Asaf Avidan - Different Pulses (2012)

Israƫl
Rock / Pop
Label: Telmavar

1. Different Pulses (4:27)
  2. Setting Scalpels Free (3:41)
  3. Love It or Leave It (4:29)
  4. Cyclamen (4:06)
  5. 613 (4:00)
  6. Thumbtacks in My Marrow (3:27)
  7. Conspiratory Visions of Gomorrah (4:49)
  8. A Gun & A Choice (3:17)
  9. Turn (4:05)
  10. The Disciple (4:49)
  11. Is This It? (3:40)
  12. Reckoning Song [Acoustic Version] * (3:20)
  13. This Cool * (4:10)
Mctijn schreef:
Rechtstreeks uit Israel:
Different Pulses by Asaf Avidan - israel-music.com

Veel goedkoper zal hij hier niet gaan worden, dus waarom wachten?

Waarom niet? Die week kan er ook nog wel bij.

BobbieMarley schreef:

Waarom niet? Die week kan er ook nog wel bij.

Omdat de kans aanwezig is dat je een andere versie krijgt met een brakke remix

BobbieMarley
Het is gewoon dezelfde cd.

avatar van Bardt1980
Ik weet niet of het aan mij ligt. Maar horen meer mensen bij het nummer 'Turn' een sample van het nummer Galvanize van The Chemical Brothers? Die overigens op hun beurt de sample weer hebben overgenomen van het nummer Hadi Kedba Bayna van Najat Aatabou. Het gaat om de vocalen (WOM!!) na het bekende deuntje.

Telamon
Dankzij de hoge notering geluisterd, en meteen kaartje gekocht (Melkweg)!

Mooi album, en hopelijk live ook zo sterk.

Telamon schreef:
en hopelijk live ook zo sterk.

Dat kan ik je verzekeren

avatar van buckingham
Gisteren aan het sneupen bij de Saturn op de K'damm in Berlijn. Muziek op de achtergrond, wat mij erg boeide. Bleek deze cd te zijn, die er voor 12,99 lag. Meegenomen en zeker geen spijt! Erg mooi!

Berichten verplaatst naar Asaf Avidan

Wat een album zeg! Met dank aan Musicmeter en aERodynamIC in het bijzonder hoor je nog eens wat anders. Als je wilt weten wie Asaf Avidan is, lees dan zijn review. Ik moest trouwens wat de stem betreft soms ook aan Macy Gray denken, naast aan Janis Joplin.

Ook ik hoor in de muziek zeker gospel doorklinken, maar ook soul, zoals op Setting Scalpels Free, met inderdaad een Tarantino-achtige sound, het catchy Love It or Leave It & het geweldige Cyclaman. Maar genoeg variatie op dit album: 613 is een space-achtig licht oosters popliedje, nogal origineel te noemen. Het heeft een mooi pakkend refrein. En dan hebben we het nog niet eens over de hele sterke opener titelsong Different Pulses gehad, wat heel fraai gezongen wordt door Asaf, met zijn bijzondere en hoge stem. De drums en trommels (je hoort de Different Pulses) zijn fraai.

De ballad Thumbtacks in My Marrow is droevig. Hier komt ook het filmische van deze plaat goed naar voren. Sommige nummers of stukken muziek zouden zo op een goede soundtrack kunnen staan. Vlagen van Ennio Morricone en klassieke muziek hoor ik hier terug. Iets anders wat opvalt zijn de aparte songtitels op dit album, met als hoogtepunt: Conspiratory Visions of Gomorrah. Dit nummer sluit mooi aan op voorganger Thumbtacks. Beethoven wordt zelfs genoemd. Alleen zijn er ook tegenstellingen: waar komt die Mexicaanse trompet ineens vandaan? Het koor op het einde erbij vind ik zowaar wat overdone.

Wel heel geslaagd vind ik de piano op A Gun & A Choice, een erg mooi liedje. Turn is wat complexer, hier zingt Asaf wat heftiger. Het pakt me wel, dit nummer. Net als The Disciple: wat een fraai nummer is dat zeg! Het toepasselijke Is This It? is het slotnummer. Een heel mooi en triest liedje.

Van rock naar pop met vleugjes soul, gospel. Vaak wat donker, soms toch catchy, dan weer filmisch. Een prachtig album van een zanger met een aparte, mooie en bijzonder indringende stem.

west schreef:
Wat een album zeg! Met dank aan Musicmeter en aERodynamIC in het bijzonder .

