Judas Priest - Defenders of the Faith (1984)

Label: CBS

1. Freewheel Burning (4:23)
  2. Jawbreaker (3:27)
  3. Rock Hard Ride Free (5:35)
  4. The Sentinel (5:03)
  5. Love Bites (4:47)
  6. Eat Me Alive (3:35)
  7. Some Heads Are Gonna Roll (4:07)
  8. Night Comes Down (3:58)
  9. Heavy Duty (2:25)
  10. Defenders of the Faith (1:27)
  11. Turn on Your Light * (5:23)
  12. Heavy Duty / Defenders of the Faith [Live] * (5:26)
  13. Love Bites [Live at Long Beach Arena, California - May 5, 1984] * (5:16)
  14. Jawbreaker [Live at Long Beach Arena, California - May 5, 1984] * (3:57)
  15. Grinder [Live at Long Beach Arena, California - May 5, 1984] * (4:30)
  16. Metal Gods [Live at Long Beach Arena, California - May 5, 1984] * (4:20)
  17. Breaking the Law [Live at Long Beach Arena, California - May 5, 1984] * (2:57)
  18. Sinner [Live at Long Beach Arena, California - May 5, 1984] * (8:11)
  19. Desert Plains [Live at Long Beach Arena, California - May 5, 1984] * (5:04)
  20. Some Heads Are Gonna Roll [Live at Long Beach Arena, California - May 5, 1984] * (4:30)
  21. The Sentinel [Live at Long Beach Arena, California - May 5, 1984] * (6:07)
  22. Rock Hard Ride Free [Live at Long Beach Arena, California - May 5, 1984] * (6:04)
  23. Night Comes Down [Live at Long Beach Arena, California - May 5, 1984] * (4:28)
  24. The Hellion [Live at Long Beach Arena, California - May 5, 1984] * (0:39)
  25. Electric Eye [Live at Long Beach Arena, California - May 5, 1984] * (3:32)
  26. Heavy Duty [Live at Long Beach Arena, California - May 5, 1984] * (2:33)
  27. Defenders of the Faith [Live at Long Beach Arena, California - May 5, 1984] * (2:37)
  28. Freewheel Burning [Live at Long Beach Arena, California - May 5, 1984] * (4:39)
  29. Victim of Changes [Live at Long Beach Arena, California - May 5, 1984] * (9:43)
  30. The Green Manalishi (With the Two-Pronged Crown) [Live at Long Beach Arena, California - May 5, 1984] * (5:46)
  31. Living After Midnight [Live at Long Beach Arena, California - May 5, 1984] * (4:50)
  32. Hell Bent for Leather [Live at Long Beach Arena, California - May 5, 1984] * (5:55)
  33. You've Got Another Thing Coming [Live at Long Beach Arena, California - May 5, 1984] * (8:51)
Sir Spamalot (crew)
Pracht van een plaat en samen met Screaming for Vengeance mijn lievelingsplaten van Priest. Heerlijke metal. En, kent je dochter nu ook al de andere teksten (zie je post van 2005).

avatar van ricardo
1 van de besten van priest inderdaad samen met Screaming For Veneange,Sad Wings of Destiny en Painkiller tot de Priest eredivisie behorend.Met British Steel, Sin After Sin en Stained Class daar net achter.

avatar van Epitaph
Sir Spamalot schreef:
En, kent je dochter nu ook al de andere teksten (zie je post van 2005).

Nee daar is 't bij gebleven, maar ze luistert wel de hele CD af.

Sir Spamalot (crew)
Dat noem ik nu eens opvoeden! Met groeten!

avatar van Mart
ricardo schreef:

Voor mij is dit Priest op hun hoogtepunt. Ik vind het jammer dat ze dit soort muziek niet meer zijn blijven maken. Opvolger Turbo is wel een lekker album, maar nogal commercieel, en Ram It Down heeft last van een vreemde drumsound. Painkiller heeft wel zeer goede nummers, maar ik vind het meer als thrash metal klinken dan als Priest. Angel Of Retribution heeft ook zeer goede nummers, maar daar staan enkele vullers op (waaronder Loch Ness).

