The xx - Coexist (2012)

10. Swept Away (5:09)
  11. Our Song (3:12)
  12. Reconsider * (3:46)
avatar van hawkins
Ik hekel karakterloze uitingen, meer dan zogenaamd onschuldige woordkeuze. Dat u zich stoort aan mij, wat ik mij bijzonder goed kan voorstellen, stel ik enkel op prijs.

hawkins schreef:
Ik stoor mij met name aan het woord 'weleens', i.e. een even zo grote kans op 'weleens niet', i.e. de bal is rond. Dat u dit niet zelf kon verzinnen, baart mij zorgen.

'S nachts lig ik hier ook soms door wakker.

shadowboxer
Al zwetend en peinzend welteverstaan.

avatar van WILDE_FRANS
hawkins schreef:

Leuk dat je er zo blij mee bent, ik doe het graag

avatar van IllumSphere
Zucht..

tuktak
wauw, ze hebben als albumtitel een woord gevonden met een x in het midden, dat is leuk, want de band heet the xx

avatar van coldwarkids
Dat je met zo'n getokkel en een zeikerige stem veel kan bereiken. Nee XX was niks en blijft dus niks.

avatar van Linius
Knap dat je dat al kunt zeggen zonder het album te hebben geluisterd, al helemaal als je ziet dat je op de vorige pagina nog aangeeft dat je single 'Angels' wel goed vindt klinken

avatar van coldwarkids
Dan kan dat bericht dus weg. Het was denk een eendagsvlieg

spit.tsvnami
Dus je vindt 't eerst een slap aftreksel van Stars en tijdens een tweede luisterbeurt kom je opeens terug op je mening en noem je het zelfs "een schoonheid"... Daarna is het terug getokkel en een zeikerige stem? Moet kunnen.

avatar van coldwarkids
Daarom Check m'n reactie boven je.. erover heen gelezen misschien? Ik snap ook wel dat heel veel mensen dit als een aanval zien. Het is trouwens ook MusicMeter he

avatar van Man of Sorrows
herman schreef:
Hun debuutsingle en ook het hele debuut was prachtig, maar Angels klinkt echt als een nummer dat ze nog de plank hadden liggen. Belooft weinig goeds voor dit album.

edit: wat off topic berichten verwijderd.

Positief : geen mannelijke vocals. Negatief : The XX blijft in hetzelfde bedje ziek. Deze band kan fraaie minimalistische composities maken, maar tekstueel zijn ze (nog steeds) een drama. Meestal erger ik me niet teveel aan zwakke teksten maar bij The XX vind ik het zodanig tenenkrommend dat de waarde van de composities voor een groot deel verloren gaat.

avatar van Snoeperd
In een jaar dat ik tot nu toe erg matig vind in vergelijking met het geweldige jaar 2011 moet het een eitje voor the xx zijn om het beste album van dit jaar uit te brengen. Het is voor mij de grote favoriet om de gouden plak in mijn eindejaarslijstje te pakken, de eerste single stelt me in ieder geval zeker niet teleur.
The XX lijkt niet veel in sound te gaan veranderen, alles voelt vertrouwd aan: de hoes, de single en de rest van de nummers borduren allemaal voort op het geweldige debuut uit 2009. Zeer benieuwd!

Man of Sorrows schreef:

Positief : geen mannelijke vocals.

Voor mij is dat eerder een negatief punt.
Ik vind de afwisseling tussen die twee totaal verschillende stemmen net heel wat bijdragen aan hun muziek.

Angels doet mij minder dan wat The xx normaal met mij doen.
De andere nummers van Coexist die ik live gehoord heb vond ik geweldig.

Jamie xx komt in elk geval meer naar de voorgrond.
Enkele keren leek The xx zelfs wat op een elektronische act.
Ik ben benieuwd.

Zet hem maar eens op 2:35.

coldwarkids schreef:

Ik zie het niet als een aanval, ik vindt het gewoon vreemd hoe je zo rap van mening veranderd.

ik vind 'angels' echt wel saai. ik vreesde bij deze band toch wel voor een moeilijke tweede. hopelijk staat er beters op dan die single. in elk geval zeker geen goed voorteken.

avatar van Yann
Angels heeft een paar keer nodig gehad, maar ik vind 'm toch wel erg lekker: met de mooie, zachte stem van Croft, de discrete snaredrum vanaf ongeveer één minuut en de rollende bass die even later er af en toe onderdoor komt. Geeft wel weer van de onderhuidse spanningen die we ook van het eerste album kennen. Ik kijk wel uit naar de rest van Coexist te horen.

avatar van tim-r(-_-)
Op hun site hebben ze opnieuw een song online gezet, Chained

The xx - thexx.info

Jamie is een held.

Chained is wel een heel stuk beter dan Angels. Jamie klinkt hier een stuk volwassener dan op het debuut.

En in tegenstelling tot Man of Sorrows vind ik de mannelijke vocals juist wel een meerwaarde: het is juist de wisselwerking tussen man en vrouw die het mooi maakt (eens met Dikkop dus). Daarom vond ik Angels ook wat vlak, volgens mij.

We leuk dat we precies de eerste twee nummers al kunnen luisteren.

tuktak
zeker een lekkere track chained zeg, had wel iets langer mogen duren.

Hoe prima ik Angels ook vind; het is wel meer van hetzelfde. Chained voegt wel wat toe en maakt mijn interesse in dit album ineens een stuk groter.

Dikkop
Er is nog niet veel gezegd over de cover.
Ik vind hem prachtig! Als de muziek zelf ook goed is, komt hij als poster op mijn muur naast Power, Corruption & Lies.

avatar van Mctijn
De cover is een "X" gevuld met whatever. Als je de lat zo laag legt, ben je volgens mij een echte fan van deze band

Het is toch wel iets meer dan "whatever", het plaatje prikkelt wel een beetje de fantasie doordat je niet weet waar je naar kijkt. Maar ik zou het ook niet snel aan mijn muur hangen.

avatar van IllumSphere
De deluxe editie gaat de hoes wat mooier brengen, dus misschien moet je eens kijken naar de deluxe editie.

avatar van Mctijn
Laten we het niet groter maken dan het is. Die "X" had ik ook kunnen bedenken en elke onbestemde meuk die er in gooit, zou voldoende zijn voor de fanboys om het "geniaal" te vinden

Laten we wachten op de muziek. Het eerste album was erg fijn, dit album gaat bepalen of ze een blijvertje zijn....

Mctijn schreef:

Dat iedereen dat kan bedenken maakt niet veel uit voor mij.
Zolang ik het maar mooi vind.

Dikkop schreef:

Dat iedereen dat kan bedenken maakt niet veel uit voor mij.
Zolang ik het maar mooi vind.

Eens

spit.tsvnami
Het valt me op dat beide Chained en Angels enorm kort zijn. Chained doet me eerlijk gezegd wel wat denken aan Zomby of James Blake, dan heb ik het vooral over de minimal beat die speelt. Ik vind 't wel een zalig nummer, lijkt erop dat ik steeds meer naar dit album uitkijk!