AC/DC - Back in Black (1980)

Australiƫ
Label: Epic

1. Hells Bells (5:09)
  2. Shoot to Thrill (5:14)
  3. What Do You Do for Money Honey (3:33)
  4. Givin' the Dog a Bone (3:30)
  5. Let Me Put My Love into You (4:12)
  6. Back in Black (4:13)
  7. You Shook Me All Night Long (3:28)
  8. Have a Drink on Me (3:57)
  9. Shake a Leg (4:03)
  10. Rock and Roll Ain't Noise Pollution (4:12)
avatar van Hans Brouwer
Avitas Sibannac schreef:
Back in Black bevat dan weer één van de beste AC/DC nummers, nl. You Shook Me All Night Long.
Het allerbeste nummer van dit album is toch echt "Have a Drink on Me" .

Samen met Highway to Hell en Let There be Rock 1 van hun beste cd's

Onbetwist het beste album met Brian Johnson. Zijn stem was hier nog goed, de produktie stond als een huis en er zijn eigenlijk geen slechte nummers te vinden op dit album.

Veel lyrics zijn volgens mij nog (deels) afkomstig uit de pen van Bon Scott (ook al wordt dat betwist en tegengesproken). Ik kan mij niet indenken dat Johnson of the gebroeders Young bijvoorbeeld de tekst voor 'Given the dog a bone' hebben geschreven.

Een fantastisch tribute aan Bon Scott!

avatar van Edski
Given the dog a bone is echt werelds!

avatar van freebird
hcmv schreef:

Een fantastisch tribute aan Bon Scott!

Helemaal mee eens, later nog 'n goed nummer gemaakt nl.
de Metallica-favo "Thunderstruck"
maar qua albums niets echt schokkends meer.

'n 4

Ik weet niet of dat hier thuis hoort, maar ik ken de bekendste nummers van AC/DC, en wil wel een cd van ze kopen. Het moeilijkste is toch, omdat ik er niet echt uitkom qua album, welk album dan echt een must have is.;). Dit ook omdat dit blijkbaar het beste album van AC/DC is, maar er dus voor mij geen bekende nummers op staan. Maybe one can help . Alvast bedankt

MetalDex
Eigenlijk zijn alle albums met Bon Scott goed genoeg om als eerste AC/DC-album te kopen, maar echte aanraders zijn Back In Black, Let There Be Rock, Highway To Hell en High Voltage (in volgorde).

@ freebird: wat heeft metallica met Thunderstruck te maken

avatar van freebird
MetalDex schreef:

@ freebird: wat heeft metallica met Thunderstruck te maken

Bij 'n Metallica-optreden tussen de voorprogramma's en Metallica wordt er (de laatste jaren) Thunderstruck van AcDc gedraaid, snappie

avatar van MichelDumoulin
Ik erger me zo verschrikkelijk aan het stemgeluid van ene meneer Johnson, dat ik gewoon niet meer kan genieten van de fantastische nummers!

Wat heeft die Brian toch een vreselijke stem. Soms denk ik wel eens dat ik de enige ben die zich hier zo aan stoort want de band werd maar groter en groter na het overlijen van Bon.

Helaas (voor mezelf) is AC/DC voor mij echt alleen interessant met Bon Scott als zanger!

avatar van musicboy
De stem stoort me ook hoor.
Eigenlijk moesten de nummers vanaf '80 nog altijd door Scott gezongen zijn. Beeld je eens in, Hells Bells met die perfect passende stem i.p.v. die schreeuwer. Kan natuurlijk niet ...

MichelDumoulin schreef:

kijk he wat dit nou te betekenen heeft snap ik niet.
inderdaat was bon scott beter daar kan niemand omheen.
maar wat veel mensen tegen "het verschikkelijke stemgeluid van die ene meneer johson" hebben snap ik niet.
nogmaals bon scot was beter maar brian johnson heeft ook wel een unieke stijl vind ik.
maar goed dat is mijn mening.
aju

musicboy schreef:
De stem stoort me ook hoor.

kan ik me eigenlijk helemaal niet voor stellen.
de stem van brian vind ik bij dit nummer passen als goerenkool mat rookworst.
en natuurlijk kan het niet.

ik moet wel eerlijk zijn dat ik ook wel liever had gehad dat bon scott er nog was maar dan was hells bells niet zo mooi geweest als nu.

fredpit

Zo lees ik ze graag Voederbietel..Alleen die goerenkool mat worst ken ik niet, vraag je moeder eens het recept

fredpit schreef:

hahaha.
mijn moeder kende het ook niet.
maar tog blij dat iemand het met mij eens is

kijk ook weer een goed voorbeeld: mensen vinden brian johnson slecht maar dit album met brian johnson heeft (nu) wel de hoogste waardering van de AC/DC albums.

Edski schreef:
Given the dog a bone is echt werelds!

maar you shook me all night long is tog wel het toppertje op deze plaat.
maar givin the dog a bone is ook egt wel tof en nou je het zegt daar heb ik nog een T-shirt van

voederbietel schreef:

maar you shook me all night long is tog wel het toppertje op deze plaat.

