Propaganda - A Secret Wish (1985)

West-Duitsland
Electronic / Pop
Label: ZTT

1. Dream Within a Dream (9:08)
  2. The Murder of Love (5:13)
  3. Jewel (6:23)
  4. Duel (Eye to Eye) (4:43)
  5. Frozen Faces (4:25)
  6. p:Machinery (3:50)
  7. Sorry for Laughing (3:27)
  8. The Chase (4:05)
  9. Dr. Mabuse (First Life) (10:42)
  10. Dream Within a Dream (Analogue Variation) * (8:03)
  11. Jewel (Analogue Variation) * (3:08)
  12. Duel (Analogue Variation) * (4:43)
  13. p:Machinery (Analogue Variation) * (3:50)
  14. Dr. Mabuse (First Life) (Analogue Variation) * (4:57)
  15. The Last Word (Strength to Dream) (Analogue Variation) * (2:59)
  16. Do Well: [I) the First Cut, (II) Duel, (III) Jewel, (IV) Wonder, (V] Bejewelled * (19:55)
  17. Testament One * (1:20)
  18. Die Tausend Augen des Mabuse [Ridge Farm 12" Remix of Mabuse, May 1984] * (10:08)
  19. Sorry for Laughing [Unapologetic 12" Remix, September 1985] * (10:00)
  20. Thought (Part I) * (2:05)
  21. Thought (Part II) * (0:30)
  22. p:Machinery [Out-take 26.04.85 Goodnight 32] * (4:11)
  23. The Chase [Out-take 26.04.85 the Goodnight Mix] * (3:58)
  24. (Echo of) Frozen Faces * (10:19)
  25. p:Machinery (p:Polish) * (9:26)
  26. Testament Three * (0:20)
avatar van Crush
Femme fatale was de b-kant van de Dr Mabuse single. Erg fraai ook.

avatar van Lukas
Dr. Mabuse is echt zó Eurodance-avant-la-lettre (maar wel lekker)

avatar van RobbyT
Top album! The best of the best!

avatar van Helicon
Mijn oudste broer had dit album vroeger al, nooit toe gekomen om het zelf in te koppen. Gisteren toch maar gedaan. Is toch fijn album, zo heerlijk jaren tachtig.

Nightporter
Dream within a dream is van ongelooflijke schoonheid. Heerlijk zo'n vet geproduceerd Trevor Horn meesterwerk. Zeker dit nummer heeft raakvlakken met het latere werk van No-Man.

Nightporter
Brecht schreef:
Ik vraag me af waar David Sylvians bijdrage aan P-Machinery precies zit.

Ik heb ooit eens gehoord dat dit nummer, of in ieder geval fragmenten uit dit nummer, Sylvian rejects zouden zijn..,

Boets11
Pracht elpee. geen fout nummer op. jammer dat de opvolger zo veel minder was.

avatar van joko16
mooie eighties plaat die klinkt als een klok dankzij Trevor Horn met die speciale sound.

Een aanrader m.i. voor liefhebbers van A Secret Wish:
Onetwo - Instead (2007)
met Claudia Brücken en Paul Humphreys (ex-OMD). Minder vette (maar daarom niet minder mooie) synthpop. Twee nummers van het album waren bedoeld voor een Propaganda-reünie, maar die is er nooit gekomen.

Svendra schreef:
Een aanrader m.i. voor liefhebbers van A Secret Wish:
Onetwo - Instead (2007)
met Claudia Brücken en Paul Humphreys (ex-OMD). .

ex-OMD?? Je hebt niet echt opgelet blijkbaar de laatste jaren

avatar van Svendra
Okee, ex-ex-OMD of zoiets Mijn algemene OMD kennis schiet idd. tekort ...

Svendra schreef:
Okee, ex-ex-OMD of zoiets Mijn algemene OMD kennis schiet idd. tekort ...

Zoiets idd

Maar daar kan je gerust wat aan doen hoor, als je tips nodig hebt

avatar van PEN15
The Duel was echt zo'n grote hit in de jaren 80, ging je naar de disco dan ging het publiek helemaal los als deze werd gedraaid. Ik vind sorry for laughing nog een stukje beter dan the Duel. Ik kon ze destijds maar met moeite verstaan en had altijd de indruk dat die zangeres haar tong had verbrand of zo. Totdat ik uiteindelijk snapte dat het Duitsers zijn die duidelijk wat moeite hebben met de Engelse uitspraak.

avatar van Svendra
Vanaf vanmiddag 17.00 kun je op Duel stemmen, wanneer het verschijnt in ladder 14 van Muziek >> Muziekgames >> MuMeLadder 2010 [MusicMeter Top 2000]

Als ik de andere negen nummers bezie, zal ik Duel de max. score geven.

avatar van Madonna
Sodeju....Duel "eye to eye stand winners and losers.." dit is en blijft gewoon supergoed klinken. In die tijd behoorlijk apart maar ze waren gewoon hun tijd ver vooruit. Soms doet de stem van de zangeres mij aan Kate Bush denken, ook die ijle sound. En her en der doet het mij ook denken aan Depeche Mode.

-4-

avatar van R-Know
Een van de eerste platen uit mijn verzameling. Gekocht dat de plaat net uit was.
Als ik het nu hoor raak ik weer voledig in vervoering. Zo lekker.
Een dijk van een plaat.

avatar van dazzler
Propaganda - A Secret Wish (25th Anniversary Deluxe Edition) | CD WOW! Nederland - cdwow.nl

Ik denk dat ik die ga kopen als ie verschijnt op mijn verjaardag.

dazzler schreef:
Ik denk dat ik die ga kopen als ie verschijnt op mijn verjaardag.

