Common - Be (2005)

met John Legend en Bilal

5. Testify (2:37)
  6. Love Is... (4:10)
  7. Chi-City (3:27)
  8. The Food [Live] (3:37)

met Kanye West

9. Real People (2:48)
  10. They Say (3:58)

met Kanye West en John Legend

11. It's Your World (Part 1 & 2) (8:30)

met Bilal, Pops en The Kids

12. So Cool * (4:29)
avatar van luc011190
Relax schreef:
De beat van The Corner is voor mijn part klassiek, download de instrumental en je hoort allerlei mensen steeds praten maar dan in herhaling maar het is gewoon in de beat verstopt, machtig ongekende beat.

Leuk weetje, is me nooit opgevallen. Ik hou sowieso wel van hiphopinstrumentals de laatste tijd, deze zal ik ook eens opzoeken

Pauper
Zeker nie een meester werk van Mr. Common, maar wel een van de betere platen van 2005, mede dankzij de soulvolle beats en de flow van Common. Tsjah, J Dilla en Kanye in ze top dagen. Al met al, dope album

Wat een mooie beats, Wat EEN chille Rapstem, duidelijk een goede rijmer, inhoud is ook niets aan te klagen. Kanye West heeft hier zeker niet gefaald, punt komt later, ook deze muziek moet je op je in laten werken, snel ff weg stemmen is deze plaat niet waard.

Faithful heeft zo'n Mooie beat die precies bij die stem past.

avatar van Niek
Ik vond The Corner een van de beste tracks van 2005, zo niet de beste...

Relax
Nu een 5,0 alle tracks, de sfeer dankzij die beats plus de inhoudelijke teksten van Common die perfect op die beats passen.
Deze vind ik zelf een classic van 2005.
Deze komt ook in me top 10 heb er echt van genoten deze nacht.

avatar van thomzi50
Heb na Relax' opmerking ook even de instrumentale versie van The Corner gedownload; wel grappig, die stemmen, maar meer dan grappig kan ik het niet noemen. Een goeie beat is het wel maar doordat er telkens een paar onverstaanbare regels worden herhaald, wat je op het ereste gehoor niet hoort, vind ik het niet ineens veel beter.

Pauper
Stem verhoogd naar een 4, ik vond bepaalde tracks wat minder vanwege het R&B toontje, maar stoor me er minder aan en de beats blijven wel een samenhangend sfeervol gevoel bij je oproepen.

avatar van jeroenman
The Source gaf dit album 5 microfoons, de maximale score.

Dit album is van begin tot einde gewoon goed te noemen. De intro is goed, the corner heeft een aparte beat en geeft het gevoel goed weer, Go! is gewoon een lekker nummer over vrouwen. Faithful, Testify hebben erg goede beats en dat matcht met Common zijn stem. Love is, is wat mij betreft gewoon een klassieker. Chi-City heeft dat flitsende gevoel. The Food (live) heeft niet heel veel inhoud, maar is live en erg mooi gedaan door de heren bij Dave Chapelle. Real People is wederom geweldig. They Say is mijn favoriet van de CD. Die beat heeft een mooie magische sfeer. En John Legend vind ik zeer goed, dus dat past er goed bij. Common rapt mooi over het leven. Veel rijm in daarin. Kanye West is hier als vanouds. It's Your World is een goede afsluiter en dat eindstukje dat in wordt gesproken is geweldig. Het gerap helemaal aan het einde is overbodig, maar dat staat daar niet voor niets. Een groot geheel, begin tot einde goed. Kanye West met zijn Beats en Common met zijn raps. Een 4.5*.

Goede CD. Normaal houd ik niet zo van z'n stem, maar op dit album klinkt het gewoon heel goed. Vooral Be, Go! en Love is... zijn goede nummers. 5*

avatar van Yak
Yak
Berichten verplaatst naar Common

avatar van J.M.
Wel goede cd
Alleen wel veel tekort
en dat laatste nummer van 15 minuten vindt ik maar irritant. Als daar nou gewoon 2 aparte liedjes van gemaakt zouden worden zou dat veel fijner zijn
Maar producties vindt ik ook erg rlx van kanye
Ik vind het wel altijd slecht als MC niet zijn eigen teksten schrijft maar goed dat terzijde

Relax

Common schrijft het toch zelf ??

Zeer zeker. In het boekje staat gewoon: Written by Lonnie Lynn.

avatar van luc011190
Common schrijft het toch zelf ??

Hij zal het begrip producer wel niet begrijpen.

avatar van Osiris Apis
Kanye heeft toch ghostwriters? Dus bedoelde hij Kanye en niet Common.

scarface213
k heb deze plaat vandaag ghaald
dalijk een dikke C rolle en dan luistere

Relax plaatje
alleen waarm maar 11 nummers??

scarface213 schreef:
Relax plaatje
alleen waarm maar 11 nummers??

Omdat dat genoeg is. Soms moet je niks meer toevoegen aan een plaat, dan is hij gewoon af.

Niek schreef:

je heb gelijk
en t plaatje = goeie

Sterke cd, het is een lichtpuntje qua hiphop in een bende van makkelijke en slechte qualiteit hiphop: 50 cent, lil' jon etc etc.
Het is een muziekale plaat met lekkere melodielijnen en lekkere bastunes. de melodie van The food is geniaal en de openingsflow van kanye is heerlijk.
Invloeden van funk r&b zitten er zeker in.
Kortom een aanrader

ik zit erg te twijfelen welke beter is
deze of college dropout van kanye west
moet deze maar nog eens luisteren om een betere conclusie te geven

avatar van J.M.
Dit is egt een super album, heel fijn om naar te luisteren, maar the college dropout van kanye west vind ik wel beter

avatar van landrover
Testify clipje even toegevoegd Fijnste clip op dit album vind ik persoonlijk..

Move On Up van Curtis Mayfield is verwerkt in een track, volgens mij Faithful.

avatar van MJ_DA_MAN
Ook al op dit album? Deed Kanye ook al in Touch the Sky, of ben je misschien in de war met bepaalde nummers ?

Dat kan natuurlijk ook, maar het kwam me zo bekend voor met common..

Yoe
Hele goeie mc, super cd, niet perfect, super. Dat komt denk ik omdat ik iets aan de flow van common raar vind hij lijkt soms wat offbeat en niet op een chille manier. Ligt dat aan mij?

Yoe schreef:

Nee, kgeloof dat meerdere mensen dat hebben. Persoonlijk vind ik dat juist vet. Ik vind Common echt een uniek mc. Vind de productie ook goed, alleen mis ik wat afwisseling. Datzelfde zit me ook dwars bij Resurrection. Enfin, blijft natuurlijk dikke 4.