Storm Corrosion - Storm Corrosion (2012)

Verenigd Koninkrijk / Zweden
Rock / Folk
Label: Roadrunner

1. Drag Ropes (9:52)
  2. Storm Corrosion (10:12)
  3. Hag (6:28)
  4. Happy (4:23)
  5. Lock Howl (6:09)
  6. Ljudet Innan (10:20)
  7. Drag Ropes [Instrumental] * (9:50)
  8. Storm Corrosion [Instrumental] * (10:12)
  9. Hag [Instrumental] * (6:24)
  10. Happy [Instrumental] * (4:52)
  11. Ljudet Innan [Instrumental] * (10:15)
  12. Drag Ropes [Demo] * (9:50)
  13. Hag [Demo] * (8:32)
nicoot
O hij is toegevoegd, ik wist niet dat de tracklisting al was bekendgemaakt! Mijn verwachtingen zijn enorm hoog gespannen...

avatar van Gloeilamp
Ik ben ook erg benieuwd. Mooie hoes alvast!

Jav-
Erg mooie hoes inderdaad - tracklisting ziet er ook goed uit alvast, heerlijk die lange nummers

avatar van Don Cappuccino
Ik ben hier zeer benieuwd naar. Als ik de omschrijvingen zo lees wordt dit een heel interessant album.

avatar van AOVV
Ik ben ook benieuwd. Wilson en Akerfeldt brachten vorig jaar dan wel niet de beste platen van het jaar uit (Wilson onder z'n eigen naam, Akerfeldt met band Opeth), maar het waren ook geen slechte platen, en gezien de reputatie van de twee, moet dit toch op z'n minst de moeite waard zijn.

nicoot
Ik heb een vaag vermoeden dat 'Happy' een ongelofelijk 'sad', melancholisch intermezzo/ballad in het grote geheel zal worden - getuige de liefde voor ironie van Mikael

avatar van kobe bryant fan
Ik ben hier erg benieuwd naar. De hoes vind ik eerlijk gezegdt niet zo bijzonder.
Zeiden ze in een interview ook niet dat ieder nummer langer dan 10 minuten zou duren?

avatar van kobe bryant fan
Hier kan je Hag al volledig beluisteren. Hag.

avatar van AOVV
Geen slecht nummer, zeker niet..

avatar van kobe bryant fan
Mooi nummer inderdaad. De solo vind ik fantastisch.

avatar van Don Cappuccino
kobe bryant fan schreef:
Hier kan je Hag al volledig beluisteren. Hag.

Klinkt hartstikke nep. De drums klinken bij Gavin Harrison toch altijd een heel stuk beter... Dat is volgens mij toch echt een drumcomputer. Het nummer zelf is best goed.

Het is een nummer uit 1998 en opgenomen samen met Dan Swano van Edge Of Sanity: Mordet I Grottan. Het was een eenmalig Zweedstalig project. Het is dus geen Storm Corrosion!!!!

avatar van kobe bryant fan
Ah, bedankt voor de info. Heb er toch van genoten want zoals ik al schreef een sterke track.

avatar van AOVV
Ach zo. Nooit meer iets voor waar aannemen, dus. Lesje geleerd.

Dan wachten we maar op "echt" materiaal. Ik dacht trouwens al wel dat het in het Zweeds gezongen was.

avatar van kobe bryant fan
Dat had ik ook gehoord, maar ik dacht gewoon dat Mikael eens in zijn eigen taal wou zingen.

avatar van THEMARSVOLTA
''Akerfeldt has confirmed that the album will contain six tracks, with each one being over ten minutes long.''

4 minuten is volgens mij geen tien minuten...

Jav-
Dan krijg je wel een behoorlijk lang album, maar goed het zou kunnen...

avatar van Kill_illuminati
Ik heb zo'n zin in dit album. Jammer dat er nog geen enkel nummer is vrijgegeven.

THEMARSVOLTA schreef:

4 minuten is volgens mij geen tien minuten...
Dit kan nu trouwens worden ontkracht; op de officiële Storm Corrosion website staat namelijk:

"The sound of Storm Corrosion can best be described as enchanting, orchestral, ambient, epic (half the album's tracks dock in around the 10 minute mark) and nothing short of surprising to the new ear."

Drag Ropes krijgt overigens een video clip, waarvan je hier alvast wat (traditioneel vrolijke) plaatjes kunt zien.

Bastiaan Prasath
Wat mij betreft de Ghost (The Devin Townsend Project) van 2012

Ik heb zowel Opeth als Porcupine Tree heel hoog zitten, maar vol ongeloof heb ik deze plaat een aantal maal. Onnodig langdradig en compleet futloos. Eigenlijk gewoonweg verschrikkelijk. Maar natuurlijk is het kwalitatief allesbehalve slecht (net zoals het genoemde Ghost), maar er gebeurt niets, het is saai, de spanning ontbreekt. Enerzijds wil ik de heren toeschreeuwen: schoenmaker blijft bij je leest! Anderzijds is het fantastisch dat deze heren gewoon doen wat ze willen doen. Dat ik het totaal niet trek; jammer dan. Feit is dat ik nog liever Lulu opzet, en dat is geen grapje..

Jav-
Hoe heb jij de plaat al kunnen beluisteren?

Jav- schreef:
Hoe heb jij de plaat al kunnen beluisteren?

Hij is journalist/recensent voor o.a. Aardschok.

Jav-
Ok. Kan niet zeggen dat ik minder benieuwd ben geworden, na dat soort commentaar!

Ik vind Ghost van Devin Townsend bovendien lang niet slecht

Bastiaan, kan je me/ons zeggen in hoeverre Storm Corrosion in het verlengde van Grace for Drowning/Heritage ligt? Beide platen waren voor SW en Opeth resp. een bijzonder drastische richtingsverandering in vergelijking met de rest van hun oeuvre, maar zowel Mikael als Steven beschouwen Storm Corrosion als 'een logische evolutie vertrekkende van GfD en Heritage', een soort vervollediging van de trilogie. Any words on that? Of kunnen we elders al een volledige recensie lezen?

avatar van ozwald
Bastiaan Prasath schreef:
Feit is dat ik nog liever Lulu opzet, en dat is geen grapje..

dat belooft dan weinig goeds...

avatar van Kronos
Eén persoon die het album vluchtig beluisterd heeft om er hier als eerste een mening over te kunnen droppen en die het daarmee vervolgens voor bekeken houdt maakt wat het album betreft op mij geen enkele indruk.

avatar van bennerd
Een recensent beluistert het album inderdaad heel vluchtig vooraleer hij een mening geeft.

avatar van Kronos
Niet altijd mag ik hopen. Maar oude Metal Hammer/Aardschok teruglezen maakt wel duidelijk wat een ongelofelijke flaters er soms gemaakt worden bij het recenseren.

nicoot
Ik heb samples van 30 seconden gehoord van elk lied en dat klonk helemaal niet 1*-waardig, voor zover je een tien minuten durend lied op basis van 30 seconden kan beoordelen natuurlijk. Maar goed, ik wacht wel gewoon en laat alles een aantal keer op 't gemak over me heen komen, van zodra de cd in de bus valt.

avatar van THEMARSVOLTA
Waar heb je samples gehoord?

nicoot
Amazon, maar ze zijn er intussen afgehaald...
En wie een Poolse kredietkaart heeft, kan Storm Corrosion al sinds 11 april via de Poolse iTunes downloaden.