Judas Priest - Ram It Down (1988)

Label: CBS

1. Ram It Down (4:56)
  2. Heavy Metal (6:04)
  3. Love Zone (4:05)
  4. Come and Get It (4:13)
  5. Hard as Iron (4:14)
  6. Blood Red Skies (7:57)
  7. I'm a Rocker (4:05)
  8. Johnny B. Goode (4:45)
  9. Love You to Death (4:43)
  10. Monsters of Rock (5:35)
  11. Night Comes Down [Live] * (4:32)
  12. Bloodstone [Live] * (4:05)
DutchViking
Tenenkrommend... Een metalalbum met slechtere teksten heb ik zelden gehoord. Judas Priest's reputatie en kwaliteiten staan buiten kijf, maar songs als Heavy Metal, I'm A Rocker en Monsters Of Rock zijn niet bepaald origineel.

I'm a rocker, Oh oh, do as I feel as I say
I'm a rocker, Oh oh, and no one can take that away

Love Zone
Wo oh, love zone, you know what I mean
Wo oh, love zone, live that fantasy

Come and Get It
If you want it, come and get it
Do you want it, come and get it

Eigenlijk is alleen Blood Red Skies een uitstekende song en de Johnny B. Goode-cover gaat ook nog wel. Nee, dan luister ik toch liever naar het oude Priest-werk.

avatar van Eddie
Dutch Viking, ik ben het helemaal met je eens (again) na Klassiekers als 'Screaming for Vengeance' en 'Britisch Steel' en 'Point of Entry' was Turno al een gedurfde plaat (hoewel ik Wild nights... zeker een lekker nummer vind) Maar Ram it Down was de koek eht een beetje op. Alleen het titel nummer is zeer de moeite waard. Persoonlijk vind ik heavy metal het absolute Diepte punt. Kijk ik denk dat dit voor een band als Manowar heel acceptabele teksten zijn, maar van Priest ben ik wel een wat hoger niveau gewend. Gelukkig zouden ze het met Painkiller meer dan goedmaken.

avatar van Sinner
Nog een album dat wat mij betreft helemaal niet zo slecht is als veel mensen wel willen doen geloven. Die teksten zijn dan wellicht niet erg intelligent, maar als Manowar-fan (ja hoor...dat ben ik) heb ik wel al eens erger gehoord, zelfs bij Priest (Jugulator anyone?). Er staan zelfs enkele leuke beukers op in de vorm van Hard As Iron en Ram It Down, en Blood Red Skies is zowat mijn 2de favoriete nummer van de band ooit. Alleen jammer van de iet of wat dunne productie.

mugken
Zo slecht vind ik dit album ook niet je moet wel in de goede stemming zijn om ernaar te luisteren.
Er staan best nog wat beukers op als blood red skies en hard as iron,ram it down.En een heerlijke cover.Er staan ook wel wat mindere nummers op als love zone.
Een 4,25* als het kon:d

mugken
IK Verlaag mijn stem naar 3,5*.

mugken schreef:
IK Verlaag mijn stem naar 3,5*.

Verlaag mijn stem nog ééns naar 3,0* er staan tog heel wat meer mindere nummers op dan dat ik vroeger vond.

avatar van rusty nail
Ondanks het hoge bucht gehalte van deze cd,kan ik de titelsong nog enigsinds waarderen. Hard as Iron en Blood Red Skies kunnen er ook nog net mee door .Heb deze plaat ooit samen met Painkiller gekocht. Maar bij Painkiller vergeleken is dit niet veel bijzonders.

rusty nail schreef:

Als je een echte priest-plaat wilt moet je sad wings of destiny, screaming for vengeance of Defenderd of the faith beluisteren. Echte toppers.
En daarnaast heb je ook nog veel moois op Sin after sin, stained class, hell bent for leather en birtisch steel.

