Daft Punk - Discovery (2001)

Frankrijk
Dance
Label: Virgin

1. One More Time (5:21)

met Romanthony

2. Aerodynamic (3:27)
  3. Digital Love (4:58)
  4. Harder, Better, Faster, Stronger (3:44)
  5. Crescendolls (3:31)
  6. Nightvision (1:44)
  7. Superheroes (3:57)
  8. High Life (3:22)
  9. Something About Us (3:51)
  10. Voyager (3:47)
  11. Veridis Quo (5:44)
  12. Short Circuit (3:26)
  13. Face to Face (4:00)

met Todd Edwards

14. Too Long (10:00)

met Romanthony

avatar van bver
Vind dit een erg leuk album. Een mooie opvolger voor homework, anders, maar toch niet beter. Jammer genoeg is het met hen daarna een beetje bergaf gegaan. Heb ze ook live gezien op Pukkelpop 2006, wat een grandioze show was.
Favoriete nummers: Aerodynamic en Harder, better, faster, stronger

avatar van Statiegeld
Wat een tegenvaller zeg. De eerste 4 nummers vind ik echt goed maar daarna zakt het enorm in. Crescendolls en Face to Face kunnen er nog mee door maar de rest van de nummers vind ik gewoon saai.

2.5*

Kevin-Raphaëll
zwak album

ze hebben veel betere nummers gemaakt dan deze troep

1.5 sterren

A*V
Mooi album, erg goed gedaan ook met die film erbij. Ik heb de gehele film bekeken en de muziek klnikt zo ongelofelijk vet bij de film. Ze geven elkaar zo'n boost want los van elkaar vond ik het in eerste instantie toch niet sterk. Sommige nummers die liggen mij gewoon niet zo zoals Crescendolls. Die loopt naar mijn mening echt voor geen meter. Maar Face to Face swingt de pan uit Digital love is super relax en Short Circuit is ook wel oke
Ook die soort van gitaarsolo bij Aerodynamic is heel vet, vooral ook als je de film erbij kijkt en die gitarist op de vlucht is voor de aliens (of wat het ook mogen zijn:P)

4**** voor nu

avatar van Reijersen
Het beste album van Daft Punk! Ik vind dit echt heel erg lekker. Vooral op mn mp-3 speler als ik onderweg ben. Dansbaar, funky, het klopt allemaal als een bus.

4 sterren.

avatar van Chrisseh
Hm, tot nu toe zijn het vooral de eerste 4-5 nummers die ik echt vet vind. Rest misschien nog wat beter beluisteren.

avatar van Arno
En dan zal je tot de conclusie komen dat de eerste vier inderdaad niet overtroffen worden.

Raekwon the chef
maar absoluut wel de moeite waard zijn

avatar van Arno
Dat dan weer wel.

avatar van Yamato
Wát een plaat zeg. Heb hem 4,0* gegeven in plaats van 4,5 omdat ik Too Long en Short Circuit een beetje irritante nummers vind, verder een meesterwerkje.

avatar van T.O.
Ik vind vooral nummers 5 t/m 8 vrij zwak vergeleken met de rest van het album.

avatar van Yamato
Superheroes is juist één van mijn favorieten en ook Crescendolls, High Life en Nighvision kunnen mij zeker wel boeien. Maarja meningen verschillen natuurlijk.

avatar van BlueVelvet
Dit zijn nou van die albums waarop ik niet stem, omdat ik het niet kan opbrengen het helemaal te luisteren.
One More Time, Aerodynamic, Digital Love...stuk voor waren het al martelingen. Vuile, goedkope "deuntjes".
En die clips! Die clips! Leuk voor jongetjes in het begin van de puberteit zou ik zeggen; het toppunt van kinderachtigheid.

Zoals ik al zei, ik onthoud me wijselijk van stemmen

A*V
Nou volgens mij is dit duidelijk je smaak niet en daarom ben ik blij te horen dat je niet stemt hier want ik denk dat ik voor iedereen die Daft Punk goed vind spreek dat we dat niet zo op prijs stellen

Ik vind dit album zeer zeker niet vuil en goedkoop ( ) en vind de clips juist goed en origeel gedaan! Ze geven de muziek een extra boost en met de film creeren ze ook een bepaalde sfeer. Plus zijn de nummers die je opnoemt wel de betere van het album ( En Harder, Better, Faster, Stronger en Face to Face ) en waar je je mening vandaan haalt.
Misschien komt het doordat je je voorkeur geeft aan rock muziek en niet meer goed open staat voor andere muziekstijlen...

A*V schreef:
Nou volgens mij is dit duidelijk je smaak niet

Homework heb ik op 3* staan; het is niet zo dat alles wat er ook maar een beetje op lijkt mij niet aanstaat. Maar goed, Discovery is duidelijk mijn smaak niet

A*V schreef:
en waar je je mening vandaan haalt.

Ik zie dat je je post hebt aangepast.

