Air - Moon Safari (1998)

Frankrijk
Electronic / Pop
Label: Source

1. La Femme d'Argent (7:11)
  2. Sexy Boy (4:58)
  3. All I Need (4:28)

met Beth Hirsch

4. Kelly Watch the Stars (3:45)
  5. Talisman (4:16)
  6. Remember (2:34)
  7. You Make It Easy (4:01)

met Beth Hirsch

8. Ce Matin-Là (3:39)
  9. New Star in the Sky (Chanson pour Solal) (5:40)
  10. Le Voyage de Penelope (3:10)
  11. Remember [D Whitaker Version] * (2:25)
  12. Kelly Watch the Stars [Live BBC 1998] * (2:44)
  13. J'ai Dormi Sous L'Eau [Live BBC 1998] * (4:10)
  14. Sexy Boy [Live BBC 1998] * (3:10)
  15. Kelly Watch the Stars [Moog Cookbook Remix] * (5:40)
  16. Trente Millions D'Amis [Live KCRW 1998] * (4:34)
  17. You Make It Easy [Live KCRW 1998] * (4:45)
  18. Bossa 96 [Demo] * (4:44)
  19. Kelly Watch the Stars [Demo] * (3:46)
  20. Sexy Boy [Sex Kino Mix] * (6:36)
avatar van Thorgal
verhoogd van 4.5 naar 5
Is toch echt een meesterwerk, waardoor ik dit met 4,5 echt tekort zou doen.

avatar van Shelter
ik ga het juist verlagen, ik vind het echt een ronduit saaie plaat met alleen All I need en You Make It Easy als goede nummers (misschien ben ik een Beth Hirsch fan of zo).
Het geheel klinkt voor mij loom, suf, ongeinspireerd. Ik val er echt in slaap mee op een negatieve manier. Ooit heb ik dit gekocht omdat ik dacht dat ik het goed vond, dat was een grote fout.

1,0
wat een ongelooflijke kitsch is dit zeg ... een en als jat werk... sample koninkjes neem ik aan ? zit net ff naar de top 10 van thorgal te kijken: ongelooflijk een beetje songfestival achtig. Wel leuk ...

avatar van Timo-otje
Vind er eerlijk gezegd ook geen ruk aan, saai en de melodieën pakken me totaal niet. En die vervormde stemmen wekken na een tijdje ook wel wat irritatie. Die 2 nummers met Beth Hirsch zijn wel aardig, maar met de rest moet je me niet mee aankomen.

avatar van Weirdo Wizzy
marcello schreef:

Zijn top 10 songfestivalachtig? Wat een vreemde opmerking. Maar ik zou het verder wel leuk vinden als Daft Punk of Massive Attack op het songfestival komt te staan hoor. Dan ga ik zeker wel kijken.

marcello schreef:

Beetje jammer van die laatste opmerking, daar diskwalificeer je toch vooral jezelf mee...

Ponty Mython
Iemand's top 10 afkraken om daarmee zijn eigen woorden kracht bij te zetten is een teken van zwakte. Opa marcello mag snel weer achter de geraniums plaatsnemen, hoewel ik zeer benieuwd ben of hij de opvattingen 'jatwerk' en 'sample koninkjes' kan verdedigen.

avatar van oceanvolta
Om maar niet spreken over het jatwerk van zijn nummer 4, oh nou doe ik hetzelfde!

1,0
Wie zegt dat ik zijn top 10 afkraak ? ik vind het gedurfd als je met Britney spears en Madonna in je top 10 op de proppen komt; hulde waarom niet ? Ach de term songfestival komt waarschijnlijk door de Pet shop boys. Overignens naar aanleding van zijn top 10, zijn nr 2 nog eens gaan beluisteren en inderdaad een mooi album. Altijd open staan voor alles ..... Tja en sorry ik vind deze muziek kitsch ....

Ponty Mython
Dus jij verstaat onder kitsch één en al jatwerk en gesamplede muziek, want daar gaat het om in je nogal bevooroordeelde opmerking. Niettemin erg vreemd.

avatar van Fathead
Bovendien is er maar één top-10 correct, en dat is de mijne...

Jammer, nog steeds geen onderbouwing.

In Remember wordt Beach Boys gesampled en in La Femme D'Argent Edwin Starr, maar dat is het dan ook wel. En je kan niet zeggen dat het niet creatief gedaan is.

Ik ben wel benieuwd waar er dan nog meer van 'gejat' is, maar aan het stemgedrag te zien hebben we hier te maken met een zeer conservatieve luisteraar die sowieso weinig op heeft met de muziek van de laatste 30 jaar.

avatar van Fathead
Trouwens, even iets anders over dit album:

Ik moet (en ik ben serieus!) bij het nummer Ce Matin-Là altijd denken aan die educatieve filmpjes van Sesamstraat uit de jaren '80 waarbij je Amerikaanse stadskinderen met elkaar ziet spelen op schoolpleinen. Is dat bekend hier?

avatar van RogerV
herman schreef:

Inderdaad, er zit ook werkelijk helemaal niets nieuws bij.

Enne Massive Attack en Daft Punk songfestoval. Dan is er ergens in 1985 ofzo wat misgegaan met de ontwikkeling.

1,0
Tja en als ik dan toch nog eens achter de geraniums wil gaan zitten, dan weet ik nog wel een passend muziekje daarbij .. al kijkend naar de sterren ... Enfin aflsluiten dit franse air gebeuren..

avatar van Ceasar
Waarom? Omdat jij het niet leuk vindt?

