Pink Floyd - Animals (1977)

Label: Harvest

1. Pigs on the Wing, Pt. 1 (1:25)
  2. Dogs (17:08)
  3. Pigs (Three Different Ones) (11:28)
  4. Sheep (10:20)
  5. Pigs on the Wing, Pt. 2 (1:25)
avatar van c-moon
De uitleg van Rokol ivm The Wall én Animals klopt helemaal, zou het niet beter kunnen zeggen

Voor Waters was 'The Wall' trouwens ook een beetje het signaal van "het (pink floyd-) verhaal is verteld. Als zou er ngo The Final Cut komen dat je eigenlijk al rustig een Roger Waters plaat kan noemen.

RE: Animals: inderdaad, heel angstaanjagend, maar de symboliek achter Dogs, Sheeps, Pigs, .. het hele thema integreert me, en angstaanjagend of niet, inderdaad géén fraaie kijk op de mensheid, maar helaas bevat de visie zoals op Animals ge-etaleerd heel veel waarheid. Of ben ik nu TE pessimistisch?

Ja dat is voor mij juist wat het zo 'angstaanjagend' maakt omdat er zo veel waarheid in het thema van Animals zit.
Je kent zo in je omgeving wel mensen die in de '3 catogorieen' vallen.

Ik bedoel het ook niet negatief dat het zo'n pessimistisch album is, maar ik moet er zelf wel voor in de stemming zijn.

avatar van c-moon
Rokol, precies wat ik bedoel !

En ja, ook ik wil niet de pessimist gaan uithangen, maar zoals je dus zegt, de afgeschilderde karakters/categoriëen bestààn en we kennen er allemaal wel..

geweldig album de hele band op z'n best, de teksten zijn erg scherp en gilmours gitaarspel is huiveringwekkend mooi, ik denk niet dat je de zang tussen gilmour en waters moet gaan vergelijken want het is allebei geweldig en ze hebben allebei hun eigen stijl en het past perfect op dit album

chrismans12 schreef:

Goed gezegd !
Waters is gewoon ook erg goed. luister maar eens naar zijn 'Amused to death'. Staat in mijn top 10. Alleen al het openingsnummer....
En Animals trouwens ook...

Rokol schreef:
De teksten van The Wall gaan over een Rock-ster genaamd Pink die helemaal krankzinning wordt en zich dan van de buitenwereld isoleerd (bouwt een muur om zich heen).

Als je de film gezien hebt is dit heel duidelijk.

Het thema van de film gaat over Roger Waters als klein jongentje die zijn vader verliest in de 2de Wereld Oorlog, en Syd Barret die in zijn adolesentie gek wordt.

Briljant thema dat geef ik eerlijk toe, maar het thema van Animals is echt angstaanjagend.

Drie verschillende soorten mensen:
- Dogs: Verraders, Moordernaars en derg.
- Pigs: Asocialen, Herriemakers en derg.
- Sheep: Volgelingen, Slaven en derg.

Hoor ik ook niet iets 'duivels' in de volgelingen (sheeps) ?

Geef gerust commentaar op mijn Rink Floyd theorie.

Pigs On The Wing !!!!!!!

maak zojuist een Pink Floyd top 10
blijkt Animals dusdanig vertegenwoordigt dat dit album wel de volle 5***** moet scoren

Zal ik ook eens mijn stem verhogen van 4,5 naar 5, al is het alleen al voor Dogs.

beaster1256
ik heb vroeger de lp animals gekocht wanneer hij uitkwam in 1976 of 75 of 77 - ik weet het niet zo klaar meer en was toen een jaar of 18 , 19 , en vond samen met mijn vriend ' ook een muziekliefhebber , de lp ver van goed , we zeiden na beluistering : wat een troep is dit , vooral na de 2 monumenten 'dark side' en 'wish' , maar nu ben bijna 50 en heb hem al lang op cd in de box 'shine' gekocht , die ik iedereen kan aanraden , en wat blijkt , 'animals' vind ik reuzegoed op cd, kan nog niet tippen aan de vorige 2 maar ik hou van animals , 'dogs ' 'pigs' en 'sheep' vind ik zeer goed , de klank is perfect , en ik weet nog dat de klank op de lp slecht was , waarschijnlijk een zeer slechte persing gekocht vroeger
zo dat was mijn mening

avatar van Toon1
beaster1256 schreef:

1977 staat toch op musicmeter?

