The xx - Coexist (2012)

10. Swept Away (5:09)
  11. Our Song (3:12)
  12. Reconsider * (3:46)
avatar van Interlude
Geweldige plaat, kan niet anders zeggen.
Had een paar luisterbeurten nodig om door te dringen, maar dan kom je er achter dat deze plaat lang niet zo weinig vernieuwend en lang niet zo saai is als je op het eerste gehoor zou denken.

aERodynamIC schreef:

De Veronica gids gaf het ook de volle mep van 5* en was lyrisch. Best opvallend gezien de smaak van dat blad.

Of velen hebben nog niet door dat ze er weer ingetuind zijn ;-D.

Four Tet heeft Angels geremixed, binnenkort komt hij uit maar hier kan je naar een radio rip luisteren.

avatar van frankholst182
Goed optreden bij de DWDD????? Geen zak aan.
Sorry, maar ik vind dit echt simpel. Vorige album een keer op de achtergrond gehoord, dus ik heb nauwelijks vergelijkingsmateriaal wat de band betreft.
Ik kan me voorstellen dat mensen mee worden gevoerd in een bepaald sfeertje, en dat dat dan zo bijzonder is, dat dit album (en het vorige) zo hoog scoort.
Maar naar mijn mening is dit sfeertje opgebouwd uit zeer simpele elementen, die bij elkaar zijn gezet, en mij totaal niet boeien.

Hier en daar een uitzondering, dat wel mooi klinkt: 2*

Sluit me wel aan bij wat je zegt (behalve over dat talent). Maar die simpelheid maakt het voor mij juist prachtig. Kwestie van verschil in smaak denk ik.

avatar van inquestos
Het vorige album had ook z'n ingetogen momenten, maar dit vind ik toch over het geheel te zoutloos.

avatar van IllumSphere
Missing is alvast mijn favoriete nummer van deze plaat. Wat een samenspel van Romy Madley Croft en Oliver Sim!

avatar van IllumSphere
Alweer een fantastische plaat van The xx. Alleen jammer dat de plaat op het einde wat van kracht inboet, maar het is enkel door die gebreken dat Coexist een halve punt verliest.
Ik hoor trouwens van heel veel mensen dat dit weinig verschilt van het debuut en ik heb toch eens de proef op de som genomen. Het is inderdaad zo dat dit in het verlengde van het debuut ligt, maar toch zijn er noemenswaardige verschillen zoals dat het wat voller klinkt. Iets wat zeker komt door de grotere invloed van Jamie Smith. Maar het is niet enkel door de grotere invloed van Jamie dat dit album even goed klinkt. Romy en Oliver doen het ook nog steeds heel goed.
Dit behoort zeker tot de parels van 2012 en de kans is heel groot dat het in mijn persoonlijke top drie van 2012 belandt. De vinkjes staan trouwens bij Angels, Missing en Sunset.

avatar van Zhero
Hier en daar een uitzondering, dat wel mooi klinkt: 2*

Die simpele elementen en minimalisering van hun muziek is juist de kracht ervan, en dat hebben ze nu nog net iets verder doorgevoerd, dat je daar niet van houdt is wat anders.

Op het eerste gehoor klinkt het inderdaad nogal saai, dat was met het eerste album ook, maar na wat meer luisteren valt dat inderdaad nogal mee.

Het is niet allemaal kwaliteit op dit album, maar nummers als Chained en Sunset zijn iig prachtig.

avatar van Mjuman
Gisteravond twee tracks live gehoord bij Jools en moet zeggen dat ze binnen de context het wel waar maken. De vraag blijft voor mij nog steeds: welke vooruitgang is geboekt, welke vernieuwing is ingezet tov het vorige album. Die vraag houdt me nog steeds - na 3 - 4 weken bezig. Dat album trof me in al zijn eenvoud. Met dit album ben ik er nog steeds niet uit - en daarevan weet ik dus echt niet og het nou een goed of een slecht teken is. En om vast te anticiperen: nee het is geen groeiplaat, de cd wordt niet groter en een lp zal ik er niet van aanschaffen.

angels en chained doen niet echt snakken naar meer. wist op voorhand al dat dit moeilijke plaat ging zijn. hun debuut was eind 2009 een ware hype. zodanig zelfs dat die op nummer 1 stond in eindejaarslijstjes. dat was wel heel straf. of 2009 viel wat tegen.

avatar van Marijke1960
wat een geweldige cd weer...ik geniet ervan!

avatar van coldwarkids
Dit album zal denk ik heel snel in de 2e hands bakken liggen, of misschien al over een paar weken in de aanbiedingsbak

avatar van Mctijn
coldwarkids schreef:

Je bent het uiteraard niet verplicht, maar ik ben wel benieuwd naar je verklaring....

avatar van coldwarkids
Dat ik dit nog moet uitleggen

Jav-
Ja, dat moet je. Wat is er zo verschrikkelijk aan dit album?

avatar van IllumSphere
Coldwarkids heeft een hekel aan vervolgen die voor hem weinig vernieuwend zijn.

frankholst182 schreef:
Goed optreden bij de DWDD????? Geen zak aan.

