Judas Priest - Defenders of the Faith (1984)

Label: CBS

1. Freewheel Burning (4:23)
  2. Jawbreaker (3:27)
  3. Rock Hard Ride Free (5:35)
  4. The Sentinel (5:03)
  5. Love Bites (4:47)
  6. Eat Me Alive (3:35)
  7. Some Heads Are Gonna Roll (4:07)
  8. Night Comes Down (3:58)
  9. Heavy Duty (2:25)
  10. Defenders of the Faith (1:27)
  11. Turn on Your Light * (5:23)
  12. Heavy Duty / Defenders of the Faith [Live] * (5:26)
  13. Love Bites [Live at Long Beach Arena, California - May 5, 1984] * (5:16)
  14. Jawbreaker [Live at Long Beach Arena, California - May 5, 1984] * (3:57)
  15. Grinder [Live at Long Beach Arena, California - May 5, 1984] * (4:30)
  16. Metal Gods [Live at Long Beach Arena, California - May 5, 1984] * (4:20)
  17. Breaking the Law [Live at Long Beach Arena, California - May 5, 1984] * (2:57)
  18. Sinner [Live at Long Beach Arena, California - May 5, 1984] * (8:11)
  19. Desert Plains [Live at Long Beach Arena, California - May 5, 1984] * (5:04)
  20. Some Heads Are Gonna Roll [Live at Long Beach Arena, California - May 5, 1984] * (4:30)
  21. The Sentinel [Live at Long Beach Arena, California - May 5, 1984] * (6:07)
  22. Rock Hard Ride Free [Live at Long Beach Arena, California - May 5, 1984] * (6:04)
  23. Night Comes Down [Live at Long Beach Arena, California - May 5, 1984] * (4:28)
  24. The Hellion [Live at Long Beach Arena, California - May 5, 1984] * (0:39)
  25. Electric Eye [Live at Long Beach Arena, California - May 5, 1984] * (3:32)
  26. Heavy Duty [Live at Long Beach Arena, California - May 5, 1984] * (2:33)
  27. Defenders of the Faith [Live at Long Beach Arena, California - May 5, 1984] * (2:37)
  28. Freewheel Burning [Live at Long Beach Arena, California - May 5, 1984] * (4:39)
  29. Victim of Changes [Live at Long Beach Arena, California - May 5, 1984] * (9:43)
  30. The Green Manalishi (With the Two-Pronged Crown) [Live at Long Beach Arena, California - May 5, 1984] * (5:46)
  31. Living After Midnight [Live at Long Beach Arena, California - May 5, 1984] * (4:50)
  32. Hell Bent for Leather [Live at Long Beach Arena, California - May 5, 1984] * (5:55)
  33. You've Got Another Thing Coming [Live at Long Beach Arena, California - May 5, 1984] * (8:51)
avatar van Epitaph
Jeugdsentiment,zelfs m'n dochter(3) zingt Love Bites mee.

Freewheel burning en Jawbreaker zijn geweldig, the sentinel ook wel, ik vind persoonlijk heavy duty een stuk minder. 4,5*

avatar van Epitaph
Dit Album mist een Groovy nummer als You've Got Another Thing Comin'. Jammer.
Voor de rest ben ik 't wel eens met waterboy, dat zijn wel wel de 3 beste Songs.

vind eat me alive nu ook wel erg goed

avatar van Sinner
Geen enkel zwak nummer wat mij betreft. Met name het gitaarwerk is geweldig en ook vocaal is Halford hier toch wel op zijn best.

DutchViking
Mijn favoriete Priest-plaat. Inderdaad erg sterk, vooral de eerste 4 songs heeft Priest op navolgende platen nog maar zelden weten te overtreffen. Echt een klassieker, alleen jammer van de afzichtelijke hoes.

mugken
ik ben nu zoal een 5 maand fan van priest en dit is mijn favoriete album.het is lekker snel en er staat geen een slecht nummer op.het is gewoon een knaller van een plaat.met ietswat tragere nummers night comes down en heavy duty.

eat me alive is
lekker ruig

mugken
ik heb wel niet al hun platen

mugken
Sorry dat ik toen nog niet met hoofdletter schreef het waren mijn eerste berichten.

