Muse - The 2nd Law (2012)

Label: Helium 3

8. Explorers (5:48)
  9. Big Freeze (4:41)
  10. Save Me (5:09)
  11. Liquid State (3:03)
  12. The 2nd Law: Unsustainable (3:48)
  13. The 2nd Law: Isolated System (4:59)
avatar van RvS_009
Ik ben verslaafd aan die live versie van Supremacy, en dat te bedenken dat het nog de uitgeklede versie is. De albumversie heeft nog een hele hoop strijkers wat ik begrepen had. Damn wat ben ik benieuwd.

De liveversies klinken vet, zal wel goedkomen met dit album

avatar van Gloeilamp
Het album is gelekt, ik ben nu aan mijn eerste luisterbeurt bezig. Supremacy is erg sterk!

avatar van The Trooper
Het album valt zeker niet tegen! Panic Station, Supremacy en Animals zijn erg sterk

avatar van RvS_009
Supremacy Die violen, echt geweldig. Denk dat de makers van skyfall zich nog gaan bedenken of ze adele de nieuwe bondsong gaan laten maken...
Panic Station is ook heerlijk,kan er echt niet bij stil zitten.

Wta na survival komt moet echt nog even inwerken. Animals gaat nog wel groeien en ik denk follow me ook wel (alhoewel me dit te elektronisch is). Maar explorers, big freeze en de nummers van chris maakten nog niet echt indruk. Maar ik denk dat ik ze nog een paar keer moet horen.

Isolated system is wel geniaal. Muse (of matthew zelf) moet echt eens een soundtrack voor een grote film gaan schrijven.

Denk dat ik nog wel een paar luisterbeurten nodig heb...

RvS_009 schreef:

Denk dat ik nog wel een paar luisterbeurten nodig heb...

Is toch meestal zo bij de laatste paar Muse albums. Ik zelf wacht gewoon tot het album in de winkel ligt. Kan het zijn dat de release-datum nu gewijzigd word aangezien hij gelekt is?

avatar van RvS_009
Lekken heeft nooit invloed op releasedata. Maar het wel zijn dat ze er nu niet meer moeilijk over doen als winkeliers hem donderdag of vrijdag in de winkel leggen...

Maar mijn overal idee bij het album vind ik wel fijn. Blijf het geniaal vinden hoe muse zich blijft vernieuwen.

avatar van FRNKY
Meer mensen die bij Explorers ineens Don't Stop Me Now van Queen horen?

avatar van RvS_009
Ik moest bij explorers juist heel erg aan de beatles denken...

avatar van Gloeilamp
Ik wacht nog even met stemmen maar ik ben toch positief verrast over dit album. De eerste nummers (Survival, Madness, Unsustainable) deden me niet zoveel, maar nu lijkt het allemaal op zijn plek te vallen. Nummers als Supremacy, Save Me en Panic Station vind ik erg goed en de rest doet er niet ver voor onder.

Ik wacht dus nog even met een beoordeling, als ik nu zou stemmen zou het een 3,5* of een 4* zijn!

avatar van FRNKY
Ik was na het concert van donderdag erg enthousiast en nog meer na het horen van de albumversie van supremacy, maar dat wordt toch wel getemperd door het vervolg van het album.

Madness is aardig. Save Me vind ik wel verfrissend en Animals is in elk geval een op en top Muse nummer. Survival en Unsustainable voldoen ook.

Panic Station, Follow Me, Explorers, Big Freeze en Liquid State daar kan ik niet zo veel mee, eigenlijk helemaal niks, waardoor ik onderaan de streep toch bijzonder weinig overhoud.

avatar van RvS_009
4 sterren, maar dan is dat denk ik wel het maximum, of er moet nog echt veel gaan groeien. Dit album bevat geweldige elementen, die zonder twijfel 5 sterren waard zijn. Zoals supremacy, panic station (die gaat zelfs over de 5 sterren, wat een geweldige verrassing van muse) en de geweldige afsluiting die isolated system heet.

Erzijn ook genoeg nummers die gewoon goed zijn: survival (ja ik ben één van de weinigen die het wel een geweldige track vind), Animals, chris' nummers en de T2L tweeluik.

