Led Zeppelin - Celebration Day (2012)

Label: Atlantic

1. Good Times Bad Times (3:11)
  2. Ramble On (5:44)
  3. Black Dog (5:53)
  4. In My Time of Dying (11:10)
  5. For Your Life (6:40)
  6. Trampled Under Foot (6:19)
  7. Nobody's Fault but Mine (6:43)
  8. No Quarter (9:21)
  9. Since I've Been Loving You (7:52)
  10. Dazed and Confused (11:44)
  11. Stairway to Heaven (8:49)
  12. The Song Remains the Same (5:46)
  13. Misty Mountain Hop (5:08)
  14. Kashmir (9:06)
  15. Whole Lotta Love (7:26)
  16. Rock and Roll (4:34)
avatar van musician
Is dit een album om naar uit te kijken of niet?

2 cd's en/of 1/2 dvd's (eventueel Blu-ray) gemaakt van het eenmalige reünie concert van Led Zeppelin op 10 december 2007.

De overleden drummer John Bonham werd vervangen door zijn zoon Jason.
Waren er geen kaarten in omloop die 20.000 euro moesten kosten? De band zou heel erg veel geld hebben kunnen verdienen met een wereldwijde toer maar ze vonden het niet nodig, hadden geen zin of wat dan ook.

Nog even wachten en dan is het uitgebreid in de verkoop, je mocht de uitgave natuurlijk een keer verwachten. Eens kijken wat er nog van kan komen, ze zullen toch niet alsnog.....

Ik gok er wel op dat Led Zeppelin er in slaagt om voor het eerst in 36 jaar de nummer één positie van de album lijsten te gaan bekleden, vooral zo rond de kerstdagen....

avatar van bikkel2
Waarschijnlijk de release van het jaar. We hebben er lang op moeten wachten, maar is het vermoedelijk wel waard geweest.
De you tube filmpjes klonken ondanks het slechte geluid ( telefoontjes) al heel hoopvol.

Nog eenmaal genieten dus van de Zep minus John Bonham, maar inderdaad wel met zoon Jason, die zijn vaders geest weer helemaal in ere herstelde.
Zelfs de originele ludwig drumkit van John werd gebruikt door Jason.

Kan niet wachten.

avatar van musician
Tja, de release van het jaar....

De belangstelling voor dit concert was enorm. En ik denk ook dat voor platenmaatschappij Atlantic, waar Led Zeppelin overigens al 43 jaar zit, geldt dat dit naar de huidige normen een erg goed verkopende cd zal worden.
Misschien ook vanwege de aanwezige dvd, de enige manier waarop je ze op latere leeftijd nog eens als band aan het werk kan zien. Vanuit die optiek was één concert geven een slimme zet.

Maar de verkopen liggen waarschijnlijk ook vooral nog wat hoger omdat de generatie Led Zeppelin liefhebbers al snel van een bepaalde leeftijd zijn (gelukkig ben jij nog jong! ) die nog graag de echte cd/dvd willen hebben.

Ik denk dat om die reden ook de nieuwe Beatles releases van een paar jaar terug zo'n groot succes waren.

Maar ik hoop echt dat Led Zeppelin hier een groot kassucces mee haalt, ook met veel oprechte belangstelling vanuit een nieuwe generatie. Dit is tenminste echte muziek!

avatar van bikkel2
En zo is het Hans, volkomen mee eens.

De invloed van Zep is groot geweest en op deze manier kan het nog veel jonge rockers over de streep trekken.
Toch denk ik wel dat via ouders al veel jongelui met deze muziek bekend zijn.
Neem een album als Dark Side Of The Moon van Floyd.
Niet voor niets bleef die verkopen als een tierelier.
Stairway To Heaven is het meest gespeelde liedje in gitaarshops, zoveel, dat de winkeliers er wanhopig van worden.
Bij Queen & Paul Rodgers werden veel jonge mensen gesignaleerd. Toch gekomen (al was het zonder Freddie Mercury en John Deacon) om toch iets mee te pikken van de magie.

De gitaar lesboeken staan vol met Beatlessongs. Guitarhero, een game, die ook heel wat legends verwerkt heeft.
Gelukkig wordt het verleden in dat opzicht niet weggestopt.

Heb al wel een idee van wat ik ga geven in m'n hoofd, maar ik wacht rustig af tot ik ook de geluidskwaliteit van deze officiele release heb gehoord. Het is niet Zeppelin op z'n best, maar wel een goede show. En je kan niet genoeg Zep hebben.

