Kendrick Lamar - good kid, m.A.A.d city (2012)

Label: Aftermath (II)

1. Sherane a.k.a. Master Splinter's Daughter (4:33)
  2. Bitch, Don't Kill My Vibe (5:10)
  3. Backseat Freestyle (3:32)
  4. The Art of Peer Pressure (5:24)
  5. Money Trees (6:26)

met Jay Rock

6. Poetic Justice (5:00)

met Drake

7. good kid (3:34)
  8. m.A.A.d city (5:50)

met MC Eiht

9. Swimming Pools (Drank) [Extended Version] (5:13)
  10. Sing About Me, I'm Dying of Thirst (12:03)
  11. Real (7:23)

met Anna Wise

12. Compton (4:08)

met Dr. Dre

13. The Recipe * (5:52)

met Dr. Dre

14. Black Boy Fly * (4:38)
  15. Now or Never * (4:17)

met Mary J. Blige

16. Collect Calls * (3:57)
  17. Swimming Pools (Drank) * (4:07)
  18. County Building Blues * (4:18)
  19. Swimming Pools [Black Hippy Remix] * (5:14)

met Black Hippy

20. The Recipe [Black Hippy Remix] * (4:23)

met Black Hippy

avatar van thgryda
Na deze plaat weer een paar weken op repeat gepompt te hebben verhoog ik em naar 4.5, ik skip niet langer naar nummer om 8 om en dan vanaf daar verder te luisteren, maar luister em nu van voor naar achter en dit soms meermaals achter mekaar. Het helpt ook dat ik em op cd heb moeten zetten ipv het te beluisteren via stick. Daardoor kon ik maar 1 bonustrack (the recipe) erop zetten waardoor het album meer 1 geheel vormt. Jammer wel dat ik black boy fly er nu niet heb opstaan, hetgeen ik een enorm vette track vind, het voordeel is dan weer dat die 2 skippers die er na komen er nu niet meer opstaan. Dit is geen hype, dit is een classic plaat die ik ooit misschien nog wel een 5 ga geven!

avatar van Holla
Kijk is aan! Hij heeft het te pakken hoor

avatar van thgryda
Het gekke is dat ik Section 80 pas nog geluisterd heb en daar vond ik nog altijd hetzelfde: 5 geniale tracks en de rest wel oké. Ook daar is de sfeer best cool maar het mist het geniale en perfect gebalanceerde (dr. dre, ik snap wel dat mensen dit daardoor te gelikt vinden) van deze plaat.

avatar van Holla
Nee precies, maar dat heb ik ook met Section .80. Ik weet nog dat toen ik Kendrick ''ontdekte'', hij O.D. net had uitgebracht en daar stonden misschien een paar goeie tracks op. Section. 80 stonden er al wat meer op en ze waren ook stukken sterker (HiiiPower, Ronald Reagan Era). Pas toen ik die eerste hoorde verwachtte ik dat deze jongen nog best eens iets groots zou kunnen worden. Maar verder is Section. 80 vrij vermakelijk maar komt het naar mijn mening niet in de buurt van dit album. Als ik een top 10 tracks van Kendrick zou maken zouden dat waarschijnlijk 9 GKMC tracks zijn en 1 niet-GKMC.

Heb hem overigens weer eens opgepakt, ben helemaal gek van de duisterdere gedeeltes van het album. Zoals Sherane, maar ook het grootste gedeelte van The Art of Peer Pressure

avatar van Holla
Eindelijk heeft mijn favoriet een video

avatar van Delars
Dikke vette classic.

Delars schreef:
Dikke vette classic.

Zeg dat wel! Wat een dik album is dit, blijft nog wel een tijdje op repeat staan.

avatar van (Blacksad)
Backseat Freestyle

avatar van Supersid
Ik ben geen, ik herhaal: géén, fan van hip-hop en aanverwanten. Maar dit is een topplaat, geen twijfel mogelijk...

avatar van (Blacksad)
Ik heb lang gedacht dat ik geen fan van het genre zonder echt naar volledige hiphop albums te luisteren. Nu ik me wat meer aan verdiepen ben in het genre blijkt dat helemaal niet waar te zijn.
Ik hoor uiteraard niet alle hiphop graag, maar ik luister nu veel meer naar hiphop en kan het zéker bekoren!