Nu ik alle Priest platen aan het na lopen ben is dit de eerste waar ik de volle 5 sterren voor geef. Niet dat ik de andere platen minder vind, maar deze nummers zijn gewoon stuk voor stuk geweldig.

DutchViking schreef:
Echt een klassieker, alleen jammer van de afzichtelijke hoes.

Grappig, ik vind de hoes juist wel wat hebben

Over de plaat zelf: Best wel aardig, vooral de nummers Freewheel Burning, Rock Hard Ride Free, The Sentinel en Love Bites zijn geweldig. Alleen mis ik hierop een nummer als You've Got Another Thing Comin'. Ik vind Screaming For Vengeance beter, maar dit album is zeker geen teleurstelling.

avatar van AGE-411
Heb ik al gezegt wat voor een monster-plaat dat dit is? (en dat komt niet alleen door het hoesje )
Dit is gewoon het perfecte midden tussen Screaming for vengeance en Painkiller. Hard als painkiller maar toch lekker rockent als screaming for vengeance of ander priest werk.

Freewheel burning
The sentinel
Love bites

avatar van Mart
Stem verhoogd naar 4 sterren. De eerste helft van deze plaat is toch érg sterk. En wat blijft de albumhoes geweldig!

avatar van Eddie
Dit is voor mij ook wel een beetje een speciale priest plaat, altijd als ik deze plaat hoor vraag ik me af waarom ze niet gewoon dit soort muziek zijn blijven. Na deze zouden ze nog maar 1 echt steen goede memorabele plaat maken (Painkiller 1990). Dit is echter één van de vele priest klassiekers

Eddie schreef:

Angel of retribution was toch ook nog een mooi plaatje?

avatar van Eddie
Angel of retribution heeft een aantal hele mooie nummers, maar wanneer een plaat 51 minuten duurt en daarvan zijn er 17 minuten ver beneden de maat (zie mijn commentaar bij AoR) dan praat ik over een redelijke plaat, en niet over een klassieker van het niveau painkiller of Defenders of The Faith.

Begrijp me niet verkeerd ik heb ook aan de later priest platen best wel plezier gehad maar op den duur ging het toch vervelen en daar heb ik bij het oudere werk veel minder last van.

avatar van AGE-411
Ik heb het al gezegt, het perfecte midden tussen Screaming for vengeance en Painkiller. Hard en hoog als painkiller maar lekker rockent als Screaming for vengeance.
Het einde (Heavy duty/defenders of the Faith) is ook toch wel iets speciaals en zowat een van de beste afsluiters die ik ken.
Minpuntje: De nieuwere versies hebben een afschuwelijke bonustrack, turn on your light die pointe van dit album (Heavy Duty/defenders of the Faith) om zeep helpt.

Recht op een 4,5*
The sentinel en Freewheel burning zijn de beste nummers.

AGE-411 schreef:

Mee eens, ik vond die twee nummers na een paar luisterbeurten steeds beter worden. Inderdaad een perfecte afsluiter.

avatar van Mart
Toch maar mijn stem verhoogd naar 4,5 ster. Het is een lekkere beukplaat die nog best gevarieerd is (de snelle beukers worden mooi afgewisseld met wat tragere nummers als Love Bites en Night Comes Down). Ook is het catchy, lekker snel en heeft het echt geweldige gitaarsolo's. Ook qua zang is Rob Halford hier echt op zijn best. Freewheel Burning (perfecte opener), Rock Hard Ride Free, The Sentinel en Heavy Duty/Defenders Of The Faith (perfecte afsluiter) zijn de beste nummers op dit album. En de hoes blijf ik op de één of andere manier ge-wel-dig vinden!

avatar van Mart
Heb nu toch maar de volle 5 sterren gegeven. Het is eigenlijk een perfecte metalplaat, samen met Screaming For Vengeance. Een perfecte mix van agressie, snelheid en melodie. Vooral de eerste 7 nummers zijn echt súper. Daarna komen wat rustigere nummers, en dan vinden veel mensen dat de plaat nogal inzakt.
Ik vind het wel begrijpelijk dat er dan wat rustigere nummers komen, anders blijft het maar aan één stuk door rammen (wat nogal een probleem is bij Painkiller voor mij). De plaat is daardoor lekker gevarieerd en hij blijft goed boeien tot het einde.

