Tool - Ænima (1996)

2. Eulogy (8:28)
  3. H. (6:07)
  4. Useful Idiot (0:39)
  5. Forty Six & 2 (6:05)
  6. Message to Harry Manback (1:53)
  7. Hooker with a Penis (4:34)
  8. Intermission (0:56)
  9. jimmy (5:24)
  10. Die Eier von Satan (2:17)
  11. Pushit (9:56)
  12. Cesaro Summability (1:26)
  13. Ænema (6:40)
  14. (-) Ions (4:00)
  15. Third Eye (13:47)

met Chris Pitman

Meneer Bungel
master-rens schreef:
wat heeft iedereen toch met tool?

Zoiets wat véél minder mensen hebben met Ensiferum...

avatar van Suikerstroop
Third Eye is bijna episch.
De wisselingen en de opbouw naar dat eindsalvo. Prying open my third eye!
Pfff.. Doet me een beetje denken aan het Neurosis-gevoel.

avatar van Cloud
Suikerstroop schreef:
Third Eye is bijna episch.
De wisselingen en de opbouw naar dat eindsalvo. Prying open my third eye!
Pfff.. Doet me een beetje denken aan het Neurosis-gevoel.

Third Eye is geniaal, net zoals de rest van de plaat.
Ik vind zelfs intermission & Eier von Satan geniaal, echt grappige tussenstukjes.

Dat tekent slechts het feit dat een woord als 'geniaal' betekenisloos is geworden

avatar van andnino
Dat betekent volledig dat 'geniaal' maar een persoonlijke interpretatie is! D'r zijn dark ambient/noise albums zat die ik dicht bij geniaal vind, maar die een groot deel van de wereld waarschijnlijk niet eens als muziek hoort. Tool's eerdere werk heb ik nooit geniaal gevonden, en kent blijkbaar een tweesplitsing in meningen. Dat het geniaal is weet ik inmiddels ook wel, maar zelf horen doe ik het niet.

lowriderluuk
T'is een kwestie van smaak, of je houdt er van of je vindt het een verschrikkelijke bak progressieve herrie, ik hou van beide !!!

Berichten verwijderd.

lowriderluuk
M'n favorieten op dit album:
Stinkfist, Eulogy, Forty Six, Die Eier von Satan, Aenima, Ions, Intermission en uiteraard topfavoriet de bijna kwartier durende afsluiter Third Eye !!
Ik zou Tool een expirimentele progressieve Rockband willen noemen.

Ions? Die Eier Von Satan en Intermission kan ik misschien nog begrijpen - ofschoon 't wat mij betreft niet meer zijn dan vullertjes, die niet belachelijk veel toevoegen - maar waarom in godsnaam Ions?

lowriderluuk
Ions is geen opvullertje, 4.00 minuten.
Waarom houdt de 1 van ketchup en de ander van curry ??
Ik vind Ions een geweldig inventief nummer.
Ik stel me voor dat ik op het strand sta en dat het stormt, dat is Ions voor mij, heerlijk vóór de indrukwekkende afsluiter Third Eye

't Duurt inderdaad vier minuten. Vier minuten waarin je wat pseudo-gedonder hoort en schijnbare electriciteit. Als dat geen opvulmateriaal is, dan weet ik 't ook niet meer.

Niet dat ik iets tegen Ions heb; in het album past 't prima, als stilte voor de storm. Maar als op zichzelf staand gevalletje stelt 't bar weinig voor.

Maar goed, ik ben altijd meer van de ketchup geweest dan van de curry.

lowriderluuk
Ik heb 'm nu opstaan en het is gewoon geweldig bedacht, wie verzint er nu zoiets, alleen Tool dus !!

Ketchup of curry, hangt er vanaf waarop.

avatar van Gajarigon
Pooiertje schreef:
Het nummer heet toch ions ipv Lons?

Jaja typfoutje hé...

Ions is inderdaad een filler pur sang, maar wel een goeie als je't mij vraagt. Vooral met de koptelefoon is het bezwerend.

avatar van Pooiertje
Was geen typfoutje maar ik heb m'n bericht al verwijderd omdat lowriderluuk het al verbeterd heeft

Joy
ions staat idd in dienst van wat erna komt, des tools, het gaat om het geheel en dan ook niet zinvol als apart nummer te beoordelen

avatar van orbit
Opvulmateriaal weet Tool best aardig te brengen, maar het is nog lang niet zo interessant als zou kunnen.

Joy
maak een plaat zouk zeggen

Misterfool
zucht ok ik moet het de tool fans meegeven. ik heb het licht gezien. lange tijd vond ik dit absoluut niet geniaal. dat komt omdat het bij de eerste luisterbeurt niet zijn complexiteit openbaart. pas bij latere luistebeurten zie je de geniale drums,achtergrond geluiden en brilliant schrijverschap. chappeau

toch mooi

avatar van Monkeypriest
Man, wat ben ik ik gek van dit album!
Stinkfist... hemels

avatar van My Addiction
KLASSE!
Alleen nog niet helemaal op zijn volle kunnen beluisteren. Pushit en Third Eye hebben nog wat extra luisterbeurten nodig, maar de liedjes hiervoor = KLASSE. 4*
En waarschijnlijk gaat dit getal nog verhogen.

stuart schreef:
Tool is Tool, The Eagles The Eagles en BZN is BZN

Ha! Tool en BZN in één zin.

kaztor schreef:

Ha! Tool en BZN in één zin.

Jij flikt anders hetzelfde

avatar van Hendrix4live
Was vrij tevreden over Lateralus. Ik denk dat ik dit album ook ga beluisteren.

avatar van Hendrix4live
Ik had eerst Lateralus beluisterd en toen deze. Daar was ik wel blij mee. Want Lateralus was gewoon geniaal en een hele goeie Rock/Metal plaat. Daarna beluisterde ik deze en vond ik hem ook heel goed alleen wel wat minder. Maar het pakte me toch gelijk vanaf het eerste nummer. Als ik dat niet had gedaan was ik niet gelijk een beetje fan geworden van Tool. Wat ik binnen een week wel geworden ben.

avatar van Gajarigon
Hendrix4live schreef:

Normaal hoor, dit album is iets minder toegankelijk omdat de onderlinge cohesie zwakker is dan op Lateralus. Je kan Aenima het best laten inwerken deeltje per deeltje, en zo uitbouwen tot het volledige album.

Roeljuun
My Addiction schreef:
KLASSE!
En waarschijnlijk gaat dit getal nog verhogen.

Dit zijn de twee beste nummers van Tool, ga het luisteren.

avatar van Kill_illuminati
Echt een rare hoes, die ogen geven mij de "creeps" wanneer ze bewegen. Dit album geeft mij het gevoel alsof ik mij in een jungle begeef. Met iedere stap die ik zet begeef ik mij in een andere omgeving. Het klinkt allemaal wel leuk maar de vraag is hoe vaak zal ik dit opzetten.

tER
Kill_illuminati schreef:

Waar heb je deze versie gekregen? Ik kan de originele holo-versie niet vinden.

Joy
die holoversie was een beperkte oplage