Als je echt wilt schrikken/lache moet je eens youtuben op "you shook me all night long" en de eerste hit aanklikken.
Bereid je voor: it aint a pretty sight.

DonDijk
wanneer gaan ze nou weer eens touren..ben dr klaar voor

Pjizzle schreef:

Bereid je voor: it aint a pretty sight.

WTF ik dagt er komt een lelijk plaatje van angus young maar dit.
godverdomme dat is godslastering

WTF ik dagt er komt een lelijk plaatje van angus young maar dit.
godverdomme dat is godslastering

Hehe eeecht, tussen het commentaar wat er bij het filmpje wordt gepost zitten ook prachtige dingen...

EVANSHEWSON
MichelDumoulin schreef:

Tja, Michel, ik vind Bon Scott's stem ook zoveel mooier dan Brian Johnson's licht irritante stem. Neemt niet weg dat hier schitterende rocksongs op staan, You shook me all night long als ultieme voorbeeld ?

Tja, ondanks die stemmenwissel...
Toch 4 sterren hoor ! Maar kàn je best begrijpen zulle !!
****

AC/DC
Een van de beste platan van een van de beste rockgroepen ooit en Bon Scott was beter daar is vind ik geen discussie over maar ergerlijk vind ik Brian Johnson toch ook niet.

Riverdale
voederbietel schreef:

kan ik me eigenlijk helemaal niet voor stellen.
de stem van brian vind ik bij dit nummer passen als goerenkool mat rookworst.
en natuurlijk kan het niet.

Klagen over de korte duur van Ramones-nummers en jammeren over het hoge volume bij een concert van Motorhead. Totaal onzinnig natuurlijk als je liefhebber van bent van onstuimige rock and roll.
Net zo onzinnig is het om te klagen over het stemgeluid van Brian Johnson. Zijn stem sluit prima aan bij het bedoelde rock and roll geluid van AC/DC. Tenminste, voorzover AC/DC een bedoeling heeft behalve open en eerlijke rock and roll spelen.
Zoals de gebroeders Young zelf aangeven streven ze een dramatisch gitaargeluid na. Het gitaargeluid op Back in Black klinkt dramatisch. De stem van Brian Johnson klinkt dramatisch. Dramatisch goede combinatie!
Niet meer praten over dit album, maar maandelijks een keer in z'n geheel hard afspelen.

avatar van Thuurke
De beste plaat van AC/DC (vindt ik). Van deze plaat zing ik na 27 jaar nog steeds elk nummer mee. Elk van de 10 nummers is simpel maar sterk qua tekst. Hij is onlangs uitgebracht op Dualdisk.

Na de dood van Bon Scott leek AC/DC afgeschreven, maar ze kwamen keihard terug met deze plaat met de Engelsman Brian Johnson. Qua verkoopcijfers hebben ze deze plaat nooit meer kunnen evenaren.

Honey, what do you do for money, let me put my love into you, babe.

LocoHermano
Ik ben zwaar in de minderheid, maar dit is naar mijn mening het meest overschatte album uit de AC/DC catalogus. Ik vind bijna alle platen met Bon Scott beter (Powerage!!!) en vergeleken met de gouden strot van Scott klinkt Johnson als een verkrachte eekhoorn. Desalniettemin natuurlijk wel een paar ijzersterke nummers als Shoot To Thrill en Given The Dog A Bone. 3 sterren.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Stel je voor: Angus in de studio en de producer vraagt: "Probeer eens een ander gitaargeluid." Angus antwoordt: 'Welk ander gitaargeluid?"

De discussie tussen Bon Scott fans en Brian Johnson fans zal voortduren tot in de eeuwigheid... Dit is gewoon een keigoede plaat.

Joy
wat ik me afvraag in de discussie:

was er nu echt geen betere zanger te vinden dan die johnson met zijn rare petje??

(doet er niet toe maar ik zeg het er toch maar ff bij:)

verkrachte eekhoorn , visueel klopt dat beeld bij dat irritante stemgeluid

we zullen nooit weten hoe al die goeie nummers nog beter hadden geklonken met iemand anders dan johnson

avatar van ricardo
beste brian johnson album er staat geen zwak nummer op, maar kan niet tippen aan let there be rock en powerage maar is wel mijn 3e favoriete ac/dc album

Joy schreef:
wat ik me afvraag in de discussie:

(doet er niet toe maar ik zeg het er toch maar ff bij:)

verkrachte eekhoorn , visueel klopt dat beeld bij dat irritante stemgeluid

Op de eerste 3 Johnson-platen vind ik 'm anders nog een behoorlijk leuke strot opzetten, hoor. Kan slechter!
Pas met ingang van Fly On The Wall gaat ie echt als een oude trol klinken.

Dit album is lichtelijk overschat, maar wel behoorlijk goed.

avatar van ricardo
niet overschat ,dit is een klassieker met brian johnson na powerage en let there be rock het beste ac/dc album, alle songs op dit album zijn goed er staat geen minder nummer op, maar het feit is wel dat ac/dc een van de beste rock bands ooit is, ac/dc we salute you 4.5 ster voor deze klassieker