Air - Moon Safari (1998)

Frankrijk
Electronic / Pop
Label: Source

1. La Femme d'Argent (7:11)
  2. Sexy Boy (4:58)
  3. All I Need (4:28)

met Beth Hirsch

4. Kelly Watch the Stars (3:45)
  5. Talisman (4:16)
  6. Remember (2:34)
  7. You Make It Easy (4:01)

met Beth Hirsch

8. Ce Matin-Là (3:39)
  9. New Star in the Sky (Chanson pour Solal) (5:40)
  10. Le Voyage de Penelope (3:10)
  11. Remember [D Whitaker Version] * (2:25)
  12. Kelly Watch the Stars [Live BBC 1998] * (2:44)
  13. J'ai Dormi Sous L'Eau [Live BBC 1998] * (4:10)
  14. Sexy Boy [Live BBC 1998] * (3:10)
  15. Kelly Watch the Stars [Moog Cookbook Remix] * (5:40)
  16. Trente Millions D'Amis [Live KCRW 1998] * (4:34)
  17. You Make It Easy [Live KCRW 1998] * (4:45)
  18. Bossa 96 [Demo] * (4:44)
  19. Kelly Watch the Stars [Demo] * (3:46)
  20. Sexy Boy [Sex Kino Mix] * (6:36)
hpvmars
sinterklaas schreef:
pff wat een vermoeiende album.

Kennelijk is moe worden dan niet aan je besteed

Gewoon een lekkere plaat die altijd wel kan.
Lekker relaxen met een goeie whiskey, Air op de achtergrond, wegdromen maar...

avatar van Splinter
Air geef mij altijd een goed gevoel.
Deze cd vind ik vooral mooi door All i need.
3.5

avatar van Jochempie
Vreselijk album, maakt me erg depri en ik hou niet van die staat.

heerlijke droom plaat....dikke snaak tussen je vingers en deze zacht op de achtergrond en chillen maar 3.5*

avatar van FunkyMonk
Ouwe schreef:
Gewoon een lekkere plaat die altijd wel kan.
Lekker relaxen met een goeie whiskey, Air op de achtergrond, wegdromen maar...

Laatst weer geluisterd om 8:00 smorgens!! heerlijke plaat als je lui bent, en niks wilt doen.

maar ja, ik moest naar mijn werk

yoeridedeygere
voor iedereen blijkbaar een ander moment . Voor ik is dit vooral een zondagmiddag plaat

1,0
kende de plaat nog niet. nu na een paar keer draaien: 3 sterren .
Had er eerlijk gezegd meer van verwacht.

Kan uit de hele New Age / Cafe Del mar series van de afgelopen 6 jaar zonder meer mooiere verzamelaars opnoemen (bijvoorbeeld cafe del mar volume

gak
Voor t slapengaan is t heerlijk om te luisteren of tijdens t werk, als voorgrond of achterrndmuziek. Het maakt niet uit maar ik wordt er altijd rustig en jaahwt voelt echt alsof je in de lucht zweeft of wat dna ook als ik t hoor:)

avatar van orbit
marcello schreef:
kende de plaat nog niet. nu na een paar keer draaien: 3 sterren .
Had er eerlijk gezegd meer van verwacht.

Inmiddels zijn er ook al veel betere artiesten uit dat genre.. trouwens, ervoor ook. Als ik het enorme verschil in kwaliteit tussen Hi Scores van Boards Of Canada al hoor en dit easy listening radioplaatje.

Fantastische plaat!

Het enige waar ik spijt van heb is dat ik het zo laat ontdekt heb, maar momenteel is dat één van mijn meest gespeelde CD's...

Ik ben werkzaam bij een hifiketen en heb deze plaat leren kennen door een collega die het gebruikt om luistersessies te geven. Ik was geljk verkocht.

Deze plaat heeft zoveel finesses dat hij helemaal niet tot zijn recht komt op een simpele home cinema keten van Sony of Panasonic, want dan ontgaat heel veel van de sfeer.

Uitschieters zijn Talisman, Remember, Le voyage de Penelope en natuurlijk Sexy Boy (waar ik maar niet genoeg van krijgen.)