Dat is geen slecht idee, want ik ben hier weer zeer tevreden mee. En ach, wat maakt het dan uit als het na de originele CD, de vorige remaster en de SACD al de 4e keer is dat ik dit album aanschaf. De meerwaarde is namelijk dit keer het grootst door toevoeging van een bonusschijfje met voor mij nog grotendeels onbekende nummers en alternatieve versies. Bovendien klinkt het allemaal als een klok. In het uitgebreide boekje staat ook dat de oorspronkelijke 4 leden overwegen om opnieuw samen te werken.

Na het ook nog niet zo lang geleden opnieuw aangeschafte 2e album van The Buggles zeg ik wederom: bedankt Trevor Horn. Tel daarbij de remaster van Disintegration en zeer recent nog 2 remasters van a-ha en we kunnen stellen dat de 80's liefhebber dit jaar tot in de grond wordt verwend. En met een nieuwe van 80's icoon OMD op komst is het eind van die verwennerij zelfs nog niet in zicht.

Edwin schreef:

Wat ik persoonlijk ook erg belangrijk vind is dat met alle tracks op cd 1 je nu er voor kunt kiezen welke versie je wil horen: de originele LP versie of de uitvoering zoals die op CD toendertijd verscheen. Want zoals gebruikelijk bij ZTT / Horn zit er tussen die twee nog wel een verschil.

Nu nog een deluxe editie van Slave To The Rhythm die eindelijk ons de complete LP versie geeft i.p.v. van de inferieure versie zoals die op cd staat (in een andere volgorde ook nog eens dan de LP) en ik ben helemaal blij. Vind dat misschien wel Horn's meesterwerk qua productie.

ChrisX schreef:

Die verschillen zijn er inderdaad. Ik heb de LP versie echter nooit in handen gehad. Is het zo dat de tracks die op de deluxe edition als "Analogue Variations" worden aangemerkt, dan afkomstig zijn van die LP? In ieder geval zijn die tracks ook verschenen op een latere CD remaster. De eerste 9 tracks op de deluxe edition komen netjes overeen met de originele CD. Op de SACD hebben ze gek genoeg de boel door elkaar gehusseld. Hierop staan de kortere versies van Dream Within A Dream en Dr. Mabuse, maar wel weer de langere versie van Jewel.

A Secret Wish Wiki

Het is wat gecompliceerder, maar ja dat is het bijna altijd bij ZTT releases. Maar als ik het bovenstaande goed begrijp kun je met wat programmeren van je cd-speler nagenoeg elke versie afspelen die je wil. Ik persoonlijk heb een voorkeur voor de LP editie. Het enige wat ik echt jammer vind aan deze Deluxe editie is dat we de Beta wraparound of p: Machinery nu niet hebben gekregen. Heb die donderdag voor het eerst gehoord en dat is echt een fantastische sfeervolle mix.

ChrisX schreef:

Is dat weer een andere Beta Mix dan de versie die op Outside World staat?

Edwin schreef:

Is dat weer een andere Beta Mix dan de versie die op Outside World staat?

Geen idee want die ken ik dan weer niet.

ChrisX schreef:

Geen idee want die ken ik dan weer niet.

De beta mix duurt 9:29 en komt uit 1985. Deze mix is enkel in Engeland op de 12" versie uitgebracht. Daarnaast later ook nog op een voor mij onbekende verzamelaar genaamd "1Q6 sampler"

avatar van Edwin
Volgens mij verwijst Chris naar de beta wraparound mix, zoals deze op een Japanse heruitgave als bonustrack is opgenomen. Op Ebay worden een paar exemplaren aangeboden voor respectievelijk EUR 48,- en EUR 67,-. Volgens de wiki page duurt deze versie 10:47. De versie op Outside World duurt daarentegen 9:33 (volgens het bijbehorende boekje). Om die reden denk ik dat het toch verschillende beta versies zijn.

avatar van vigil
Ik heb de tijd van 9:29 uit het boekje van Ouside World .
De cd even in de speler gestopt en daar geeft hij 9.30 aan om het overzichtelijk te houden

avatar van vigil
Overigens lees ik net alle berichten even terug en ik kom regelmatig tegen dat Trevor Horn deze plaat geproduceerd zou hebben. Dat is dus niet waar. Hij is uitgebracht op het label van Trevor Horn, ZTT en hij heeft wel eens wat geadviseerd bij deze plaat maar zeker niet geproduceerd. Dat deed namelijk Stephen Lipson. De reden dat Horn het niet zelf deed kwam door het enorme succes van Frankie Goes To Hollywood en het werk wat er voor hem daarbij kwam kijken.

vigil schreef:
Ik heb de tijd van 9:29 uit het boekje van Ouside World .

Ja, dat mag een prestatie van formaat worden genoemd. Slechts 1 regulier album uitbrengen, maar het toch voor de casual liefhebber onmogelijk maken om alles compleet te hebben .

avatar van Chameleon Day
Mooie live-uitvoering van The Murder of Love. Met de onvolprezen Derek Forbes op bas!

avatar van wowter
Heb vandaag voor een tientje zowel de deluxe edition van A Secret Wish en 'Pleasure Dome' gescoord bij 'good old' Fame

Nu de bonus-cd van Secret Wish aan het luisteren... haast exotisch materiaal. Typisch jaren tachtig. De eerste dingen die Horn met Propaganda deed, voordat Lipson de boel overnam.

De eerste cd is nu écht een meesterwerk, want je kan kiezen welke versie (de eerste lp-release of de latere zomer 85 cd-release) je wilt horen. Programmeren dus, die cd-speler. Mooie interactiviteit derhalve.