Keane - Strangeland (2012)

Label: Island

1. You Are Young (3:34)
  2. Silenced by the Night (3:16)
  3. Disconnected (3:57)
  4. Watch How You Go (3:40)
  5. Sovereign Light Café (3:38)
  6. On the Road (3:56)
  7. The Starting Line (4:12)
  8. Black Rain (3:46)
  9. Neon River (4:52)
  10. Day Will Come (3:11)
  11. In Your Own Time (3:43)
  12. Sea Fog (3:23)
  13. Strangeland * (4:36)
  14. Run with Me * (3:31)
  15. The Boys * (3:33)
  16. It's Not True * (3:49)
  17. Myth * (4:55)

avatar van Bluebird
Bluebird schreef:
Foei, Jerry Lee Lewis en Little Richard draaien zich om in hun graf zeg. Ow, de eerste leeft zelfs nog.

Oei, de tweede ook nog zelfs. Laten ze het maar niet horen...

avatar van AOVV
'Silenced by the Night' mocht dan nog een leuk lokkertje zijn, de andere nummers doen me weinig tot niets. Keane probeert wel, maar het lukt niet. 'Strangeland' bestaat enerzijds uit de uptempo, maar zoutloze nummers, en anderzijds uit tragere songs, die te klef klinken en me niet weten te pakken. Dat is wel 'ns anders geweest wat deze band betreft, en ik kan dan ook geen hoog cijfer uitdelen.

2 sterren

Heerlijk album om in de auto op te zetten. Niet alle nummers zijn even goed, maar kom op zeg, welk album van een vergelijkbare band ken je waar dat wel echt zo is. Ik moet wel zeggen dat dit album eigenlijk maar 7 nummers zou moeten hebben, namelijk de eerste 7. De nummers daarna zijn gewoon echt niet de moeite waard, met Black Rain, Neon River en Sea Fog als dieptepunt. Ik kan wel echt genieten van The Starting Line, wat een heerlijk, krachtig nummer is dit. Daarnaast vind ik Silenced by the Night en Sovereign Light Cafe ook topnummers. Watch How You Go is misschien iets deprimerender, maar zeker niet minder mooi.

avatar van The_CrY
Grappig, ik vind juist de latere nummers beter met juist Sea Fog en Neon River als hoogtepunten. Iets simplistisch als On the Road raakt mij dan weer minder.

JEFFHANGSAROUND schreef:
[...] Niet alle nummers zijn even goed, maar kom op zeg, welk album van een vergelijkbare band ken je waar dat wel echt zo is. [...]

Hangt af natuurlijk wat je vergelijkbaar vind, maar mijn antwoord zou zijn:
Coldplay - eerste vier platen
Arcade Fire - Funeral of Suburbs (andere ken ik niet)
U2 - vroegere platen

avatar van JohnWilliams
Toch gek dat je goede tracks zoals: You Are Young niet vaak op de radio hoort...

avatar van JoaMuse
JohnWilliams schreef:

'You Are Young' is niet op single uitgebracht, dan wordt het (normaal gezien) ook niet op de radio gedraaid hè.

Ik hoor alleen maar Sovereign Light Café

avatar van Arrie
Laat dat nou net de single zijn. Wat een toeval!

avatar van Eveningguard
En met afstamd het beste nummer.

Arrie schreef:
Laat dat nou net de single zijn. Wat een toeval!

Eveningguard schreef:
En met afstamd het beste nummer.

