Bruce Springsteen - The Rising (2002)

Label: Columbia

1. Lonesome Day (4:08)
  2. Into the Fire (5:04)
  3. Waitin' on a Sunny Day (4:18)
  4. Nothing Man (4:23)
  5. Countin' on a Miracle (4:44)
  6. Empty Sky (3:34)
  7. Worlds Apart (6:07)
  8. Let's Be Friends (Skin to Skin) (4:21)
  9. Further On (Up the Road) (3:52)
  10. The Fuse (5:37)
  11. Mary's Place (6:03)
  12. You're Missing (5:10)
  13. The Rising (4:50)
  14. Paradise (5:39)
  15. My City of Ruins (5:00)
avatar van Wallie1985
Mijn kennismaking met Springsteen in de zomer van 2002. En ja het album is misschien wat lang, nummers die beter in de kluis hadden kunnen blijven liggen. Maar wat blijft dit een indrukwekkend album over die dinsdag in september en de dagen, weken, maanden daarna, 22 jaar geleden.

Pracht plaat! En nog steeds 5 sterren.

avatar van Don Broccoli
Wallie1985 schreef:

Pracht plaat! En nog steeds 5 sterren.

Toch nieuwsgierig hoe mensen besluiten om een plaat waarvan ze zelf vinden dat er overbodig materiaal op staat toch 5 sterren te geven. Oprechte nieuwsgierigheid. Is dat puur fanboyisme of een diepgewortelde liefde voor de plaat als geheel, ondanks diens tekortkomingen ?

spinout schreef:
Ik heb net het nummer Paradise zo'n 10 maal beluisterd (het staat nog steeds aan);

Herkenbaar! Ook ooit 10x (of meer) achter elkaar geluisterd. Prachtig.

geplaatst:
Voor het eerst goed geluisterd, heb zijn eerste platen t/m tunnel of love daarna vond ik het niet veel meer maar laat ik het weer een x proberen.
Paradise is inderdaad prachtig, zo had de hele plaat moeten zijn spaarzaam dan weet je hoe goed Bruce kan zijn.
Bij het 1e nummer wilde ik m bijna uitzetten, Lonesome Day kopieert ie qua zang Tom Petty en dat kan Tom veel beter, 2e track die vrouwenstemmen brrr heeft ie niet nodig (ben ik vaak allergisch voor uitzondering de machtige I-trees).
Paar nummers zijn mooi maar komt niet in de buurt van de 1e 4 en Nebraska, vind het ook veel te vol qua sound.

avatar van vielip
geplaatst:
Lekker Nebraska opzetten dan toch?! Het mooie is dat de beste man heel diverse albums heeft gemaakt. Dus grote kans dat er voor iedereen wel íets tussen zit wat ie kan hebben. Tip; van ná Tunnel of love zou ik The ghost of Tom Joad, Devils & dust of Western stars eens checken. Die passen meer in je straatje vermoed ik. Oh, en in de nieuwe box met 7 albums die vandaag uit komt zit ook wel wat kalm spul heb ik begrepen. Wellicht ook interessant.