Absolute aanrader indien gespeelt op een uitstekende hifiketen (mijn Canton Ergo's vermogen deze plaat wel!)

avatar van FunkStar
Echt een te gek loungy album, die voor zeer veel gelegenheden geschikt is. Na meerdere keren draaien verveelt het nog steeds niet. Het is altijd moeilijk uit te leggen wat voor gevoel je erbij hebt wanneer je naar muziek luistert. Met name de nummers Sexy Boy, All I Need, Kelly Watch The Stars, You Make It Easy en Ce Matin La spannen de kroon. Dit album kost over het algemeen rond de 7 euro, en dat is heel weinig geld voor dit album! Zwoele Franse klanken die zich uitermate lenen voor een avond chillen!

avatar van janneman
Door alle ophef indertijd dit album een paar keer beluisterd maar vind nergens charme of warmte. Kilheid wel.
Ritmisch etc wel goed in elkaar gezet overigens

avatar van Snowblood
Toen dit album net uit was vond ik dit een lekker plaatje om zo nu en dan te luisteren. Met name Kelly Watch The Stars vond ik erg goed.

Nu zal ik hem niet meer draaien waar ook mijn muzieksmaak enorm veranderd is. Vind het net té zoet/lief.

Als je hiervan houdt is het wel een erg goede plaat, maar aan mij is het niet meer besteed.

Ik zal toch mijn cijfer wat opkrikken naar 3,5

avatar van Steez
Ja ben er uit dat deze beter is dan Talkie Walkie (twijfelde ik over). De cd is gevarieerder en klinkt gewoon beter. All I Need, You Make it Easy, Kelly Whatch the Stars.

Perfecte cd om lekker op te chillen of als achtergrondmuziek bij het maken van verslagen. Ideaal. 5 sterren!

HET album van air in mijn ogen.
de albums die volgde werden steeds minder en minder in mijn ogen.
maar dit is toch een dikke 4*

DonDijk
bijna gekocht deze, 3 voor 25 bij de free..kan die goser de bijbehorende cd niet vinden.....

avatar van Ghans
mennnn ..... maar zie het maar als een teken, toeval bestaat niet, synchroniciteit, not meant to be

woeqie
Dit album verveelt me nooit en lekker achtergrondmuziekje, vind wel jammer dat dit meteen ook hun beste album is. Je zou toch zeggen dat een band steeds beter wordt. Mijn favo tracks zijn 8 & 10. Als je dit album goed vind is Royksopp misschien ook wat voor je. Ok iets meer dancy maar met eenzelfde relaxedheid.

Sammael
Net voor de eerste keer geluisterd. Ik vond hem niet zo zeer rustgevend maar eerder gewoon saai en emotieloos. 2,5 ster, misschien dat dit nog kan stijgen na wat meer luisterbeurten.

avatar van Nicolage Rico
Sammael schreef:

Het is bijna onmogelijk om dit album na 1 luisterbeurt te beoordelen.

Sammael
Daarom zei ik dat het cijfer nog kon stijgen. Ik probeer na een luisterbeurt toch altijd meteen een cijfer te geven. Blijk ik later een verkeerde beoordeling gegeven te hebben, dan kan ik het cijfer altijd nog aanpassen.

Sven Bersee
Ik vind er niet heel veel in zitten. Paar aardige nummertjes: La femme d'argent, ce matin-la en kelly watch the stars.

avatar van sinterklaas
Word deze nou door vrouwen gezongen of door mannen????

liejanne
Wat een schitterend wegdroomalbum is dit zeg!
Op gestresste momenten is het heerlijk om dit aan te zetten. Bij mij valt de stress vrijwel meteen van me af.

avatar van Hans Brouwer
Ik ga sinds begin januari naar de sportschool . Nooit gedacht dat het zover zou komen!! Op donderdagavond ga ik om 20.00 uur een uur spinnen . Tijdens de "cooldown fase" wordt dan altijd "All I Need" van Air gedraaid. Ik kende het nummer niet maar "de spin instructeur" wist mij dat te vertellen. Ik vind "All I Need" waanzinnig goed. Het heeft iets mysterieus en daar hou ik wel van . Voor de rest is "MoonSafari" een aardig album dat toch redelijk snel gaat vervelen. Maar nogmaals, dat ene nummer "All I Need" is helemaal TOP .

avatar van Darkshines
Dromerige muziek die idd na een aantal luisterbeurten al iets minder lijkt te worden, en de laatste nr.s kunnen niet echt tippen aan de begin nr.s Alhoewel ik Remember and Kelly watch the stars wel lekkere vrolijke nrs vind, en de vrouwenstem bij All I need en dat ander nr. zorgt ook voor een frisse afwisseling, 3,5 *