Deze ram it down is idd niet veel bijzonders op enkele nr's na. Gelukkig kwamen ze terug na 2 mindere platen met een dijk van een plaat, painkiller.

avatar van Eddie
AGE-411 schreef:

Wat in mijn optiek ook gelijk de laatste goede plaat van priest is geweest. Na painkiller hadden ze gewoon moeten stoppen. Turbo en Ram It Down waren niet echt bijzonder, painkiller was een laatste stuip trekking maar daarna was de keok echt op. Niet dat Jugulator en Demolition slechte platen zijn maar ze kunnen niet tippen aan het jaren tachtig werk van de band. Ook Angel... is lang zo goed niet de plaat inmiddles tal van keren te hebben gehoord ben ik steeds meer van maining dat het een painkiller rip-off is geworden. jammer hoor voor een band die eens zo groot was.

Empyrium
De nieuwe Priest plaat komt eraan "Nostradamus". Vind Ram It Down trouwens helemaal niet zo slecht, het titelnummer en Johnny B. Good gaan er nog altijd wel in.

avatar van Mart
Ik vind dit ook niet zo'n slecht album, ik vind het eigenlijk wel een beetje onderschat. Oke, de teksten zijn niet echt super, maar dat hoeft ook niet altijd. Het luistert wel lekker weg, en het is lekker heavy en melodieus (melodieuzer dan Painkiller imo, en daarom ook beter). Ook de hoge zang van Rob Halford past perfect bij de muziek.
Favoriete tracks: Ram It Down, Heavy Metal, Johnny B. Goode (geslaagde cover! )

avatar van AGE-411
De schreeuw opent veelbelovend en dat is het ook … het eerste nummer tenminste, het niveau blijft niet heel de plaat lang hoog liggen, maar over het algemeen is deze plaat toch ondergewarderd.

Al bij al vindt ik deze plaat nog wel meevallen.
Op “come and get it”, “hard as iron” en “love you to death” na rockt alles enorm goed en is het heavy genoeg. Ook de stem van Halford zat hier al op de goede weg.
Eigenlijk is dit grotendeel hetzelfde als Painkiller, maar dan met minder pit.
Toch mag dit er zijn,

3,5* (geslaagde cover ook).

avatar van Mart
Stem verlaagd naar 3*. Ik vind het album nogal saai worden, vooral door het drumwerk dat echt zo eentonig klinkt dat het net lijkt of het van een drumcomputer komt (misschien is het ook nog zo ). Ook lijken bepaalde songs nogal op elkaar door de refreinen (zoals bij I'm A Rocker en Love Zone).

avatar van AGE-411
Was trouwens het laatste album met Dave Holland.

Voor wie het niet weet:
Dave Holland werd in 2004 veroordeeld tot 8 jaar cel voor de verkrachting van een 17 jarige aan wie hij drum lessen gaf.

AGE-411 schreef:
Was trouwens het laatste album met Dave Holland.

En terecht Het scheen te zijn dat er op dit album in de meeste nummers drumcomputers gebruikt werden, omdat Dave anders niet alles bij kon houden. Toch maar goed dat ze hem voor Scott Travis hebben ingeruild, dat is een veel betere drummer.

Nauwja.
Het slechtste wat men ooit gedaan heeft: Les binks ontslaan.

Nog geen 10 jaar later namen ze weer een technischere drummer.

avatar van sinkthepink
Toch wel een erg lekkere plaat dit, ik heb alle remasters van Priest gekocht, die echt wel beter klinken dan het orgineel. Bij RID blijft het drumgeluid een beetje vaag maar het is nu toch wel beter te verteren.
"Blood red skies" is een echte klassieker voor mij, al denken ze daar zelf anders over denk ik.

avatar van Mart
Blood Red Skies is inderdaad een klassieker, met name de (acoustische) intro vind ik geweldig, Rob Halford zingt dan echt prachtig. Ik zou dat nummer wel eens live willen horen...

avatar van sinkthepink
Dat bedoel ik, volgens mij willen ze niet herinnerd worden aan deze periode.

avatar van AGE-411
Volgens mij is dat eerder de Turbo periode.
Bij dit album zette men weer een stap in de goede richting. Enkel was deze plaats slechter, niet alle platen zijn even goed.