Zoals dit album nu ook... Jezus, wat is dit geweldig!

avatar van inder.b
Na alle lovende kritiek dit album paar keer geluisterd en moet me toch aansluiten bij de criticasters! Doet me niet zoveel dit album!

avatar van -SprayIt-
Dit jaar op North Sea Jazz he!

avatar van DirkM
Hip-hop is eigenlijk helemaal niet mijn genre, maar wat is Money Trees een lekker nummer zeg! Ik zal het album de komende tijd eens wat vaker luisteren, wie weet is het een opening naar meer. good kid, m.A.A.d. city vind ik in ieder geval erg laidback, het heeft een hele relaxte vibe.

Gucci-Mane
Dit album is een Classic. Het heeft de rapgame op welke manier dan ook veranderd.

Kendrick laat hier rappers wakker schudden , om meer te focussen op teksten zoals Gucci dat ook doet , en vervolgens toch hoog kan scoren.

De sfeer hier is heerlijk , je kan de Westcoast sound voelen hier , niet zoals de 90's , maar gewoon in de moderne wereld waar Kendrick met zijn eigen sound de Westcoast op kaart kan brengen wat The Game of Tyga niet kunnen doen.

Van 1st nummer tot aan Swimming pools is het gewoon indrukwekkend. Geen éen nummer is zwak. (Oke , now or never , black bloy fly , real zijn een beetje zwakjes)

avatar van hond racisme
1). Je noemt elk album een "classic".
2). Zoals Gucci dat ook doet?
3). Je geeft het album 5 sterren maar vind 3 nummers "zwakjes"?

Gucci-Mane
hond racisme schreef:
1). Je noemt elk album een "classic".
2). Zoals Gucci dat ook doet?
3). Je geeft het album 5 sterren maar vind 3 nummers "zwakjes"?

1) Nee dat doe ik niet. Try again.
2. Ok.
3. Dus 17/20 nummers goed hebben kan geen classic zijn?

Laat die troll maar xD

avatar van He$$el_01
Ach, ik vind hem wel vermakelijk, die Gucci man. Een beetje leven op de site in deze rustige zomerperiode.

Dat is 1 ding wat zeker is

avatar van hond racisme
Roll on, Gucci Mane.

avatar van KILLERBEE99
Gucci-Mane schreef:

1) Nee dat doe ik niet. Try again.
2. Ok.
3. Dus 17/20 nummers goed hebben kan geen classic zijn?

Als je maar 17 van de 20 nummers goed vindt is het geen classic. Maar een vrij goed album, dus net geen classic.

avatar van Johnny Marr
Wat een ontdekking! Superalbum. Beste album van 2012 voor mij tot nu toe.

avatar van Slowgaze
Psst, 2012 is al afgelopen.

avatar van niels94
Maar stel je eens voor dat hij volgende week toevallig C4C van El-P ontdekt? Dan wordt dat het beste album van 2012 tot dan toe. Dus het kan wel degelijk, Maartentje.

avatar van Johnny Marr
Ja, ik kan nog altijd een beter album dat in 2012 is gemaakt ontdekken natuurlijk...

avatar van Slowgaze
Die van Fiona Apple bijvoorbeeld.

avatar van korenbloem
Johnny Marr schreef:

Fiona apple, killer mike, king tears bat trip enzovoorts

Frakku
De rhyme scheme/stem en flow van Kendrick Lamar kan ik wel waarderen maar de lyrics vind ik nu niet echt hoogstaand. Misschien ligt het aan de combinatie met de beats.

Rene1979
Hier kunt u lezen wat ik in eerste instantie van dit album vond.

Nihilisme
Toch een bijzondere plaat. The Art of Peer Pressure, Money Trees, Good Kid en Sing About Me, I'm Dying of Thirst zijn de hoogtepunten. Maar het beste nummer bevindt zich naar mijn mening onder de bonustracks: Black Boy Fly. Ongelooflijk dat deze het album niet gehaald heeft. Briljante tekst ook.