En veel beter west: je kunt hem nu in je lijstje over 2012 meenemen terwijl hij pas in 2013 officieel in Nederland uitkomt

Blij te lezen dat het bevalt: eigenlijk had ik dat ook wel verwacht. In maart komt ie weer terug naar Nederland voor 2 optredens en dat is een aanrader (ik was in Amsterdam een paar jaar terug compleet overdonderd dat hij het live gewoon waarmaakt met dat stemgeluid van hem).

Ha, zo kan het dus ook! Vandaar dat 'ie zo moeilijk was te pindakazen. Hoewel ik nu wel weer een releasedatum van 22-11-12 zie bij oa Bol en FRS...
En ja, ik verwacht 'm in mijn jaarlijstje, ook al omdat dit toch een vrij uniek album is.

Het zou kunnen dat zij hem ook importeren. Avidan reageerde via Facebook op de vraag waarom er zo veel tijd tussen de Israelische release en de Europese zat. Het kwam er kort gezegd op neer dat hij het zelf ook vreemd vond maar dat het een beslissing van de platenmaatschappij was.

Best dom in mijn optiek omdat afgelopen zomer die remix van The Reckoning Song zo'n hit was in Europa. Hou dat vast denk ik dan!

Mijn enige vrees voor het concert is nu wel een compleet andere sfeer dan in Amsterdam: daar waren voornamelijk Israelieten aanwezig. Nu vrees ik voor mensen die komen voor 'die ene hit' (wat notabene ook nog eens een remix was).

Bij dit album zijn inmiddels weer 2 download bonustracks toegevoegd. Ze hebben weinig van doen met dit album: Reckoning Song (Acoustic Version) en This Cool (te vinden op Avidan in a Box).

Concertberichten verplaatst naar Asaf Avidan

Nou weet ik waar het openingsnummer Different Pulses mij aan doet denken: Streets of Philadelphia van Bruce Springsteen, één van mijn favoriete nummers ooit. Let vooral op het begin van deze (titel-)song en de verdere sfeer.

avatar van tsjong
De stemmen stromen hier werkelijk binnen en het terecht sterke gemiddelde houdt stand

Super hoor maar dat kon niet uitblijven na die zomer-remix-hit natuurlijk

Alhoewel het met zijn andere albums op zich ook altijd best redelijk ging voor zo'n onbekende artiest.

Aardig gemiddelde inderdaad na 71 stemmen. Ik zette overigens hier net het album aan en het eerste wat gezegd werd: ja, dat begin is van dat nummer van Bruce...

avatar van Linius
Het is dat Aerodynamic begint over die zomerhit maar anders had ik dit niet gelinkt aan dat nummer. Ik hoorde het op m'n werk elke dag meermaals op de radio

Het is voor mij al even verrassend dat een man dit zingt. Maar het klinkt wel leuk. Eigenlijk moet ik danielveld bedanken want door zijn anti-stemmen verspreidt over de website kwam ik hier terecht

avatar van Fathead
Die danielveld heeft een serieuze hekel aan onze Israelische vriend. Zou het een Palestijn zijn?

Wel een beetje een slapende dan want hij vergeet 1* uit te delen aan de EP Now That You're Leaving en het album Through the Gale.

avatar van tsjong
Het wordt bijna persoonlijk

Fathead schreef:

Politiek op MM? Misschien kun je beter over het onderwerp hebben, dat is voor de meesten op MM al moeilijk zat. Het vraagstuk in het Middenoosten is van een andere orde.

avatar van Fathead
Met het risico offtopic te gaan: wat bedoel je met 'over het onderwerp praten'? Het was slechts een klein grapje, lijkt me niet gelijk politiek.

Grapjes +1

In het kader van dit nieuwe album treedt Asaf Avidan op in Tivoli:
Asaf Avidan - Tivoli - Het poppodium van Utrecht

Kaartverkoop is vandaag begonnen.

west schreef:
In het kader van dit nieuwe album treedt Asaf Avidan op in Tivoli:
Asaf Avidan - Tivoli - Het poppodium van Utrecht

Kaartverkoop is vandaag begonnen.

Er waren al eerder concerten in A'dam en Eindhoven gepland. Ik heb kaarten voor het laatste. Zijn die concerten al uitverkocht dan?

Nee, zo te zien niet. Die 2 optredens zijn wel in maart en deze in mei (en in een mooie zaal ).

ohmusica
Hè hè, na toch wat CDees dit jaar de revu te hebben laten passeren krijg ik dit er op de valreep ook nog eens bij. Moet ik mijn jaarlijstje hierop nog gaan aanpassen? Nee, kan in het nieuwjaar ook nog mee. Laat m dus nog even liggen. Prima om het jaar mee in te knallen!

ohmusica schreef:

Mijn nr. 1 van 2012. Zou jammer zijn als je dit album niet mee zou nemen imo.

avatar van T.A.
Special guy.