dEUS - Pocket Revolution (2005)

België
Label: V2

1. Bad Timing (7:07)
  2. 7 Days, 7 Weeks (3:53)
  3. Stop-Start Nature (4:28)
  4. If You Don't Get What You Want (3:49)
  5. What We Talk About (When We Talk About Love) (4:44)
  6. Include Me Out (5:02)
  7. Pocket Revolution (6:01)
  8. Nightshopping (4:03)
  9. Cold Sun of Circumstance (5:44)
  10. The Real Sugar (3:58)
  11. Sun Ra (6:43)
  12. Nothing Really Ends [New Version] (5:35)
  13. If You Don't Get What You Want [Jagz Kooner Remix] * (5:37)
  14. Cold Sun of Circumstance [Jagz Kooner Remix] * (4:59)
  15. 7 Days, 7 Weeks [Jagz Kooner Remix] * (5:21)
  16. Bad Timing [Jagz Kooner Remix] * (5:17)
  17. Sun Ra [Jagz Kooner Remix] * (6:30)
  18. Nightshopping [Jagz Kooner Remix] * (6:18)
  19. Pocket Revolution [Jagz Kooner Remix] * (5:20)
Op Nothing Really Ends doet ie dat toch goed? Een soort van ingetogen climax...

thejazzscène
Helemaals eens herman maar wees eerlijk als je alle albums van dEUS beluisterd: ze passen toch vaak de zelfde techniek toe?
Als je een album van pak weg Lou Reed beluisterd; toch veel meer variëteit niet?

schemerig vind ik inderdaad een mooie term voor dit album!
als ik hem een tijdje niet geluisterd heb kan ik me de nummers afzonderlijk niet eens altijd evengoed herinneren, maar de sfeer die het album uitademt wel. Eens in de zoveel tijd krijg ik altijd weer veel zin dit album te beluisteren.

prachtalbum!

Joy
thejazzscène schreef:

die techniek volstond vanaf het eerste album en nu ineens mag het niet meer?

het werkt, daar gaat het om

er zij overigens van die periodes dat een plaatje weer even onder het stof vandaan moet

dit is er nu, met de lente koud in de broekzak, 1 van

Staaajn_
Een hele goede cd met soms een paar minder goede liedjes , maar de meeste zijn goed .
Zeker 'Bad Timing' en ' Pocket Revolution' en 'Nothing Really Ends'.

avatar van vin13
Ik heb deze toch een halve ster verhoogd. Ik kan/kon hier moeilijk inkomen, de grilligheid is vervangen door een vloeiender melodisch geluid en het klinkt soms te lief en vrolijk vergeleken met voorgangers.

Stop-Start Nature wordt door het gave baswerk omhoog gestuwd.

avatar van Ice Cream Man
Wat mij betreft duidelijk hun beste. Sterke tot zeer sterke songs; zacht of hard; ingetogen, rockend of funky; alles is even goed. Geweldige catchfrases ook. Grote klasse.

avatar van Zjapp
Sonic Nurse schreef:

Soms heb je weleens een gevoel alsof de plaat speciaal voor jou geschreven is, dat heb ik een beetje met 'Pocket Revolution'.

Dat heb ik doorlopend met The Ideal Crash, meer bepaald met The Magic Hour en Let's See Who Goes Down First. Aan deze plaat houd ik vooral een warm gevoel over. Enkel Bad Timing, Include Me Out en Nothing Really Ends doorbreken die bevinding

avatar van Zjapp
Zou Barman terwijl hij naarstig op zoek was naar een titel voor deze indertijd nieuwe plaat, toevallig hier http://musicmeter.nl/album/... gepasseerd zijn om wat mosterd te lenen ?

pretfrit
toch lekker, na hem een tijdje niet gehoord gehad gehebbe gedingest

hopsakee, een half sterretje erbij.

Father McKenzie
KidChino8 schreef:
hij wordt alsmaar beter geloof me , karl!
in het begin moest ik even wennen maar het -hoewel de critici er altijd kritiek op hebben gehad-is dit echt een topper.En aan dat lijstje van hoogtepunten mag je zeker 'Sun Ra' aan toevoegen!

Met Sun Ra had ik het in het begin echt moeilijk, ik beet mijn tanden erop stuk, maar de volhouder wint.

Ik heb dit album lang als een artistiek kleine stap terug beschouwd, tegenover het haast bovenaards sterke The Ideal Crash, maar dit is een groeier van formaat, bij mij heeft deze mettertijd enkel aan kracht gewonnen.
Ik plaats het album dan ook nog lichtjes onder dat andere, The Ideal Crash wint nog met een neuslengte in de foto-finish.