Vind vooral 'No Quarter' erg mooi. 'Kashmir' is ook geslaagd.

avatar van bikkel2
Ik heb er wel vertrouwen in Stijn. Ok. Plant zingt een stuk lager, maar ik vind dat geen bezwaar.
Je kan moeilijk verwachten van een man van over de 60 dat ie er nog van die gilletjes uitgooit.

Jason scheen echt heel goed geweest te zijn.
Die tourt nog regelmatig met een soort van Led Zeppelin tribute band, dus weet maar al te goed hoe de partijen inelkaar zitten.

Verder ben ik ook erg benieuwd. Ga het zeker aanschaffen.

avatar van musician
Op zich valt dat trouwens nog wel mee, met die gilletjes en wat Robert Plant nog kan. Weliswaar uit 2005 maar bijvoorbeeld op zijn soloalbum Mighty Rearranger is hij nog ouderwets op dreef.

Het is even wennen aan Plants lagere stem, maar daarna heb je toch wel zoiets van 'dat doet een Ian Gillan hem niet na'.

Jason Bonham is wel een prima drummer en hij weet hoe hij de nummers moet drummen, maar bijna niemand heeft zo'n heerlijke losse, spontane touch als z'n vader. Het komt best vaak voor dat ik bij Zeppelin vooral aandachtig naar de drums luister, en dat kunnen niet veel bands zeggen (voor mij persoonlijk althans).

Page is af en toe een tikkie slordig, maarja daar is hij Page voor.

avatar van bikkel2
Bonham senior was natuurlijk een gigant die totaal op zich zelf stond.
Je kan nooit om hem heen.
Bij Zeppelin waren de drums luid en duidelijk in de mix, en ondanks zijn stevige aanslag , had hij inderdaad die losse subtiele touch. Ritmisch altijd steady en met veel passie en smaak gespeeld.

Er zijn veel goede drummers en tegenwoordig waarschijnlijk technisch beter dan John Bonham, maar in zijn tijd hadden bepaalde drummers een echt eigen geluid en Bonzo was misschien wel de meest herkenbare.
Laat ik Keith Moon en Ian Piace ook niet vergeten.

avatar van coldwarkids
Ah het is dus een live-cd?
Gelukkig, ik dacht dat dit al de zoveelste verzamelaar was

avatar van Running On Empty
Mooie release. Misschien inderdaad wel de release van het jaar. Ik ga voor de meest volledige versie met 4 discs want ook de DVD van de dress rehearsels vind ik zeker de moeite waard.

avatar van Tony
Leuk hoor, de registratie van het reunieconcert, maareh The Song Remains the Same...

avatar van Ducoz
Zoek dit anders eens op

From the Land of Ice and Snow (2010)

Daar klinkt het liedje nooit hetzelfde..

(Led zep. tribuut)

avatar van ricardo
Pracht set word dit natuurlijk, weet niet in elke versies dit allemaal leverbaar word, maar wil natuurlijk het complete concert op dvd en natuurlijk de cd's met het complete concert.

Weet niet of deze in 3 disc set geleverd gaat worden.

avatar van bikkel2
Als ik de dvd maar krijg. De rest geloof ik eigenlijk wel.

avatar van ricardo
Wil hem ook in de auto kunnen beluisteren natuurlijk.

avatar van gukker
Net even gekeken hoeveel deze op vinyl gaat kosten, de goedkoopste prijs die ik heb gevonden is 43 euro bij bol.com, op wowHD is ie maar liefst 63!! Echt belachelijk hoge prijzen dit zeg.

gukker schreef:

Nu al een collectors item zeker.

avatar van Ducoz
Misschien wordt het wel gelimiteerd vinyl, daar zou ik helemaal niet gek van opkijken.

Ducoz schreef:

Volgens mij heb je nog gelijk ook, maar een met zoveel aangekondigde cd van zo'n wereldband hoort natuurlijk ook gewoon op regulier vinyl uit te komen, voor een normale prijs. Ik ga dit album in elk geval niet kopen, tenzij hier wat aan gedaan wordt natuurlijk , anders lekker pindakazen uit protest.

avatar van Running On Empty
Er zijn veel opties voor deze release:

Kijk maar even op Celebration Day | Led Zeppelin - Official Website - ledzeppelin.com

Voor ieder wel een geschikte versie.

Zelf ga ik voor 2CD + BluRay + Bonus DVD

avatar van gukker
Voor mij is er maar 1 optie en dat is vinyl, maar die is dus belachelijk duur...

avatar van ricardo
Gewoon de dvd voor in huis kopen, en de 2 cd,s voor in de auto.

