Mark Knopfler - Privateering (2012)

Label: Mercury

1. Redbud Tree (3:19)
  2. Haul Away (4:01)
  3. Don't Forget Your Hat (5:15)
  4. Privateering (6:19)
  5. Miss You Blues (4:18)
  6. Corned Beef City (3:32)
  7. Go, Love (4:52)
  8. Hot or What (4:54)
  9. Yon Two Crows (4:26)
  10. Seattle (4:17)
  11. Kingdom of Gold (5:22)
  12. Got to Have Something (4:01)
  13. Radio City Serenade (5:13)
  14. I Used to Could (3:36)
  15. Gator Blood (4:15)
  16. Bluebird (3:27)
  17. Dream of the Drowned Submariner (4:57)
  18. Blood and Water (5:19)
  19. Today Is Okay (4:45)
  20. After the Bean Stalk (3:54)
  21. Occupation Blues * (4:22)
  22. River of Grog * (3:42)
  23. Follow the Ribbon * (8:07)
  24. Your Perfect Song * (2:56)
avatar van bikkel2
Stuk rustiger geworden hier. Moet je voor de gein eens bij de nieuwe Marillion gaan kijken.

Nog steeds niet gehoord. Staat nog steeds in de planning.

avatar van Bluebird
Bikkel................. geen slapende honden wakker maken.

avatar van bikkel2
Bluebird schreef:
Bikkel................. geen slapende honden wakker maken.

Ik wilde de chaos wel even delen. Was een vergelijkbare discussie gaande hier.

avatar van Bluebird
Ja maar die was al vrij snel uitgedoofd gelukkig. Die jongen gaat maar door daar aan de andere kant zeg, hij reageert op elke scheet. Je kan er maar beter niet meer op ingaan.

avatar van Running On Empty
bikkel2 schreef:
Ik wilde de chaos wel even delen. Was een vergelijkbare discussie gaande hier.

Steven Mo weer in actie pfffff.

avatar van Rudi S
Ja en hij is op de motor

rudiger schreef:

Heel verstandig maar ik denk dat je het beste voor de 3 cd editie kan gaan .
Die 2 vinyl LP`s die erbij zitten draait tegenwoordig geen hond meer en die bonuscode zal wel van een of ander oud concert zijn dat we al hebben .
Enigste wat interessant is in die Super De Super Deluxe Box Edition ( pffff wat een naam ) zijn die 3 bonusnummers en al helemaal als er eentje bij zit van 8 minuten zoals Superessy hierboven aangeeft .
Maar die komen wel in het pindakaas cirquit terecht .

Ho, ho... Vinyl is zwaar in opkomst, in tegenstelling tot de compact disc... Toevallig ben ik zelf zo'n gek die bij voorkeur nieuwe albums op vinyl koopt, maar ik ken d'r nog wel een paar... Ik heb in het geheel niet de bedoeling je 'te bekeren' tot vinyl, maar dat geen hond het meer luistert, is ernstig overdreven. De oude CBS-fabriek in Haarlem draait letterlijk overuren... Heb dit album dus ook op LP en vind vooral de ballads erg mooi. Blues is erg Clapton-achtig en van de single 'Redbuck Tree' begrijp ik niets. Zwakste track van het album...

avatar van Bluebird
Ja dat klopt, Het lijkt wel of de LP weer aan een comeback bezig is. Moet wel zeggen dat ik het nostalgische gevoel en de huiselijke aanblik van die prachtige imposante draaitafel ook mis maar ik zou toch om redenen van technische perfectie en onderhoudsvriendelijkheid niet terug willen. En dan nog eens de ruimte die al die platen opeisen. Maar op zich is het toch weer een alleraardigste ontwikkeling en een bewijs dat perfectie het zeker niet altijd wint van de beleving. En wat dit album betreft komt dat wel heel goed tot zn recht Inclusief de whisky bij het knappende haardvuur dat het vinyl vanzelf wel prijs gaat geven.

avatar van iggy
[quote]bikkel2 schreef:

Ik zal er waarschijnlijk geen vrienden mee maken maar ik vind Steven Mo op zijn minst zeer vermakelijk.

avatar van Bluebird
Iemand die zn eigen graf graaft is nooit grappig...

avatar van legian
Gaan jullie het hier ook al over hem hebben, t word nu toch wel erg triest.

avatar van Rogyros
Ook bij dit album is deze persoon behoorlijk actief geweest, op dezelfde wijze als bij Sounds That Can't Be Made, legian. Maar ik ben het met je eens dat we dit onderwerp moeten laten rusten.

avatar van Bluebird
Met alle plezier. Hij heeft tabee gezegd. Hopelijk houdt ie zich er aan.

ErikBoerefijn schreef:

dat geloof ik...tis zelfs niet eens juist geschreven...

avatar van ricardo
Deze heb ik vanmiddag gescoord voor maar een tientje. Geen geld voor een dubbelaar die net uit is. Moet zeggen het klinkt gelijk super, heerlijke rustige luistermuziek. Vind het een beetje bluesy klinken en dat ligt mij juist ook het beste. Dit is voor het eerst dat ik sinds het nieuwe Eagles album uitkwam, weer een keer een laidback album heb gekocht, en de eerste cd bevalt me alvast erg goed.

Het Ierse volksmuzieksfeertje wat er soms inzit vind ik ook erg lekker klinken.

avatar van ricardo
Eigenlijk heb ik alles van Knopfler solo gemist.

