Led Zeppelin - Celebration Day (2012)

Label: Atlantic

1. Good Times Bad Times (3:11)
  2. Ramble On (5:44)
  3. Black Dog (5:53)
  4. In My Time of Dying (11:10)
  5. For Your Life (6:40)
  6. Trampled Under Foot (6:19)
  7. Nobody's Fault but Mine (6:43)
  8. No Quarter (9:21)
  9. Since I've Been Loving You (7:52)
  10. Dazed and Confused (11:44)
  11. Stairway to Heaven (8:49)
  12. The Song Remains the Same (5:46)
  13. Misty Mountain Hop (5:08)
  14. Kashmir (9:06)
  15. Whole Lotta Love (7:26)
  16. Rock and Roll (4:34)
avatar van frankholst182
Op mijn installatie heb ik geen last van te veel bassgeluid. Nu heb ik vrij 'cleane' boxen, en speel nooit met m'n Bas en treble of loudness on. Prima geluid dus!
Ook wordt hier gezegd dat page de dragende factor is, maar ik stoor me juist aan de vele foutjes aan het begin van het concert. Later maakt hij het goed, magistraal.
Plant is prima, maar niet bijzonder goed. Evenals de andere bandleden.
Maar de led zeppelin chemie is gewoon top!

avatar van Gloeilamp
Ik ben niet zo bekend met Led Zeppelin, van dit album kende ik alleen Kashmir, Stairway to Heaven, Dazed and Confused en Whole Lotta Love. Ik heb nu het hele album gehoord en ik ben erg onder de indruk, deze oude gasten maken nog steeds erg lekkere muziek!

Zonet ook de 2CD/2DVD versie gekocht, ik kan niet wachten om het concert te gaan bekijken

avatar van Running On Empty
ricardo schreef:
Het overgeproduceerde basgeluid deed mij gewoon pijn aan de oren en irriteerde mij gewoon teveel, heb de installatie wat zachter gezet, maar dan hoor je het gitaarwerk en de zangstem nauwelijks meer.

Ik vind het wel meevallen. Een echt slecht basgeluid kan ik het niet vinden. Er zitten knoppen op de versterker om dat eventueel bij te stellen. Bij mij klinkt het op een toch niet verkeerde installatie (NAD versterker, Driade speakers) behoorlijk goed. Het zal toch ook wel met persoonlijke smaak te maken hebben lijkt mij.

Ik ben dus een groot fan van Led Zeppelin. Het is muziek van toen ik nog jong was. Ik heb er heel fijne herinneringen aan.
Ik heb ronduit àl hun platen; ook de live-optredens.
Soms klinkt het allemaal wat rommelig, maar het grote talent van de toen nog jonge groep is duidelijk te horen.
Nu is er dus die beroemde live-registratie van hun optreden in 2007.
Voor mij is het allemaal heel herkenbaar. Ik ken die nummers door en door.
De drie oude rotten in het vak hebben niets meer te bewijzen. ook Jason Bonham vult moeiteloos de plaats van zijn vader in.
Soms hoor je dat de mannen iets ouder geworden zijn. Het stembereik van Robert Plant is bijvoorbeeld iets minder dan vroeger.
Er komen een hele rits van hun successen aan bod, gespreid over de twee cd's.
Voor mij is het dus genieten, maar met een grote 'maar'!
De productie laat te wensen over. De stem van Robert Plant galmt doorheen de zaal, de bassen dreunen vaak de emotie uit de muziek.
Het is, met de technische middelen die er nu zijn, onaanvaardbaar; vooral omdat het een recente opname betreft.
Met pijn in het hart, maar ik geef een drie en een halfje!

avatar van ricardo
Groot gelijk willywilly ik deel je mening volledig.

Heb het concert vandaag tot 2 keer toe gezien op dvd maar daar vind ik het allemaal iets beter dan op cd. De stem van plant valt mij soms ook wel mee, maar als er hoge uithalen moeten komen of iets lastigs dan moet hij duidelijk afhaken. Op de dvd heeft hij de goede uitstraling nog beslist wel.

