The xx - Coexist (2012)

12. Reconsider * (3:46)
avatar van swoon
Mooie eerste single Angels

avatar van jassn
Ik voorspel dat reunion de song van het jaar wordt !

avatar van Boris1
Ergens doet Angels mij aan Massive Attack denken ten tijde van Protection. Mooi!

avatar van Don Cappuccino
Een band die bij het debuut al veel potentie liet horen maar mij niet helemaal kon overtuigen. Eens kijken of ze het met het tweede album wel kunnen.

Jav-
Zo, dan eindelijk aangekondigd! Ik heb er zin in maar ben vooral ontzettend benieuwd welke weg ze inslaan na zo'n succesvol debuutalbum. Ik vermoed toch wel grotendeels dezelfde richting.

avatar van hallo!
Angels doet vermoeden dat ze voortborduren op de sound van het eerste album en dat vind ik eigenlijk wel goed.

spit.tsvnami
Angels is ongelooflijk goed. Na een teleurstellend optreden op Werchter (maar dat lag vooral aan de omstandigheden) hebben The xx mijn vertrouwen helemaal terug gewonnen. Ook ga ik ook even melden dat de cover me wat meer aanstaat, simpel maar toch iets complexer als de vorige, if that makes sense.

avatar van IllumSphere
The xx debuteerde geweldig en daarom ben ik heel erg benieuwd naar hun tweede album. Straks maar eens de single beluisteren, maar ik denk wel dat dit weleens een waardige opvolger zal worden. En als dat niet zo is, dan horen jullie het wel van mij.

avatar van hawkins
maar ik weet wel dat dit weleens een waardige opvolger zal worden. En als dat niet zo is, dan horen jullie het wel van mij.

Ik hoop dat er een instrumentale plaat tussen zit waar Jamie xx zijn ding kan doen. Voor de rest gaat dit denk ik een heel goed album worden.

Even veranderd.

avatar van IllumSphere
En inmiddels heb ik Angels gehoord en het klinkt weer als een typisch The xx nummer. Er waait wel een fris windje doorheen het nummer, maar het bevat tevens ook de ingrediënten waar andere The xx nummers mee zijn gebrouwd.

avatar van coldwarkids
XX is een slap aftreksel van Stars

Dikkop
Ik vind ze zelf niet op elkaar lijken...

beter lekt dit heel snel!
'angels' is top, en een nummertje als reunion zou ik ook dolgraag in de studiouitvoering horen...

Die vergelijking met stars snap ik echt niet. Die hebben 1 geniaal album gemaakt, volgens mij min of meer per ongeluk, terwijl ik bij de xx vermoed dat ze donders goed weten waar ze mee bezig zijn.

avatar van Metalhead99
De nieuwe single klinkt weer lekker, het is nog best lang wachten, iets om naar uit te kijken!

Magick1
'Angels' is best geweldig. Coexist is alleszins de release van 2012 waar ik meest naar uitkijk.

avatar van FRNKY
Angels klinkt alvast heel erg goed inderdaad. Zo te horen hebben ze ook nauwelijks aan de formule gesleuteld.

Dikkop schreef:
Ik vind ze zelf niet op elkaar lijken...

Ik vind de samenzang toch echt wel veel lijken op Stars hoor! Luister dan maar eens naar Stars. De muziek is dan wel verschillend. Maar kom op, irritante stem en 1 iemand die constant maar met 1 of 2 snaren speelt. Beetje te leegjes vind ik het allemaal. is mijn mening

avatar van coldwarkids
Oke ik hoorde Angels nu op StuBru voorbij komen.. En dit is voor mij de eerste single die me boeit. Het is zeer gemakkelijk maar dat neemt niet weg dat dit een schoonheid is. Dat zeg ik niet vaak over The XX

avatar van midnight boom
Ik kan niet wachten om dit album te horen!

avatar van Rhythm & Poetry
Jawel, dat kun je wel.

avatar van Leander1991
vind hun debuutsingle erg fraai maar stilstaan is toch ergens nog achteruitgaan...

Hun debuutsingle en ook het hele debuut was prachtig, maar Angels klinkt echt als een nummer dat ze nog de plank hadden liggen. Belooft weinig goeds voor dit album.

edit: wat off topic berichten verwijderd.

IllumSphere schreef:

Even veranderd.

Ik bedoelde eigenlijk dat wanneer u willekeurig enkele woorden uit uw 'betoog' zou verwijderen, het citaat hoe dan ook niets zal inboeten aan betekenis of waarde. Kortom: geleuter van de bovenste plank.

avatar van IllumSphere
Dus mijn gedachte dat dit weleens een waardige opvolger zal worden is voor jouw geleuter voor de bovenste plank ? Wat is er daar mis mee ?

avatar van Rudi S
Waarschijnlijk gaat het over het "En als dat niet zo is, dan horen jullie het wel van mij" gedeelte.

spit.tsvnami
En wat IllumSphere dus juist zo mis zegt en leutert van de bovenste plank is....

avatar van hawkins
Ik stoor mij met name aan het woord 'weleens', i.e. een even zo grote kans op 'weleens niet', i.e. de bal is rond. Dat u dit niet zelf kon verzinnen, baart mij zorgen.

edit:

Vervolgens zegt u dit:
IllumSphere schreef:

Naast een overdaad aan bijwoorden, een oppervlakkig statement, waarbij u zich volledig indekt ten opzichte van afwijkende meningen. U hoort immers van alles een beetje wat.

Dat het ook anders kan:
Herman schreef:

Jav-
Ach, overdrijf toch niet zo hawkings. Ik stoor mij nogal aan het feit dat je je zo kunt storen aan onschuldige woordkeuze.