Ken alleen een paar nummers van Sailing To Philadelphia, maar ken Knopfler vooral uit zijn Dire Straits tijd.

Dit 2 cd album valt me zeker niet tegen, prachtige sfeer en hij is weer afgelopen voor je er erg in hebt. Heb hem gisteravond al 2 keer in zijn geheel afgespeeld.

avatar van Running On Empty
ricardo schreef:
Deze heb ik vanmiddag gescoord voor maar een tientje.

Waar?

avatar van ricardo
Mediamarkt Groningen ligt hij voor 9.99 euro.

Er lag ook nog een grotere cd boxset, een soort van digipack, volgens mij zaten daar wel 3 of 4 cd's in, maar die koste gelijk 30 euro.

Ook opmerkelijk was dat er tientallen van de 'gewone' dubbel cd set lagen, maar er was er geeneen afgeseald. Ik zou afrekenen, zei het meisje nog voordat ik had betaald van: Als je hem ruilen wilt dan kan dat bij de service balie. Maar zei tegen haar dat ik hem nog moest kopen, en als ik er geen belang bij had gehad dat ik hem dan niet had meegenomen om af te rekenen. Misschien dat er bij de servicebalie wel afgesealde exemplaren lagen. Maar heb beide cd's ff goed bekeken, maar waren nog als nieuw. Tja dat kan ook moeilijk anders met iets wat net op de markt gebracht is niet.

Met bonustracks?

avatar van ricardo
Nope, heb de versie zonder de 4 bonustracks.

Gelukkig maar, want kep een hekel aan bonustracks.

Ik las al eerder dat op dit album alle stijlen van Knopfler voorbijkomen, dat betekend dus dat dit album van al zijn albums het meest af is, of zit ik nu mis?

Stevige stukken ontbreken dan wel weer op dit album.

Hoezo al zijn stijlen komen hierop voorbij.

ricardo schreef:
Nope, heb de versie zonder de 4 bonustracks.

Gelukkig maar, want kep een hekel aan bonustracks.

YouTube - Mark Knopfler - Follow The Ribbon [Privateering, Bonus Tracks]

MotleyKoen
De live (bonus) trackers die op Spotify staan (weet niet bji welke uitvoering ze horen) mogen er ook zijn. "Hill Farmer's Blues"

ricardo schreef:
Ja, je ziet hier mis. Wat mij betreft is Shangri-La het meest compleet. Dit album is een beetje een mix van al zijn eerdere (reguliere) solowerk.

Stevige stukken ontbreken dan wel weer op dit album.

Hoezo al zijn stijlen komen hierop voorbij.
Hoe bedoel je? Solo heeft hij nooit stevig geklonken.

avatar van ricardo
Ok: Dit album is een beetje een mix van al zijn eerdere (reguliere) solowerk.

Dan had ik het dus toch goed gelezen.

chevy93 schreef:

Solo heeft hij nooit stevig geklonken.

Ben ik niet met jou eens .
Op zijn eerste 5 solo albums is wel degelijk wat stevigs te horen .

Golden Heart : Darling Pretty , Imelda , Don`t You get It
Sailing To Ph : What It Is , Silvertown Blues , Speedway .
Ragpickers Dream : Why Aye Man
Shangri La ; Boom Like That
Crimson : We Can Get Wild
Get Lucky : Border Reiver , Cleaning My Gun.

Dus volgens mij luister jij zn solo albums niet goed .
je hebt totaal 6 berichten geplaatst bij zn eerste 6 solo albums .
Jouw intresse gaat dus niet naar zn solo werk uit , vreemd als je de Straits periode hoog inschat .

avatar van chevy93
Ja, als je Boom Like That en Why Aye Man al als "stevige nummers" gaat zien...

Als je dat vergelijkt met Money for Nothing, Heavy Fuel en The Bug.

En dat ik geen berichten plaats bij de albums wil niet zeggen dat ik ze niet luister. Ik vind zijn solowerk doorgaans een stuk minder interessant. Mag dat?

avatar van rudiger
Nou ik vind Don`t You Get It een beetje hetzelfde als The Bug.
En op de Straits albums is nou ook bepaald niet veel stevigs te vinden , het is maar wat je stevig noemt en vindt.
Zijn solo albums liggen helemaal in de lijn van de Straits tijd , probeer zijn solo albums eens wat intensiever te beluisteren dan zal je dat met me eens zijn .

Deze privateering vind ik lekker Blues achtig wat ik heerlijk vind klinken met toch de zo bekende Knopfler sound erdoor .
Dat jij zijn solo werk minder vindt , ja dat mag , alleen zoveel verschil zit er niet in zijn solo en Straits albums , dus dat vind ik dan weer vreemd , Mag dat ?

avatar van ricardo
Dat vind ik ook het mooiste aan dit album, de heerlijk relaxte bluesy sound, met een apart sfeertje erin. Stevige nummers ben ik op dit album gelukkig niet tegengekomen.

En Sjeffie jij als fervent Dire Straits liefhebber meer posten bij de Knopfler solo albums

rudiger schreef:
Ja, dat zit er wat mij betreft. Dire Straits is meer dan de Knopfler-show. Het verschil tussen Dire Straits en Mark Knopfler is goed te horen in de live-optredens. Vergelijk een Sultans uit de jaren '80 (met DS dus) maar eens met een versie van pak 'm beet 20 jaar later (solo dus). Het verschil is rock tegenover blues.

Dire Straits was toch heel wat meer rock dan Knopfler solo.