Zoals in Heavy Duty wordt gezongen: "We're gonna rock you 'till your metal hunger's fed". Nou, mijn 'metal hunger' is zeker 'fed' na dit geweldige album

Sir Spamalot (crew)
Awel, ik kan het eigenlijk niet beter zeggen: dit is samen met Screaming for Vengeance Priest zoals ik ze het liefst hoor. Dit album zit akelig goed in elkaar.

Topplaat, al heb ik Dave Holland altijd de zwakste schakel gevonden.
Daarom is Painkiller ook zo'n brute plaat geworden denk ik, omdat ze eindelijk een echt goede drummer hadden.

Les Binks was ook een goede drummer

AGE-411 schreef:

Les Binks was ook een goede drummer

De platen voor British steel ken ik niet......een zonde ik weet het
Ik ga ze nog wel eens aanschaffen.

De platen voor British steel ken ik niet......een zonde ik weet het
Ik ga ze nog wel eens aanschaffen.

Rocka Rolla (1974):
Leuk plaatje, om eens te horen. Dit is echt niet Priest zoals iedereen het kent hoor!
Rocka Rolla

Sad Wings of Destiny (1976)
Volgens veel kenners de beste plaat Van Judas Priest. Bevat een van de meest gecoverde Metal-nummers: THE RIPPER (nog nooit van gehoort?). De dag van vandaag staan nog steeds nummers van deze plaat in de setlists.
Victim Of changes
The Ripper

Sin after Sin (1977):
Na de slechte verkoopcijfers van de eerste 2 album (slecht enkele 100den) in GB nam een platenfirma ze mee naar de USA, waar ze dit album releaseden. In het 'harder rockende' milieu werden ze elke show bekender.
Dissident Agressor(later gecoverd door Slayer)
Sinner

Stained Class (1978)
Na dit album werd het pas echt metal: leder jacket aan. Wat ander SM gerief en andere zooi. Dit album is weer beter dan Sin after sin.
Beyond The realms of Death (enige nummer waar Les Binks voor gecredit is.)
Exciter

Killing Machine / Hell bent for Leather (1978): Het eerste album met het Priest imago. Harley, studs, leather, ... Lyricaal merk je dat ook.
Take on all the world / Killing Machine (live in 78)
Hell Bent For Leather Op dit nummer rijd Halford nog steeds met een harley het podium op.

Klein overzichtje, maar er staan toch nog veel meer leuke nummers op die albums hoor!

Topplaat, al heb ik Dave Holland altijd de zwakste schakel gevonden.

Twee andere stijlen: je kan ze beiden niet met elkaar vergelijken, maar toch heb ik het drumwerk van Dave Holland altijd kunnen waarderen: niets verkeerd, geen overkill, gewoon drummen in dienst van de nummers.

Dit is samen met Screaming for A Vengeance met favoriete Priest album: Freewheel Burning is nog altijd geweldig op een prima album.

Sir Spamalot schreef:

Dat bedoel ik eigenlijk ook, ik vind gewoon goed niet goed genoeg voor Priest, de rest v/d muzikanten zijn toch echt van een bovengemiddeld niveau. Met Dave Holland had er nooit een Painkiller gekomen zoals we die nu kennen.

sinkthepink schreef:

Dat is ook een reden waarom ze hem buiten kegelden.

avatar van Mart
Ehm...

"Dave Holland chose to leave the band of his own accord - he did not want to travel so much and wanted to be with his family more; it was his decision to leave."
- Jayne Andrews, Management Co-ordinator for Judas Priest, September 22, 2003 (bron: Judas Priest info pages)

Dave Holland verliet dus vrijwillig de band, en werd er niet 'uitgekegeld'

Mart schreef:
Ehm...

Dave Holland verliet dus vrijwillig de band, en werd er niet 'uitgekegeld'

Dit is wat ze je wijsmaken.
Familieale redenen is steeds hetgeen ze je wijsmaken.

Was al duidelijk dat ie ging buitengekegeld worden tijdens de Ram it downtour.
En dat dat daarna gebeurde is niet verwonderlijk.

avatar van ricardo
Freewheel Burning is natuurlijk de absolute vaandeldrager op dit album, en ik vind dat ook gelijk 1 van de allerbeste nummers van Priest ooit.

ricardo schreef:

Het is alles waar Priest voor staat. (Vooral Halford).