De enorme galm en bas haalt idd de emotie eruit, alleen vind ik dat de rustiger en emotionelere nummers juist wel weer beter uit de verf komen.

avatar van DikkeDarm
Leuk om de oudjes weer eens te zien raggen alleen de geluidstechnicus had wat beter zijn best moeten doen of de akoestiek was gewoon ruk.. Valt mij op dat vele live opnames van toch niet de minste groepen bar bar slecht klinken. En heb je dan ook nog een goede set thuis staan dan is het al helemaal niet aan te horen. Gelukkig zijn er ook mooie opnames te vinden....

Volgende keer allemaal naar de IMAX voorstelling gaan: daar was het geluid in één woord fenomenaal. Dat ging dan ook volgens mij over 184 boxen en 36 frequenties...

Even serieus: voor de klagers: als je de dvd nou eens op stereo afspeelt (2.0 / surround off)? Misschien klinkt dat beter.

avatar van Oldfart
....vind ik onzin; het is een live registratie van een optreden in die zaal, zou je de daarbij behorende akoestiek weg halen door middel van gesleutel achteraf, dan kun je beter de studioplaten luisteren.
Het (de O2) is nu eenmaal een grote galmbak.
Maar zelfs dan nog; draai het album maar eens op een echt hoog volume; dan komt de sfeer prima over.

Over het spel van Page ben ik overigens nooit superenthousiast geweest; altijd slordig, soms in de solo's vals en lijkt soms niet altijd te weten hoe zijn weg in de solo te vervolgen.
Maar als speler van vette riffs kent hij bijna geen gelijke.

avatar van ricardo
Daar zit wel weer wat in Jan, er is waarschijnlijk niet aan gesleuteld en eerlijk op plaat gezet hoe het toen ook echt in die hal klonk, anders zou je idd net zo goed hun studio albums kunnen afspelen. Eigenlijk zou ik 3.5 een mooi gemiddelde vinden en dan puur de dvd eigenlijk maar daar horen de cd,s natuurlijk ook bij. Persoonlijk vind ik een 3.5 voor mezelf te hoog en vind hem een beetje tussen een voldoende en onvoldoende inzitten, maar dat komt dan puur en alleen door de geluidskwaliteit. Qua uitstraling op de dvd is het erg leuk om te zien. Ik kan het geluid van how was west The won er wel bij gaan afspelen op de dubbele installatie:)

avatar van glenn53
Oldfart schreef:
Het (de O2) is nu eenmaal een grote galmbak.

Maar als speler van vette riffs kent hij bijna geen gelijke.

Tijdgenoot Tony Iommi misschien.....

avatar van musician
Zo'n 40 jaar na hun (creatieve) hoogtijdagen, blijkt Led Zeppelin in principe nog steeds springlevend te kunnen zijn.

Dit zijn concerten die je als zodanig niet snel meer mee zult maken. Om allerlei redenen. Onmiskenbaar een supergroep, eentje die sowieso vanaf de jaren '70 uitsluitend stadions vol kreeg met duizenden mensen. Stadions die altijd uitverkocht waren voor de goede orde.

Daar zijn al meerdere live albums van uitgebracht, documentaire achtige dvd's van verschenen.
Celebration Day bewijst dat met de technieken van vandaag er nog net even een graadje van verbetering aan het geluid kan worden meegegeven.

Ik vind de cd's loepzuiver klinken, de band sterk en gedreven spelen en de vocalen van Robert Plant (hij was toen 57) nog steeds bewonderenswaardig. Ook in vergelijking met leeftijdsgenoten. Buitengewoon spijtig dat er nog altijd de beslissing ligt dat het niet meer tot een hernieuwde reünie zal gaan komen.
Het zou echt een sensatie zijn, een dergelijk concert nog eens te mogen bezoeken. Maar helaas, we moeten het doen met de dvd als we ze nog willen zien spelen.

Of een bezoekje aan een solo-concert van Robert Plant, mocht hij nog eens de moeite nemen ons land aan te doen.

