Kanye West - Late Registration (2005)

Label: Roc-a-Fella

1. Wake Up Mr. West (0:41)
  2. Heard 'Em Say (3:23)

met Brandy

11. Addiction (4:27)
  12. Skit (0:32)

met Bernie Mac

13. Diamonds from Sierra Leone [Remix] (3:53)

met Jay-Z

17. Celebration (3:19)
  18. Skit (1:18)

19. Gone (6:03)

met Consequence en Cam'ron

20. Diamonds from Sierra Leone (3:59)
  21. We Can Make It Better * (3:52)

met Common, Talib Kweli, Q-Tip en Rhymefest

22. Late (3:50)
  23. Back to Basics * (1:39)

met Common

avatar van psychonaatje
Relax schreef:
"Crack Music" is trouwens wel lollig vanwege The Game maar 1 zinnetje zegt en dat is het. (best een commercieele truukje voor de mensen die achterop het hoesje gaan kijken).
"This that crack music Nigga! That real black music Nigga!" en dat is het dan

Ik dacht ergens gelezen te hebben dat The Game wel een couplet voor dit nummer had ingerapt, maar dat Kanye West het couplet van The Game heeft geschrapt (weet het overigens niet meer helemaal zeker)...

avatar van Conway Twitty
ja dat klopt,
hij was bang dat als hij dat niet deed dat hij in de toekomst niet meer met eminem en 50 cent samen zou kunnen samenwerken.

avatar van Vizzle
"This that crack music Nigga! That real black music Nigga!" en dat is het dan

Klopt..... The Game is ertussenuit gesampled door Kanye. dat komt omdat 't stuk dat The Game deed vol beef zat tegen 50 cent en Eminem. Daar wilde Kanye West niet bij betrokken raken en daarom is het er op het laatste moment tussenuit gehaald. Feit is wel dat 't nummer nu erg eentonig is doordat 't refrein zo'n 80 keer herhaald wordt.

Serieus??

Ooooh.. Echt net 1 seconde voordat ik dit las downloadde ik net Crack Music.. juist omdat ik nieuwsgierig was naar de samenwerking van Mr. West en Mr. Game
Maarja..

Improvision
hij heeft wéér een mixtape uitgebracht: maximum kanye west
1 Introduction (3:56)
2 Chi Town Boy (6:50)
3 Movin' on Up (4:49)
4 New Directions (3:48)
5 Bad Treatment (4:03)
6 Totally Wired (5:09)
7 Keys to the Future (5:22)
8 And All the Stars Come Out to Play (4:59)
9 Proving It (5:16)
10 King for a Day (5:49)
11 Next Stop Hollywood? (5:16)
Dit is de tracklist, maar kan iemand anders em toevoegen want ik vind de hoes nergens

avatar van Cath
ik heb de drang om dit album 5 sterren te geven. ( mede door liedjes als; Hey Mama, Heard ´Em Say, Roses)
Maaar, 2 dingen houden me tegen;

Ten eerste kan ik echt niet tegen zijn arrogantie wat zelfs doorschijnt in zijn nummers, bijv in Bring Me Down: ´´ I have to say, Since Pac passed away
Most you rappers don't even deserve a track from me´´

En ten tweede, ik vind zijn manier van rappen en zijn uitspraak best irritant, bijv aan het einde van ´´Gone´´.

Maar ach, zijn beats en producties maken veel goed, heel veel en daarom 4 sterren.

Dus je geeft hem 1 volle punt aftrek voor z'n arrogantie

avatar van bert
ik houd eigenlijk niet van hiphop. maar kanye west is een uitzondering, dit album is zo relaxed. heerlijk die beats. hey mama is duidelijk het beste nummer. een 4tje

Electro_ schreef:
Dus je geeft hem 1 volle punt aftrek voor z'n arrogantie

Hij noemt ook nog de irritante manier van rappen van Kanye, waar ik me trouwens heel goed in kan vinden. Dus dit een half eraf en voor de arrogantie

Electro_
Volgens mij is het een 'zij'. Nouja, moet ze zelf weten.

JA, ik ben een ZIJ
ooit van een jongen gehoord die Catharina heet?

Iig, die arrogantie is maar een klein deel, het gaat me voornamelijk om zijn ´´platte´´ manier van rappen.
En ik vind hem ook niet de beste rapper van dit moment, maar hij kan ermee door.

Electro_
Ja inderdaad. Benninf had wel even de moeite kunnen nemen om je profiel te bekijken. Nouja. Weet iemand eigenlijk waarom die Y in KanYe groot is? En die beer?

Sorry Cath, ik lette even niet op

avatar van luc011190
Een stuk minder als The College Dropout. Hoewel Roses misschien wel mijn favoriete Kanye track is. Heerlijk soulvol . Het nummer Bring me Down, heeft een erg leuke tekst en het stukje wat Cath eruit haalt waardeer ik juist. Gone is ook een erg lekker nummer. Hey Mama, Diamonds, Touch the Sky en Drive Slow zijn ook erg goede nummers. De rest is een beetje veel van hetzelfde, en gaat een beetje veel vervelen. Aangezien de goede nummers wel van een erg hoog niveau zijn en ik misschien een beetje verwend ben door zijn eerste cd toch 4 sterren ****.