Dat is een ding wat zeker is.

avatar van Madjack71
Ik heb altijd nog wel een sympathie voor Keane gehouden en dan ook met name voor de zang. Was Perfect Symetry nog een aardig eerbetoon aan de invloeden vanuit de jaren tachtig, dit Strangeland voelt idd. wat strange aan. Het heeft niet de verrassing van het debuut of de eigenzinnigheid van opvolger Under the Iron Sea, maar doet m.i. wat vlakjes aan. Het klinkt nog steeds wel open en fris, mag ik dat zeggen Mart, ja dat mag ik zeggen. Maar weet mij niet echt te boeien. Bij de vorige, had ik ook wat tijd nodig om er aan te wennen, maar tegelijkertijd stonden er wel een paar nummers op die mij toch bijbleven. Dat heb ik niet met dit Strangeland.
Vind het t.o.v. de vorige albums geen vooruitgang alsook achteruit, maar meer stilstand. Een soort van Status Quo dus en ik had er toch wel iets meer van gehoopt.

avatar van Bluebird
Status Quo had ik er nog niet in gehoord maar dat het dan toch rock moet zijn is wel duidelijk.

avatar van Madjack71
Yep, ze flikken het toch weer bij mij. Dacht ik dat er niet echt nummers tussen zaten die mij wisten aan te spreken, zijn er toch druppelsgewijs een aantal bijgekomen; Silenced by the Night, Disconnected en m.n. ook Sovereign Light Cafe en On the Road. Ik blijf een zwak houden voor de zang. Verder is er toch meer een balans in aanstekelijke pop i.c.m. wat meer sfeervolle nummers als Sea Fog bijv. Ik blijf wel vinden dat ik benieuwd ben waar ze zouden komen als ze meer het experiment opzoeken, zoals ze voorzichtig hadden gedaan op The Iron Sea. Stiekempjes blijf ik ze toch wel goed vinden.

avatar van chevy93
Daar hoef je helemaal niet stiekem over te doen. Strangeland voelt inderdaad 'strange' aan, maar de nummers blijven toch steken. Dat had ik niet verwacht.

avatar van lennon
Leuke poging om terug te grijpen naar de sterke 1e twee albums, maar wederom wordt het niveau echt niet gehaald.. Ik heb het allemaal al eens gehoord...

Keane is het echt kwijt, het was leuk voor zolang het duurde...

Nathan1988
De cd is wat meer poppy dan voorheen maar ze zijn wel weer terug naar de roots ten tijd van Hopes and Fears en dat hoor je. De cd moest ik echt vaak luisteren maar bijna alle liedjes kan je op een gegeven moment meezingen (of neuriën..) en dat is geen slecht teken. Vind het onverwacht een erg aanstekelijke plaat met melodieën die blijven hangen, zoals chevy93 zegt..

avatar van chevy93
Sea Fog, slechts 4 stemmen (waarvan zojuist eentje van mij). Wat een hemeltergend mooi nummer is dat, zeg! Past makkelijk tussen het beste spul van de eerste 2 albums.

Hier een volledig akoestische show, dit jaar (edit: vorig jaar dus...) gegeven. Alle klassiekers + een aantal schitterend uitgevoerde versies van nummers van dit album (Disconnected, Sovereign Light Cafe, The Starting Line, Silenced by the Night en... Sea Fog):
YouTube - Keane LIVE at Central Saint Martins 2012 OFFICIAL HD Director's Cut - Full Show

avatar van TEQUILA SUNRISE
Deze vond ik vandaag reeds in de uitverkoopbakken en heb de plaat tenslotte meegenomen.
Benieuwd hoe deze laatste worp van Keane zal klinken.

Prachtig album. Zeer mooie nummers. Goede melodieën en arrangementen. Ik vind dit album heel sterk. Beste album na hun debuut. Ik vind juist dat de nummers naar het einde toe beter worden.

avatar van blaauwtje
Waardeer hem een halfje op, idd een erg aanstekelijke plaat, die lekker wegdraait , lekker op de achtergrond, maar ook gewoon keihard uit de speakers laten knallen, mss niet hun sterkste maar cker wel een van hun meest toegankelijke.

avatar van sergifornia
Voor mij zet Keane de dalende lijn voort die na 'Under The Iron Sea' is ingezet. Na het toch wat tegenvallende album 'Perfect Symmetry' en de nietszeggende nummers 'Stop For A minute' en 'Disconnected' had ik niet het vertrouwen om de EP 'Night Train' of het album 'Strangeland' in huis te halen. De eerste twee albums van Keane schaar ik juist onder mijn favorieten en ook hun overige nummers uit die periode vind ik geweldig. Na het horen van ‘Sovereign Night Café’ wou ik de overige cd's toch een kans geven en heb ik ze maar eventjes gedownload.

