Franz Ferdinand - You Could Have It So Much Better (2005)

Label: Domino

1. The Fallen (3:42)
  2. Do You Want To (3:39)
  3. This Boy (2:22)
  4. Walk Away (3:36)
  5. Evil and a Heathen (2:06)
  6. You're the Reason I'm Leaving (2:47)
  7. Eleanor Put Your Boots On (2:50)
  8. Well That Was Easy (3:03)
  9. What You Meant (3:25)
  10. I'm Your Villain (4:04)
  11. You Could Have It So Much Better (2:42)
  12. Fade Together (3:03)
  13. Outsiders (4:03)
  14. Your Diary * (3:08)
  15. Fabulously Lazy * (2:55)
  16. Do You Want To [Live at Princes Street Gardens Edinburgh] * (3:42)
@ J.Bell
Dit is gewoon een groeiplaatje.
Misschien moet je het wat vaker luisteren.

tsja, een groeiplaatje...

Als er een clip op tv is laat ik hem staan en kijk en luister ik. Maar dat heb ik nog niet 1 keer geboeid kunnen doen. Op 1 of andere manier kan ik mijn aandacht er gewoon niet bijhouden. En als ik dat heb met bepaalde muziek is het voor mij een teken dat ik er gewoon niks aan vind. Maar ik blijf deze band volgen en misschien dat ik op een dag denk: Jeetje, heb ik dit allemaal moeten missen??

Maar misschien ook niet... voorlopig blijven mijn twee sterren staan en focus ik me op andere bands waar ik in dit stadium wel wat mee heb...

@ J.Bell
Je moet er natuurlijk wel een beetje moeite voor doen hé.
Ik zou zeggen pak hem nog een keertje en draai hem een paar keer achter elkaar. Vind je het dan nog niet goed dan wordt het waarschijnlijk niks, maar geef de moed niet op zou ik zeggen.

avatar van gemaster
Ik vind dit allesbehalve een groeiplaat hoor. Bij mij klinkt het gelijk weer ouderwets vertrouwd in de oortjes.

@ J.Bell
Je moet er natuurlijk wel een beetje moeite voor doen hé.

Oke, ik doe mijn best, wat ik al eerder zei, misschien komt er een dag dat ikmijn stem kan verhogen

Then Again:,
Misschien ook niet

avatar van gemaster
Waarom zou je? Als je het toch slechte muziek vindt, dan mag dat toch? Ik zou de cd verder links laten liggen en iets gaan luisteren wat ik wel leuk vind.

gemaster schreef:

Je kunt er toch de moeite voor nemen?
Ik draai een cd eerst een aantal keren en dan pas kom ik met een conclusie wat ik er van vindt.

Je kunt er toch de moeite voor nemen?

Ik nam aan dat J. Bell de cd wel enkele keren heeft gedraaid. Waarom zou je dan verder gaan luisteren als je er geen reet aan vindt? Bij 'X&Y' van Coldplay had ik na 3x echt wel gehoord dat het een waardeloos album was.

Jij vind een Radiohead album toch ook niet de 1e keer meteen goed!?

Ik weet niet of ik het de 1 keer goed of slecht vind, want de muziek moet eerst even tot me door dringen. Het moet echter wel zo zijn dat de muziek die ik hoor me intrigeert. Als ik een album bij de 1e keer luisteren al helemaal niks vind, dan laat ik het lekker links liggen.

avatar van SilverGun

Jij vind een Radiohead album toch ook niet de 1e keer meteen goed!?

Dus wanneer jij een doorsnee hitparade popalbum hoort dat je niet bevalt, vind je ook dat je eerst maar een paar keer vaker moet luisteren omdat je er niet eerder over mag oordelen van jezelf? Dat vind ik zelf eigenlijk de domste gedachte en vooral je reinste tijdverspilling. Zoals gemaster al zegt moet een album natuurlijk wel allereerst op één of andere manier boeien om het meerdere luisterbeurten te gunnen.

@ Silvergun
Nee, natuurlijk ga ik een doorsnee popalbum niet meerdere keren luisteren! Ik hoor meteen al of ik dat goed of niet goed vind omdat het zó voorspelbaar is.
Zulke cd's koop ik trouwens ook nooit hoor!
Maar ik bedoel dus te zeggen dat IK dit album na ong. 3 luisterbeurten pas ECHT kon waarderen. De eerste paar keer luisteren vond ik het middelmaat en toen viel bij mij het kwartje, dat is alleen maar mijn verhaal. Dus ik dacht (nog steeds trouwens) logischerwijs dat dit een groeiplaatje was, maar daar denken jullie dus heel anders.

Zulke cd's koop ik trouwens ook nooit hoor!

Wat doet Robbie Williams dan in jouw stemmentabel?

Dat heeft dan misschien te maken met jouw referentiekader. Ik zie dit album totaal niet als groeialbum. Misschien dat het eerder nog het tegenovergestelde is, hoe vaker je hem luistert, hoe minder interessant hij wordt. Maar dat durf ik nog niet te voorspellen, daarvoor heb ik hem niet vaak genoeg beluisterd.

P.S. Dit is toch geen doorsnee popalbum!