Ik wilde nog iets toevoegen aan mijn vorige bericht.
Ik was toen wat ontgoocheld over het geluid van de cd's. Ik blijf ook bij mijn mening daarover.
Ondertussen heb ik echter de dvd bekeken.
Ik moet zeggen dat ik héél aangenaam verrast ben!
Op de dvd is het geluid namelijk wél goed. Je kan trouwens kiezen tussen stereo, dolby en dts.
Alles klopt op de dvd. Je ziet een groep die er duidelijk plezier in heeft. Pure klasse!
De dvd krijgt van mij dus een welverdiende vijf!

Stijn_Slayer
ricardo schreef:

Jawel, maar niet zo heel erg veel (volgens Page, geloof ik).

avatar van musician
Ik vind toch dat er eigenlijk niet veel aan de hand is met het geluid. Ik hou nooit zo van intervallen tijdens concerten op live albums, dus dit heb ik al liever dan bijvoorbeeld The Song Remains the Same.

Het betreft natuurlijk maar één concert. Alles moet in één keer goed zijn (van band én technici), anders is het foutje voor eeuwig geregistreerd voor het nageslacht.
Als je een complete toer doet, kun je van alle optredens (in alle opzichten) de beste versies kiezen.

Dat maakt dit album boeiend en gedurfd. Als er dan eens misschien iets niet klinkt zoals zou moeten, dan hoort dat natuurlijk bij de charme van dit concert.

Geweldig versie van Whole lotta love

@ Ricardo en anderen: ik heb op mijn Harman Kardon systeem de echte ( ) cd's geluisterd en ik begrijp oprecht niets van de klachten over het geluid en al helemaal niet over de zwaarte van de bas. Alle instrumenten: bas, drums en gitaar zijn stevig voorin gemixed. Maar dat is toch heel normaal voor (hard-)rock albums? Zeker ook voor Led Zeppelin live. Daarbij kan de stem van Robert Plant dat prima hebben, ook nog in 2007.
De backbone van een (hard-)rock band zijn de drummer en de bassist. Als je het anders zou mixen, dan zou dat vergelijkbaar zijn met: alsof je de snik uit de Country zou halen of the Beat uit de Hip Hop.

En dan hebben sommigen het over de O2 zaal als echobak, wat je zou horen. Ja zeg, je hoort dat het een grote zaal is, het gaat dan ook richting een overdekt stadion. Maar in grote zalen en stadions daar trad Led Zeppelin ook altijd al op. En een echo hoor je al helemaal niet. Je zit met dit geweldige live document niet achterin de Gelredome: kom op zeg!

Stijn_Slayer
Geen echo, maar wel een nogal wollig geluid. Het ontbreekt aan helderheid en diepte. De klank is wat dofjes.

De bas herken ik ook niet zo, maar de gitaar zit wat mij betreft wat te ver naar voren in de mix. Qua klank heeft het er meer mee te maken dat ik Page's pedaal/instellingen gewoon niet mooi vind klinken.

avatar van iggy
Dat is zeker waar en helemaal als er niet veel aan gesleuteld is. Aan de andere kant ben ik het ook wel eens met Oldfart wat Page zijn gitaarspel betreft. Ik heb een paar bootleg dvd's van zep. En daar word ik niet vrolijk van. Toegegeven dat het hele geluid niet geweldig is. Terwijl Jimmy op de dvd/cd No Quarter weer wel prima klinkt. Ook de bootleg versie. Beetje vreemd meschien maar ik heb maar weinig interesse in de cd. Maar de dvd ga ik zeker kopen.

avatar van iggy
Oeps dat eerste slaat op wat de Musician schrijft

iggy schreef:
Dat is zeker waar en helemaal als er niet veel aan gesleuteld is.

Nou ja, dat eerste gaat ook over het geluid.

Voor maar iets meer krijg je de dubbel cd en een mooie verpakking bij de dvd. Ikzelf ben uiteindelijk toch voor de 2cd/2dvd versie gegaan, inclusief bijna 3 uur aan bonusmateriaal (oa rehearsals), die ik nog moet bekijken.

