Nas - Illmatic (1994)

Label: Columbia

1. The Genesis (1:45)
  2. N.Y. State of Mind (4:54)
  3. Life's a Bitch (3:30)

met AZ

4. The World Is Yours (4:50)

met Pete Rock

5. Halftime (4:20)
  6. Memory Lane (Sittin' in da Park) (4:08)
  7. One Love (5:25)

met Q-Tip

8. One Time 4 Your Mind (3:18)
  9. Represent (4:12)
  10. It Ain't Hard to Tell (3:22)
  11. Life's a Bitch [Remix] * (3:00)

met AZ

12. The World Is Yours [Remix] * (3:56)

met Pete Rock

13. One Love [Remix] * (5:10)

met Q-Tip

14. It Ain't Hard to Tell [Remix] * (3:27)
  15. On the Real * (3:26)
  16. Star Wars * (4:08)
jorisje123456
MurryMusic schreef:

zo eyy ik ben helemaal ondersteboven van je redeneringen
weetje et cker??

...

...??

Social_Mask
NAS!!!! Even hoger in m'n top10, geniaal album.! Dat ík dít ooit zou zeggen.. NY State of Mind is toch mijn favoriete nummer, dat was eerst The World Is Yours. Na zoveel luisterbeurten is dit album nog steeds zo sterk, pure kwaliteit.

avatar van J.M.
Goed Besig Social

P-DawG
Social_Mask schreef:
Hoger in je Top 10 ! ZET M OP #1 NUUU !!!

Social_Mask
Hij staat iig hoger dan Enter the Wu-Tang... Dus het 'beste Hip-Hop ooit', volgens de Top250

avatar van Niek
Social_Mask schreef:
Zp, jou dag kan niet meer kapot...

avatar van MurryMusic
IK WIL EM OP #1!! (van de top 250)

maar dan kan ik denk ik nog lang wachte is et niet?

eazyfan
Enter The Wu-Tang blijft beter dan dit album, eigenlijk is dit #3 in mijn Hip-Hop-Top10, Dr. Dre - The Chronic is ook beter dan dit album naar mijn mening
Gá dat album luisteren! en natuurlijk in de top10 plaatsen!

Jamaican
The Chronic vind ik toch niet beter hoor. Kwa teksten is The Chronic erg zwak, de productie is erg sterk maar hier is het nog zoveel malen beter. Op The Chronic verzwakt het album ook na The 20$ Sack Pyramid, hier is ieder nummer geniaal. Maar zoals je zegt ieder z'n mening.

avatar van MurryMusic
ik heb the chronic geluisterd en ik vind hetzelfde als jamaican..:P En ik vind illmatic beter dan 36 chambers

avatar van deagleking
dit album begin ik iets minder te vinden, 36 chambers steeds beter

Social_Mask
Okej genoeg over 36 Chambers ( )

avatar van MurryMusic
social moet je klappe...??

( )

maar ok genoeg... ILLMATIC is goed. meer dan goed. waarom hebk em niet op #1? Die dikke weerhoud me ervan..

Social_Mask schreef:
Okej genoeg over 36 Chambers ( )

Illmatic is goed, één van de beste hip-hop albums eigenlijk, had dit inmiddels al maanden niet meer gehoord, gister weer eens opgezet, en ja, het is eigenlijk gewoon briljant, aangename sfeer, lekkere flow, mooie teksten en beats om je vingers bij af te likken. Stomme One Time For Your Mind weerhoudt mij ervan om dit een 5,0 te geven... naja, pech gehad...

avatar van P Jay
Ik had al eens op jouw mening over One Time For Your Mind gereageerd ....
P Jay schreef:

Ik denk dat mensen veel te kritisch zijn bij een album als dit. Illmatic is bijna unaniem bij iedereen één van de beste hiphopalbums ooit! 9 ultieme tracks! One Time For Your Mind is inderdaad het minst geniale nummer van dit album, maar op om het even welk ander album, zou dit nummer nog steeds bijna de beste track zijn.
......

Raekwon the chef
Ook dan zou ik het een minder nummer vinden, het is niet alleen omdat hij minder is dan de rest, maar ach, de rest vind ik zeer zeer goed, dus eigenlijk heb ik weinig te klagen

Best rapalbum ooit. Jammer dat nas het nooit heeft kunnen evenaren

avatar van MurryMusic
illmatic zo wat een objectieve naam

Raekwon the chef schreef:

Hehe, ik vind One Time For Your Mind juist zo een goed nummer. Hij flowed daar erg lekker rustig. Geweldig nummer. Ik vind One Love toch het minste nummer.

One Time 4 Your Mind (1 stem) valt me nu pas op

Raekwon the chef
One Love heeft gewoon een prachtige tekst, beat kan ik nu ook al wat meer mee leven, maar goed, de tekst is dus hetgene wat dat nummer toch wel een bepaalde charme geeft

P-DawG
One time 4 You Mind hoort gewoon thuis op dat album als je die track hoort zonder dat je Illmatic helemaal luisterd vind je het zeker een goed nummer. Zonder One Time 4 Your Mind zou t niet hetzelfde zijn...

ILLMATIC

Social_Mask
Zozo, het mag wel wat minder hoor
Neej, je hebt gelijk, elk nr past gwn perfect, ook On Time For Ya Mind en One Love. Dit is een geniaal album. Met een vetterdevette afsluiter nummer!

Raekwon the chef
Dat ben ik wel met je eens, ik skip dat nummer dan ook nooit, dit album moet je idd in zijn uiterste geheel beluisteren.

nas is echt een van de beste mc's, zo niet de beste....(althans op dit album) En daarnaast is dit ook nog eens van de beste hiphop albums die ik gehoord heb. 4.5 voor nu

avatar van douwens
Een van de grootste beinvloeders van de hedendaagse hiphopscene lijkt me. Veel artiesten borduren voort op de stijl die Nas in 94 al aan de wereld liet horen.
Samen met Snoop Dog, Dr. Dre en Notorious Big de pionier van de hedendaagse hiphopscene.
Deze plaat is overigens de kroon op zijn repetoir. Hulde aan Nas *4.

avatar van Ilyasse15
reasonable doubt is 1.5 keer beter.
Nas is goed, maar saaie flow/delivery!

|Joël|
Ilyasse15 schreef:
Nas is goed, maar saaie flow/delivery!
SAAI?!
Weet je zeker dat je naar Illmatic zat te luisteren?!
geweldige flow/delivery... dan zeg ik Nas op Illmatic!

avatar van MurryMusic
nou..je hebt wel gelijk hoor ik ben het met je eens maar RB heeft ook sterke flow/delivery, het moet het vooral hebben van dat.