Leuke quote voor de wensen die Kanye West arrogant vinden (want ik absoluut niet tegen wil spreken )

Kanye in Milkshake Freestyle: "Pharrel, that's my favourite producer by the way. That's why I have to rap on his. Cause his tracks are better than yours"

Kanye West, is dat niet dat over het paard getilde rappertje dat schaamteloos 'Move On Up' van Curtis Mayfield heeft geript om er zelf mee te gaan lopen pronken?

avatar van MJ_DA_MAN
slechte remake overigens van Shorty wanna be a thug van 2Pac in Drive Slow met de geweldige Paul Wall

Ach, zeveraars. Zijn concert in de AB vorige week was van erg hoog niveau.

Lekkere nummers op deze plaat zoals Touch the sKY

Improvision
gerre schreef:
Ach, zeveraars. Zijn concert in de AB vorige week was van erg hoog niveau.

inderdaad, alle nummers kregen plots een meerwaarde
wel jammer dat zn stem zo raar klonk maar dat zal wrs de niet-vervormde stem zijn geweest

avatar van tovenaar
Kanye is een aardige producer en met de tracks Gold Digger, Heard 'em Say heeft 'ie wederom 2 hele leuke tracks afgeleverd, maar de rest van dit album is echt óndermaats. Slappe R&B tracks als die track met Brandy (of all people...).... nah, daar hoef je mij niet voor wakker te maken. En die track met The Game, oef, dat is écht bijna te slecht voor woorden. Achja, Gold Digger en Heard 'em Say vind ik beide leuk genoeg om regelmatig op te zetten, maar de rest had van het album afgehaald mogen worden. Single met 2 a-kanten was voldoende .

Relax
tovenaar schreef:

Volgens mij heb je dan niet het hele album..
Zeker op advies die losse nummers gedownload of niet soms.
R&B .. waar ? het zijn allemaal sample zangers, gewoon een oude plaat gesampled, prachtig oldschool achtig man.
Totaal geen R&B

avatar van tovenaar
Relax schreef:
Volgens mij heb je dan niet het hele album..
Jawel
Zeker op advies die losse nummers gedownload of niet soms.
Nee
R&B .. waar
Dat zei ik al: die track met Brandy
Totaal geen R&B
No way dat Brandy gesampled is.

avatar van WeSSeL..
Zijn er nog mensen die Life and Rhythems hebben gekeken op MTV, nog geen week geleden was dat, daar was Kanye West in, met liedjes van dit album maar ook van Collage Dropout. Was wel mooi om te zien vond ik, hoe hij allemaal op de liedjes kwam.

Ik heb dit album trouwens in mijn bezit, niet een slecht album, mooie liedjes erop zoals; heard em say, roses, bring me down, maar het mooiste liedje is voor mij Hey Mama. Toch vind ik dit album wat afwisselender als Collage Dropout. Ik vind dat andere album mooier als deze.

avatar van Cath
ik vind dit album steeds minder worden.. volgens mij is dat niet de bedoeling..
Ik kan veel van de liedjes echt niet meer horen.. (met uitzonderingen)

trouwens als je de game verse van crack music ook wil horen moet je de versie van de ghost-unit mixtape hebben

Bob Cremers
Een leuke hoes.

avatar van MJ_DA_MAN
Eindelijk weet ik het weer (ping). Touch the Sky is bijna compleet overgenomen van Curtis Mayfield's Move On Up, maar ik neem aan dat sommige dat al(lang) weten. Vind dat nummer ook beter dan dit Kanye nummer. Een cover geeft een nummer ook meteen minder glans meestal, ook bij dit nummer.

MJ_DA_MAN schreef:
Touch the Sky is bijna compleet overgenomen van Curtis Mayfield's Move On Up, ...

Hé dankje, weet ik eindelijk van wie dat nummer is

Relax
Maakt mij trouwens niet uit of het gejat is.
Shorty Wanna Be A Thug van 2pac en die heeft Kanye West dus gemixt met Drive Slow Homie maar dat klinkt natuurlijk precies hetzelfde.
Maar luister eens naar die kwaliteits verschil, de mix van Kanye klinkt veel schoner, rustiger en veel sterker.
En die van 2pac klinkt gewoon als een Gameboy spelletje, en het knappe eraan vind ik wel de toevoegingen en dus de instrumental verandering.
Touch The Sky kom ik later nog wel op terug

avatar van MJ_DA_MAN
Shorty Wanna Be A Thug van Pac vind ik al een van zijn minste, maar deze versie is nóg minder. En de term Gameboy-sound kan ik eerder bij de versie van Kanye plaatsen.