Nas - Illmatic (1994)

Label: Columbia

1. The Genesis (1:45)
  2. N.Y. State of Mind (4:54)
  3. Life's a Bitch (3:30)

met AZ

4. The World Is Yours (4:50)

met Pete Rock

5. Halftime (4:20)
  6. Memory Lane (Sittin' in da Park) (4:08)
  7. One Love (5:25)

met Q-Tip

8. One Time 4 Your Mind (3:18)
  9. Represent (4:12)
  10. It Ain't Hard to Tell (3:22)
  11. Life's a Bitch [Remix] * (3:00)

met AZ

12. The World Is Yours [Remix] * (3:56)

met Pete Rock

13. One Love [Remix] * (5:10)

met Q-Tip

14. It Ain't Hard to Tell [Remix] * (3:27)
  15. On the Real * (3:26)
  16. Star Wars * (4:08)
avatar van jwmakaveli
Geweldig album, kan em blijve luisteren, een hele dikke 5* en nr 1 in top10

Social_Mask
Ik heb dit album net nog beluisterd, en ik vind dat het verschil tussen de 1e drie, 't laatste nr en de rest van 't album behoorlijk groot is. En gek genoeg begin ik Halftime steeds beter te vinden, en jah J.M. ik had toen de tekst er al bijgehaald Memory Lane wordt al wat beter, en het zwakste nummer vind ik toch wel One Love. Maar het nr heeft wel wat. Ik begin dit album steeds beter te waarderen. En de kans bestaat idd dat ie in m'n, ohw zo heilige, Top10 komt. En wie niet kan genieten van The World Is Yours kan net zo goed een einde aan z'n leven maken..

Jamaican
Halftime heeft gewoon wat tijd nodig voor je het gaat waarderen. Die beat is lekker old school en de tekst dient er voor om mee te rappen. Een van de beste nummers van dit album. Alhoewel alles hier geweldig is.

IDD Goed gezegd man

Social_Mask
Verslaafd aan Halftime!!! Focking vet nummer. Dit is Top10 materiaal.

IT'S LIKE THAT, YOU KNOW IT'S LIKE THAT
I GOT IT HEMMED NOW YOU NEVER GET THE MIC BACK!!!

avatar van MurryMusic
When I attack, there ain't an army that could strike back
So I react never calmly on a hype track !

juisttt!!

Social_Mask
Geweldig nummer!! Die beat van Memory Lane is wel erg mooi zeg, het refrein is ook erg vet. Ik vind eingelijk nu alleen One Love wát minder dan de rest. Ik stop deze gewoon in m'n Top10. Geniaal album. Idd, een meerap album. Geweldig hoe Nas hier rapt.

avatar van MJ_DA_MAN
Vervang hem maar voor Jay-Z .

avatar van MurryMusic
hy staat er nog steeds niet in EN HET ZIJN AL 4 MINUTEN GELEDEN!!!!

Social_Mask
Jah, heel gek, maar als ik Nas intyp krijg ik Illmatic niet als optie..

MJ_DA_MAN schreef:
Vervang hem maar voor Jay-Z .

Hehe, neej die blijft nog lekker staan

avatar van MJ_DA_MAN
Dan moet je gewoon even wachten (of gewoon Illmatic intypen ), helpt meestal wel omdat ie dan wat trager zoekt.

Nope helpt ook niet

Edit: Gelukt!

avatar van FunkyMonk
^O^
Ben blij datje dit album eíndelijk waardeert.
Social_Mask schreef:
...en het zwakste nummer vind ik toch wel One Love. Maar het nr heeft wel wat..

Het heeft zeker wat! Zet dit nummer gewoon een paar elkaar achter elkaar op, en laat het wat tot je doordringen.
En je zult zien..One Love word nog je favoriete track

Social_Mask
En het album wordt alleen maar beter en beter Al wat hoger in m'n Top10. Nas rapt hier zeer goed, maar ook even een speciale melding voor de productie. Echt zeer goed. Ik neig stiekempjes toch naar de 5*. Heb dit al album gisteren 4 x achter elkaar beluisterd en vandaag nog eens 2 keer. Zodra het je vastpakt, laat het album je niet meer los.

avatar van Weirdo Wizzy
Jemig 4 keer achter elkaar? Dan mag je hem idd wel 5 ster geven vind ik.

Raekwon the chef

|Joël|
Ja dit album is gewoon heel goed. Mijn top 10 verranderd vrij veel omdat ik albums meestal alleen maar minder ga waarderen maar Illmatic staat er nu echt al maanden in en nog altijd op #1, dat moet wel betekenen dat het een heel goed album is
Zoals ik al eerder zei is elk stukje rap op dit album van heel hoog niveau en dat een heel album lang!

Weirdo Wizzy schreef:
Jemig 4 keer achter elkaar? Dan mag je hem idd wel 5 ster geven vind ik.

En nog eens 2 keer vandaag

Raekwon the chef schreef:

Zover komt het niet

En jah, ik verhoog hem naar de volle 5* !!

KSPR
Hehe

CaliLove
Raekwon the chef schreef:

Nu Liquid Swords nog

Ik vind Liquid Swords toch beter dan dit album qua beats, raps en sfeer.
Enkel Life's A Bitch kan aan dat album tippen...

Social_Mask
Elk willekeurig nr van dit album vind ik tien x beter dan welk nr van Liquid Swords ook. Maar jah, Wu-Tang is dan ook niet mijn ding

avatar van Yak
Yak
Berichten verwijderd.

avatar van FunkyMonk
Illmatic Promo
Vet om àl de beste producers van die tijd samen in de studio te zien. Alleen maar lovende woorden over Nas; en terecht...

yup kende ik al, KEIhard

avatar van KampF
Gaaf om te zien inderdaad.Begint ook met mn favroriete rap nummer allertijden =)

Social_Mask
Die was al eerder ergens geplaatst, het lijkt wel dat Nas wat gesnoven heeft ofzo

avatar van MJ_DA_MAN
Ja, dat zei ik toen ook al.

jorisje123456
Wow zeker een van mijn favoriete albums

5*!

jorisje123456 schreef:
Wow zeker een van mijn favoriete albums

5*!

zo eyy ik ben helemaal ondersteboven van je redeneringen
weetje et cker??

avatar van Korhymes
Er zijn al zoveel berichten hier over dit album, ik kan er niet echt iets bij toevoegen. Maar 't is mn nummer 1 in mn top 10 dus ik moet toch een berichtje plaatsen. Favo's: The World is yours en one love