Volgens mij de beste Pink Floyd-plaat. De jongens tonen zich van hun beste kant, zowel wat muziek betreft als tekstueel. Gelijk waarop je je focust, steeds weer wordt je met de genialiteit van dit album geconfronteerd.
Voorlopig op 4,5*, maar ik zie hem in de loop van de jaren zeker nog groeien...

avatar van avdj
Alles staat op m'n PC maar nooit echt goed naar geluisterd. Muzikaal is het top, voor de lyrics heb ik nog geen tijd genomen.

avatar van Snappy
Vorig jaar de coverband van Pink Floyd "The Machine" live gezien in Nijmegen. Het album "Animals" als thema. Nadien heeft het album redelijk frequent het levenslicht gezien in mijn cd-lade! Dus ik kan het enigszins vinden in de opmerking van JJ_D "volgens mij de beste album van PF"! Maar het blijft moeilijk om een best off album te verkiezen van Pink Floyd. Overigens dat concert van die coverband was brilliant. Ik had er vooraf ook niets van verwacht. Ik bedoel het valt altijd tegen als je PF gaat coveren, maar die gasten hebben zich gedragen als volwaardige muzikanten.

JJ_D schreef:
Volgens mij de beste Pink Floyd-plaat

..., nog steeds met uitzondering van 'The Wall' dan...

avatar van avdj
The Wall óf Animals wil ik binnenkort kopen. Nog aanbevelingen? M'n gevoel zegt de eerste.

Meddle

Inclusief het 24 minuten lange Echoes
Maar ik denk dus dat het Animals of The Wall wordt.

avatar van Gajarigon
Snappy schreef:

Ik heb al ongelooflijke zaken gehoord van The Machine. Dat ze bv. Echoes perfect naspeelden enzo. DIe wil ik ook ooit wel eens zien.

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
avdj schreef:

absoluut Animals!!

The wall is weliswaar drager van enkele briljante nummers (Comfortably numb, Hey you, etc.), maar toch bovenal een wat al te vol geknutseld, al te pretentieus werkje.

En Meddle zou ik ook lekker laten liggen trouwens

avatar van HammerHead
Meddle is de beste Pink Floyd plaat, Casartelli.

1. Meddle 2. Wish You Were Here 3. Animals

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
HammerHead schreef:
Meddle is de beste Pink Floyd plaat Casartelli.

Dat sterkt mij in mijn opvatting dat Meddle de meest overschatte Pink floyd is (voor mijn part ná The wall), maar dat zal ik ter plaatse even gaan toelichten.

avatar van HiLL
Och je meent toch niet serieus dat Meddle overschat is?

avatar van avdj
Aangezien Meddle duurder is ga ik toch eerder voor Animals. Maar wat zijn de zwakke punten van The Wall?

avatar van gemaster
Het erg matige laatste gedeelte van dat album. Een resultaat van de Andrew Lloyd Webber fetisj van meneer Waters.

gemaster schreef:
Een resultaat van de Andrew Lloyd Webber fetisj van meneer Waters.

avatar van Hans Brouwer
avdj schreef:

The Wall kent geen zwakke punten!!

avatar van IMPULS
Terug naar Animals graag. Ik hou van de dreigende sfeer en het sombere perspectief van het album. Het geeft de plaat een desolaat karakter en wordt door de sterke songs één boeiend totaal. Beter dan ???? Neuh, Animals staat ook weer op zich.

avatar van orbit
Ná DOTM hun beste plaat vind ik. Ondanks dat het maar drie lange nummers zijn en ik dat oha. stomvervelend saai vind bij de meeste bands uit die tijd (is echt veroudert oude hippen..) werkt het op deze plaat wonderwel goed! De nummers zijn duister en bouwen de juiste spanningsboog op. Het thema van Orwell is natuurlijk overduidelijk, maar werkt niet op mijn lachspieren zoals dat bij sommige andere thema-albums het geval is. M.i. veel beter dan de volgende PF plaat

avatar van Pinsnider
Het duurde bij mij erg lang voordat het kwartje viel: ik had The Wall, Moon, Wish in mijn bezit en was helemaal lyrisch over Pink Floyd. Toen kocht ik ook Animals en moest ik toch even wennen. Ik vond en vind het een plaat die zeer zeker niet in het hiervoor genoemde rijtje past. De stijl is anders en de productie zeker! De plaat is wat grauwer en donkerder.
Maar ik moet nu toch ook toegeven dat het de PF plaat is die ik op dit moment het meeste draai! En wat zullen de thema's altijd actueel blijven!! Meesterlijk!!