blijft natuurlijk prachtig, maar dat van die zang is echt jammer. Beste nummer is Dogs, met die prachtige gitaareffecten van Gilmour. 4 sterretjes.

avatar van Kos
Kos
Ik weet niet of ik Gilmour wel een beter zanger vindt dan Waters eigenlijk. Ik denk zelfs van niet.

Jawel.. ik durf haast te beweren dat het niet eens zoveel met smaak te maken heeft.. ik denk dat Gilmour technisch gewoon een betere zanger is. Qua bereik en stemgebruik.

Wat smaak betreft, vind ik dat Gilmour gewoon een mooiere stem heeft. Waters heeft een wat rouwige stem. Hij weet zelf ook wel dat hij niet 's werelds beste stem heeft, hij laat bij concerten ook vaak anderen zingen.

[quote]gemaster schreef:

hoezo,
zong Roger Waters op Dark Side en Wish You Were Here dan niet?

beste nummer: Sheep

avatar van T.O.
Die lange intro van Sheep....echt fantastisch! Lijkt wel een soort van psychedelische jazz ofzo

avatar van gemaster
ettettummu schreef:

hoezo,
zong Roger Waters op Dark Side en Wish You Were Here dan niet?

Op Dark Side Of The Moon zong Waters alleen de laatste 2 nummers en die waren nou niet echt de beste. Op Wish You Were Here zingt Waters het merendeel, maar als er dan eens een nummer door Gilmour wordt gezongen(het titelnummer), dan is dat gelijk velen malen beter.

de intro van Sheep lijkt inderdaad op psychadelische jazz, maar wat mij vooral aanspreekt aan het nummer is de opbouw naar een schitterende feestuitbarsting op de laatste 2 minuten.
telkens weer kippevel.

pigs on the wing blijft toch één van de ontroerenste liedjes van pink floyd (die akoestische gitaar! die tekst!). daar past de gepolijste stem van waters net goed op, bij de andere liedjes van dit album vind ik hem wat minder. maar het blijft toch een goed album.

avatar van Paap_Floyd
Sheep is geweldig...
Dogs is super (ook tof gedaan bij het "In the Flesh" concert van Roger Waters in 2000..

avatar van EmDee
Ja, ook mooi dat Pigs 1 er vooraan zit.

erwku
zwaar onderschat, misschien wel omdat het te kritisch en donker voor de meeste is,

dogs, blijft voor mij een van de beste nummer van Pink Floyd, vooral de tekst!
briljant!

Dogs heeft inderdaad een meesterlijke tekst (pigs en sheep ook daar niet van)
Maar ik denk toch dat ze de nummers iets te lang hebben laten duren. Dogs had wat korter gemogen.
4,5 ster

avatar van ChrisX
Dit is een erg onderschat Floyd album wat misschien ook wel komt de door bewust wat gruizige produktie van het album dat het niet zo'n auraal genot maakt als DSOTM of WYWH.

Overigens, er bestaat een complete (dus niet in tweeen geknipte) versie van Pigs On The Wing waarbij de twee delen met elkaar verbonden zijn door door een gitaarsolo van de toenmalige tweede, live-gitarist van Floyd: Snowy White. Die versie stond alleen maar op de 8-track versie van Animals en ook nog op een moeilijk verkrijgbare verzamelaar van Snowy White. Vond het een gemiste kans dat men deze versie niet op de PF-verzamelaar Echoes heeft gezet.

[quote]gemaster schreef:

Zeker nooit naar Waters solo geluisterd. Moet je toch eens doen, bv. 'amused to death'. Ik durf te beweren dat Gilmour z'n stem saaier is dan die van Waters (overig allebei top natuurlijk !). Waters durft meer te experimenteren; verder kwestie van smaak.
Dit album is zeker top, en helemaal als je wat gerookt hebt, haha !

avatar van Gajarigon
Ik ben blij dat ik dit album naar 4,00 heb gekregen, prachtig!

avatar van avdj
Is het eerste en laatste nummer nou gewoon hetzelfde aangezien ze even lang duren?

avatar van Music4ever
avdj schreef:

Ja,beide nummers zijn hetzelfde.

Beide nummers zijn helemaal niet hetzelfde, totaal andere tekst.
Pigs on the Wing 1 is heel pessimistisch en Pigs on the Wing 2 weer optimistisch

Oke, ik dacht al

Dit album gaat mij echt om de tekst.

You have to be trusted by the people that you lie to
so that when they turn their backs on you
you got the chance to put the knive in!

huiveringwekkend gewoon.

moviefreak#1
Geweldig album, één van de beste van Pink Floyd. Drie geweldige nummers Dogs, Sheep en Pigs tussen de twee kort maar krachtige Pigs on the Wings. Het past allemaal precies goed.

4,5 *

Rokol schreef:

Dit album gaat mij echt om de tekst.

You have to be trusted by the people that you lie to
so that when they turn their backs on you
you got the chance to put the knive in!

huiveringwekkend gewoon.

Nou.........de muziek is toch ook wel eeeerug lekker hoor. Met dogs als uitschieter. 4,5*. Ik vind DSotM net wat beter, vanwege de variatie in dat album. Maar hier staan betere songs op.

avatar van c-moon
Voor mij zonder twijfel de beste Pink FLoyd plaat! Vind het meesterlijk, magistraal en majestueus

Ga akkoord dag Gilmour technisch een veel beter zanger is dan Waters, maar de geniale teksten en concepten komen dan weer van Waters!

Wat had ik graag het ooit mogen meemaken om het meesterwerkje "Animals" in zijn totaliteit te weten uitvoeren!

Bas666 schreef:

Ja ik vind de muziek ook eeeeeeeerrrrruuugggg lekker!
Maar de tekst van Animals vindt ik persoonlijk toch uitschieten boven de tekst van Dark Side Of The Moon en zelfs ja The Wall.

avatar van c-moon
Inderdaad, Rokol, helemaal akkord

avatar van avdj
De teksten van The Wall ken ik niet echt, het is wel een rock opera toch?

De teksten van The Wall gaan over een Rock-ster genaamd Pink die helemaal krankzinning wordt en zich dan van de buitenwereld isoleerd (bouwt een muur om zich heen).

Als je de film gezien hebt is dit heel duidelijk.

Het thema van de film gaat over Roger Waters als klein jongentje die zijn vader verliest in de 2de Wereld Oorlog, en Syd Barret die in zijn adolesentie gek wordt.

Briljant thema dat geef ik eerlijk toe, maar het thema van Animals is echt angstaanjagend.

Drie verschillende soorten mensen:
- Dogs: Verraders, Moordernaars en derg.
- Pigs: Asocialen, Herriemakers en derg.
- Sheep: Volgelingen, Slaven en derg.

Geef gerust commentaar op mijn Rink Floyd theorie.