Zo ziet mijn perfecte setje van dit album eruit.

avatar van kiteu2
Zojuist het Concert gezien in de bios , was zeer onder de indruk . Stuk voor stuk topmuzikanten, met Jasons Bonham als een fantastische vervanger van zijn vader. Wat ook opviel was de enorme spelvreugde. Verheug me nu al op de Blu-ray + Cd's.

avatar van jailhouserocker1
Heb hem ook gister in de bioscoop gezien. De band is inderdaad in topvorm met een fantastische retestrakke ritmesectie maar ook page en plant waren werelds. De kwaliteit druipt er aan alle kanten vanaf. Wat een geweldige muziekanten, wat een geweldige band.
Ze hebben wat mij betreft weer eens bewezen gewoon een van de beste hardrockbands te zijn die er ooit op deze aardkloot rondgelopen hebben. Enige minpunt van de film is het ADHD filmwerk. Om de 2 seconden een ander beeld, erg storend en vermoeiend.

5* vind ik wel erg overdreven. Je kan immers duidelijk horen dat het niet meer zo goed als vroeger is.

avatar van Cygnus
Wat Stijn zegt. Ik heb hem gisteren ook in de bioscoop gespeeld en zo goed als vroeger is het inderdaad niet. Een nummer als Immigrant Song kan Plant met zijn stem niet meer aan en zit dus ook niet in de set. En dan vind het het maar een matige setlist. Waar zijn nummers als Ten Years Gone, Babe I'm Gonna Leave You, Going To California en The Rain Song?

Maar goed, voor de rest is het wel een vet concert. Vooral In My Time of Dying is waanzinnig gespeeld. Mooi ook om het gezicht van Jimmy Page te zien tijdens zijn (sublieme) gitaarpartijen.

Ik vind juist dat het adagium vroeger was alles beter niet opgaat. Led Zeppelin speelt als een stel jonge honden. Ze hebben zich 6 weken voorbereid op dit ene concert en nu komt alles eruit, als een uitbarstende vulkaan. Dit concert is absoluut briljant te noemen: de zang en uitstraling van Robert Plant, het drumwerk van Bonham jr., prima bas en toetsen van John Paul Jones en bovenal de absoluut geniale solo's van Jimmy Page. En dan heb je nog de band: na al die jaren spelen en improviseren ze nog perfect samen en hebben ze bovenal ontzettend veel lol erin. En dat straalt ook weer op de zaal af. Ook gisteren in de Imax bioscoop: de mensen om mij heen waren ook zeer onder de indruk.

Het geluid is werkelijk uitstekend: nog nooit heb je Led Zep zo mooi live kunnen beluisteren.
De vier openingstracks zijn direct raak. En dat gaat daarna maar door en door. Ik kan de geweldige uitvoeringen van Dazed & Confused, Trampled Underfoot en Whole Lotte Love noemen, maar dan doe ik de rest onrecht.

Wat betreft de beelden: De llichtshow om de band heen is fraai, maar beperkt: ook hier weer precies goed. En de concertfilm is ook al fantastisch. Je hebt het gevoel dat je op de eerste rij staat, of op het podium. Er is een mooie afwisseling tussen langere shots en flitsende: genoeg snelheid en genoeg om te zien.

Een subliem concert subliem gedocumenteerd: de release van het jaar.

avatar van kiteu2
Goed verwoord West helemaal eens en dat het niet zo goed is als vroeger geld misschien wel een beetje voor Robert Plant . Zijn stem is misschien wat minder geworden (en dat is nu eenmaal de tand des tijds) maar nog steeds prima in orde, vergeleken met bijvoorbeeld Ian Gillan om maar iemand te noemen. Verder spelen Jimmy Page en John Paul Jones nog steeds op eenzame hoogte en is Jason Bonham al net zo'n topdrummer als zijn vader ooit was. Verder kan je het natuurlijke een matige setlist noemen maar dat valt en staat naar ieder zijn smaak. Voor een ander was dit misschien de ideale setlist. Al had ik de Rain Song er ook graag bijgehad. Verder ben ik het nog wel iets met jailhouserocker eens het beeld had wel iets rustiger gemogen maar ik vond het niet echt storend.

ricardo schreef:

Weet niet of deze in 3 disc set geleverd gaat worden.

De 3disc set is momenteel in digipak op zowel cd als dvd formaat te krijgen bij wowhd voor 15,99. Vind ik een heel schappelijke prijs.