Op het eerste gehoor vond ik 'Strangeland' helemaal niets, later begon ik bepaalde nummers toch te waarderen. Ik vind het een beetje 'Hopes And Fears' Light; Er is weer meer piano en wat minder synthesizer te horen, maar het niveau is een stuk minder dan in de beginperiode. Daar waar het debuut vol stond met geweldige nummers en een enkeling die gewoon oké was is het hier omgekeerd. Het album als geheel vind ik "wel oké" waar de nummers 'Silenced By The Night', 'Watch How You Go', dat mij erg aan de oude b-kantjes doet denken, en 'Sovereign Light Café' bovenuit steken. Jammer, want ik zou het allerliefste weer een geweldige plaat willen horen van deze band.

JEFFHANGSAROUND schreef:
..Ik moet wel zeggen dat dit album eigenlijk maar 7 nummers zou moeten hebben, namelijk de eerste 7. De nummers daarna zijn gewoon echt niet de moeite waard, met Black Rain, Neon River en Sea Fog als dieptepunt...

Ben ik het mee eens, het gat dat daarmee ontstaat mochten ze van mij dan opvullen met het prachtige 'Strangeland' en It's Not True' van de deluxe versie. 'Neon River' en Sea Fog' vind ik wel te doen, maar de tracks 8, 10 en 11 laten mij koud.

avatar van lennon
Ondertussen voor 6, 99 te krijgen bij wow.hd

avatar van TEQUILA SUNRISE
Deze Keane luistert ook weer lekker weg net als hun voorganger Perfect Symmetry, op wikipedia wordt de band gerangschikt onder de noemer Pianorock!
Tegenwoordig bestaat de band uit 4 man, daar was ik dan nog niet van op de hoogte.
Lang geaarzeld om de plaat aan te schaffen, maar ik heb er tenslote geen spijt van gekregen.
Uitstekende geluidskwaliteit en bijzonder prettig om ( hard ) in de auto af te spelen.
Silenced By The Night, Sovereign Light Cafe & Neon River springen er wat mij betreft bovenuit, Black Rain vind ik dan weer de minste van het album.
Sluit niet uit dat hier nog eens een verhoging naar 4 sterren gaat plaatsvinden.

MusicfreakRob
Ik ben echt een KEANEfan, zelf naar het concert in de HMH geweest. Dan zou je denken als fan dat je alles goed vindt van de band. Maar het album ''Perfect Symmetry''' vond ik echt waardeloos, alleen 3 nummers die wel mooi zijn... dus echt waardeloos is te groot uitgedrukt, oke, minder.. Alle anderen albums waren top. En ook Strangeland... geen 1 nummer die ik minder mooi vindt! Wel meer mooi... top album!

Hopes and Fears 5.0

Hopes and Fears 5.0
Under the Iron Sea 5.0
Perfect Symmetry 2,5

Strangeland 5.0!!

Wat vond je van hun Night train EP? Die vond ik slecht maar wel weer met een van hun allermooiste nummers My Shadow

avatar van AartdeGraaf
Ik snap die haat tegen 'Black Rain' niet. Dat vind ik juist de meest briljante track van het album

avatar van sergifornia
AartdeGraaf schreef:

Het is niet dat ik het haat, vind het alleen een heel saai nummer. Ben nog een keertje gaan luisteren en van die pianopartij aan het einde kan ik toch wel genieten.

AartdeGraaf schreef:

Vergeet Sovereign Light Café niet