Steven Wilson - The Raven That Refused to Sing (and Other Stories) (2013)

Label: KScope

1. Luminol (12:10)
  2. Drive Home (7:37)
  3. The Holy Drinker (10:13)
  4. The Pin Drop (5:03)
  5. The Watchmaker (11:43)
  6. The Raven That Refused to Sing (7:57)
  7. Luminol [Demo] * (13:05)
  8. Drive Home [Demo] * (6:57)
  9. The Holy Drinker [Demo] * (9:47)
  10. Clock Song (Unused Idea) * (4:30)
  11. The Pin Drop [Demo] * (5:15)
  12. The Watchmaker [Demo] * (12:25)
  13. The Raven That Refused to Sing [Demo] * (8:00)
avatar van snarf349
Het duurt nog een eeuwigheid voor men de plaat kan verkrijgen, maar vanaf vandaag ( ) te beluisteren via het www.

snarf349 schreef:

Wwwwwwwwwwat?! Ik heb dit niet gelezen

Same here!

avatar van snarf349
Ik prefereer Steven Wilson het meest als hij gas terug neemt (lees Blackfield). Wat mij betreft is het nummer 'Drive Home' het ideale Wilson nummer. Niks moeilijk, gewoon een mooie melodie/zang met een afsluitende gitaarsolo. 'The Watchmaker' komt bij mij als goede tweede, heerlijk solowerk heeft dat nummer.

avatar van Goldhand
snarf349 schreef:

Bedankt voor de tip!
Drive Home klinkt erg mooi inderdaad.

avatar van Mindscapes
Dit zal wel gauw verwijderd worden, maar toch.

avatar van Goldhand
Ach, zolang ik het album ook gewoon aanschaf..

avatar van Rick53
Toen ik de recording sessies zag op Youtube had ik meteen bij The Holy Drinker zo'n gevoel dat dat de topper voor mij werd. Wauw wat ik daar toch gelijk in....
Wat een goddelijk nummer is dat! Met als afsluiter een geniale uitbarsting!

avatar van glenn53
Hoe krijgt hij het toch iedere keer weer voor elkaar om een zeer bovengemiddeld album te maken.
Dus wachten op de luxe editie en vinyl

M68
Ben zeer benieuwd naar deze CD, heb het afgelopen jaar SW 2x gezien 1x met Blackfield in Karlsruhe en 1x in Stuttgart deze man is een GENIE!

avatar van Leeds
Nogmaals ter bevestiging. De plaat kan nu al beluisterd worden via het internet. Ze is gelekt. Vanavond al es goed voor zitten en lekker beluisteren.

avatar van Rick53
Steeds weer en weer en weer kippenvel bij de solo van Drive Home! Wow!
Prachtig hoe 't al steviger wordt met een scheurend gevoel op het einde, wat een heerlijke solo.

avatar van Gloeilamp
Ik ben nu aan mijn eerste luisterbeurt bezig en tot nu toe erg onder de indruk. Luminol kende ik al, en is echt ijzersterk. Maar Drive Home.. Wat een verschrikkelijk mooi nummer is dat, geweldige solo ook!

Steven Wilson flikt het weer, hoe die man het toch doet, het blijft me een raadsel. Dit album gaat een hoge beoordeling krijgen, geen twijfel over mogelijk.

Gloeilamp schreef:

Hoogverraad! (met zware pijn in de getormenteerde geest omzeil ik alle verleidingen)

avatar van Gloeilamp
Haha, excuses. Ik kon het echt niet laten

M68
mag ik vragen waar de cd te horen is

bedankt

avatar van Rhythm & Poetry
Hoi M68,

Dat mag jij vragen.

Graag gedaan,

Rob

M68
misschien nu met een adres

avatar van kobe bryant fan
Adressen mogen alleen via PM gedeeld worden.
Ik zou zeggen, zoek eens op wat Torrent sites.

avatar van Mjuman
kobe bryant fan schreef:
Adressen mogen alleen via PM gedeeld worden.
Ik zou zeggen, zoek eens op wat Torrent sites.

Lekker ding die Kobe. Wat je nu doet, is die gast de foto van een blote vrouw tonen en erbij te vertellen: "met die vrouw ga jij geen seks hebben".

Wees dan een vent, speel niet de moraalbraafaap en pm 'em die info.

Ik heb zelf geen link.
Ik wacht tot hij te streamen is of misschien hem te kopen.

avatar van Gloeilamp
Dat duurt nog zo lang man

avatar van kobe bryant fan
Ja, maar er is genoeg muziek te beluisteren, hé.
Al kijk ik er wel al naar uit.

avatar van Gloeilamp
Ik vind het weer een ijzersterk album. Alleen The Pin Drop is iets minder, maar daar staat het geweldige Drive Home dan weer tergenover!

avatar van Rhythm & Poetry
Zal ik jullie eens wat zeggen? Deze plaat van Steven Wilson is echt tepelverhardend. Jeetje, wat een pracht!

avatar van Gloeilamp
Tepelverhardend lijkt me een erg goed woord hiervoor. Bijna 54 minuten weet deze man onze tepels hard te houden en dat is zeker een prestatie te noemen.

avatar van Leeds
Amai die tepels. Maar inderdaad, wat een plaat, wat een plaat.

avatar van Godan
Get a room guys. Bij het lezen van jullie comments had ik dezelfde gezichtsuitdrukking als de albumhoes.

Na 5 luisterbeurten kan ik zeggen dat het goed, heel goed is. Maar het is wel een album dat niet zo verrassend is en gewoon lekker doorgaat in de retro-stijl van Grace for Drowning. 70's prog all over the place.

(Het refrein van) Drive Home doet overigens wel erg aan Blackfield denken.

avatar van Gloeilamp
Ik vind het totaal niet erg dat het op Grace for Drowning lijkt, dat album staat nog steeds op 5 sterren. Ik heb ook aan Blackfield moeten denken toen ik Drive Home hoorde, het zweverige in dat nummer laat Wilson ook vaak horen bij Blackfield. Dit is alleen toch nét wat beter