Nas - Illmatic (1994)

Label: Columbia

1. The Genesis (1:45)
  2. N.Y. State of Mind (4:54)
  3. Life's a Bitch (3:30)

met AZ

4. The World Is Yours (4:50)

met Pete Rock

5. Halftime (4:20)
  6. Memory Lane (Sittin' in da Park) (4:08)
  7. One Love (5:25)

met Q-Tip

8. One Time 4 Your Mind (3:18)
  9. Represent (4:12)
  10. It Ain't Hard to Tell (3:22)
  11. Life's a Bitch [Remix] * (3:00)

met AZ

12. The World Is Yours [Remix] * (3:56)

met Pete Rock

13. One Love [Remix] * (5:10)

met Q-Tip

14. It Ain't Hard to Tell [Remix] * (3:27)
  15. On the Real * (3:26)
  16. Star Wars * (4:08)
MJ_DA_MAN schreef:
Lord Finesse?

Large Professor bedoel ik, haal die twee altijd door elkaar. Excuses

avatar van Marciano Coffie
de eerste album die van nas heb geluisterd. Dit is echt heerlijke hip-hop. De beats zijn geweldig en nas doet echt goed zijn best om het lyricaal meesterlijk te maken.

Halftime is een van de beste nummers van het album

4,5 sterren

avatar van P.O.W.
WeztSide schreef:

Large Professor bedoel ik, haal die twee altijd door elkaar. Excuses

Erg herkenbaar.

avatar van Robbie Keane
Ik zag net dit cover art in de film 12 Monkeys geloof ik... ik heb het geloof ik zeker 3x gezien...
Apart.

avatar van Eveningguard
Tot nu toe vind ik deze plaat maar saai. Nas z'n flow is goed en de producties mogen er zijn, maar zelfs voor een rapalbum heeft dit te weinig variatie.

Oh no he didn't!

avatar van bennerd
Niets van aantrekken, over enkele weken komt hij hier wel zeggen dat hij de plank volledig mis sloeg

avatar van jellecomicgek72
Eveningguard schreef:

Hier ga je nog op terugkomen

avatar van Sjoerd_
Vond het persoonlijk niet echt slowchat...het ging over de waardering van een album, maar oké...

Over de waardering misschien, maar niet over de muziek. En berichten als 'Chevy, wat doe jij hier' en 'niet mijn vriend' vind ik nou niet echt on topic.

avatar van Eveningguard
Waarom? Ik vroeg me alleen af hoe chevy hier kwam.

avatar van Dungeon
Stuur hem dan een PM.

On topic. Dit album is misschien wel het meest overgewaardeerde album ever. iig wat hiphop betreft. Blijft wel een prima album hoor....

avatar van WeztSide
Ondergewaardeerd weet ik niet. Het album staat met 1000+ stemmen op nummer 9 in de top 250 van MuMe. Het is inderdaad wel zo dat je alleen dit kan kennen als je echt van hiphop houdt, anders vaak niet.

toris
Hij zegt dan ook "overgewaardeerd, en niet "ondergewaardeerd. Dat betekent net wat anders.

Fuck, verkeerd gelezen

Maxmus
Robbie Keane schreef:
Large Pro is geweldig op de beats hier.

True, een van de meest underrated producers die er is.

avatar van UmindC
Large Pro onderschat?

avatar van Sjoerd_
Als mensen gevraagd worden naar hun favoriete producer hoor je 9 van de 10 keer PREMIER PREMIER!!! DRE!!!

Largo Pro maag wel wat meer recognision krijgen.

avatar van MAS
MAS
Large Pro is zeker een gerespecteerde producer. De laatste tijd produceert hij echter niet meer voor veel "grote" releases. Dr. Dre en Premier hebben ook veel meer (bekende) tracks geproduceerd dus erg raar is dat niet.

avatar van snatchNsteal
Eveningguard schreef:

Het is ook niet rap dude . Doe je onderzoek eerst maar is en begrijp wat dit album betekend.

avatar van MJ_DA_MAN
Deze plaat is instrumentaal?

snatchNsteal schreef:

Wat is het dan? Ik hoor hem toch rappen? Is het toevallig Mathcore?

avatar van niels94
Dan krijg je waarschijnlijk weer een verhaaltje over dat dit 'hip-hop' is en geen 'rap' want daar zit verschil tussen ofzoiets. Iedereen weet wat je bedoelt.

avatar van vork666
Ik blijf nieuwe dingen leren, dacht altijd al dat dit een rapalbum was, maar snatchNsteal heeft mijn ogen geopend. Of is dat weer dat gedoe met "dit is geen rap, maar hiphop", al dan niet de "ekte ekte" variant daarvan?

EDIT: Ah, niels94 was me voor

avatar van Arrie
Slowchat verwijderd. Ik ben ook wel benieuwd waarom dit geen rap zou zijn.

avatar van Shelter
"Rap is something you do, hiphop is something you live" - KRS One

Zo is dat ook weer opgelost

avatar van UmindC
Dat maakt het nog steeds onzin dat dit album geen rapalbum is.

avatar van Rosco
Als genre-aanduiding is rap en hip-hop gewoon hetzelfde, zo moeilijk is het allemaal niet.

avatar van bennerd
Shelter schreef:
"Rap is something you do, hiphop is something you live" - KRS One

Zo is dat ook weer opgelost

Tjah, KRS-One zegt ook nog steeds dat hij de beste is...

avatar van Shelter
toen hij dat zei, op het moment zelf was hij wel 1 van de beste