Pink Floyd - Animals (1977)

Label: Harvest

1. Pigs on the Wing, Pt. 1 (1:25)
  2. Dogs (17:08)
  3. Pigs (Three Different Ones) (11:28)
  4. Sheep (10:20)
  5. Pigs on the Wing, Pt. 2 (1:25)
avatar van Waldo Jeffers
HiLL schreef:
Och je meent toch niet serieus dat Meddle overschat is?

Hij heeft gelijk hoor... Meddle is Echoes dat een briljant nummer is. One Of These Days & Fearless zijn ook aardig. Maar hetgeen dat Meddle behoorlijk minder maakt voor mij zijn die ondingen van een Seamus & San Tropez...

Enfin: Animals: beste PF-album volgens mij, Waters & ook de rest van PF kon dit werkje niet meer evenaren, laat staan overtreffen. Dit is Pink Floyd op hun beste. 5

avatar van HiLL
Waldo Jeffers schreef:

Seamus ok, niet iedereen kan het waarderen ik wel. San Tropez is zo'n fantastisch lekkere nummer. Dat een onding noemen?

avatar van orbit
Ik vind er ook niet zoveel aan hoor aan san tropez

Gelukkig staat er op meddle nog genoeg moois om dat te compenseren, maar het is wel typisch voor PF: onevenwichtigheid (helaas op teveel van hun platen een probleem).

avatar van Toon1
San Tropez is gewoon een leuk niemanddalletje.

Vooral 'Sheep' vind ik een erg indrukwekkend nummer.
Ook moet ik nog even de complimenten geven voor de erg artistieke albumcover, het heeft iets mystieks.

avatar van Arno
De fabriek op de cover bestaat echt. In Engeland, in de buurt van Londen. Toen ik een paar maanden geleden in Engeland was, zijn we met de trein langs de fabriek gereden, en heb ik er een foto van getrokken.

avatar van avdj
De covers van Pink Floyd zijn ALTIJD goed.

avatar van Arno
Da's ook helemaal waar natuurlijk

Arno schreef:

Dat deze fabriek echt bestaat weet ik.
Het is Battersea Station, een oude opwekcentrale, en staat trouwens in Londen en ik vind het inderdaad ook een indrukwekkend gebouw. Dat vond Pink Floyd dus blijkbaar ook.

avatar van nuf
nuf
zeker een van de mooiste platen die ik ken, alles is hier goed aan, van de cover tot de laatste toon van side 2.

avatar van beruk
SoundWave schreef:

Dat deze fabriek echt bestaat weet ik.

en dat ze een echt opblaasvarken hebben opgelaten kan je zien in de uitklap hoes, en dat er een dronkelap is gaan afkicken toen ie dat varken zag vliegen is een mooi verhaal maar of het niet een broodje aap is zullen we nooit weten...

nicolas
heb deze cd vandaag gekocht en ben nu het eerste nummer aan het beluisteren, later volgt nog een cijfer

haha, het eerste nummer, dat duurt maar 1:25, wacht maar tot je de rest hoort!

avatar van Gajarigon
Weet er hier iemand eigenlijk wat 'pigs on the wing' betekent. 'Varkens op de vleugel' snijdt geen hout, maar misschien bedoelen ze dat er varkens zitten in het parlement ofzo? Ik heb echt geen idee.

avatar van avdj
Varkens aan de top (dus bijv. parlement/regering) denk ik.

Gajarigon schreef:

Het schijnt dat het nummer een liefdeslied is dat Waters geschreven heeft voor zijn vriendin destijds.

Wat de titel van het nummer betekend weet ik niet.

Blijkt inderdaad een liefdeslied te zijn.

Hier heb je trouwens een goede website die probeerd de verklaring achter nummers te geven...

Vanwaar die titel? tjah....?

nicolas
wel, hier ben ik dan: 4,5* niet mis hé. de volgende nummers zijn inderdaad erg goed. toch kunnen WYWH en TDSOTM me beter bekoren

Rokol schreef:

Wat de titel van het nummer betekend weet ik niet.

Ja een liefdeslied voor zijn vrouw (zegt wikipedia) dat eigenlijk zoveel wil zeggen als 'liefde is het enige dat echt telt' ofzoiets...

maar wat varkens op vleuge ls daar nu mee te maken hebben...

Bestaat er eigenlijk een studio-opname van de oorspronkelijke versie, waarin de twee delen met elkaar verbonden waren door een gitaarsolo?

Joy
ken wel een pigs versie met vette solo gitaar derin,bedoel je dat?

After Floyd's breakup, during his solo shows, Roger Waters combined Pigs on the Wing parts I and II and bridged them with an electric guitar solo played by Snowy White. (thanks, Joe - Piscataway, NJ

avatar van Gajarigon
Inderdaad, eerst had Waters dat nummer in gedachten maar dan toen het album bijna volledig klar was bedacht hij het idee om Animals van Orwell te gebruiken en toen werd de huidige tracklist gebruikt.

avatar van ChrisX
Gajarigon schreef:

Jazeker en hij is zelfs opgenomen door Floyd maar niet op het album terecht gekomen maar op de Australische 8-track cartridge. Jaren later is die versie meen ik nog opgedoken op een Australische Snowy White verzamelaar die heel erg moeilijk te krijgen is.

nicolas
De eerste kleine solo in Dogs is echt heerlijk! Zo'n plotse climax en toch duurt ie niet lang, over echte kunst gesproken. Heel het nummer (17 minuten!!!) verveelt zelfs geen seconde...

avatar van Music4ever
Heb net 'Sheep' gedownload.
Wat een wereldnummer zeg, wat een band: Pink Floyd!
Op bol zijn nu al die cd's afgeprijst en ik heb er 3 besteld.
Wil die andere eigenlijk ook hebben. Zit nu echt te denk of ik er nog eens 4 neem. (tot Animals voorlopig)
Tijdje terug dat ik zo onder de indruk ben geweest van iets. onvoorstelbaar goed.

Music4ever schreef:
Heb net 'Sheep' gedownload.
Wat een wereldnummer zeg, wat een band: Pink Floyd!
Op bol zijn nu al die cd's afgeprijst en ik heb er 3 besteld.

Zeker doen!

nicolas
Music4Ever je neemt me de woorden uit de mond. Pink Floyd vond ik vroeger zo stomme muziek (had alleen maar another brick gehoord) en ik moest er niets van weten. Totdat een vriend me echt aanraadde The Dark Side Of The Moon te proberen. Awel, scheune cd zulle! Heb dan nog Wish You Were Here ook beluisterd, was ook echt onder de indruk (ook bij mij lang geleden). Animals boeit me zonder meer ook erg goed! Even opscheppen: ik kan Dogs volledig op gitaar, héhé!

avatar van Music4ever
Yes, deze komt morgen binnen, hij is verzonden.
De eerste van de 8 Pink Floyd cd's die ik besteld heb.
Sheep is in elk geval al geniaal, ben benieuwd naar de rest.

zal je zeker bevallen.
mijn nummer 1 album

avatar van avdj
Hij is ook top, soort Wish You Were Here.

Omayyad
avdj schreef:
Hij is ook top, soort Wish You Were Here.

Verklaar je nader, svp...