Sigur Rós - Valtari (2012)

IJsland

10. Logn * (8:14)
avatar van jellecomicgek72
Omg.. Zin in!

avatar van THEMARSVOLTA
Ekki Mukk doet mij een beetje denken aan Lúppulagið.

THEMARSVOLTA schreef:
Ekki Mukk doet mij een beetje denken aan Lúppulagið.

Ja wél een vergelijkbaar sfeertje ja..

Ik vind het een magistraal nummer. Het klinkt idd niet zo bombastisch of opwindend dan andere SR-nummers, maar ik vind het gewoon mooi in zijn eenvoud.

Maar het is niet eerlijk om dit nummer op basis van deze luisterbeurt af te breken. Ik vind dat je moet kijken hoe dat tussen de andere nummers past. Bij Sigur Ros is het nog meer dan bij andere bands typerend hoe de platen echt één geheel vormen. In dat opzicht vind ik het overigens wel raar dat ze een heel nummer vrijgeven, van mij hadden ze gerust mogen wachten tot de hele CD uitkomt.

Mij doet het alleszins ook zeer veel aan () denken. Als het dezelfde bedwelmende, en tegelijkertijd epische sfeer heeft, dan weet ik met m'n enthousiasme alvast geen blijf meer.

sigurros88
Wat een nummer... hoe vaker ik deze draai hoe mooier hij wordt.

Alsof je een vreemde muziekdoos opentrekt met een magisch stukje geluid. Die stem, dat ''kraken'', die opbouw...dit nummer heeft echt iets bijzonders. Ik vind dit erg in de lijn liggen van ().

Ik hoop dat ze snel nog iets prijsgeven van het album. Ben zo benieuwd. Maarjah dan zou je al 25% laten ''lekken''. Lijkt me dus niet voor de hand liggend.

avatar van coldwarkids
HOE mooi Ekki Mukk is.. ik heb hem voor het eerst echt helemaal goed gehoord op Studio Brussel, bij het programma Duyster. Kippenvel!

avatar van AOVV
coldwarkids schreef:

Lieten ze het nummer in z'n geheel horen?

avatar van coldwarkids
Ja die lieten ze helemaal horen. en het was zelfs nog 21.55 ook.. dus hebben ze zelfs het nieuws om 23.02 uur pas gedaan, en natuurlijk daarna schuld gegeven aan Sigur Ros

Ik kwam trouwens terug van het concert van Primus. Dus het was genieten op terugweg

avatar van niels94
sigurros88 schreef:
Ik vind dit erg in de lijn liggen van ().

Dat zou mooi zijn, want al zijn de andere albums van Sigur Rós mooi, ( ) staat toch wel op eenzame hoogte.

avatar van kobe bryant fan
Verklaar of onderbouw eens je vreemde reactie Lacrimas.

avatar van Snoeperd
Aangezien zijn top 10 vol met Sigur Ros-albums staat hoeft hij dat niet te doen.

avatar van kobe bryant fan
Verklaart inderdaad al veel.

sigurros88
Het langste nummer 8:17...

Misschien een beetje voorbarig, maar de meeste echte knallers imo zijn langer dan 8:17!!!

Zullen we hier dan geen nummers als;
-Untitled 6/7 en Popplagid
-Svefn-G-Englar en Viðrar Vel Til Loftárása
-Milano
-Ara Batur en Festival
krijgen? Het maakt me des te nieuwsgieriger!

avatar van Eveningguard
Heeft dat iets te maken met de lengte dan? Hoe kun je dat nu al weten? De band gaat waarschijnlijk een andere kant op. Iets wat ik zeker toejuich.

avatar van Don Cappuccino
Dat soort berichten slaan helemaal nergens op. De lengte van een nummer zegt helemaal niks. Ik ken bands die voor een bepaalde opbouw 3 minuten nodig hebben en de andere 10 minuten. Ik hoop meer op het minimalistische, een nummer als Sé Lest vind ik prachtig.

avatar van AOVV
Ik denk dat het wel minimalistisch zal zijn, deze nieuwe plaat. En als dat op de manier is zoals dat vrijgegeven nummer, dan vind ik het goed. Hoe meer ik dat nummer luister, hoe beter het wordt!

avatar van chevy93
Eveningguard schreef:
De band gaat waarschijnlijk een andere kant op.
Hoe kun je dat nu al weten?
Ik lees hier alleen maar berichten van hoe Ekki Múkk in de lijn van ( ) ligt.

Don Cappuccino schreef:

En waarom slaat dat nergens op. Ik zeg erbij dat het misschien een beetje voorbarig is (en dus ongelijk kan hebben). En dat de lengte van een nummer helemaal niets zegt is natuurlijk totale onzin. Hoe langer een nummer duurt des te langer het duurt voor die afgelopen is. Best logisch toch? Ik werk liever halve dagen ipv hele dagen!!

Ik ben een echte sigur ros fan. En de langste nummers vind ik MEESTAL ook de mooiste van het album.

Oh ja en ik weet nog helemaal niets van het album. Ik roep ook maar wat net als iedereen, want we kennen maar 1 nummer...

avatar van Lacrimas
kobe bryant fan schreef:
Verklaart inderdaad al veel.

Inderdaad Glenn

avatar van THEMARSVOLTA
Dit wordt hun heavy metal album!

avatar van staralfur
Ik ben net begonnen aan de eerste luisterbeurt. Wauw.

Dikkop
Het volledige album?

avatar van JoostBo
Eerste indruk: Qua muziek ligt Valtari voor een groot deel in de lijn van Riceboy Sleeps, alleen zitten er zo nu en dan gitaaruitbarstingen bij wat het tot een kenmerkend Sigur Rós-album maakt. Verder oordeel volgt...

avatar van staralfur
Ik ben verliefd op Varúð!

avatar van Nicolage Rico
Ekki múkk: niets nieuws onder het IJslandse zonnetje.

avatar van JoostBo
Varðeldur = Hallo Lúppulagið.

avatar van Eveningguard
Hoe kan je nu al stemmen trouwens?

Eveningguard schreef:
Hoe kan je nu al stemmen trouwens?

Omdat je het al kunt beluisteren

Typisch Sigur Rós toch wel weer...... rustiger, meer sfeerschetsen voor mijn gevoel. Niet het sprookjesachtige van AB en ook niet het poppy geluid van Með Suð.

De kwaliteit van de rip kan wat beter maar het is meer dan genoeg om een idee te krijgen. Vandaag even leuk en dan wachten op de cd zelf.

Maar toegeven: het is meer van hetzelfde. De beleving van dit album als het straks vanaf cd uit mijn boxen knalt zal ongetwijfeld anders zijn. Ik ben benieuwd of de betovering dan nog gaat toeslaan. Vooralsnog is het fijn weer wat nieuwe dingen van ze te horen en meer ook niet.

Voorlopig ben ik erg gecharmeerd van Varúð en Dauðalogn.