"Crazy dutchmen"

Dat dachten de bandleden na een gig in Nederland.
Toevallig werd dat gefilmt... en voila, het resultaat was een videoclip voor Johnny B.Goode
Een hoop crazy Priest fans in leder die het podium bestormen, er van springen,...
Als het publiek gefilmt wordt zie je hier en daar iemand liggen, of steken er ergens voeten of handen uit.
Net een mierennest

Ik dacht steeds dat een publiek dat zo zot doet gespeeld was in een studio ofzo: toch niet, je vind/vond het in de lage landen.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Ram It Down, Blood Red Skies en Johnny B. Goode blijven bij mij nog hangen ... en die groteske teksten van bepaalde nummers blijven jammer genoeg ook hangen. De minste van Judas Priest in mijn ogen.

avatar van Mart
Ik heb het idee dat als hier Scott Travis had gedrumd, dat het album dan stukken beter was geweest. Het "Turbo-geluid" is hierop teveel aanwezig (en dan met name in de drums). Ook de bas hoor je nauwelijks. Opzich een prima album, maar ik blijf het jammer vinden van de drumsound, het lijkt soms net of er een drumcomputer is gebruikt In een nummer als Blood Red Skies (waarvan ik echt hoop dat ze het binnenkort live gaan spelen ) werkt dat soort gedrum opzich wel, maar om dat nou het hele album door te horen...

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
In mijn ogen is dit een te "geprefabriceerd" en te weinig "organisch" (=van uit de buik gespeeld) album geweest. Ik vraag me zelfs soms af of de computer hier geen overuren heeft gedraaid... Misser!

Wat is het titelnummer toch een zalig nummer

Shout it out, we're all together now
Shout it out, we join as one, one
+solo

Wat is het titelnummer toch een zalig nummer

Shout it out, we're all together now
Shout it out, we join as one, one
+solo

......en dan die solo's die volgen waar Glenn en Kenny elkaar steeds de loef proberen af te steken, geweldig.

Wat de drums betreft, dit waren de eighties en daar waren elektrische drums populair. Echt een drumcomputer is het niet, dat klinkt toch anders.

avatar van i.Ron S.
Het enige goede aan dit album vind ik Ram It Down en Hard as Iron.
Het heeft zo'n hatelijk 80's (janetterig) stijltje, een zwak, iets luider vervolg op Turbo.
Het meest heb ik nog naar de bonusnummers geluisterd: 2 mooie live-versies.

i.Ron S. schreef:
Het enige goede aan dit album vind ik Ram It Down en Hard as Iron.
Het meest heb ik nog naar de bonusnummers geluisterd: 2 mooie live-versies.

Ik vind het meer naar Painkiller aanleunen. Als een zwakke intro.

Chapeau ook dat men met dit voort doet. Na Turbo was men afgestapt op het pad dat men bewandelde naar de echte Heavy Metal. Twas wellicht als fan adem inhouden: "zouden ze opnieuw naar commercielere metal overstappen na Ram it down?"
Toch niet, Painkiller kwam

Ram it Down is ongetwijfeld een van de sterkste Priestnummers.
- Die beginschreeuw.
- Die riff
- die strofes. Telkens met een zalige uithaal na bepaald aantal zinnen. Meezingerbare tekst (RAM IT DOWN!) Zit ik steeds zelf mijn longen en strot kapot te zingen en met mijn vuist zo'n gebaar te maken.
- solo'tje(s)
- SHOUT IT OUT! WE'RE ALL TOGETHER NOW! SHOUT IT OUT! WE JOIN AS ONE!
- Sologevecht !
- Dat einde: leuk uithaaltje

avatar van Dexter
Naast het titelnummer en Blood Red Skies een vreselijk album. Als je enkele posts van hierboven leest, kun je wel raden wat ik er zo slecht aan vind.

Ook Priests covers zijn er van extremen:
Het magistrale Diamonds and Rust tegenover het uiterst zwakke en ongepaste Johnny B. Goode.

Dexter schreef:
Johnny B. Goode.

nogthans best een leuk nummer.

En twas op vraag van een filmproducent danze het gecoverd hebben, was oorspronkelijk hun idee niet.