Ook begin ik nummers, die ik eerst wat minder vond, nu steeds meer te waarderen. Dat heb ik vooral bij Love Bites, Eat Me Alive en Night Comes Down. Tevens staat hier imo het meest ondergewaardeerde Priest-nummer op: Rock Hard Ride Free. Wát een gitaarsolo heeft dat nummer zeg!! Jammer dat ze dat nummer bijna nooit live gespeeld hebben.

avatar van AGE-411
de sfeer op alles tussen love bites en heavy duty: wat melancholisch!

Het heeft zo echt iets van: tis donker, tis vrijdagavond, je leven is om zeep => neem de fles en zuip je te pletter in je donkere kot.

En vooral het nummer "night comes down".
Over teneerslaan gesproken.

LocoHermano
De eerste vier nummers, en zeker Freewheel Burning, zijn nog wel te pruimen (moet vooral lachen om het enorm cheesy Rock Hard Ride Free), maar daarna gaat naar mijn mening de kwaliteit rap naar beneden. 2,5 ster.

LocoHermano schreef:

Ja het is idd erg grappig hoe Halford dat nummer zingt, vooral het refrein klinkt echt komisch
De gitaarsolo in dat nummer blijft trouwens één van hun beste, vind ik

Ik vind dit album nu trouwens beter dan Screaming For Vengeance. Dit album blaast mij gewoon 40 minuten achter elkaar weg, er staat hier (imo) echt geen enkel slecht (of minder) nummer op.

Raekwon the chef
Eat Me alive en Love Bites zijn goede nummers, de rest ken ik niet

avatar van ricardo
Freewheel Burning is en blijft 1 van de topnummers van Priest waar ik kippenvel van blijf krijgen.Zo af en toe draai ik deze nog wel eens,maar toen ik een jaar of 17 was heb ik dit album behoorlijk grijs gedraaid.Ik draai tegenwoordig stukken liever de oude albums van priest en dan met name de 2 de en 3 de albums van Priest, en het live album Unleast in the East.

avatar van Mr. Rock
Ik heb me bij m'n eerste luisterbeurt toch flink vergist in dit album: toen vond ik hem niet meer dan redelijk. Een aantal luisterbeurten verder vind ik hem echter geweldig en valt alleen Night Comes Down een beetje uit de toon. De eerste 5 nummers zijn sowieso geweldig, maar ook het onheilspellend donkere sfeertje aan het begin van Some Heads en het zware Heavy Duty dat eindigt in het titelnummer mag er zeker zijn. Van 3.5 naar 4.5

avatar van notsub
Met dit album heb ik het nooit zo gehad. Ik vind het geluid gewoon niet zo lekker met die drums zo hard in de mix. Toch staan er best aardige nummers op: Freewheel Burning, Jawbreaker, The Sentinel en Eat Me Alive. Priest heeft ze wel beter gemaakt, maar ook slechter.Ze zijn deze zomer op festivaltour te zien. Ik hoorde dat ze wel eens tijdens een zonsondergang een optreden zijn begonnen met Night Comes Down............ik hoor toch liever Freewheel Burning.

avatar van Karma_To_Burn
Dit album nu al 6x geluisterd..
Nummers worden steeds beter des te vaker je ze hoord!
Dit album heeft eigenlijk alleen maar sterkte nummers met goede texten.. De eerste 4 nummers zijn echte hardrock.. nummer 5/6/7/8 zijn weer meer rock maar klinken toch zeker net zo goed als de rest!
Heavy duty is weer meer een hardrock nummer.
Ook de bonustracks vielen mij niet tegen.. Turn on your light is een erg mooie ballad en komt goed uit de verf!
5 sterren !

avatar van Epitaph
Heb 'm vanochtend weer eens gedraaid, blijft een ijzersterke plaat. Alleen jammer van Turn on Your Light . Voegt niets toe draak van een song.