Editors - The Back Room (2005)

Label: Kitchenware

1. Lights (2:33)
  2. Munich (3:47)
  3. Blood (3:29)
  4. Fall (5:07)
  5. All Sparks (3:34)
  6. Camera (5:03)
  7. Fingers in the Factories (4:15)
  8. Bullets (3:10)
  9. Someone Says (3:13)
  10. Open Your Arms (6:02)
  11. Distance (3:40)
  12. Let Your Good Heart Lead You Home * (4:38)
  13. You Are Fading * (4:30)
  14. Crawl Down the Wall * (3:34)
  15. Colours * (3:52)
  16. Release * (5:44)
  17. Forest Fire * (3:01)
  18. French Disko * (2:25)
Om 00.35 uur Nederlandse tijd (dus eigenlijk zaterdag) begint "Later" met Jools Holland en wordt uitgezonden op BBC2.

avatar van otherfool
Leuk, dat ga ik zeker kijken, want The Back Room is toch wel een plaatje dat ik met plezier blijf draaien. En ik was dus niet 1 van de gelukkigen in Groningen...

Over de plaat: Ik meldde al eerder dat opener 'Lights' een favoriet is, en dat blijft het ook. Als Munich en Blood, overigens beide prima songs, muzikaal een beetje op dezelfde lijn zit lijkt het er even op dat het een eentonige plaat gaat worden. Maar dat is gelukkig niet het geval; Fall en Camera neemt wat tempo terug en brengt de rust die ik bijvoorbeeld bij de debuutplaat van Franz Ferdinand miste.

Helaas is de 2e helft van de plaat in mijn oren een stuk minder, zelfs het hier aanbeden Bullets zegt me niet zoveel. Slotnummer Distance is dan wel weer mooi. De extra nummers staan hier ook op de computer, daarvan vind ik You Are Fading het mooist.

Voorlopig eindcijfer: 3*.

Zaterdag de 22e komen ze ook in That's live op 3fm, van 6 tot 8 geloof ik.

avatar van Ward
Ik ben nu weer helemaal in de ban van dit album sinds het optreden van gisteren. Ik vind de band echt heel goed live, zeker een aanrader. Ik vond het in ieder geval een stuk beter als op lowlands.

toch best wel overschat bandje eerste keer luisteren is het leuk na mate je het vaker luisterd begint t vervelend te worden

sterling schreef:

Ik vond hem met iedere draaibeurt juist alleen maar beter worden...

avatar van twin
Nautilus schreef :
Ik vond hem met iedere draaibeurt juist alleen maar beter worden

Ben het met je eens, vooral de rustigere nummers spreken mij aan door de melancholische toon. verder niet echt een top album, maar zeker een paar hele goede nummers

Kan iemand mij uitleggen wat er zo goed is aan det nummer "Munich"?
Ik vind het een onmelodieus nummer, en het is bovendien erg zeikerig ingezongen.

Toch word je er helemaal mee doodgegooid bij 3FM, net als Frans Ferdinant (zelfde deprimerende, zielloze shit als je het mij vraagt).

Beetje provocerend misschien , maar ik snap niet wat het moet doen (of hoort het zo te irriteren?).

Franz Ferdinand deprimerend

Ben het wel eens met je over Munich. Vind dat echt een waardeloos nummer, begrijp ook nog steeds niet waarom deze cd zo enthousiast werd ontvangen (hoewel ik ook nooit warmgelopen heb voor Interpol).

avatar van Ward
In het begin vond je dat en Bullets juist twee leuke nummers en de rest niet zo veel aan. Maar je mening kan natuurlijk veranderen. Ik vind het gewoon een leuk nummer wat erg pakkend is. Ik heb het altijd in mijn hoofd als ik het album heb geluisterd. Ik vind het zeker een van de hoogtepunten van het album.

