Led Zeppelin - Presence (1976)

Label: Swan Song

1. Achilles Last Stand (10:25)
  2. For Your Life (6:24)
  3. Royal Orleans (2:59)
  4. Nobody's Fault But Mine (6:16)
  5. Candy Store Rock (4:11)
  6. Hots on for Nowhere (4:44)
  7. Tea for One (9:27)
  8. Two Ones Are Won (Achilles Last Stand) [Reference Mix] * (10:28)
  9. For Your Life [Reference Mix] * (6:28)
  10. 10 Ribs & All / Carrot Pod Pod [Pod] [Reference Mix] * (6:48)
  11. Royal Orleans [Reference Mix] * (3:01)
  12. Hots on for Nowhere [Reference Mix] * (4:47)
avatar van HiLL
Lol is dat de hoes? Grappig..

avatar van Gajarigon
Gelukkig dat dit album Achilles Last Stand heeft, anders zou het maar een zwak album zijn geweest.

avatar van avdj
Maar je geeft 4 sterren? Als de rest niet zo goed is...;)

avatar van Gajarigon
avdj schreef:

Maar je geeft 4 sterren? Als de rest niet zo goed is...;)

Ja, niet zo goed ... voor Led Zeppelin . Zelfs het slechtste werk van Led Zeppelin is nog altijd beter als de marginale rommel die tegenwoordig op MTV wordt gespeeld .

avatar van avdj
Haha, inderdaad Voor Led Zeppelin begrippen is Coda bijvoorbeeld geen topalbum maar ik vind het altijd nog een harstikke goede CD. Hoewel het natuurlijk "B-kanten" bevat en daardoor alleen voor fans is.

zwak album naar Zeppelin-maatstaven.

nicolas
ik heb royal orleans een aantal keer beluisterd en ik vind het niet mis. er zijn uiteraard betere.

en tea for 1 ook

avatar van HiLL
Toch een bovengemiddeld album dit hoor, al was het enkel door nummero Uno en Viero! Zeer goede nummers!

avatar van avdj
Dat zijn toppers. Over het geheel klinkt het wat minder dan de vorige albums maar wat wil je ook! Deze is wel zeker beter dan Through the Out Door.

Dit album gaat er bij mij nog in als koek.
Maar vergeleken met hun vorige werk is het kwalitatief wel stukken minder.

avatar van avdj
Als je vorige albums niet ken is het gewoon een prima plaat. Maar hiervoor waren de albums nou eenmaal beter...

avatar van HiLL
Achilles Last Stand die 'dreiging' van de gitaren in dit nummer is echt zo lekker! En de drums erbij...oelala!

HiLL schreef:

Het is gewoon het beste nummer van dit album!

Tea for one vind ik één van de beste Zeppelin-nummers ... heerlijk traag bluesy met een uitstekende hook

avatar van gemaster
'Achilles Last Stand' en 'Nobody's Fault But Mine' kende ik al en dat zijn zeker 5 sterren tracks. De rest van het album is echter zeer middelmatig. Ik heb werkelijk geen enkel interessant idee gehoord. Het is alsof Jimmy Page een paar standaardmodellen heeft gemaakt van hoe een Zep nummer moet klinken. Daarna heeft ie niets verandert aan die modellen en ze op plaat gekwakt. Werkelijk ongelooflijk hoe een band een jaar eerder zoiets machtig moois als Physical Graffiti kan maken en dan vervolgens met dit komt aanzetten....

Planefreak
Een geweldig aanvallende inval van Led Zeppelin. Ze zijn in. Maar als je erin bent wordt je meestal wat rustiger, en zo gaat het ook bij Led Zeppelin Presence. Achilles Last stand is veruit het beste nummer van dit album. De andere nummers zijn degelijke en de wat middelmatige Led-zep songs. Toch klinken ze lekker..en waarom ook niet? Het hoeft niet altijd super geweldig te zijn. Gewoon geweldig is ook al goed. Een degelijk album waar je wat mee kan,om het zo maar te zeggen.

nicolas
weet iemand of "travelling riverside blues" en "hey hey what can i do" op een album staan?

nicolas schreef:

nicolas
ah merci, et eerste staat alleen op BBC sessions, nochtans een prachtig nummer... (heb de cd) en heyhey what can i do alleen op jimmy page & the black crowes?

avatar van Flipper
"Achilles Last Stand' is een favoriet nummer van Zep. Wat gaat Bonham toch weer lekker te keer. Het nummer draaft als een stoomlocomotief door het landschap. Niet te stuiten.

avatar van avdj
Vandaag beluisterd en ik vindt 't eigenlijk een heel aardige CD. Physical Graffiti overtreffen was gewoon onbegonnen zaak.

vanson
alleen vanwege de aanwezigheid van 'Achilles Last Stand' 5 sterren, in dit nummer komt Led Zeppelin tot een absoluut hoogtepunt, alsof de duivel ze op de hielen zit.

avatar van avdj
Dat is inderdaad de topper van de plaat. Geweldig.

vanson
op de live dvd (die monsterlijk complete box) staat 'Achilles Last Stand' en die gasten zie je gewoon leeglopen, het zweet van Jimmy Page is genoeg om dat hele concertveld in een zwembad te veranderen. Stierf John Bonham niet kort na dat laatste optreden? Als het niet de kwade geesten waren die Jimmy Page in al die jaren heeft opgeroepen, dan was het Achilles Last Stand dat hem de das om deed.
Dat en een paar liter drank natuurlijk.

avatar van avdj
Hij stierf inderdaad niet veel later als gevolge van drank.

Planefreak
Betekend Achilles Last Stand eigenlijk niet een beetje Led Zeppelin last stand. Want dit is het laatste led zeppelin nummer wat explodeerd, goed is opgebouwd, goed lopende tekst heeft,mooi uitgevoerde bass en een erg strakke drum. Ik vind van wel.

Ik las ergens dat jimmy page iets van 4 gitaren moest gebruiken voor dit nummer. Om dat gitaargeluid te krijgen.

avatar van Oldfart
De teloorgang van wat eens een goede band was, het vlammetje flakkert nog even na, om daarna definitief te doven...........
Maar gelukkig is het '76; new things to come!!

Davez
Zeer goede plaat alweer. Nummer 2 vind i kwat eentonig maar de rest kan me bekoren.

Voor mijn part zijn zi hier nog steeds op hun hoogtepunt.