A*V schreef:

Nou nee. Beetje kortzichtige veronderstelling. (ik weet dat er staat 'misschien')

BlueVelvet schreef:

Ik vind deze uitspraak op zich puberaler dan de clips die jij zo gek schertsend ''voor jongetjes in het begin van de puberteit'' noemt. Clips zijn namelijk helemaal niet leeftijdsgebonden maar puur een kwestie van smaak.

avatar van BlueVelvet
...nu is schertsen ook al puberaal. Overigens klink je nu een beetje als "wat je zegt ben jezelf", en die repliek heeft ook wel iets weg van kinderachtigheid. Op de dooddoener die erachter aan komt zal ik maar niet ingaan.
Ik snap wel dat ik mensen die de clips waarderen hiermee voor het hoofd stoot hoor, maar ik kan niet ontkennen dat ze kinderachtig zijn.

avatar van Yamato
Ik zeg niet dat schertsen puberaal is maar ik vind het puberaal om mensen uit de tent te lokken met uitspraken als ''de clips zijn kinderachtig. Als je nou zegt: ''Ik vind de clips persoonlijk nogal kinderachtig'' is er niets aan de hand maar je formuleert het uitermate denigrerend en wat ik al helemaal niet snap is dat je het toch plaatst terwijl je blijkbaar wel begrijpt dat je mensen voor het hoofd stoot.

avatar van BlueVelvet
Nou ja, ik schreef simpelweg op wat door mijn hoofd schoot toen ik de clips zag. Het wordt een beetje saai als iedereen maar (politiek) correct en (over)genuanceerd zou moeten reageren, om maar niemand op zijn tenen te trappen.
Maar goed, ik vind de clips kinderachtig, laten we het daar op houden
Al zou ik nog steeds graag horen wat iemand in de clips kan waarderen - A*V had het al over het geven van een boost en het creeëren van sfeer. Met mijn opmerking hoopte ik dat ook te ontlokken.

A*V
Ja oke, dan zou het inderdaad nogal saai worden. Alleen stellen sommige mensen dat toch op prijs. Je kunt best een mening hebben alleen de manier waarop jij het zeg klinkt echt heel kortzichtig. Vandaar ook mijn nogal kortzichtige veronderstelling.

@ Yamato:

A*V
Toch maar verhoogd naar een 4.5*. Kan me toch wel weer goed bekoren als ik hem luister.

Imagine.
Een jaar geleden vond ik dit album nog echt top, maar ik heb in die tussentijd veel andere dingen ontdekt en eigenlijk doet dit album mij niet veel meer. Zelfs de eerste 4 nummers doen mij eigenlijk niet veel omdat elk nummer minimaal 1 keer voorbij komt in een of ander tv-programma. Vanaf het 9de nummer wordt het voor mij pas weer een beetje interessant maar dan heb je al meer dan de helft van de plaat gehad. Toch nog 2,5 sterren.

Een van de fijnste cd's ooit gemaakt. Ik heb deze erg vaak geluisterd, en verveeld nog steeds niet. De dvd Interstella met de tracks van dit album maakt het nog beter!

Favorieten zyn en blyven Aerodynamic (vooral de solo), Harder Better Faster Stronger (hoewel ik deze op Alive 2007 nog beter de kracht van dit liedje voel klinken )
Ook opvallend is dat er vele liedjes hiervan werden uitgebracht. Bewyst nogmaals het vernuft van dit album . . .

avatar van Geert5
5 Singles is toch niet opvallend veel? De videoclips van al die nummers komen trouwens van de film Interstella 5555, een film met dit hele album als soundtrack, in de film hoor je dit album begeleidt met beelden van een 'buitenaardse rockband'. Vandaar dat voor elk nummer een videoclip is.

avatar van MJ_DA_MAN
Verhoogd naar 5*. Een van mijn favoriete platen allertijden, vanaf de dag dat ik hem als jonge MJ beluisterde, tot vandaag en verder.

Vind deze Discovery toch iets beter dan Homework en dan met name de nummers 3,4 en 5. Die zijn geweldig! En ook One More Time mag er wezen.

Ik ken Daft Punk niet, afgezien van een paar singeltjes als One More Time en Around The World, maar ik ben nu een paar van die clips aan het bekijken/beluisteren en het begint me steeds meer te bevallen. Ik hou normaal gesproken niet zo heel erg van elektronische muziek, maar dit heeft toch wel wat. Ik moet er wel echt voor in de stemming zijn (als ik die clips op andere momenten bekijk mag ik het nog wel eens vervelende liedjes vinden), maar dit kan nog erg mooi worden. Misschien binnenkort eens op zoek gaan naar dit album.

avatar van Carolaah
Zo te zien zijn de meningen hier wel erg over verdeeld.

Wat mij betreft is dit een geweldig album, niet zo goed als 'Alive' maar beter dan 'Homework.' Het ligt er maar net aan waar je meer van houdt qua beats en electrosound denk ik.

Opzich is 'Alive' in mijn ogen het best, omdat je daarin het beste gemixt krijgt.

Terug naar Discovery.. Tja.. De 1e 5 nummers stijgen wel een klein beetje boven de rest uit, maar het geheel is ook niet verkeerd. Heerlijke cd.

avatar van CoExiSt
Heerlijke plaat... kan hier uren lang naar luisteren zonder dat 'ie begint te vervelen.

Heb de cd gelijk gekocht toen die uitkwam en luister 'em nog regelmatig.

Zoals al eerder vermeld is deze plaat ook de soundtrack van de anime/manga film Interstella: 5555
Ook deze film is een lust voor het oog (en oor) en vertelt een geinig verhaal.

Voor mij is deze plaat met gejatte soul & funk samples uit de jaren '70 een dikke 5* waard.

Nog nooit heeft 1 album mij zolang kunnen boeien!
Grote klasse!