Ja klopt, ik las het ook net terug. Maar inderdaad, vind het nu een beetje een zeiknummer. En zeiknummers zijn de eerste paar keer vaak nog wel leuk

avatar van Ward
Dat kan natuurlijk. Dat bericht was ook al weer een tijd geleden geplaatst.

avatar van starbright boy
Waar Interpol me meesleept en raakt, gaat dit, ook na een hoop luisterbeurten, maar niet echt leven. Best een aardige plaat, maar echt indruk maakt het niet.

Idem, heel consistent album. Allemaal goeie nummers, maar het doet me emotioneel weinig. Daarom slechts een 3

Wat heeft die Tom Smith toch een geweldige stem.
Lekkr gitaar-deuntje dr onder.
Heerlijke muziek.
Met als toppers Munich en All Sparks.

avatar van Nautilus
Editors zitten in TOTP op BBC2 deze week met 'Munich'. Straks vanaf 20.00 uur.

Fijn dat je het 8 minuten van te voren zegt .

avatar van Nautilus
Het optreden was pas tegen het einde van de show hoor.

avatar van voskat
Heb het album nog niet gehoord, maar vond hun optreden op Lowlands wel leuk (wat ik ervan gezien heb althans).

Blood is een fijn nummer. En het klinkt wel degelijk als Joy Division.

voskat schreef:
En het klinkt wel degelijk als Joy Division.

Na het zien van de clip van "Bullets" en de film 24 Hour Party People over oa Joy Division lijkt de zanger ook dezelfde spastische 'dans' bewegingen te maken als Ian Curtis .

avatar van Judith
Hm, vind et tot nu toe nog een beetje saai. Ik weet wel bijna zeker dat ik het na een aantal luisterbeurten weer helemaal geweldig vind, dat heb ik altijd met dit soort muziek, dus dan pas ga ik stemmen.

Die gitaar in All Sparks heerlijk tijdloos .

Vind het een zéér goed album maar ze missen toch net dat tikkeltje extra (wat Interpol wel heeft) om echt top te zijn.

Toch één van de betere releases van 2005 voor mij (samen met het sublieme en zwaar onderschatte album van The National (Alligator) http://www.musicmeter.nl/album/22815 )

avatar van Nicolage Rico
eyesolation schreef:

Zwaar onderschat? 4,00 * gemiddeld na 18 stemmen.... Dus niet onderschat op deze site.

avatar van Premonition
Ze zijn live toch pakkender dan op de plaat. In augustus/september lag dit schijfje regelmatig in m'n cdplayer. Nu in februari al drie maanden niet meer. Teken aan de wand?
De 4* gaan dan ook naar 3*. Munich blijft wel een lekker nummer. De EP-versie is trouwens beter dan de CD-versie.

Lost Highway
Premonition schreef:

Als je hem beu bent moet je hem gewoon een tijdje laten liggen en dan opnieuw draaien. Ik verhoog mijn stem van 4 naar 4,5. Het schoolvoorbeeld van een album dat eigenlijk vrij eenvoudig/catchy klinkt,maar toch van een enorme schoonheid is.

avatar van Lukas
Ik kom na een aantal keer luisteren nog niet verder dan 'wel leuk, maar het lijkt allemaal wel erg veel op elkaar'.

VdB
Jaren 80 en "jaren 80-invloeden" zeggen me over het algemeen niet veel. Ben meer voor het oudere werk (Beatles, Johnny Cash, Beach Boys,...) of de jaren 90 bands (Nirvana, Pearl Jam, Smashing Pumpkins,...) of britpop-rock bands (Oasis, Libertines, Arctic Monkeys,...), maar Editors vind ik toch een leuke band, ondanks de Joy Division invloeden. Tis wel een groep die even tijd nodig had om ten volle gewaardeerd te worden door mij. Heb ze 2 maal live gezien en ik weet dat ze live heel goed zijn, maar het is me toch net allemaal te serieus en rockt niet genoeg. Toch weet deze CD me steeds meer te overtuigen. Ik ga voor 4 sterren.

Blijft voor mij ee van de beste nieuwe bands van de laatste tijd.
Ik hoop en verwacht dat ze ook nog wel even doorgaan. Zolang het nog maar lang is in kleine zalen. Daar komen ze beter tot hun recht met de nummers.