vielip schreef:
Hammersmith is een leuk live album maar meer ook niet voor mij. '75-'85, Live in NYC en MTV Plugged luister ik liever en (veel) vaker. Zo zie je maar, voor iedereen gelden andere maatstaven
Die zijn inderdaad ook niet mis. Bruce Springsteen blijft toch altijd een lastige artiest voor mij, mocht ik ooit een top 100 met favoriete nummers maken dan staat er een hoop Springsteen in. Ik kan mij nog goed herinneren dat Mike uit Growing Pains, de sitcom uit de jaren tachtig, een poster boven zijn bed had van de hoes van Born In The U.S.A., vond ik als kind geweldig want ik had dezelfde poster boven mijn bed. Toch vind ik een heel album van Bruce altijd wat veel. Vooral de laatste twintig jaar vind ik zijn albums niet om door te komen op het Pete Seeger album na. Elk album heeft een aantal geweldige songs maar ook een hoop over the top bombastische ellende. Als ik die nummers dan weer akoestisch hoor blijken het weer prachtige nummers te zijn maar vooral wanneer de E Street band er bij komt haak ik vaak af. Ik kan
Mssr Renard hier wel in volgen, ook het stukje over de zang van Bruce, het is soms weinig subtiel waardoor het gaat irriteren. Maar luister eens naar Springsteen On Broadway, zo hoor ik hem graag, prachtig...
Thunder Road en Born To Run van dit album zouden overigens dan wel weer in die top 100 komen.