Stijn_Slayer schreef:

Ok, dat is gewoon een kwestie van smaak.

Erg mooie registratie van het live concert. Na 40 jaar klinken de heren nog erg goed. (Kun je niet van alle zangers, bands zeggen).
Ik ben nooit een die-hardfan geweest, in tegenstelling tot sommige vrienden van me, maar deze live cd doet me toch wel heel erg denken aan de "good old days".
Dat geneuzel over het geluid en het publiek lap ik gewoon aan mijn laars. Prima album en DVD!

avatar van Hans Brouwer
4 december 2012 ga ik naar een concert van mijn rockhelden, Deep Purple, in de HMH te Amsterdam. Als opwarmer voor dat concert tijdens de autorit erna toe nu maar eens geen live cd van Deep Purple maar deze "Celebration Day (2012)". Ik heb "Celebration Day (2012)" sinds gistermiddag in huis. Ik ben als een kind zo blij. Wat een rete strak concert. Ik neem mijn petje af voor de heren Jones, Page, Plant en Bonham. 5 hele dikke *****

avatar van henk01
Zal nog wel 2 weken duren voordat cdwow 'm op verzend ?

Ik heb 'm geannuleerd daar en 'm ergens anders gekocht.

avatar van ricardo
Ik heb hem bij MM in Groningen gekocht in 2 cd en 1 dvd van het concert. Wat ik opmerkelijk vond was dat je dezelfde set kon krijgen in een kleine verpakking maar ook in een verpakking in dvd formaat. Kosten beiden hetzelfde, 19.99 euro. Nu weet ik niet of in de dvd verpakkingset er nog meer bij zat, maar volgens mij niet, daarom heb ik maar de uitvoering gekozen in cd formaat. Kan hij zo in mijn cd kast staan.

avatar van Running On Empty
Er bestaan verschillende verpakkingen. Ik heb een boxje in CD formaat waar naast de 2CD en de Blue Ray ook nog een DVD zit van de Dress Rehearsel voor dit concert, 4 discs dus. De meeste overige DVD doos formaat uitgaves bevatten volgens mij 1 of 3 discs. Er is ook nog een Blue Ray audio only.

Mijn 4 disc setje komt van Amazon UK.

avatar van Oldfart
Of het er nog lang op zal staan weet ik niet, maar ik heb vanmiddag een uur lang de dvd kunnen bekijken op You Tube.
Erg leuk om te zien, maar ik blijf bij mijn opmerking over de soleer kunsten van Page.

Maar wat mij opviel is dat ook het geluid van de baspedalen van het keyboard niet erg door komen.
Het licht dus of aan de mix, of de akoestiek; ik denk nu een combinatie van beiden.
Misschien kan Jones beter een ander amp kiezen.
Als ik deze cd vergelijk met de Royal Albert Hall concerten van Cream, dan komt de bas an Bruce veel beter door. Ik denk dat je het wel degelijk kunt vergelijken, immers de RAH is ook een koepel, en er spelen ook maar 3 muzikanten.

Ik weet niet wat voor merk versterker en speakers Jones gebruikt, maar de Hartke' s van Bruce klinken beter, of wellicht een andere geluidstechnicus nemen een volgende keer.

Nu ik een uur heb geluisterd kan ik wel wat meer de klacht van Ricardo begrijpen, maar het doet niets af aan het spelplezier wat de heren ten toon spreiden.
En, mijn hemel, wat doet die Jason zijn stinkende best. Een beetje verkrampt, maar wel goed hoor.

En een echo hoor je al helemaal niet.
...tja daar kan ik ook niets aan doen dat je dat niet hoort.

Komt dit nog op vinyl uit? Led Zep is natuurlijk een band die je op vinyl moet luisteren, al geldt dat voor alle goede muziek.

avatar van Ducoz
Uiteraard komt hij op vinyl, wordt alleen geen goedkope..

avatar van vigil
ricardo schreef:

Je bent enkel niet zo positief met je cijfer, waarom is dat als ik vragen mag?