Songs die me hier geheel pàkken en begeesteren zijn; Bad Timing, 8 Days, 7 Weeks, What We Talk About, The Real Sugar en Pocket Revolution.

Nothing Really Ends is een buitenbeentje, de Eddy Merckx onder de rocksongs, niemand kan daar ooit een koers van winnen, uiteraard...

Formidabele plaat, voilà.

avatar van Arrie
Father McKenzie schreef:

Helemaal mee eens! Prachtig nummer, al zou ik het toch pop noemen, maar wat het ook is, echt een prachtig nummer! Eén van de beste dEUS-nummers, wat zeg ik, één van de mooiste nummers aller tijden!

avatar van Helicon
Album bevalt mij zeer. Eerste nummer is geweldig

Helicon schreef:
Album bevalt mij zeer. Eerste nummer is geweldig

't Vierde, zevende, achtste, tiende, elfde en twaalfde nummer mogen er anders ook zijn

avatar van Helicon
Karl schreef:

Ik heb hem nog niet zolang dus al die nummers ga ik zeker vaker luisteren

avatar van VictorJan
Wat mij betreft het beste album van dEUS (misschien samen met The Ideal Crash). Hoogtepunten als Bad Timing; 7 Days, 7 Weeks; Nothing Really Ends en de titlesong. Deze staat zeker hoog geklasseerd in mijn verlanglijstje.

avatar van stef212
VictorJan schreef:

Ook live is deze best te pruimen, met vooral Bad Timing en Nothing Really Ends als hoogtepunten. Ik vind wel niet dat het aan the Ideal Crash kan tippen.

avatar van barrett
Deze plaat is een goede opvolger voor The Ideal Crash maar kan er idd niet aan tippen. Voor mij is deze meer een rockende plaat terwijl de vorige plaat meer uitgebalanceerd is.

Hier Rock je eigenlijk bijna heeltijd door.

Maar wel met 'n hoofdletter, inderdaad

avatar van barrett
Ja idd, die kleine subtiele nuance erbij gezet...

avatar van bertus99
Heb deze band nooit gevolgd. Maar wel dit album nu eens een paar keer beluisterd omdat ik het toevallig tegen kwam Want deze band wordt toch wel erg veel besproken en hoog geschat hier.
Hoewel er een paar aardige themaatjes in zitten komt het niet erg bij me binnen. Het klinkt me te pretentieus als "moeilijke rock" en iemand die hieronder zei dat ze op het eind steeds uit hun dak moeten gaan, lees: in een explosieve finale moeten eindigen, heeft gelijk.

Pocket Revolution is anders nog behoorlijk recht-toe-recht-aan, zeker in vergelijking met hun eerste twee platen, die zonder twijfel als pretentieus en 'moeiljk' mogen worden omschreven.

De gelikte en soms duizelingwekkende productie van dit album kunnen niet verhullen dat dEUS de kunst van het liedje al een decennium lang verleerd is.

Na de heren eenmaal live te hebben gezien op het Motel Mozaique festival te Rotterdam, ben ik afgehaakt bij deze band.

Het album Pocket Revolution is zo'n beetje het enige wat ik van hen ken. Echt bekoren kan het mij niet.

stanno1995
Heb The Ideal Crash (die is wel goed) en ben niet een super fan van dEUS, minder album

avatar van stef212
Met Bad Timing wordt geopend met één van de sterkst opgebouwde nummers ooit in de Belgische muziekgeschiedenis.

avatar van Hendrix4live
Ik snap niet dat Nothing Really Ends zo weinig stemmen heeft. Dat vind ik met Bad Timing de mooiste song van de plaat en misschien we de mooiste van dEUS zelf.

avatar van Raconteur
Een vierde topper van dEUS na In A Bar, Worst Case Scenario en The Ideal Crash. Geweldige nummers zoals Bad Timing, Include Me Out, Nightshopping, Cold Sun of Circumstance & Nothing Really Ends mogen onmiddellijk in toplijsten van de Belgische muziekgeschiedenis opduiken. dEUS heeft zelden zo cool & stoer geklonken dankzij het elektrokantje.

avatar van Cor
Cor
Helemaal eens met Raconteur. Een prachtige 4e. Dé rockplaat van dEUS. Niet zo uitwaaierend als de 3 voorgaande albums, maar gewoon goed, consistent stevig rocken. De aandacht verslapt geen moment.

Joy
Hendrix4live schreef:

wellicht omdat dat nummer al veel eerder werd uitgebracht als single en op deze plaat weer opdook terwijl iedereen het nummer allang kende