Rush - Clockwork Angels (2012)

Canada
Label: Roadrunner

1. Caravan (5:40)
  2. BU2B (5:10)
  3. Clockwork Angels (7:31)
  4. The Anarchist (6:52)
  5. Carnies (4:52)
  6. Halo Effect (3:14)
  7. Seven Cities of Gold (6:32)
  8. The Wreckers (5:01)
  9. Headlong Flight (7:20)
  10. BU2B2 (1:28)
  11. Wish Them Well (5:25)
  12. The Garden (6:59)
Eindelijk!

Via de website van Rush is alvast een 30 second sample te beluisteren van Headlong Flight die 19 april op de radio te horen zal zijn.

En de eerste twee nummer kennen we natuurlijk al.

Ik ben ook erg benieuwd naar BU2B2 ?

avatar van Stalin
Ik mag hopen dat dit niet de echte hoes betreft, want hier krijg ik geen strakke plasser van eerlijk gezegd...

edit---> even snel googlen leert dat vooralsnog overal, ook op de officiele site van Rush, dit artwork staat afgebeeld.

Nou ja, don't judge a book by it's cover zullen we dan maar zeggen.
Hopelijk is de muziek beter...

avatar van horned_reaper
Het artwork van dit album is echt adembenemend mooi!

Alleen de voorkant van de hoes is heel erg plain..... dus ik weet niet precies wat ze daarmee willen zeggen.
Wel leuk dat de klok op de hoes precies op 21:12 uur staat!

avatar van rushanne
Misschien leuk om te pre-orderen?

Classic Rock Presents Rush: Clockwork Angels Fan Pack | My Favourite Magazines - myfavouritemagazines.co.uk

Ik heb het in ieder geval alvast gedaan

avatar van Kill_illuminati
Mooi een nieuw plaatje. De cover doet me eigenlijk niks.

Mind Ruler
De cover is inderdaad niet van hun mooiste maar nog altijd beter dan die van het debuut en Vapor Trails.
Ik kijk hier alvast reikhalzend naar uit!

Mind Ruler schreef:
Ik kijk hier alvast reikhalzend naar uit!

Hoho, die van het debuut is natuurlijk legendarisch. Ik heb ooit een shirtje laten drukken met de voorkant van de eerste cd.

Vapor Trails kan ik wel met je meegaan. En ook deze is niet echt mijn favoriet. Maar als de muziek goed is hoor je mij niet klagen

De tijden:

1. Caravan(5:40)
2. BU2B(5:10)
3. Clockwork Angels(7:31)
4. The Anarchist(6:52)
5. Carnies(4:52)
6. Halo Effect(3:14)
7. Seven Cities Of Gold(6:32)
8. The Wreckers(5:01)
9. Headlong Flight(7:20)
10. BU2B2(1:28)
11. Wish Them Well(5:25)
12. The Garden(6:59)

Total running time 66:04

avatar van richiedoom
Gaat weer een erg mooi werkje worden denk ik. Wel jammer dat Rush er de laatste jaren zo lang over doet om studioplaten te maken, maar als deze de kwaliteit van snakes & arrows kan evenaren ben ik al ontzettend tevreden!

avatar van Goldhand
Het nummer "Headlong Flight" is hier te beluisteren:
YouTube - RUSH - "Headlong Flight" - Official Lyric Video

Geweldig nummer en behoorlijk heavy ook voor een paar mannen die tegen de 60 zijn!
Ik kan niet wachten tot het album er is

avatar van Kill_illuminati
Dit nummer is inderdaad erg heavy en vooral een echte recht voor je raap rocknummer. Wat een heerlijke basriff. Ik wil meer.

avatar van richiedoom
Hmm, ik hoop dat het een groeinummer is! Na 1 keer luisteren hoor ik de bizar lekkere riffs, de rushsound is heerlijk vol, maar het nummer zelf zou ik willen omschrijven als....zeer chaotisch. Maar hij zal nog vaak gedraaid gaan worden!

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Zalig om dit nummer te horen en mijn hoop groeit... na aanvankelijk Caravan en BU2B te hebben gehoord op de DVD Time Machine... dat dit een vlammend Rush album wordt. Eerste luisterbeurt van Headlong Flight is heel positief. Hoop doet leven, leve de hoop!

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Ja, deze drie nummers stemmen weer hoopvol. Als dit representatief is, komt er over twee maanden een mooi verlengstuk van Snakes & Arrows (en een beetje Vapor Trails) bij.

avatar van horned_reaper
Maak daar wat mij betreft maar een verlengstuk van Counterparts van, dat hoor ik veel liever!

Ozric Spacefolk
Ook deze moet ik in de gaten houden. Nog een flinke 1,5 maand te gaan.

avatar van Don Cappuccino
Ik heb net het nieuwe nummer gehoord (Headlong Flight) en dat klinkt echt heel erg goed! Samenwerken met Nick Raskulinecz (producer) is een gouden greep voor de band, dit was ook al te horen op Snakes & Arrows. Ze hebben nu een zware en moderne sound zonder dat ze aan de commercie toegeven. De mannen van Rush worden ouder maar muzikaal lijken ze jonger te worden!

avatar van Gloeilamp
Ik ben hier erg benieuwd naar, het kan niet snel genoeg 12 juni zijn..

horned_reaper schreef:

Helaas, dat kun je wel vergeten Gebaseerd op de 3 nummers die nu bekend zijn is het in de lijn van Snakes & Arrows en een beetje Vapor Trails. Gitaarwerk klinkt in ieder geval hoopgevend. Zang blijft natuurlijk het "zorgenkindje", teveel lagen over elkaar kan de zaak behoorlijk bederven. Maar voorlopig blijven we gematigd optimistisch.

avatar van horned_reaper
Headlong Flight vindt ik eigenlijk erg weinig aan.... ik ben bang dat dit niet de Rush is die ik graag hoor.

Laat ze alsjeblieft weer eens iets maken als Middletown Dreams of Emotion Detector!
Wat ze nu doen is totaal niet aan hun besteed.

avatar van aarrtentonny
Ik kan niet wachten tot 12 juni. Dan kan ik eindelijk weer gaan genieten van een nieuw album van een van de beste bands ter wereld!!!

aarrtentonny schreef:

Hier nog eentje...De voortekenen zijn m.i. gunstig

horned_reaper schreef:
Eindelijk!

En de eerste twee nummer kennen we natuurlijk al.

Ik ben ook erg benieuwd naar BU2B2 ?

BU2B valt al lang te beluisteren op YouTube en Spotify.

avatar van Goldhand
Kokerstraat300 schreef:

BU2B valt al lang te beluisteren op YouTube en Spotify.

Maar hij heeft het over BU2B2, het tweede deel van BU2B zeg maar, aan het einde van de plaat.

LeroyK
Hnnnng. Shit duurt me te lang zeg. Ik ben zelden zo ongeduldig voor een release van iets.

Goldhand schreef:

AJA, over zo een cijfertje lees je snel heen.

musictraveller
Headlong Flight is een heerlijk heavy nummer. Ben zeer benieuwd naar de nieuwe CD.

avatar van rvg1994
vanaf 12 juni? ik krijg hem als het goed is al op 8 juni binnen. gepre-ordered bij bol.

avatar van rushanne
In Duitsland schijnen er al mensen te zijn die hem binnen hebben. Ik heb zelf ook al een mail ontvangen dat ie onderweg is, vanuit engeland. Dus hopelijk maandag of dinsdag binnen?

avatar van freakey
Dan verwacht ik binnenkort de eerste propere stem / recensie / mening....