Hoge Vocals
Strakke nummers
Strakke act (leather and studs)
Snelheid
HARLEY'S !!!!

avatar van Dexter
Ach ja, Holland wist wel meteen waar hij naar terug moest: Glenn Hughes

Berichten verplaatst naar Judas Priest

(edit: en nog eens...)

Raekwon the chef
Rock Hard Ride Free is echt een geweldig nummer, zo ook The Sentinal en Night Comes Down, Screaming for Vengeance vond ik echt helemaal niks, maar deze plaat komt wel echt als een verrassing

avatar van Karma_To_Burn
Epitaph schreef:
Heb 'm vanochtend weer eens gedraaid, blijft een ijzersterke plaat. Alleen jammer van Turn on Your Light . Voegt niets toe draak van een song.

Beetje late reactie vanmij! maar las dit en wou er toch even op in gaan..
Turn On Your Light vind ik juist een heerlijke Ballad! begind erg rustig en wordt na het einde toe steviger..
De manier hoe dit nummer is ingezongen is gewoon erg apart.. en maakt ook dit nummer een waardig Priest nummer

Sir Spamalot (crew)
Verhoogd naar een vijf, één van mijn lievelingsalbums. Weliswaar beoordeel ik maar tot en met nummer 10, vermits ik dit album op vinyl heb zonder die bonustracks-zooi. Freewheel Burning, Jawbreaker, Rock Hard Ride Free, The Sentinel: een perfecte A-kant toch. B-kant is niet zwakker maar kan gewoon niet op tegen de A-kant. Heel mooi album van Priest. Rock Hard, Ride Free en All Fear the Sentinel!
Edit: ook gelet op dat lekkere geluid van die gitaren?

avatar van Kronos
Een van de weinige albums die ik nog op vinyl heb, maar ook op CD, gelukkig zonder die bonustracks.

Kant A is inderdaad ijzersterk Sir. Maar dan gaat het na Eat Me Alive toch een beetje bergaf, alhoewel er geen slechte nummers op staan.

Sir Spamalot (crew)
Objectief gezien - what's in a name - geef ik je gelijk, maar ik ben een liefhebber van "albums" en ik vind dit een ijzersterk album van Priest. Dat geluid van die gitaren op dit album vind ik eigenlijk bijna onovertroffen. Met groeten, de Zaag.

avatar van Kronos
Van de latere Judas Priest vind ik deze na Painkiller zeker de beste. Kant A overtreft Painkiller zelfs en behoort tot het beste wat Judas Priest ooit gemaakt heeft. Het kan zich meten met het beste van de vroegere Judas Priest.

avatar van Epitaph
Plaat is nu 25 jaar oud, dus niet echt de latere Priest.

avatar van Kronos
Zeker niet als je zelf 78 bent hè.

avatar van ricardo
Ik vind deze wat sterkere hoogtepunten dan Screaming For Vengeance bevatten, alleen vind ik die plaat wat constanter over het geheel dan deze. De helft is inderdaad erg sterk en de andere helft vind ik ook gewoon een stuk minder. Jammer dat Rob Halford niet kan grunten, want dat mis ik toch echt op dit album.

PriestMaiden
Een echte aanrader dit album. Moeilijk om twee favoriete nummers te kiezen. Dit is Priest zoals ze moeten klinken. Na Painkiller en Screaming for Vengeance mijn favoriet Priest album. Freewheel Burning, Jawbreaker, The Sentinal, Eat Me Alive en Love Bites behoren tot de beste songs van Judas Priest.

Guardian of Isis
Ik kan niet geloven dat ik deze maar een 3,5 gaf terwijl ze zéker een 4 waard is. Vooral de eerste helft is Priest op hun best, met die uithalen van Halford die niet beter hadden kunnen zijn, vergezeld door vette riffs, heerlijke solo's en zalige meezing-refreinen. Een plaat die '80s metal ademt, maar er tegelijkertijd toch in slaagt origineel en meeslepend te zijn. Ook een leuke bonustrack is Turn on Your Light, voor sommigen misschien een te typische ballad, maar het heeft voor mij iets speciaals in contrast met al de power-nummers die hierop staan.

Dit wordt langzaam mijn op één na favoriet album van Judas Priest; de eerste... Ja, moet je het nog raden? Bekijk mijn top 10.