Echter heeft het album ook een paar missers. Ze zijn niet echt slecht, maar maken bij lange na geen indruk. Explorers vooral.

Maar onder onder andere door dat geweldige panic station (wat het album zeker wel minimaal een halve ster omhoog trekt.) toch de 4 sterren.

Een ander nadeel is dat het niet als een album voelt. Het is meer een collectie nummers. Dit had Black holes ook al. Ik vind afwisseling normaal erg fijn op een album, als het maar dezelfde sfeer blijft houden. (zoals muse dat op absolution en resistance ondanks de diversiteit wel lukt) Maar dat lukt hier niet...

Oke jammer. Ik hoop dan dat Supremacy en Panic Station mij ook zo gaan bevallen

avatar van Demon.
En Isolated System dan? Zit daar nog veel Dubstep in of is het iets anders?

avatar van Boy
Boy
Iets anders

Demon. schreef:
En Isolated System dan? Zit daar nog veel Dubstep in of is het iets anders?

Daar ga ik weinig over verklappen. Dat nummer is moeilijk te beschrijven en moet je gewoon horen. Ik vind het geniaal.

Wat een enorme meevaller dit album! Matt is echt geweldig goed bij stem, beter dan welk album dan ooit. Het album is onwijs divers, geen nummer is hetzelfde. Mijn favoriete nummers zijn tot zover: Big Freeze, Panic Station, Supremacy, Follow Me en Liquid State. De rest is ook goed maar moet nog groeien

In iedergeval nu al 10x beter dan The Resistance!

avatar van FRNKY
Panic Station is mij toch wat te poppy. Meer een nummer dat ik van Maroon 5 verwacht dan van Muse. Ik hoor er ook wel Genesis in trouwens.

Ik begin met 3,0 (en dan ben ik heel aardig ) en hoop dat het de komende weken nog wat omhoog kan.

avatar van Goldhand
Na een eerste luisterbeurt: erg goed! Denk dat 't ook wel weer een groeier is, sommige nummers slaan niet gelijk aan. Voorlopige favorieten: Supremacy, Panic Station, Survival, Unsustainable

FRNKY schreef:

Maroon 5

avatar van Joy4ever
JochemP schreef:
In iedergeval nu al 10x beter dan The Resistance!
Je liegt

Ik moet wachten tot vijf uur totdat ik het album kan beluisteren . Recensies so far wekken wel ietwat mijn nieuwsgierigheid op. Ik ben benieuwd.

Gloeilamp schreef:

Maroon 5

Haha ja sorry, ik vind Panic Station echt een draak.

avatar van Ste*
Ik vind Panic Station nogal Michael Jackson meets Another One Bites the Dust.

Na de eerste luisterbeurt is het wel oke, vooral Animals, Panic Station en de twee laatste.
Explorers en Save me vind ik niks, Muse ballads zijn nooit de sterkste nummers.

Ste* schreef:
Ik vind Panic Station nogal Michael Jackson meets Another One Bites the Dust.

Thriller inderdaad, thanks. Ik zat al te zoeken naar waar het op leek.

avatar van Ste*
Er zit een zinnetje in dat qua melodie inderdaad recht uit Thriller lijkt te komen.

avatar van KKOPPI
Panic Station, onvermijdelijk en genadeloos Queen

avatar van arcade monkeys
Ik wacht meestal tot de releasedatum om een album te beluisteren, maar nu kan ik niet wachten. Waar kan ik hem beluisteren zonder dat ik me hoef te registreren op een of andere dubieuze website en zonder dat mijn pc wordt volgestouwd met virussen?

Nu kom ik bijzonder hard over als een leek, maar dat geeft niet.

avatar van KKOPPI
arcade monkeys schreef:

Nu kom ik bijzonder hard over als een leek, maar dat geeft niet.

Vanavond wordt hij gestreamd om 23.00. Als je zo lang niet kunt wachten is de torrent gewoon te downloaden.

avatar van Jurr_on
Mensen met te grote geluidsystemen wees gewaarschuwd. Deze pittige plaat laat je alle hoeken van de kamer zien. Fijn, maar laat die rock ballads tussendoor voortaan over aan een band als Coldplay. Gewoon lekker raggen!

avatar van Eilord
Het lange wachten is voorbij. Zo gelijk maar eens opzetten.