Dit verwoord het precies
Geen talent in de zang en songs zitten kinderlijk in elkaar.

avatar van Snoeperd
Kinderlijk in elkaar. Zeer ingenieus juist.

Ik snap dat je dat zegt.. Jij geeft daarom ook de 4 sterren

avatar van Don Cappuccino
De muziek lijkt op het eerste gehoor simpel maar het is juist moeilijk. The XX werkt zeer goed met stiltes en het minimalisme is heel dwingend. De gitaarnoten zijn als een warm bad met de zwoele zang en de hartkloppingen van de muziek. Veel bands hebben veel poeha nodig om hun matige songs te verbergen en dat doet The XX zeker niet.

En bij DWDD krijgen ze niet eens de kans om een nummer op te bouwen. Je komt echt in die flow van de muziek terecht en dat duurt langer dan 1/1,5 minuut.

Probleem is vooral dat het zo nietszeggend is dat mensen zo verbouwereerd zijn en dan gaan denken dat het wel iets moet zijn. Net zoals mensen denken dat covers die tergend saai gespeeld worden op een piano wel mooi moeten zijn.

avatar van Snoeperd
Of het probleem is dat mensen te lui zijn om een album een paar luisterbeurten te gunnen ipv 'm na een half album af te zetten en dan op het forum hier gaan zeiken op de muziek.

Dat zou kunnen, maar dat zou je aan die mensen moeten vragen of ze dat een probleem vinden.

avatar van IllumSphere
Het optreden op Rock Werchter afgelopen zomer bewijst maar weer eens dat The xx niet weggelegd is voor iedereen. En dat zeg ik trouwens niet om superieur over te komen.

Conversation 16
Dat iemand teleurgesteld is na het debuut kan ik begrijpen maar doodgewoon afzeiken snap ik niet.
Draai hem dan gewoon niet meer.

En gasten. Hoe goed of slecht je dit ook vind, het zit echt niet kinderlijk in elkaar. En als je geen talent hoort in de muziek of zang luister je ook verkeerd.

Door dit soort dingen te roepen maak je alleen jezelf belachelijk. Beluister dit album als je erin geinteresseerd bent en geef dan een eerlijke muzikale mening die onderbouwd is.

Zelf vind ik hem gewoon niet zo goed als het debuut maar slecht?

Bar en barslecht Conversation 16
Ik kan ook gaan zeiken, dat heel veel mensen hier lovende woorden spreken over The XX en dat het nergens op slaat. Dat doe ik niet..
Sommige mensen kunnen er gewoon niet tegen dat er kritiek op het album komt of dat de plaat afgezeken word. Ik zie ook aantal leden hier bij andere albums een lage (zeer) laag aantal sterren geven.
Mensen voelen zich toch zo aangevallen

BTW: je kan niet voor niets 0.5 minimaal geven! Waarom zou je dat af en toe niet doen?

Bar en barslecht Conversation 16
Mensen voelen zich toch zo aangevallen

Dat bedoel ik nou met niet onderbouwd.
Als je kritiek op een album hebt zorg dan dat je kan uitleggen waarom.
je ziet dat toch veel op MuMe en dat is jammer. Bar en barslecht en dan een knipoogje. Wat heb ik daar aan dan coldwarkids???

Je moet eens beter lezen Ik heb eerdere uitspraken gedaan hier op deze plaat. ^

Je moet eens beter lezen Ik heb eerdere uitspraken gedaan hier op deze plaat. ^

Je bedoeld:

1 snaar aanslaan wordt irritant
Deze ligt snel in de 2e hands bakken
Dat je met zo'n getokkel en een zeikerige stem veel kan bereiken
XX is een slap aftreksel van Stars
Geen talent in de zang en songs zitten kinderlijk in elkaar

Ik vind dat je zeikt en nu maar eens ergens anders wat zinnigs moet gaan zeggen