Ponty Mython
Omdat meneer geen argumenten meer heeft en te koppig is om toe te geven dat hij zijn mening misschien anders had moeten bewoorden.

avatar van (Blacksad)
Toch maar verhoogd naar 4*. Toch wel een heel mooie en rustgevende plaat. Ik draai deze plaat de laatste tijd heel regelmatig, en ze blijft groeien bij elke luisterbeurt.
Het is ook de perfecte soundtrack voor een zondagvoormiddag!

avatar van dazzler
Het grappige is dat ik deze plaat ook op een zondagvoormiddag draaide
toen mijn spreekwoordelijke (toen was het nog) frank viel. Het proberen waard dus.

Een goed voorbeeld ook van een plaat die in één flow moet beluisterd worden.
Pik je er lukraak stukken uit (in dit moderne downloadtijdperk) dan gaat een stuk van de magie verloren.

Misschien een verklaring waarom de laatste berichten hier wat minder positief waren.

Ponty Mython
Moon Safari is inderdaad een sfeerplaat om op de zondagmorgen te draaien met een kopje koffie, een gekookt eitje en enkele zonnestralen die door je raam naar binnen schijnen. Zojuist gedaan!

Ponty Mython schreef:

Inderdaad, of op de fiets op een zonnige dag

avatar van adri1982
Het is inderdaad een schitterende plaat, 'Moon Safari' van Air. Ik heb hem zelf juist ook, en die intro 'La Femme d'Argent' is zeker heel mooi, jammer dat ik geen 5 favoriete platen kon uitkiezen. Anders had ik ook 'Sexy boy', 'All I need' en Ce Matin-La' ook toegevoegd. Wel moet ik zeggen dat ik denk dat de bandleden Air regelmatig naar Space Art meten hebben geluisterd. Space Art had in 1977 een hit met Onyx.

avatar van ikhouvanmuziek
La Femme D'Argent en All I Need zijn absolute meesterwerken. De rest van het album vind ik persoonlijk weinig aan.

avatar van Aproxis
Het eerste nummer vind ik heerlijk om bij weg te dromen. De rest van het album doet me vrij weinig. Misschien is het niet mijn ding en heeft het openingsnummer tevergeefs mijn aandacht getrokken. Ik hoopte dat het wat meer zou weghebben Black Moth Super Rainbow. Misschien moet het nog groeien bij me, ik weet het niet. Voor nu zal ik nog geen waardering plaatsen, gezien het om een smaak kwestie gaat. Het album is niet slecht, maar denk dat het voor mij net wat te commercial qua opzet is. Overigens voor de liefhebber: Black Moth Super Rainbow - Dandelion Gum. Net was spannender dan Air.

avatar van Boermetkiespijn
Een plaatje voor als je 's morgens wakker bent geworden door de brandende zon, terwijl je na veel te weinig slaap je achtertuin (wankelend, je hebt namelijk de avond ervoor een druppeltje teveel gehad) opzoekt en wiegend in je hangmat nog wat probeert bij te slapen.

Niet mijn smaak, maar ergens wel ontspannend. Een fragment van "Sexy Boy", met vlagen een fijn nummer. Komt me heel bekend voor, misschien uit een commercial, o.i.d. Verder ben ik van mening dat het album steengoed begint en vanaf daar eigenlijk over het algemeen genomen alleen maar minder wordt. Twee sterren.

4.5 ster omdat dit erg dicht bij perfectie komt. Zo'n goede cd! Vooral sexy boy, absoluut mijn favoriet! Gewoon volledig in mee gaan, voor mij is dit een van mijn favoriete cd's. Niet op zondagmorgen maar op zaterdagmorgen heel erg vroeg gaan wandelen in de natuur en genieten van al het moois om je heen en dan geweldige muziek op. Om met de woorden van Giel Beelen te spreken, een oorgasme....

Na weer een paar keer te hebben beluisterd,halve ster erbij! Beter dan dit wordt het niet...

avatar van pinguin#13
Hoeveel platen zijn er die je elke dag kan draaien zonder ze beu te worden?
Aanvankelijk vond ik 'm 'flauw', maar man, wat een zalige, uitgepuurde sound.

Na jaren op CD gehad te hebben (nog steeds) toch maar op vinyl gehaald. Wat een geweldig album. De music is zo rustig en relaxed.

avatar van bikkel2
Ja, die had ik ook nog. Gisteren na heel lange tijd weer eens gedraaid. Kijken of ik het mij nog herinnerde.
Volkomen vergeten plaat voor mij en dus ook nooit een cijfer voor gegeven en ook geen recentie voor geschreven.

Valt zeker niet tegen. Het is zo'n plaat voor de schaarse relaxe momentjes.
Gaaf geproduceerde plaat met een aanstekelijke spacey lounge sfeer.
Ik zie mij zitten in een club met sfeervolle zachte verlichting. Gezeten in een comfortabele bank met van die fijne kussens waar je heerlijk in wegzakt.
Geen conversatie maar puur de sfeer van de muziek opsnuivend.
Geestveruimende middelen ? wie weet.....maar het gebodende van Air kan in de juiste sfeer al lekker zweverig werken.
Slimme plaat. De juiste sounds op het goede moment en het dreutelt lekker voort.
Sexy Boy blijft wat hangen in het repeterende refein en duurt een fractie te lang.
Highlights vind ik de nummers met Beth Hirsch en de hele fijne opener La Femme D' Argent.

Zeker niet de meest originele muziek, maar een plaat die het toch nog steeds goed doet.
Voor de rest ben ik Air uit het oog verloren. Maar ben blij dat ik deze toch weer even heb mogen beluisteren.