Judas Priest - Defenders of the Faith (1984)

Label: CBS

1. Freewheel Burning (4:23)
  2. Jawbreaker (3:27)
  3. Rock Hard Ride Free (5:35)
  4. The Sentinel (5:03)
  5. Love Bites (4:47)
  6. Eat Me Alive (3:35)
  7. Some Heads Are Gonna Roll (4:07)
  8. Night Comes Down (3:58)
  9. Heavy Duty (2:25)
  10. Defenders of the Faith (1:27)
  11. Turn on Your Light * (5:23)
  12. Heavy Duty / Defenders of the Faith [Live] * (5:26)
  13. Love Bites [Live at Long Beach Arena, California - May 5, 1984] * (5:16)
  14. Jawbreaker [Live at Long Beach Arena, California - May 5, 1984] * (3:57)
  15. Grinder [Live at Long Beach Arena, California - May 5, 1984] * (4:30)
  16. Metal Gods [Live at Long Beach Arena, California - May 5, 1984] * (4:20)
  17. Breaking the Law [Live at Long Beach Arena, California - May 5, 1984] * (2:57)
  18. Sinner [Live at Long Beach Arena, California - May 5, 1984] * (8:11)
  19. Desert Plains [Live at Long Beach Arena, California - May 5, 1984] * (5:04)
  20. Some Heads Are Gonna Roll [Live at Long Beach Arena, California - May 5, 1984] * (4:30)
  21. The Sentinel [Live at Long Beach Arena, California - May 5, 1984] * (6:07)
  22. Rock Hard Ride Free [Live at Long Beach Arena, California - May 5, 1984] * (6:04)
  23. Night Comes Down [Live at Long Beach Arena, California - May 5, 1984] * (4:28)
  24. The Hellion [Live at Long Beach Arena, California - May 5, 1984] * (0:39)
  25. Electric Eye [Live at Long Beach Arena, California - May 5, 1984] * (3:32)
  26. Heavy Duty [Live at Long Beach Arena, California - May 5, 1984] * (2:33)
  27. Defenders of the Faith [Live at Long Beach Arena, California - May 5, 1984] * (2:37)
  28. Freewheel Burning [Live at Long Beach Arena, California - May 5, 1984] * (4:39)
  29. Victim of Changes [Live at Long Beach Arena, California - May 5, 1984] * (9:43)
  30. The Green Manalishi (With the Two-Pronged Crown) [Live at Long Beach Arena, California - May 5, 1984] * (5:46)
  31. Living After Midnight [Live at Long Beach Arena, California - May 5, 1984] * (4:50)
  32. Hell Bent for Leather [Live at Long Beach Arena, California - May 5, 1984] * (5:55)
  33. You've Got Another Thing Coming [Live at Long Beach Arena, California - May 5, 1984] * (8:51)
avatar van MetalMike
Geldt dan niet voor jou, voor veel Priest fans die ik ken is het of deze of Painkiller. Smaken verschillen. Voor veel mensen die ik ken, heeft deze de absolute voorkeur.

avatar van AstroRocker
Klopt. Dit is voor mij de beste Priest plaat! Deze blijft mijn aandacht vast houden. Dat heb ik bij Painkiller veel minder....

avatar van Kronos
Ik heb bij mijn luistermarathon, alweer vijf jaar geleden, zowel Defenders of the Faith als Painkiller 99/100 gegeven. Maar als ik echt moet kiezen ga ik ook wel voor Defenders of the Faith, vooral omdat het gevarieerder is. Het kent wel enkele mindere momentjes terwijl Painkiller over de hele lijn heel sterk blijft.

avatar van B.Robertson
Van de week 'Rocka Rolla' t/m 'Painkiller' weer eens gedraaid. Binnen het kader van '80-'90 een volgorde van 1. 'Screaming for Vengeance', 2. 'Defenders of the Faith', 3. 'Turbo', 4. 'British Steel', 5. 'Painkiller', 6. 'Ram It Down', 7. 'Point of Entry'. - Die no. 1 kan ik net zo goed dromen als persoonlijk gedoodverfde favoriet 'Defenders of the Faith'. Eigenlijk draai ik het nog weinig en loop er meer mee rond (British Steel-trui, Defenders-shirt) wat ook wel weer opmerkelijk is. 'Metal Works' komt zo op zijn tijd nog steeds langs of 'Priest Live', mooie samenvatting van de eighties.

avatar van Jowanotti
Wat een plaat is dit toch!
Jawbreaker is zowat de template voor elke soundtrack van Japanse Animé.
The Sentinel staat op gelijke voet met Electric Eye wat betreft het meest complete classic Metal nummer ever, zangtechnisch is dit een moker (ik zing zelf in een rockband dus luister ik altijd kritisch naar zangers).

Conclusie: vooral op dit album en hun voorgaande (Screaming...) bewijst Rob Halford hier de onbetwiste Metalzanger/god te zijn en zijn de retemelodieuze gitaarsolo's van Glenn onevenaarbaar.