Nas - Illmatic (1994)

Label: Columbia

1. The Genesis (1:45)
  2. N.Y. State of Mind (4:54)
  3. Life's a Bitch (3:30)

met AZ

4. The World Is Yours (4:50)

met Pete Rock

5. Halftime (4:20)
  6. Memory Lane (Sittin' in da Park) (4:08)
  7. One Love (5:25)

met Q-Tip

8. One Time 4 Your Mind (3:18)
  9. Represent (4:12)
  10. It Ain't Hard to Tell (3:22)
  11. Life's a Bitch [Remix] * (3:00)

met AZ

12. The World Is Yours [Remix] * (3:56)

met Pete Rock

13. One Love [Remix] * (5:10)

met Q-Tip

14. It Ain't Hard to Tell [Remix] * (3:27)
  15. On the Real * (3:26)
  16. Star Wars * (4:08)
KSPR
CaliLove schreef:
Heb dit album van 4.0* naar 4.5* verhoogt, ik vind het steeds beter en beter worden

Laatst weer eens herluisterd, en het blijft gewoon een prachtig album waar ik geen enkele track echt minder vind. Die 5 vind ik nog steeds volkomen verdiend en op #1 blijft hij staan.

Social_Mask
Net dit album beluisterd en wat is Nas toch geniaal. Echt een groei-album dit. Zal hem nog een aantal keer beluisteren voordat ik hem ga verhogen(want dat zal ik zeker doen).

N.Y. State of Mind

Dat ik dat nr eerst gewoon goed vond. Geniaal nr.

avatar van Shelter
Illmatic is gewoon de shit!
Alle nummers zijn vet, Nas is de meester in flow en is tekstueel erg goed. 5 sterren en favo nummer van dit album is Represent!

Social_Mask
Wat houd ik toch van The World Is Yours. Als de rest van het album net zo zou klinken als dat nr en NY State of Mind, was dit zwaar 5* waard.

Ik vind het net geen 4*.

Social_Mask schreef:

Ik vind het net geen 4*.

Luister Naar The World is Yours Remix 1 & 2 van Buckwild (Producer) die zijn oook heeeeeeeeeeeeeeeel lekker.

raffael77
Dit is gewoon Nasty Nas Zijn beste cd ooit en is nooit meer echt terug gekomen op dat niveau.

rico-bballer
5* als iemand ooit vraag wat flow is hoe lekkere beats klinken en hoe je goede teksten schrijft, zeg ik luiste rillmatic mijn favoriete album.

Jamaican
Classic, toen ik voor de eerste keer It Ain't Hard To Tell hoorde was ik met verstomming geslagen wat een plaat , de rest van dit album is allemaal van hetzelfde hoge niveau. One Love en One Time 4 Your Mind vind ik ietsje minder. One Love vooral door het refrein voor de rest is het top en One Time 4 Your Mind omdat er te traag word gerapt. Ik ben nog aan het twijfelen of het 4,5* of 5* wordt.

avatar van Statiegeld
Maak er maar een 5* van. Veel beter dan dit wordt het niet. Ik heb trouwens PRECIES dezelfde mening als jou over dit album.

avatar van Cerclezot
Een van de eerste rapalbums waar ik van genoten heb. Ik hou het voorlopig op 4* (zou nog meer kunnen worden).
Enkele hele goede nummers, enkele goede nummers en enkele mindere nummers.

Kennen jullie nog andere rapalbums in deze stijl (dus geen 50 Cent, Eminem, ...) die jullie mij kunnen aanraden

avatar van FunkyMonk
Common Sense (Resurrection) zul je ook wel kunnen waarderen denkik.

avatar van P Jay
A Tribe Called Quest was mijn begin in goede hiphop....

The Low End Theory brak de ban bij mij, maar ook People's Instinctive Travels of the Path of Rhythm & Midnight Marauders...

of Gangstarr: Step in the Arena, Daily Operation, Hard to Earn & Moment of Truth.

Met DJ Premier heb je dan dezelfde producer als enkele nummers op Illmatic

Improvision
Cerclezot schreef:

Mobb Deep - The Infamous...

avatar van Cerclezot
Bedankt voor jullie suggesties zal het binnenkort eens proberen.

avatar van Niek
Jeru the Damaja - The Sun Rises in the East en Common - Resurrection zijn ook nog twee toppers.

avatar van pascal83
Probeer eerst andere Nas albums (of losse nummers) zoals Lost Tapes.

avatar van MJ_DA_MAN
Nas - It Was Written zal je denk ik dan ook wel bevallen .

avatar van herbertwest
Pete Rock & CL Smoothe is ook iets voor je denk ik. Pete Rock heeft het 4e nummer hiervan geproduceerd. Verder is The Infamous.. al gesuggereerd. Dat is een album van rappers uit dezelfde wijk en uit dezelfde periode. Ready To Die van Notorious BIG is denk ik ook wat voor je.

KSPR
MJ_DA_MAN schreef:
Nas - It Was Written zal je denk ik dan ook wel bevallen .

Ik vind Illmatic toch een andere stijl hebben dan It Was Written hoor.

avatar van Timo710
Hmmz, wat ik bij mezelf merk, is dat ik de remixes (van de heruitgave) beter vind als het originele album...

Timo710 schreef:

avatar van FunkyMonk
Heb ik er nog horen zeggen.

|Joël|
Ik ken die remixes niet eens
Ik heb deze cd gewoon met de originele 10 tracks, maar beter dan dat kan ik me toch amper voorstellen.

raffael77
Remixes zijn vaak beter dan orginele alleen illmatic remixes die is uitgekomen in soort van EP versie is allemaal clean vocals waardoor het gemix het nummer verpest ook al komt het van Large Professor.

avatar van psychonaatje
Die remixes zijn niet gedaan door Large Professor, toch? Star Wars is wel door hem geproduceerd. Overigens vind ik de remixes hier echt een heeeeel stuk minder dan de originelen. Van de bonustracks vind ik alleen Star Wars echt de moeite waard.

avatar van FunkyMonk
Idd, de one love remix en die van it ain't hard to tell zijn van Nick Fury, en die van Life's a bitch van rockwilder geloof ik. Ik vind ze niet zo best.

avatar van P Jay
Remixen sucken wel vaker....

Aan topproducties zoals deze daar moet je met je poten van blijven, vind ik.
Er is ook een tijdsverschil dat meespeelt.

Beeld je in dat Danger Mouse een remix zou maken van bv. TROY...zo'n anachronistische acties kunnen enkel falen, in mijn opinie...

Social_Mask
Dat remix album van Jay-z en The Beatles vond ik zelf erg slecht. Maar sommige remixen zijn dan weer erg lekker.

Social_Mask schreef:
Beste vooruitgang van een nummer ooit door een remix is voor mij de Allure-remix van Jay-Z door Just Blaze. Erg netjes gedaan. Verder zijn remixen over het algemeen gewoon minder. Net als Postuumalbums. Raps en productie moeten samen tot stand komen, dan heb je vaak het beste resultaat.

Dr.Greenthump
Het beste resultaat is idd het gevolg van een rap en productie die als puzzelstukjes inelkaar vallen. De 'chemie' is dan ook voelbaar wanneer deze productie aansluit op de artiest. Remixen die vaak buiten de artiest worden gemaakt falen dan al snel, in mijn ogen. Danger Doom doet het dan nog best onderhoudend met de vocalen van Sean Carter en de samples van The Beatles. Helaas zijn er weinig producer die dat inzicht hebben.