Doorsnee is het niet, maar het is wel een popalbum.

avatar van Music4ever
Dit word weer zo'n domme welles-nietes discussie.
@ gemaster
IK weet dat jij dolgraag je gelijk wilt halen maar we kunnen toch gewoon onze meningen hebben???
Jij hoeft mijn echt niet steeds te quoten en dan te hopen dat ik daar dan weer op reageer. Jij bent altijd zó stellig en zó uitgesproken. IK vind dit een groeiplaatje en IK vind dit ook geen popalbum, klaar. Wat jij ervan vind moet je helemaal zelf weten en dat mag je best allemaal zeggen hier maar wees eens een keertje minder uitgesproken!

avatar van gemaster
Nou ik zie het meer zo: Jij loopt eerst te verkondigen dat ik domme gedachtes heb om er vervolgens achter te komen dat die gedachte helemaal niet zo dom is.

Voor de rest ben ik nu eenmaal uitgesproken, dat kan ik niet veranderen. Op een mening site als deze lijkt me dat alleen maar fijn, dat zorgt tenminste voor discussie. Jij mag overal je eigen mening over hebben, maar je moet wel oppassen als je iemand anders opvatting gelijk als 'dom' betiteld.

avatar van Music4ever
Dit blijft een erg lekker album.
Ik moest hem alleen wel een paar keer draaien voordat ik hem kon waarderen.
The Fallen, Walk Away en Fade Together zijn mijn favorietjes.

avatar van SilverGun
P.S. Dit is toch geen doorsnee popalbum!

Nee, dat is het niet. Ik had net zo goed "generic nu-metal plaat #427" kunnen zeggen. Ik bedoel gewoon "een oninteressant album voor jou". Daarmee beweer ik niet dat deze plaat van FF dat is (ik geef niet voor niets 3,5 sterren), maar dat een willekeurig album je gewoonweg niet kan interesseren. Waarom is het dan een "domme gedachte" om er niet vaker naar te gaan luisteren? Omdat jíj het een groeiplaat vindt? Dat hoeft voor een ander helemaal niet het geval te zijn toch?

avatar van Music4ever
Je kunt pas weten voor jezelf of het groeiplaat is als je het meerdere keren ga luisteren natuurlijk.
Als je na meerdere keren luisteren een album nog steeds niet goed vind is het voor jezelf geen groeiplaat en vind je het gewoon niet goed. En als je na meerdere keren luisteren een album wel goed ga vinden is het dus wel een groeiplaat.
Ik kan me voorstellen dat als je een album na één keer luisteren echt bagger vind dat je het dan niet nog een keer ga draaien, maar als ik zie dat iemand 3,5 ster voor dit album geeft zou ik het niet links laten liggen. Dus wie weet is het voor jou ook een groeiplaat.

[quote]gemaster schreef:

[quote]

Dat heb ik dus ook, hetzelfde met deze band heb ik ook met coldplay, daar vind ik ook absoluut niks aan, het zegt mij helemaal niets...

avatar van Matthijs72
Zo, nu gaan we het weer over deze CD hebben. Allemaa lekker je eigen mening zeggen en klaar, kan iedereen mee doen wat-ie wil. Album staat al sinds de release op MuMe onafgebroken nr 1 op de rotatielijst, dus waar lullen we over.En nee, dat is niet hetzelfde als de beste CD van 2005

nicolas
"the fallen" "eleanor put your boots on" en " you're the reason i'm leaving" zijn absolute toppers. vooral die mooi riff van the fallen en de aangename piano-bijklank in eleanor... doen het!

nicolas
papa roach spreekt me echt niet aan. franz ferdinand heeft ritme, passie en swinggevoel

avatar van Yak
Yak
Halfje erop en daarmee gaat hij zijn voorganger voorbij. Wat er krankzinnig leuke plaat is dit.

Groeiplaat?
Tja, kweet niet, eigenlijk vind ik dit steeds meer een krimpplaat worden, mss omdat ik hem veel te veel draai...

nicolas
na veel uisteren werd hij nog beter. nu vind ik alleen de nummers 4, 11 en 12 iets minder

Toine Rorije
hmm, nu je het over de nummertjes hebt. ben ik nou gek of staan walk away en i'm your villain hier nou andersom?

avatar van Music4ever
Die hele tracklist staat door elkaar!
Hij zal dus ff gecorrigeerd moeten worden.

avatar van HiLL
Music4ever schreef:
Die hele tracklist staat door elkaar!
Hij zal dus ff gecorrigeerd moeten worden.

Succes!

HiLL schreef:

Succes!

Dank je wel!
Heb hem gecorrigeerd inmiddels, nu wachten we op het verlossende woord van Zachary Glass.

avatar van Hermy
Wéér een erg goede cd van Franz Ferdinand. De plaat klinkt net als zijn voorganger op het eerste gehoor al erg goed/lekker. Normaal gesproken is dat bij mij een voorbode van een plaat die ik na een paar draaibeurten zat ben. Bij Franz Ferdinand is dat echter niet zo; de plaat blijft boeien (en wordt eigenlijk steeds leuker).
Als de heren de funk/dans/disco-stampers zat zijn, mogen ze wat mij betreft ook een cd met rustige nummers maken. Eleanor Put Your Boots On & Fade Together vind ik namelijk erg goed te pruimen!

nicolas
ik denk dat ik me vergist heb want walk away is wel een daverend goed nummer, ik bedoelde 9, 10 en 11 ik weet niet wat er aan de hand was met mij :-p

veel blues-invloeden...

avatar van Cath
OMG! Ik zou die cd alleen al kopen voor het hoesje!!
Dat boekje, zo vet gedaan he! die geschreven teksten.
Echt geweldig:P